Şimdi Ara

K750i Problemlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir ton sorunum var telefonumla. Acaba yaptırılabilir mi, daha önemlisi kaça patlar bunlar:

- Joystick'i arızalı. Sağa çekerim üste gider. Alta çekerim sağa gider. Teelfon rehberinde dolaşmak bile bir işkence adeta.

- Memory Card'ı arızalı, pc'den içine attığı mp3'ler bağlantıyı kesene kadar normal görünüyor. Ancak bağlantıyı kestikten sonra bir çoğu kayboluyor. Farklı kartla denedim ama sorun devam etti.

- Şarj ve USB kablo giriş yeri arızalı, temassızlık var, sürekli şarj yarım kalıyor veya pc ile bağlantısı kesiliyor. Elimde biraz oynatınca düzeliyor ama çok hassas.

- En önemli sorunum sanırım; Bluetooth bağlantım kopuyor. Ve işin aslı sanırım aldığımdan bu yana hiç bluetooth bağlantısı kuramadım, hiç hatırlamıyorum. Diğer telefonlarla, Pc ile, Laptop ile denedim, bağlantı kurulamıyor bir türlü. Garantisi çoktan bittiği için baktıramadım.

Bütün bunlar tamir edilebilir sorunlar mı? Yaptırsam tahmini kaça patlar? Yeni bir telefon almak daha mı mantıklı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 24 Ağustos 2009; 13:54:13 >

• Cevap veren yok mu
  • Bir teknik servise uğrayıp sormak lazım ne kadara yapacaklarını. 1. ve 3. problemler benim K750i' de de vardı. Ayrıca deklanşör tuşu durup dururken arıza yapıyor sonra kendiliğinden düzeliyordu. Tamir ettirmekte kesin çözüm sağlamıyor, aynı arızalar büyük ihtimalle sonradan yine oluyor.
    Şarj girişi herkeste sıkıntı yapmaya başlamış gördüğüm kadarıyla. Joyistik bitti şarj olayı başladı

http://forum.donanimhaber.com/m_33705253/mpage_1/key_//tm.htm#33717632 Şu mesajıma bakabilirsin.

Eğer açılmazsahttp://forum.donanimhaber.com/m_33705253/mpage_1/key_//tm.htm konusundaki cevabıma bak
    Kolonya ile halletmişti o arkadaşta işi. Joyistik içinde işe yarıyor ama kısmi olarak. Tavsiye etmiyorum aslında bunuda. Ama telefondan umudunu kestiysen birkaç damla joyistik içine damlatıp mendil ile temizlemeye çalış eskiden k750i telefonumu o şekilde temizlemiştim. Ama dediğim gibi tavsiye etmiyorum yinede çünkü ne olacağını bi sorun çıkarıp çıkarmayacağını bilmiyorum.
    İşlemleri telefonun kapalı ve bataryası çıkarılmışken uygulamanı tavsiye ederim.

Edit//
    Nokia'ya geçmek yerine birkaç üst model SE alabilirsiniz. Yeni modellerde joyistik bulunmuyor ve kasaları k750i den daha sağlam artık. Örn: w810i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnonimAdam -- 24 Ağustos 2009; 17:56:38 >

• Teşekkürler xDEADx

Kablo giriş yerini sileyim bakalım, ama şu an için canımı en çok sıkan şeyler 1.si joystick (çünkü kontrol edemiyorum telefonu, istediğim menüye girmek bazen 10 dakkamı alıyor abartısız), 2.si de memory stick (mp3'lerim siliniyor hep)

Bir daha Sony-Ericcson alacağımı zannetmiyorum
    Daha Fazla Göster
  • Telefonu PC'ye bağlayıp işlem yaptıktan sonra sağ altta sistem tepsisinden donanımı güvenle kaldır diyorsundur umarım? Çünkü aynı olay benimde başıma geliyordu. Sen şanslısınki 2-3 dosyayla kurtarmışsın. Ben 2-3 kere tüm hafıza kartını sıfırlamıştım güvenle kaldırmadığım için...
  • Zaten tüm aygıtları öyle çıkarıyorum ben. Ama işe yaramıyor. Araştırdım bayağı, yabancı sitelerde bir çok kişi benimler aynı sorunu yaşamış. Çözüm olarak bazıları firmware güncellemesi önermiş, ancak yapanlar da bir faydasını görememişler.
  • Arkadaşım joistik değişmeli, diğer sorunlarıda hesap edersen astarı yüzünü geçer.En iyisi bu şekilde satman.Ekranı,hoparlörü,tuştakımı,kasası,kamerası,tuş filmi orjinalse para eder.Veya sağlam bir board bul.
  • joyistik sorununu halletmen için telefonn ön kpağını çıkar sonra joyistiği kendine doğru çek onu da çıkar oradaki tozları temizle düzelir benim k700 de de öle olmuştu ben böle yaptım halloldu
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.