Şimdi Ara

Joomla mı? Drupal mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar Joomla mı Drupal mı ? Cevabınızı bekliyorum.Cevaplarınız benim için önemli.

• Joomla
  • Hocam drupal konusunda kafamı çok karıştırdılar.Sayfa yüklenmesi geç oluyormuş herhalde.
  • Aralarında çok büyük fark var bence aynı kategoride olamazlar.

Drupalin esnekliğiyle joomla karşılaştırılamaz.

Joomlanın sadece kendisinde ( 1.5 versiyonu) 4500 küsür dosya var. eklentileri ile düşünün kaç dosya ile çalışıyor. Drupal 6 versiyonunda bu rakam sadece 450 bile değil.

Aynı zamanda drupalin views, cck, token modüllerinin yaptığı işin karşılığı joomlada yok. SAdece bu 3 modül bir çok iş yapıyor.

vs.. vs... joomla öğrenmesi çok basit türkçe kaynak çok onun için tercih nedeni. Fakat drupal öğrenmesi zor türkçe kaynak yok tercih edilmiyor..

Uzun lafın kısası 10 yıldan fazladır web işindeyim son 3 yıldırda drupal üzerinde çalışan biri olarak diyorumki; Diğer tüm sistemlerle yapılabilecek siteler bellidir özel istekler işin içine girince tıkanırsınız. Fakat drupali öğrendikten sonra diyeceksinizki vay be yapılamayacak site yok bu drupal ile..

• Joomla. yaklaşık 4 yıl kullandım ve memnun kaldım. joomla türkiye adı altında uğraşan türklerin olması da bir artı yanıdır. eğer blog veya güncel bir site yapmak istiyorsan joomla iyidir.
  • Benim açacağım site eğitim sitesin olacak.Özgün içerik olacak.Ben sitemde forum da istiyorum.Tamam drupal ile başlayayım diyorum fakat forum ekelntilerine baktım bir kaç sitede joomlanın ki daha iyi duruyor.Drupal daha esnektir ona birşey diyemem öğrenmesi zor işte.Şimdilik joomla ile başlayalım sonra değişmede bir problem olmaz herhalde değil mi?Aslında drupal için de destek siteler kuruldu googleda birkaç iyi site var.

Birde joomla da çok fazla dosya old. söylediniz bu çok mu hissedilir sayfa yüklemelerinde.
  • işi bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

şöyle bir site yapmak istiyorum: şirket raporlarının tutulacağı ( excel formatına benzer), bu raporlara yetkili kişilerce data nın girilebileceği ( yine excel e benzer bir şekilde data girişi), tarih bazlı raporların alınabileceği ( belirli bir tarih veya tarih aralığı), belirli yetkilerdeki kişilerin belirli raporlara ulaşabileceği, sadece okuyabileceği veya hem okuyup hem düzenleyebileceği bir format ı jomla ile mi oluşturabilirim yoksa drupal la mı? veya wordpress işimi görür mü?

ona göre bir başlangıç belirleyecek ve o konuda derinleşeceğim.

işi bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 7 Kasım 2012; 15:21:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Joomla iyi olmasına iyi ama çok açığı var bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drytea

Joomla iyi olmasına iyi ama çok açığı var bilginize.

çoh site hackledim o açıklarla... kürt sitelerine yuulurum been
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Time Lord

quote:

Orijinalden alıntı: drytea

Joomla iyi olmasına iyi ama çok açığı var bilginize.

çoh site hackledim o açıklarla... kürt sitelerine yuulurum been

Drumpal mı önerirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joomla iyidir zaten kendi başına pek açığı yo eklentilerle oluşuyor açıkların çoğu
  • joomla iyidir
  • 4 Şubat 2011; 23:06:30 tarihinde açtığım konudan yaklaşık 2 yıl geçti .. Ve bulduğum cevabı açıklıyorum. DRUPAL....

Drupal mühteşem bir sistem.... Eğitim videoları için .. http://ankaakademi.com/bilgisayar/drupal sayfasına bakabilirsiniz.
  • Çok anlamıyorum ama ciddi kurumlar drupal kullanıyor. Mesela Odtü drupal kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygarabi

Çok anlamıyorum ama ciddi kurumlar drupal kullanıyor. Mesela Odtü drupal kullanıyor.

Drupal ın içine girmeden anlayamazsınız. İçinde olduğumuz halde çook bilmediğimiz şey var. Kimse tam anlamıyla bilmiyor zaten.. Binlerce eklentisi ücretsiz olan yegane bir sistem..
  • elbette Drupal,Türkçe egitim döküman azlıgı nedeniyle Drupal gerekli çıtaya ulaşamadı Türkiyede..
  • Drupal konusunda Türkçe destek yok kimse diyemez artık...
    http://ankaakademi.com sitesinde gerek video gerekse dökümanlar ile geniş bir arşiv oluşturuldu ve sürekli de bu arşiv genişlemekte.
    Tüm dersler :http://ankaakademi.com/bilgisayar/drupal link yolundan ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eneeesss

Evet arkadaşlar Joomla mı Drupal mı ? Cevabınızı bekliyorum.Cevaplarınız benim için önemli.

WordPress veya Ruby on Rails!
  • jompopopo

(şaka şaka anlamıyom ben)
  • Joomla diyorum alt yapısı oldukça sağlam ve geniş içerikleri kaldırabiliyor. Tabiki kurumsal bir site için önermem gereksiz bandwith yer
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.