Şimdi Ara

Japonyada yaşamak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
3
Favori
3.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Is teklifi aldigi icin baban gidip calisma vizasi aldigi sure kadar calisabilir, buda genelde 1 ila 4 yil arasinda degisiyor. Japonyada universide mezunu olunmadigi taktirde uzun sureli calisamiyorsun diye biliyorum benim suanda calistigim sirketin merkez ofisi Tokyoda o nedenle bazi konularda bilgim var. Turkiye cumhuriyeti pasaportuyla 3 ay kadar viza olmadan kalabiliyorsun ama sonra ulkeyi terketmen gerekiyor oturma izni olayini arastirdiniz mi? Nekadar surede cikiyormus sartlari nelermis? Ornek olarak ben Kanadaya geldim is bularak fakat ailemi kalici olarak getirmem 8 ayimi aldi. Japonyada bu isler nasil oluyor onu bir ogrenin derim cunku calisma izni alan kisi sadece kendisi gidebilir ailesi ziyarete gelebilir.

cam zaten baban sadece kendi gidip 1 yil çalişacak. 1 yilada bizim borçlarimiz %92 bitiyor. Zaten babam 1 ay çalişmişti 2 yıl önce. Genel bir bilgim yok şuanlik fakat inlari halledeceğimizi düşünüyorum açikcasi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dodoruh

Başka bir ülkede yaşamak isterim ama burası Japonya olmazdı herhalde. Sebebi daha doğrusu sebepleri şunlar; İlk olarak Dünya'nın kalanından izole. Hiç bir kara taşıtını yurt dışına gitmek için kullanamıyorlar. İkincisi nüfusa göre çok küçük ülke. Haliyle evler küçük ara sokaklar çok dar ve park yeri için bile ciddi ücretler ödeniyor. Bunun yanında küçük sebepler de var. Meyve sebze pahalı, aşırı kuralcılar, aynı alfabeyi kullanmıyoruz vs... İmkanın varsa Doğu Avrupa bile olsa Avrupa'ya yerleşmen daha mantıklı.

Belki japonyada 5-6 yıl kalip başka bir ülkeyede geçebiliriz çünkü borçlarimiz kalmiyor. Ama japonyada iyi bence Türkiye kiyaslamalarina bakarak diyorum tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: riaz

Hocam herşey iyi güzel gözüküyor fakat 2,500 usd ile nasıl :

-Japonyada geçineceksiniz
    -Türkyede kredi ödeyeceksiniz
    -Türkiyede Üniversite öğrencisi okutacaksınız
    -Japonyada öğrenci okutacaksınız

japonya en pahalı ülkelerden biri , belki orada çok rahat yaşarsınız ama ekonomi konusunda uzman değilseniz Allah yardımcınız olsun.

Hocam 1-1,5 yila bizim TR deki borçlarimiz bitecek arti olarak Türkiyedeki evleride kiraya verdiğimizde 3 binlarada oradan gelecek. Ee 1-2 bin lirada babama zan yapilir, bende çalişirim diyorum bu baya olacak yani hesaplamalarima göre

Ben asgari ücretle çalişsam: 175 bin yen

Türkiyedeki gelir: 94 bin yen

Babamın maaşi: 300 bin yen

TOPLAM: 570 bin yen yapiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: DeidaraSanji

quote:

Orijinalden alıntı: Gren Gablin

forumdakilere bakma sen japonya dışardan gözüktüğü gibi biryer değil. yabancı youtuberların birsürü videosunu bulabilirsin hayal diye gittim kabusmuş gibisinden. 2017 yılında bile zenofobik olmayı başaran toplumdan bahsediyoruz. eğer ben çalışıp(bu arada çalışma saatleri türkiye'den bile fazla) kendi işime bakarım diyorsan birşey diyemem. ama ne sosyal ne de toplumsal iyi şeyler bekleme. ayrıca yaşam çok pahalı.

al senin için video buldum.

Türksen, Beyaz Avrupalı olmadığını hissettirip 2-3 tarihi bilgi verirsen sorun çıkmıyormuş. Ama kendini doğru düzgün anlatamazsan direkt Gaijin damgası yiyorsun.

O Youtuberların da çoğu Amerikalı zaten. Baya bakmiştim bende.

Evet öyleymiş. Ama ural-altay dil ailesinde olduğumuz için bizi gerçekten seviyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWing

turistik geziye gitmiyorsun, bence gitmeden önce japonca öğrenmelisin derdini anlatabilecek kadar.
    milliyetçi bir ülke japonya, yer yer ingilizce'nin hiçbir hükmü kalmıyor...

bunun yanı sıra, ülke'nin halini göremeyecek kadar da kör müsün?
    millet ydışına kaçmak için 40 takla atıyor neredeyse böbreklerini satacaklar, senin önüne fırsat gelmiş ve hala düşünüyorsun.

kurtar kendini, arkana bir daha da bakma.

Hocam zaten baban sadece kendi gidip 1 yil çalişacak. 1 yilada bizim borçlarimiz %92 bitiyor. Zaten babam 1 ay çalişmişti 2 yıl önce. Genel bir bilgim yok şuanlik fakat inlari halledeceğimizi düşünüyorum açikcasi...

Orijinalden alıntı: Miyav Miyav

quote:

Orijinalden alıntı: ozgur561

Dilin var mı ?

Hayır,fakat şöyle açıklayabilirim sana;ben japonyaya gitsemde gitmesemde zaten dil öğrecektim askerden sonra. Yani gitsemde öğrenicem gitmesemde öğrenicem. Ama şöyle bir avantaj olacak gidersem. Hem japonca hem ingilizce öğrenme fırsatım olacak.

Japonca iyi öğrenirsen büyük katkısı olur sana

• Hocam bir de not yazmışsın ki biz oraya kaçmaya gitmiyoruz arkadaşlar diye. Hocam istersen kaçmaya gidersin, istersen çalışmaya, istersen eğlenmeye, istersen tatile, istersen üniversiteye kim sana ne diyebilir?

Ülkenin halini görmüyor musun? Eğer Japonya'ya gidebilecek imkanım olsa ve bunu ailemle birlikte yapacak olsam tüm samimiyetimle söylüyorum ki 1 saniye dahi durmam burada. Biz yaratılırken Allah bize hangi ülkede doğmak istiyorsun diye sormuyor. Bizim de şansımıza Türkiye gelmiş.

Bilime, teknolojiye, eğitime önem vermeyen toplumlar en fazla 20 yıl içerisinde yok olup gidecekler hocam. Japonlar, Yahudiler, Amerikalılar ve Avrupa Birliği bunun farkında. Biz hala sakız çiğnemek orucu bozar mı derdindeyiz. Bu ülkeden hiçbir şey olmaz. Bu ülkenin insanları bunu hakkediyor. Kendisini sömüren, soyan iktidarına aşık olmuş bu millet.

Bundan dolayı kaçın kurtarın kendinizi. Çocuklarınıza torunlarınıza güzel bir dünya bırakın. Mutlu ve huzurlu yaşama imkanı sunun. Bu sizin elinizde.

Bir daha dünyaya gelecek olsam TÜRK olmak isterdim fakat asla Türkiye'de yaşamak istemezdim.

• benim hayalim ileride orada yaşamak. 2-3 yıl bile olsa kyoto'da yaşamak istiyorum. bence düşünmeye bile gerek yok, kaldı ki ailecek gidiyorsunuz bu çok önemli bir şey.

quote:

japonya en pahalı ülkelerden biri , belki orada çok rahat yaşarsınız ama ekonomi konusunda uzman değilseniz Allah yardımcınız olsun.

Hocam 1-1,5 yila bizim TR deki borçlarimiz bitecek arti olarak Türkiyedeki evleride kiraya verdiğimizde 3 binlarada oradan gelecek. Ee 1-2 bin lirada babama zan yapilir, bende çalişirim diyorum bu baya olacak yani hesaplamalarima göre

Şayet borçlarınız bitiyorsa ve kira geliri alacaksanız süper bence daha da gelmezsiniz Türkiyeye.Çok huzurlu bir ülke , ayrıca arabalarda çok ucuz hocam resmen araba cenneti.

Nintendo 3DS Kullanıcıları Kulübü

• Japonya her türlü türkiyeden daha iyidir..

Sadece alışman biraz süre alır. Bence git.
    Sınırı Yok, Bu hiçlik Mertebesinin. Tarifi Yok, dünyadaki Sahipsizliğimin...
  • quote:

quote:

ztn ortalama aylik ucret 400-500 bin yen.

siz bunu ailecek yasayip harcaycaksiniz birde.

zor gibi.

• Japonya hakkında baya araştırma yaptım sorun varsa pmden sor

• Hocam bence git. Bu ülke yavaş yavaş batıyor bunu hissediyorum. Senin çoluğun çocuğun kurtulur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Liraya cevirip gozunde buyutme parayi, Japonya'da yasam masraflarini arastirip ay sonunda elde kac dolar kaliyor onu goz onunde bulundur. Amerikanin ortalama sehirlerinde ortalama bir miktar ama japonyada insanlar ne kadar kazaniyor ne kadar harciyor arastirman lazim, benim fikrim yok hic ama direkt turk lirasina cevirme, turk lirasi cok zayif son 2 senedir.

• Burdaki millet epey gaz vermiş. Dikkat et, burada daha oturduğu binanın yan sokağını gezmemiş insanlar var. Türkiye nefretleri olduğu için Afrika ülkesi bile onlar için cennettir.

Şimdi konuya gelirsek, kendimde Japonya'ya gitmiş biri olarak ve psikoloji ile uğraşan biri olaraktan Japonya Sevgi-nefret ilişkisi olarak açıklanabilir.

Japonya'da herhangi bir ırkçılık ile karşılaşmadım (Kyoto). Ama Japonca bilmiyorsan, işin çok zor. Çünkü ingilizce bilen insana rastlamak çok zor. Japonya'da insanların kendi dillerini tercih etmesinden kaynaklı (AB ülkelerinde ing konuşanlara rastlanabiliyor).

Okul ve işte çalışma olayı epey problem (bizim için). Bizim insanlar çalışmaktan nefret eder, orası ise çalışma bağımlısıdır. Orada okullar çok zor ve çalışma işinde herkes senden tam performans bekliyor (İşten işe ve patrona göre değişebilir).

Peki yok mu iyi tarafı? Çok var. Teknoloji çok ucuz, araba, meyve-sebze (bulunduğun yere göre değişir) alet-edevat (buda bölgeye göre değişir) epey ucuz (100 yenciler favorim).İnsanlar genel olarak oyunlardan, filmlerden (kısacası popüler kültür) anlıyor. Yani birine bir oyunla alakalı bir şey söyleyince mal gibi yüzüne bakmıyor. Gerçekten vizyonu olan insanlar. Bir de teknolojiye karşı inanılmaz bir açlık var. Yeni bir şey çıkınca hemen kendim de üretiyim havansıdalar.

Disiplin, çalışkanlık ve planlamada en üst seviyede olanlardanlar (bizim ülkede kimsenin sevmediği şeylerdir).

Kısacası: Yaşamak için harika yer ama çalışmak ve okumak bizim gibi insanlar için epey problemli. Eğer bu yoğun rekabetin olduğu çalışma ve okuma işine adapte olabilirsen iyi vakit geçireceğini düşünüyorum (çalışmadan vakit kalırsa tabi)

Bu arada bu linki koymuşlar ama gene koyayım:https://forum.donanimhaber.com/japonya-maceram-eszamanli-ss-li--97471224
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.