Şimdi Ara

Japonyada yaşamak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
3
Favori
3.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • japon dili okuyorum. okulda hocamızın dediğine göre orada çalışma şartları buraya göre baya ağır. ve ilk gittiğinde yüksek maaşlar almazmışız vs vs. 2500 dolar nerden baksan bi 10 bin lira ama, orada her şey pahalı.

ordaki 10 bin lira, türkiyede 3,5 bin lirayla yaşamak gibi bi şey. az çok lüks diyebiliriz. ancak çalışma saatlerinin fazla olabileceğini göz önünde bulundurulması gerek.

bizim hoca, orta seviye( yani çöp seviye ) bi çevirmenlik işinde orda it gibi çalışıp sefil olacağına, gel türkiyede ortalama bi maaşla çalış daha iyi falan dedi. daha önce hiç gitmediysen kültür ve dili de bilmiyorsan baya sıkıntı çıkabilir. he, şimdi evi falan ayarlıyolarsa sıkıntı yok bence. kek. 2,5k dolar ev masrafları hariç verilecekse baya iyi. eğer öyleyse direkt gidin bence.

+ insan olayını bilmiyorum ama, kazandığım bi burs ile hayırlısıyla eylülde 2 haftalığına oosaka ya gideceğim. orda görürüz bakalım nasıl insanlarmış. ne zaman gideceğinizi yazmamışsınız ama eylülden sonraysa ben mesajı editlerim insanları kendi gözümle görüp anlatmaya çaba gösteririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gren Gablin

forumdakilere bakma sen japonya dışardan gözüktüğü gibi biryer değil. yabancı youtuberların birsürü videosunu bulabilirsin hayal diye gittim kabusmuş gibisinden. 2017 yılında bile zenofobik olmayı başaran toplumdan bahsediyoruz. eğer ben çalışıp(bu arada çalışma saatleri türkiye'den bile fazla) kendi işime bakarım diyorsan birşey diyemem. ama ne sosyal ne de toplumsal iyi şeyler bekleme. ayrıca yaşam çok pahalı.

al senin için video buldum.

Videoyu izlemedim ama burada muhtemelen dikkat etmedigin sey o adamin Japonya'ya hangi ulkeden gittigi.
    O adamin ulkesiyle Japonya'yi karsilastirmadan once Turkiye-Japonya karsilastirmasi yapmalisin. O adamin kendi ulkesinde sahip oldugu firsatlar Japonya'dan iyi olabilir ama Turkiye icin ayni seyi soyleyebilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: bdeniz1997

japon dili okuyorum. okulda hocamızın dediğine göre orada çalışma şartları buraya göre baya ağır. ve ilk gittiğinde yüksek maaşlar almazmışız vs vs. 2500 dolar nerden baksan bi 10 bin lira ama, orada her şey pahalı.

ordaki 10 bin lira, türkiyede 3,5 bin lirayla yaşamak gibi bi şey. az çok lüks diyebiliriz. ancak çalışma saatlerinin fazla olabileceğini göz önünde bulundurulması gerek.

bizim hoca, orta seviye( yani çöp seviye ) bi çevirmenlik işinde orda it gibi çalışıp sefil olacağına, gel türkiyede ortalama bi maaşla çalış daha iyi falan dedi. daha önce hiç gitmediysen kültür ve dili de bilmiyorsan baya sıkıntı çıkabilir. he, şimdi evi falan ayarlıyolarsa sıkıntı yok bence. kek. 2,5k dolar ev masrafları hariç verilecekse baya iyi. eğer öyleyse direkt gidin bence.

+ insan olayını bilmiyorum ama, kazandığım bi burs ile hayırlısıyla eylülde 2 haftalığına oosaka ya gideceğim. orda görürüz bakalım nasıl insanlarmış. ne zaman gideceğinizi yazmamışsınız ama eylülden sonraysa ben mesajı editlerim insanları kendi gözümle görüp anlatmaya çaba gösteririm.

Gerçekten çok sevinirim dostum.
    Evet dediğim gibi konaklama kendilerinden suan için. Zaten hemen gitmeyeceğiz sadece babam önce gidecek 1 yıl çalışacak. Ardından bizde düşünüyoruz gitmeyi açıkcası. Hayırlııs olsun hocam.Bu arada mesajlarını bekliyorum

• Japonic kanalındaki Faruk kardeşimizin aylık maaşı 570 bin yen civarı asgari ücret değil yani onun maaşı yüksek.Teknoloji ucuzdur elbette ama çöp atmak bile parayla yani kısaca gider dengenizi ayarlarsanız neden olmasın

Orijinalden alıntı: alice_wonder

Japonic kanalındaki Faruk kardeşimizin aylık maaşı 570 bin yen civarı asgari ücret değil yani onun maaşı yüksek.Teknoloji ucuzdur elbette ama çöp atmak bile parayla yani kısaca gider dengenizi ayarlarsanız neden olmasın

o hangi işte çalışıyor hep merak etmişimdir?
  • The Incredibles T kullanıcısına yanıt
    bilkent mezunu, bilgisayar programciligi tarzi bi sey okumus.muhtemelen yazilim, bilgisayar sektorunde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

-Grell Sutcliff. (≖︿≖✿)
  • Yakuzalara dikkat edin hocam

Edit : ek olarak japonyaya gitmek için nasıl bir prosedür işliyor bilgilendirebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 11 Temmuz 2017; 3:59:26 >
  • Is teklifi aldigi icin baban gidip calisma vizasi aldigi sure kadar calisabilir, buda genelde 1 ila 4 yil arasinda degisiyor. Japonyada universide mezunu olunmadigi taktirde uzun sureli calisamiyorsun diye biliyorum benim suanda calistigim sirketin merkez ofisi Tokyoda o nedenle bazi konularda bilgim var. Turkiye cumhuriyeti pasaportuyla 3 ay kadar viza olmadan kalabiliyorsun ama sonra ulkeyi terketmen gerekiyor oturma izni olayini arastirdiniz mi? Nekadar surede cikiyormus sartlari nelermis? Ornek olarak ben Kanadaya geldim is bularak fakat ailemi kalici olarak getirmem 8 ayimi aldi. Japonyada bu isler nasil oluyor onu bir ogrenin derim cunku calisma izni alan kisi sadece kendisi gidebilir ailesi ziyarete gelebilir.
  • Başka bir ülkede yaşamak isterim ama burası Japonya olmazdı herhalde. Sebebi daha doğrusu sebepleri şunlar; İlk olarak Dünya'nın kalanından izole. Hiç bir kara taşıtını yurt dışına gitmek için kullanamıyorlar. İkincisi nüfusa göre çok küçük ülke. Haliyle evler küçük ara sokaklar çok dar ve park yeri için bile ciddi ücretler ödeniyor. Bunun yanında küçük sebepler de var. Meyve sebze pahalı, aşırı kuralcılar, aynı alfabeyi kullanmıyoruz vs... İmkanın varsa Doğu Avrupa bile olsa Avrupa'ya yerleşmen daha mantıklı.

Orijinalden alıntı: manalaus

Japonic adlı youtube kanalında ek çok dikkat çeken şeyler şunlar Japonya hakkında.

1) insanların alım gücü gerçekten çok çok iyi. Asgari ücret 570 bin yen civarı 2500 dolar kaç yene gelecek heaplayin Bence 570 bin yenden aşağıda işe japonalara ucuz ış gücü olursunuz

2) insanları çok ama çok ama çokkk saygılı. Hepsi alcakgonulluluk dersi almış gibi adeta

Hakkınızda hayırlısı olsun

Hocam adami nasil izledin asgari ücret 175.000 yen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Felina.

quote:

Orijinalden alıntı: manalaus

Japonic adlı youtube kanalında ek çok dikkat çeken şeyler şunlar Japonya hakkında.

1) insanların alım gücü gerçekten çok çok iyi. Asgari ücret 570 bin yen civarı 2500 dolar kaç yene gelecek heaplayin Bence 570 bin yenden aşağıda işe japonalara ucuz ış gücü olursunuz

2) insanları çok ama çok ama çokkk saygılı. Hepsi alcakgonulluluk dersi almış gibi adeta

Hakkınızda hayırlısı olsun

Hocam adami nasil izledin asgari ücret 175.000 yen

Demek ki hocam 70 bin yen olan kısmı kalmış aklımda. Hatam olduysa affola

-Japonyada geçineceksiniz
    -Türkyede kredi ödeyeceksiniz
    -Türkiyede Üniversite öğrencisi okutacaksınız
    -Japonyada öğrenci okutacaksınız

japonya en pahalı ülkelerden biri , belki orada çok rahat yaşarsınız ama ekonomi konusunda uzman değilseniz Allah yardımcınız olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 11 Temmuz 2017; 8:59:48 >

Nintendo 3DS Kullanıcıları Kulübü
  • forumda şöyle bi hikaye döndü zamanında:https://forum.donanimhaber.com/japonya-maceram-eszamanli-ss-li--97471224 kesinlikle okumalısın çok şey katar.

Orijinalden alıntı: Gren Gablin

forumdakilere bakma sen japonya dışardan gözüktüğü gibi biryer değil. yabancı youtuberların birsürü videosunu bulabilirsin hayal diye gittim kabusmuş gibisinden. 2017 yılında bile zenofobik olmayı başaran toplumdan bahsediyoruz. eğer ben çalışıp(bu arada çalışma saatleri türkiye'den bile fazla) kendi işime bakarım diyorsan birşey diyemem. ama ne sosyal ne de toplumsal iyi şeyler bekleme. ayrıca yaşam çok pahalı.

al senin için video buldum.

Türksen, Beyaz Avrupalı olmadığını hissettirip 2-3 tarihi bilgi verirsen sorun çıkmıyormuş. Ama kendini doğru düzgün anlatamazsan direkt Gaijin damgası yiyorsun.

O Youtuberların da çoğu Amerikalı zaten. Baya bakmiştim bende.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• turistik geziye gitmiyorsun, bence gitmeden önce japonca öğrenmelisin derdini anlatabilecek kadar.
    milliyetçi bir ülke japonya, yer yer ingilizce'nin hiçbir hükmü kalmıyor...

bunun yanı sıra, ülke'nin halini göremeyecek kadar da kör müsün?
    millet ydışına kaçmak için 40 takla atıyor neredeyse böbreklerini satacaklar, senin önüne fırsat gelmiş ve hala düşünüyorsun.

kurtar kendini, arkana bir daha da bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 11 Temmuz 2017; 11:35:32 >
    Adata Legend 700 512GB 2000/1600MB/s - GamePower Horizon Gaming MESH - ENERMAX Revolution D.F. X 1200W 80+ Gold - Cougar AQUA 360 Li Rgb - BenQ Zowie XL2566K 24.5" 0.5 ms @360Hz - Razer Huntsman V2 TKL - Endgame Gear OP1 8K - Truthear x Crinacle ZERO (Blue - IEM) - Razer Atlas
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grell.

Gerçekten güzel bir plan, umarım dillerini öğrenir ve orada kaliteli bir hayat yaşarsın. Her şey gönlünce olsun.

Güzel dileklerin için teşekkür ederim

Orijinalden alıntı: mysterious79

Yakuzalara dikkat edin hocam

Edit : ek olarak japonyaya gitmek için nasıl bir prosedür işliyor bilgilendirebilir misiniz?

Bilgim olduğnda kesinlimle bilgilendireceğim, şuan ben sadece ön bilgi aliyorum sizlerden mantikli mi diye

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.