Şimdi Ara

Japonyada yaşamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
3
Favori
3.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben lise terk ama ameliyathane personeli olarak 4 yıllık bir bireyim.Açıköğretim lise öğrencisiyim. Bu yıl askere gideceğim ağustosta.12 ay.
    Babam şef aşçı. Japonyadan Aylık 2.500 dolar olarak bir teklif geldi çalışmak için.Ayrıca lise son sınıf bir kardeşim ve 2 yaşında bir kardeşim daha var.Ayrıca bir ev borcu ödüyoruz 6 yıl kaldı. 150 bin lira civarı kaldı yani.
    Eğer burdan çalışmaya giderse babam toplam 80 b,in lira elimize para geçicek.Biz bu parayı katlaya katlaya ev borcumuzu bitiricez zaten geriyede pek bir borç kalmıyor.1 Dairemizde şuan kentsel dönüşüm nedeniyle yapılıyor oda 1 sene sonra bitecek.
    İşin özü arkadaşlar 1 sene aile oarak çok gurbette olacağız,ayrı olacağız.
    Benim sormak istediğim soru sizlere şu.

Biz japonyaya yerleşirsek Türkiyeden iyi bir hayat yaşabilir miyiz? Kardeşim zaten üniversiteyi okuyup gelicek burdada yüksek lisans yapacak yani en azından düşüncemiz bu yönde.
    Okul olarakda ben açıkcası okulumu bitirmek istiyorum.Türkiyedede olsa üniversiteyi bitirecektim liseden sonra. Orda böyle bir şansım olur mu?Açıkcası mantıklı mı arkadaşlar?

NOT: Yanlış anlaşılma olmasın diye not koyuyorum biz oraya kaçmaya gitmiyoruz arkadaşlar veya eğlenmeye gitmiyoruz.Çalışmaya gidiyouz.Yani babam gidiyor. Eğer işleri yoluna girerse oraya yerleşmek istiyoruz.Bu yüzden ben okul sebeplerini soruyorum.Bilgili olan biri varsa aydınlatsın diye.Ordaki insanların burdaki kindar,psikopat ve iğrenç insanlarından daha iyilerdir diye düşünüyorum,umut ediyorum.Türkiyede gittiğimixz heryerde her mekânda kavga çıkarıcak tipler,yanımda sevgilime vya birinin eşine laf atan tipler mevcut olduğu için çok rahatsızım.Belkide sırf bu yüzden sevgili yapmıyorum

• Takip
  • Up arkadaşlar

Floda@ Dostum bende öyle düşünüyorum bakalım ama tabiki oranın insanınıda bilmiyoruz bilen olursa söylerse sevinirim. Ayağımıza böyle bir fırsat geldi iyi düşünmek gerek. Umarım herkese gelir ...

Orijinalden alıntı: ozgur561

Dilin var mı ?

Hayır,fakat şöyle açıklayabilirim sana;ben japonyaya gitsemde gitmesemde zaten dil öğrecektim askerden sonra. Yani gitsemde öğrenicem gitmesemde öğrenicem. Ama şöyle bir avantaj olacak gidersem. Hem japonca hem ingilizce öğrenme fırsatım olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Avrupa'da kaçak yaşamak
    9 yıl önce açıldı
    Türkiyede yaşamak çok zor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Youtube a japonic yaz videoları izle hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bir de evlatlik aliyo mu baban?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 10 Temmuz 2017; 21:38:49 >

Orijinalden alıntı: DeAndre

Fırsatı değerlendir Japonya'nın geleceği Türkiye'den çok daha parlak.

Teşekkür ederim yorumun için herkesin yorumunu göz önünde bulundaracağım
  • http://osakaninmuhtari.blogspot.com.tr/ Bu kadının yazılarını oku. Onunda eşi aşçı olarak gidiyor Japonya'ya sonra oraya yerleşiyorlar. Çocuklarıda okulu orada bitiriyor. Yüzlerce yazı mevcut Japonya ile ilgili her konu hakkında. Bana da pm atabilirsen benim de bilgim var Japonya konusunda.

Orijinalden alıntı: hey b0ss

Youtube a japonic yaz videoları izle hocam.

Baktım hocam.Gerçekten çok kaliteli.Sokakları hele. Burda insanın içinden gelmiyor sokağa çıkmak. Alibeyköy civarında oturan varsa bilir vahim durumu.

Orijinalden alıntı: Viper13

http://osakaninmuhtari.blogspot.com.tr/ Bu kadının yazılarını oku. Onunda eşi aşçı olarak gidiyor Japonya'ya sonra oraya yerleşiyorlar. Çocuklarıda okulu orada bitiriyor. Yüzlerce yazı mevcut Japonya ile ilgili her konu hakkında. Bana da pm atabilirsen benim de bilgim var Japonya konusunda.

Boş bir zamanımda mutlaka adrese bakıcam ve okucam teşekkür ederim.Benim tek endişem ortaokul mezunu olduğum için orda okuyabilme şansım olur mu? Tek derdim bu şahsım için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exocoetidae

Bence eline geçen fırsatı tepme. Bu durumda ben bolsam hemen giderdim.
    Youtube dan japonya ile ilgili bir sürü kanal var izle.
    Forum da japonyaya giden arkadasin konusunu bul.

Hahahahaha :)
    Hocam eminim yaşam standartları burdan iyidir ondan şüphem yok. Sadece bazı konularda tereddütlüyüm.Açıkcası babamın etlatlık almasına gerek yok çok iyi dost olabilirim çıkar söz konusu olmadığı sürece. Zaten arkadaşımda kalmadı(sağolsunlar yemediğimiz balta kalmadı) :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Miyav Miyav

quote:

http://osakaninmuhtari.blogspot.com.tr/ Bu kadının yazılarını oku. Onunda eşi aşçı olarak gidiyor Japonya'ya sonra oraya yerleşiyorlar. Çocuklarıda okulu orada bitiriyor. Yüzlerce yazı mevcut Japonya ile ilgili her konu hakkında. Bana da pm atabilirsen benim de bilgim var Japonya konusunda.

Boş bir zamanımda mutlaka adrese bakıcam ve okucam teşekkür ederim.Benim tek endişem ortaokul mezunu olduğum için orda okuyabilme şansım olur mu? Tek derdim bu şahsım için.

Üniversiteden bahsediyorsan 12 yıl eğitim almış olman lazım yoksa giremiyorsun Japon Üniversitelerine.

• Hocam hiç düşünme git derim yemeklerine alışabilirsen. Ah keşke Güney Kore den de bana böyle teklif gelse hiç düşünmeden giderim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: Exocoetidae

Bence eline geçen fırsatı tepme. Bu durumda ben bolsam hemen giderdim.
    Youtube dan japonya ile ilgili bir sürü kanal var izle.
    Forum da japonyaya giden arkadasin konusunu bul.

Hahahahaha :)
    Hocam eminim yaşam standartları burdan iyidir ondan şüphem yok. Sadece bazı konularda tereddütlüyüm.Açıkcası babamın etlatlık almasına gerek yok çok iyi dost olabilirim çıkar söz konusu olmadığı sürece. Zaten arkadaşımda kalmadı(sağolsunlar yemediğimiz balta kalmadı) :)

Geçmiş olsun dostum bu devirde kimseye güven olmuyor balta saplayan saplayana

• quote:

Orijinalden alıntı: celades

2500 dolar çok az gibi.Ev kirası falan yoksa anca idare edersiniz

Hocam durum şöyle. Babam 1 yıl orda kendi verdikleri konumda oturacak. Yani herhangi bir para vrmiyor yemek ve ev onlardan. Paradan tam emin değilim ama en az 8-9 bin lira olacak.Zaten istanbulda 2 tane dairemiz var kentsel dönüşüm sebebiyle. Onlarıda kiraya vermeyi düşünüyoruz. Amacımız tüm borçları kapatmakki zaten 1-2 senede hiçbir borcumuz kalmayacak yaptığımız hesapla.Zaten bu süre zarfında zam olur diyede tahmin ediyoruz.

Sonuç olarak 1 yıl babam bizden ayrı çalışacak.1 yıldan sonra eğer işler rast giderse bir aksilik çıkmazsa,bizde göç edeceğiz hocam.

quote:

quote:

Üniversiteden bahsediyorsan 12 yıl eğitim almış olman lazım yoksa giremiyorsun Japon Üniversitelerine.

Türkiye standartlarına göre mi oraya göre mi hocam?
    Eğer Türkiyeye göreyse açıktan bitirip yine orda üniversityi okuma şansım var mı?(Lisan şartıyla tabii)
    Veya benim direk orda liseyi bitirme imkanım var mı?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.