Şimdi Ara

Japonya da yaşamak adına 50k harcamak? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
7.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her seyi hesapladım diyorsun ve cok ta mistik takılıyorsun anladıgım kadarıyla. Kimseye bilgi vermemissin. Ki buradan anlıyorum sana sadece EVET gidilir yada HAYIR gidilmez cevabı gerekiyor. Japonya cok nizamlı, kuralcı ve temiz bir ulke EVET gidilir, yemek vs hersey asılır zira atalarımız bosa dememis "Evdeki hesap , çarsıyı tutmaz diye"
  • Kore'de üniversite okumuş biri olarak Güney Kore'ye taşınmanı tavsiye ederim. Japonya Kore'den çoook daha güzel bir ülke ama pahalı ve alfabesi koreceden daha zor...şu feys sayfasındaki gönderilere bakabilirsin;

Uzağı yakın eden sayfafacebook
    Uzağı yakın eden sayfa
    https://www.facebook.com/erkanshi.godesu

• riaz kullanıcısına yanıt
    adam hayatını anlatıyor işte japonyadakini

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizaya

Kore'de üniversite okumuş biri olarak Güney Kore'ye taşınmanı tavsiye ederim. Japonya Kore'den çoook daha güzel bir ülke ama pahalı ve alfabesi koreceden daha zor...şu feys sayfasındaki gönderilere bakabilirsin;

https://www.facebook.com/erkanshi.godesu
    belirttiğim gibi rastgele gitmiyorum ben,
    tamam hadi gideyim ama tanıdık yok,dil bilmem iz bilmem,
    mesela Japonya'da öğrenciler çalışabiliyor Kore'de öyle mi?
    part-time iş bulmak kolay,Kore'de öyle mi?
    bu işin ucunda geri dönmek var ben hayatımı koydum ortaya,
    ayrıca eski kız arkadaşım Koreliydi , o da Koreden kaçış yolu arıyordu zengin olmasına rağmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 30 Ekim 2018; 10:58:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon07

Her seyi hesapladım diyorsun ve cok ta mistik takılıyorsun anladıgım kadarıyla. Kimseye bilgi vermemissin. Ki buradan anlıyorum sana sadece EVET gidilir yada HAYIR gidilmez cevabı gerekiyor. Japonya cok nizamlı, kuralcı ve temiz bir ulke EVET gidilir, yemek vs hersey asılır zira atalarımız bosa dememis "Evdeki hesap , çarsıyı tutmaz diye"
    hocam yemek ayırmam domuz eti, bilmem ne eti önemli değil benim için,
    daha önce 1-2 yıl yurtdışında yaşadım uyum sorunu yaşamam gibi ama Japonya çok uzak o kadar uzağa gitmedim hiç
    şimdi ben planları anlatırsam ben nasıl giderimn pml'leri ile mücadele etmem gerekecek zaten şimdiden bir ton pm geldi,
    zaten olurda yerleşirsem adım adım anlatırım,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 30 Ekim 2018; 10:57:53 >
  • Verecekleri maaş 220-240bin yen

13 saat çalıştırırlar köpek gibi günlük

Yola felansa gider

Ortalama iş için sabah 8 veya 8 30 gibi çıkarsın ve akşam 10 veya 11.30 gibü evde olursun

Türklerin yanında garson olmakla olmaz japonyada. Eben bellenir. Hayata küsersin. Hangi hayat standartı merak ediyorum. Bir şey yapmaya vaktin bile olmayacak. Haftada 1 gün izindede çalıştığın günlerde pestil olduğun için yatarak geçecek.

Ayrıca parayla biri seni japonyaya götürtüyor. Girişe yardımcı olacak ve sen giriş sonrası iltica edeceksen hayvan statusunde olacaksın.

Ayrıca iltica sonra en az 6 ay çalışma yasağın var. Bunu bilen türkler iyice köpek olarak çalıştıracak seni çalışma vizen yok ve mecbursun diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 30 Ekim 2018; 11:6:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50k lık yaşam alanı varmı ki orada (yüzölçümü olarak)
    Adamlar yer kaplamasın diye havaalanlarını denize yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KalemKolik

Verecekleri maaş 220-240bin yen

Yola felansa gider

Ortalama iş için sabah 8 veya 8 30 gibi çıkarsın ve akşam 10 veya 11.30 gibü evde olursun

Türklerin yanında garson olmakla olmaz japonyada. Eben bellenir. Hayata küsersin. Hangi hayat standartı merak ediyorum. Bir şey yapmaya vaktin bile olmayacak. Haftada 1 gün izindede çalıştığın günlerde pestil olduğun için yatarak geçecek.

Ayrıca parayla biri seni japonyaya götürtüyor. Girişe yardımcı olacak ve sen giriş sonrası iltica edeceksen hayvan statusunde olacaksın.

Ayrıca iltica sonra en az 6 ay çalışma yasağın var. Bunu bilen türkler iyice köpek olarak çalıştıracak seni çalışma vizen yok ve mecbursun diye.
    ben bu kadar olumsuz bakmıyorum,
    dediğim gibi yasal olmayan hiçbir yolu tercih etmeyeceğim
    ben gidiyorsam çalışma iznim elimde olacak şekilde gideceğim
    ayrıca daha önce yurtdışı tecrübem var çok şükür gayet düzgün şartlarla yaşadım,
    Japonya ütopik gibi duruyor farkındayım ama bu kadar da kötü olacağını sanmıyorum,
    beni para kaptırarak gidp yol iz bilmeyen yabancı dili olmayan insan tüccarlarına bağımlı çaresiz insanlardan sanma,
    para ile gidiyorum ben, çok para ile değil ama bana imkan sağlayacak nefes aldıracak bir para.
    bir kaç ajans ile görüştüm , zaten ajanslardan sonuç alamazsam başka yollarda var .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 30 Ekim 2018; 11:13:9 >

• Sana tavsiyem buraya gelmen olur. Ben de bir ay önce geldim şu am keyfim yerinde. Geleceksen dil okuluna kayıt olup gel haftada 28 saat yasal çalışma hakkın var ama daha fazla çalışsanda problem yapmıyorlar. Ve Japon kızlar yabancı erkekleri çok seviyor Hindistanlı Pakistanlı erkekleri bile havada kapıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: KalemKolik

Verecekleri maaş 220-240bin yen

Yola felansa gider

Hocam sende öldürdün japonyayı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ev almaya kalksanız 2 milyon TL civarı imiş.Dışarıdan bakınca güzel geliyor ama gerçek olmak gerekirse yaşamak zor.
  • Norveç'i deneme şansın var mı? Japonya hükümeti sıkıntılı. Yemek tarzımız kültürümüz o kadar zıt ki. Ayrıca Japonyada yabancılar itilip kalkılır. Köpek muamelesi görür yabancılar. Her şey korkunç pahalı.Elinde kalifiye bir işin olursa anca o zaman rahatlarsın. Sizin yerinizde olsam Norveç'i düşünürdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muxo -- 30 Ekim 2018; 12:53:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: riaz

hocam yemek ayırmam domuz eti, bilmem ne eti önemli değil benim için,
    daha önce 1-2 yıl yurtdışında yaşadım uyum sorunu yaşamam gibi ama Japonya çok uzak o kadar uzağa gitmedim hiç
    şimdi ben planları anlatırsam ben nasıl giderimn pml'leri ile mücadele etmem gerekecek zaten şimdiden bir ton pm geldi,
    zaten olurda yerleşirsem adım adım anlatırım,

Alıntıları Göster
    31 yasındayım 14 senesi yurt dısında gecti. Yurt dısında yasamak ne kadar guzel ve cazibeli olsa da, tabiki eksileri de var . Saglık olanaklarından , daha fazla para ihtiyacı ve japonya gibi cok gelismis bir ulke & Turkleri seven sayan bir ulke bile olsa yabancı olacaksınız ve hep oyle kalacaksınız buna hazır olup giderseniz her turlu basarırsınız ancak yılmayınız.

• Gidilir. Kişisel değilse nasıl yasal gittiğini sormak isterim. Zira bu aralar ben de yurtdışına ciddi ciddi kaçmayı düşünüyorum. Almanya - İngiltere - Kanada - Amerika - Japonya hangisi olursa.

• Karadag a gitsene 2,3 yil icinde avrupa birligine giriyor, vize yerlesmek cok kolay tam bir cennet avrupada, Turkler olta atmaya basladi bile...

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon07

31 yasındayım 14 senesi yurt dısında gecti. Yurt dısında yasamak ne kadar guzel ve cazibeli olsa da, tabiki eksileri de var . Saglık olanaklarından , daha fazla para ihtiyacı ve japonya gibi cok gelismis bir ulke & Turkleri seven sayan bir ulke bile olsa yabancı olacaksınız ve hep oyle kalacaksınız buna hazır olup giderseniz her turlu basarırsınız ancak yılmayınız.

Alıntıları Göster
    her zaman bir yabancı olacağım doğru ,
    ama bu dünyanın sonu değil yerine koyulamaz şeyleri yıkmayacağım olmadı dönerim,
    benimde yaşımda 29 zaten 20 yaşında olsam hiç düşünmeden giderim ama o zamanlarda insanın elinde birikmişi olmuyor
    daha önce avrupa'da problem olmadı japonya 'da bakalım nasıl olacak
    zaten şuan ajanslarla görüşüyorum henüz netleşmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 30 Ekim 2018; 13:59:12 >

• Hocam eger Japonya daha iyi bir hayat sunuyorsa sana bence gitmende sakinca yok. Ama bunu iyice dusunmen lazim. Ailenden, arkadaslarindan ve alistigin hayattan uzak olacaksin. Yeni ulkeye, yeni sehire, yeni yasam sekline alisman uzun zamanini alabilir. Elinde meslegin varmi bilmiyorum ama eger yoksa Japonyaya gitmen buyuk bir risk olabilir. Sonucta garson vb olarak belli bir yere kadar gidebilirsin. Iyice dusunmen lazim hocam. Kisa surede elde edecegin kazanclari uzun sureli sonuclara karsi tartman lazim.

Japonya iyi bir yer bana sorarsan. Suc orani baya dusuk ve insanlar cok bilincli. Is bulma ve maas olayi hakkinda bilgim yok ama eminim onu arastirmissindir. Dedigim gibi hocam iyice dusun ve yakinlarinin fikrini al. Bol sans hocam umarim senin icin en dogru olani yaparsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrTux

Hocam eger Japonya daha iyi bir hayat sunuyorsa sana bence gitmende sakinca yok. Ama bunu iyice dusunmen lazim. Ailenden, arkadaslarindan ve alistigin hayattan uzak olacaksin. Yeni ulkeye, yeni sehire, yeni yasam sekline alisman uzun zamanini alabilir. Elinde meslegin varmi bilmiyorum ama eger yoksa Japonyaya gitmen buyuk bir risk olabilir. Sonucta garson vb olarak belli bir yere kadar gidebilirsin. Iyice dusunmen lazim hocam. Kisa surede elde edecegin kazanclari uzun sureli sonuclara karsi tartman lazim.

Japonya iyi bir yer bana sorarsan. Suc orani baya dusuk ve insanlar cok bilincli. Is bulma ve maas olayi hakkinda bilgim yok ama eminim onu arastirmissindir. Dedigim gibi hocam iyice dusun ve yakinlarinin fikrini al. Bol sans hocam umarim senin icin en dogru olani yaparsin.
    çok dpğru noktalara değinmişsimiz fakat malesef bazı fedakarlıklar yapıyorum,
    masabaşı işimden vazgeçip garsonluk yapmayı göze alıyorum en basiti bu 5 yıllık kariyerimi yakıyorum,
    çünü burada masabaşında olsamda ileri veya geri gidemiyorum , aslında büyük bir kumar oynuyorum,
    Türkiye'de bir gelecek göremiyorum olayların başlangıcıda bu aslında

• 1 TL kaç Japon parası Yapıyor ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.