Şimdi Ara

j (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
5.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkacak bir şey yok, herkes eşit, herkes aynı. Kurallara uyduğun sürece, her şey de ortada git. Normal bir şekilde geçirirsin.

    Arada çakallık, arazi olma vs ile geçiyor gidiyor.
  • Hocam her çeşit insan göreceksin, toplama kampı gibi. Normalde beş metre yanından geçmeyeceğin insanlarla muhatap olmak zorunda kalacaksın istemeye istemeye. Bazı arkadaşların olacak kafa dengi, onlarla zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın efsane saracak vakit. Mantık meselesine gelince, o konuda gerçekten çok ama çok mantıksız olaylarla karşılaşabilirsin kendini herşeye hazırla ve kesinlikle sorgulama. Günleri sayacaksın ama benden sana tavsiye sayma arkadaşım anı yaşa geçiyor. Son olarak kafanı iyi kullan askerliğin rahat geçsin hadi sana hayırlı teskereler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neler ne kafa tipleri göreceksin orada bir bilsen. ayrıca askerde yanlız kalman imkansız. bir kere BADİ sistemi var :D Bir ismi vardı o sistemin unuttum. bir liste asılır ve o listedeki senin 2 adet arkadaşın olur o arkadaşlarının telefon numaraları ailesinin isimleri memleket yaş boy kilo ailesinin numarası, nelerden hoşlanır alerjisi rahatsızlığı var mı hepsini defterine yazar ezberlersin. o kişiden sen sorumlu olursun. O kişi kaçarsa bir suç işlerse senide sorguya alırlar ve bir problemi pskolojik bir rahatsızlığı var m ıfelan diye sanada sorarlar. Aynı şekilde senden de sorumlu arkadaşların olacak. Zaten askerde sosyallik diye birşey yok 1000 tane erkekle aynı yerde ne kadar sosyal olabilirsinki :D ayrıca çirkinlik kavramı 1000 çeşit insanın kafasını 3 e vurunca orada kafanda yeniden şekillenecek merak etme :D Hayatının en hüzünlü en acı en mutlu en zevkli en en en günleri seni bekliyor merak etme :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SISU

    yav he he. sıçmasını bilmeyen adamlar gördü bu gözler. pisuvardan su içeni gördü. ya da pisuvara sıçanı. ya da kıçını taşla silip tuvalet deliğine atıp tuvaleti tıkayanları gördü. bu adamlara tuvalette nasıl sıçılır diye ders verdi çavuş. adam nereye sıçılır onu bile bilmiyor. var mı ötesi..

    Alıntıları Göster
    Birader askeriyeye özel bir şey mi bu yani. Askeriyeye sıçmasını bilmeyen adamları özel olarak mı topluyorlar? Anadoluda eğitimsizlik cahillik mevcut malesef bizim insanımız böyle. Bunla askeriyenin ne gibi bir ilişkisi var.




  • Full nakit ödeyemiyorsan birazcık biriktirip kalanı da kredi olarak çekip bedelli yapmaya bak. 1 ayda göze batmadan, kimseyle dalaşmadan bitir, gel. 6 ay boyunca mantığı kalmamış, angaryaya dönmüş işlerle uğraşılmaz artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 30 Mayıs 2020; 17:45:59 >
  • Yeterli paran varsa bu yaşamın boyunca yapacağın en iyi yatırım askerliği bedelli yapmaktır. O psikolojini kaybedersen geri kazanman çok zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fena olmayan bir gelirin varsa yapabilirsin. (4 k gibi) Boşa harcanmış olmaz. 6 ay gidersen çıkışını vermiş olacaksın. Dönünce seni alacakları, hatta başka bir yerde iş bulacağın şüpheli. Asgariye çalışıyorsan, işyerinde tazminatın da yoksa o zaman 6 ay gitmen daha mantıklı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 30 Mayıs 2020; 19:15:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Askerde eğitim alanında betondan yapılmış masalar ve oturaklar var.Tabi 80 yıl önce yapıldığı için haliyle artık yıkıldı.

    Şimdi ben bölük çavuşuydum komutan geldi bu masayı eskisi gibi yapacaksınız dedi.Komutanım dedim çimento yok nasıl yapacagız.Komutanda banane nerden bulursanız bulun akşama bu bitecek dedi.
    Haliyle çimento olmayınca yapamadık 1 hafta boyunca hergün süründük.

    Şimdi ben 12 ay boyunca yaşadığım 1000 mantıksız olaydan en basitini anlattım.Bana burdaki mantığı açıklamanı beklerim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dfk24

    Herkes seninle aynı durumda olacak merak etme. Elbette içlerinde it kopuk olacaktır ama onlar zaten kendi grubunu kurar. Sen kendine kafa dengi bul mutlaka. Kimseye güvenme , Binbir türlü insan var sonuçta.

    Bende daha gitmedim ama nasıl bir ortam olduğunu az çok tahmin edebiliyorum. He bide , kime sorduysam , girişte mantığını kapıya bırak , çıkarken geri alırsın dediler. Zira askeriyede mantık işlemez.
    Hem askere gitmemiş hem de atıp tutuyor. Bir de 15 kişi beğenmiş yorumu. Askeriye tam anlamıyla mantığın başladığı yerdir. Zira askerlik görevini yapmak için o üniformayı giydiğinde biraz salaklaşıyor, bilinçsizleşiyor hatta sorumsuz davranıyor. Şuursuzlaşan askeri korumak için bir çok önlem almak için yasaklar konur, bu şuursuz kardeşlerimiz de bu yasakların amacını anlamadığı için mantıksız derler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • akışına bırak askerlik lisenin ders notu alınmayan yeridir eğlencene bak yaşamla ilgili ilk ve en önemli tecrubelerini burada edineceksin. Rahat ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • askerlik korkulacak bir yer degil. sallaa, kimler kimler gidip yapmıs sen mi yapamayacaksın! elbette arada alısma donemin olacak, zorluklar yasayacaksın. ama bunlar gelip gecicidir. aslolan ve varolan bizim dedelerimizin kazandıgı bu toprakları tsk bunyesinde savunmaktır. ah gece vakti ozledim simdi bak. 2 saat nobet olsa da tutsam
  • Sakın askerdeyken komutanları falan cimere şikayet etmeyin hepsi adınıza kadar komutana gidiyor sonra komutanlar sizi bi güzel benzetio şikayet ettiğiniz için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sen bitmişsin kardes.

    o kadar erkeğin içinde kimse senin çirkinliğini görmez ve umrunda olmaz ayrıca kendine güven lan biraz, çirkin özgüveni/karızması diye bir olgu var, onu benimse.

    bırakın oglum bu özgüvensiz konusmaları, böyle düşünüp kendine de telkin vermiş oluyorsun, bununla ilgili tonla yayın var.

    ne oldugunu düşünürsen ona dönüşürsün.
  • Git gitmemekten kork

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 180 gün kısa bir zaman. Hemen geçer.
  • Parayı yatır bedelli yap..ah şuraya yazıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • korkacak bişey yok. git yap gel. bu kadar insan nasıl yapmış askerliği?? bi de 6 ay yani. bizim gibi 18 ay yapacak olsaydın ne yapardın???
  • ne yalan söyleyeyim korkulmayacak gibi değil.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.