Şimdi Ara

j (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
5.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaman geçer gider, döndüğünde ne boşuna geçirdiğim zaman dersin. Harcayacağın 6 Ay'da daha verimli bir hayat sürebileceksen, ortalama 20 bin lira kazanabileceksen, idare edip bedelli askerlik yap herkes gibi
    Şunu da ekleyeyim, hayatında asla aynı ortamda bulunamayacağın, belk aynı havayı bile solumayacağın insanları göreceksin o insanların yaşamını. Sana katacak çok şey olacak bakış açın değişecek belki ama sonrasında ne gerek vardı ki diyeceksin... Korkulacak bir şey yok askerlikte, gelip geçen bir zaman. Gerekli mi asla değil bu şartlar altında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luridline -- 29 Mayıs 2020; 9:53:11 >
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Bir deneyimimi anlatmak istiyorum. Turuncu bültenli terör bölgesinde muhafızım. Kulede nöbet tutuyorum. Ters yönden Lumbarağzına giren petrol yüklü tanker için GHM'yi aradığımda adamın bana söylediği şey Nerede? Böyle mantık var mı? Geçen arabaların kuleleri gözleri ile tehdit ettiği herkesin dışarıya sivil çıktığı dönemde arabada yarbay var iken bütün arabayı riske atıp resmi giyinen adamın mantığı nerede? O adamın ceza almama sebebi ne?
    Mantıklı şeyler olduğundan daha fazla mantıksız şey var aslında
  • Merak etme tek şam şeytanı sen olmayacaksın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Silverstein

    Ben de gitmek istemiyorum neden zorunlu lan ne suç işledim ben ücretsiz ve zorla çalıştıracaklar keşke Amerika da dogsaydim özgür olurdum
    aynen çok özgürler coronada adamlar patır patır ölüyorlar devlet el bile uzatmıyor polis patır patır adam öldürüyor amerikada

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 ay yaptım jandarma çavuş olarak. Tipleri gör. Korkma orda arkadaşın dostun daha fazla olacak ve. Bu durumda senin hoşuna gidicek :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdam

    aynen çok özgürler coronada adamlar patır patır ölüyorlar devlet el bile uzatmıyor polis patır patır adam öldürüyor amerikada

    Alıntıları Göster
    Corona ile ne alakası var ? Ayrıca polis halkın can güvenliğini sağlamakla yükümlü adam gibi teslim olmayan suçlulara ne yapmasını bekliyorsun ?




  • Açıkça yazayım bende korkuyordum ama gidince öyle olmuyor. acemide herkes senin gibi hiçbirşey bilmeyen etrafa boş boş bakan kişiler oluyor. usta birliğe gidinde de acemide berber olduğun devrelerin oluyor illaki 3-5 tane onlar takıla takıla alışıyorsun ortama
  • Birader ben git derim. Eğer zor bir askerlik yaparsan sana tecrübe katar; kolay olursa da rahat edersin. Askerlik insanına göre değişir ama insana çok şeyler katar.
    Korkularınla yüzleş, hayatı yaşa. Bir daha askerlik gibi bir fırsat eline geçmez. Ben 6 sene ünide kazanamadığım bakış açılarını askerde kazandım. Askerliğin artısı çok. Askerliği bir fırsat olarak gör.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlikte ve askerlik arkadaşlığında önemi en az olan şey kafa tipin ve yüz güzelliğin. Zaten herkes birebir seninle aynı duygularla orada, nasıl alışacağım diye düşünürken bir bakmışsın arkadaş edinmiş ve alışmışsın .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Parası olmayan herkes sk.e s.ke gidecek oraya, yok orada mantık yokmuş su yokmuş, anlamak isteyene her şey var, o şekilde bu yaşına kadar yasadiysan korkma askerde de bibok olmaz, baba parası yemekten sarhoş olmuşsunuz, silkelenirsiniz biraz bir şey olmaz, üzülecek bir halin yok aksine ohh çekilecek bir halin var,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaş çevrisindekilerin kimi kötü anlatımları ve ruh hastası sorunlu bir baba tarafından askerlik şöyledir böyledir orada böyle olur şöyle olur bu kafayla başına iş gelir bilmem ne olur deyip psikolojik zorbalığın alasını yemiş biri olarak 2006 yılında gittim 15 yaptım geldim hiçte korkulacak bir yer değildi komutanlarla aram gayet iyiydi acemi birliğinde size söyleneni yapın başınıza buyruk davranmayın dik kafalılık etmeyin söylenenleri iyi algılayın kurallara uyun, acemi birliğinden usta birliğine gittikten sonra ilk 20 günlük bir sürede görev dağılımı hemen yapılmamıştı tek çektiğim sıkıntı buydu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albequerr

    Birader ben git derim. Eğer zor bir askerlik yaparsan sana tecrübe katar; kolay olursa da rahat edersin. Askerlik insanına göre değişir ama insana çok şeyler katar.
    Korkularınla yüzleş, hayatı yaşa. Bir daha askerlik gibi bir fırsat eline geçmez. Ben 6 sene ünide kazanamadığım bakış açılarını askerde kazandım. Askerliğin artısı çok. Askerliği bir fırsat olarak gör.
    Askerlik insana ne katabilir ki hele uni mezunuysan, sabah 6 da ayazda ictima, sonra kahvalti. Mintika yap biraz kos sonra ogle yemegi. Saga sola don toren yuruyusu ictima bot boya tras serbest.

    Bunlar hayata bakisini degistirdiyse birsey yasamamissin demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerden yeni geldim ben, yedek subay olarak yapmıştım.

    Askerlik artık devletin vatandaşa dayadığı zorunlu tatil gibi bir şey çoğu yerde. Sorgulamadan, sağa sola takılmadan kendi işine bakarsan başına bir şey geleceğini hiç sanmıyorum. Rahat olabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Namaste. kullanıcısına yanıt
    Birader sen hayatı dolu dolu yaşamış olabilirsin.Zaten belirttiğim gibi her insana birşeyler katacak diye birşey yok. Bu yaptığın askerliğe göre de değişir. Benim yaptığım askerlikte ortalama 70 kişilik bölükten 6 ayda 20 kişi psikolojik çürük aldı. İntahar vakası vs vs. Zamane insanı hayattan izole yaşıyor sanalda yaşıyor. İradelerini zorlamadan hazır yaşıyor.
    İnsan zorlandıkça kendi sınırlarını görüyor. Tanımadığı sevmediği insanlara katlanıyor ve belki sivilde hiç muhabbet etmeyeceği insanları tanıyor. Kaçmaya tuvaletten ve banyodan başka özelin olmaması gibi insanı sınırlayıcı şeyler vs vs hiçbir şey katmasa sivil hayatın ne kadar güzel olduğunu gösteriyor.
    Ki şu an gönüllü askerlik olsa bir daha yap deseler yapmam o ayrı.
    Herkes senin gibi bir hayat yaşayamamış olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke bedelli yapsan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İzmirde acemilik, Geliboluda Ustabirliğine gittim. Geliboludan Sonra Malkaraya Misafir olarak gidip 2 hafta sonrada Hayraboluya gidip oradada askerliğimi bitirdim.


    Yani Senin toplam tanışacağın 2 birlik varken ben 6 aylık süreçte 4 ayrı birlikte tanışıp muhattap oldum. Korkacak hiçbirşey yok. KAfası yamukmuşta çirkinmişte. Lan orada kız falan yok kime güzel gözükmeye çalışıyorsun anlamıyorum ki.

    Zaten boşa yazıyorum. En safı bile 1 ay sonra çakallarla dans eder hale geliyor. Rahat ol .


    Not: Başvurusuna doğu görevi istiyorum ve komando olmak istiyorum ve astsubayı işaretleyip ülkenin en batısına er olarak gönderilen bir forumdaş :D
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    çok kısa birşey anlatacağım.
    Bizim timden biri tuvalet kapısına "askerde mantık yoktur" yazmıştı. Üsteğmen bu yazıyı görmüş ve hepimizi içtima alanına toplamıştı. Adam tuvaletin kapısını sökmüş getirmiş bunu kim yazdı diyor. (acayip kıl bir tipti kendisini gram sevmezdim, zaten üsteğmenlerin çoğu öyle olur) Bizim sihhiyeci arkadaşta çıkıp "komutanım eğer askerde mantık olsaydı, siz bizi tuvalette toplardınız kapıyı söküp buraya getirmezdiniz" dedi ve tüm tim saatlerce sürünmüştük. ayrıca ceza alan tanklardan bahsetmiyorum bile :D
  • dirsek temas aralığı hizayaaa geeeell. ezberle şimdiden koç bol bol duyacaksın
  • Askerde yalnız kalmazsın merak etme bitmesini beklersin şafak sayarsın bittikden sonra o zamanları ararsın.
    Asıl askerlik geldikden sonra başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakin ol dostum sıkıntı yok şöyle bir etrafına bak kimler kimler gidip bitirip geliyor askerliğini. Max. 2 hafta içinde gittiğin ortama ayak uyduracaksın sana çok saçma gelen tiplerde olacak ama emin ol seninle aynı düşüncede olan kişilerde olacak askerlik sabır işidir bol bol sabretmeyi öğreneceksin bir yerden sonra eğlenceli gelecek zaten bir bakmışsın bitirmişsin.

    Ayrıca kimsenin senin dış görünüşünle ilgilendiği olmayacak merak etme kamuflaj giyince hepiniz aynı olacaksınız 😀



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruddervator -- 29 Mayıs 2020; 13:10:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.