Şimdi Ara

İzmir'den Efes'e nasıl gidilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
30.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İzmir Bornova'da oturuyorum ve İzmir'i çok fazla bilmiyorum, yeniyim. Fakat bi haftasonu kız arkadaşımla Efes'e, Şirince'ye vs gitmek istiyorum. Kampüsteki öğrenci gezi organizatörleri ile kalabalık bi grup içerisinde gitmek istemiyorum elbette, ki buradan size soruyorum. Otobüsleri nerdedir, fiyatı ne kadardır, harabelerde müze giriş ücreti var mıdır, bu konularda bilgilendirebilirseniz mutlu olurum.

Gene merkezden Ephesus a dolmuslar var. Ayrıca şehir merkezinde çok güzel yeme içme yerleri var. selçuk merkezi de gezmeni tavsiye ederim. ;)
  • İzmir selçukta oturuyorum,hocam tren ile gelebilirsiniz.izmirden selçuğa 5.50tl.Efes i gezmek istiyorsanız selçuk ıcınde efes arabalarına bınıp gıdebılırsınız,gittiğinizde biz selçukluyuz derseniz ücret almazlar.

Beşiktaş Olmak Böyle Bir Şey!
  • şirinceye gittiğinde şarap içmeden gelme..

quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

şirinceye gittiğinde şarap içmeden gelme..

Zaten Şirince güzergahta bu yüzden var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hotcup -- 13 Mayıs 2011; 0:27:36 >
    Şirince için ise kuzeye doğru ilerlemeli, dağa doğru çıkmalısın.

Benim tavsiyem doğru düzgün gezmek istiyorsanız gerçekten erken çıkın. Selçuk'a gelince
    ilk iş Şirince'ye geçin... Çünkü Şirince biraz daha uzak ve yolu dolambaçlı.
    Oraya varınca şaraba para vermeyin. 10 dükkan gezseniz zaten, sadece size verdikleri ikramlarla
    kafayı bulma olasılığınız var. Hediye için alır mısınız bilmiyorum..

Sonra geri Selçuk ve Efes'e dönün. Akşam İzmir'e dönme saatinizi daha iyi hesaplayabilirsiniz bu şekilde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 13 Mayıs 2011; 0:37:28 >

• 1-Arabayla ;
    Tavsiye Ederim
    2-Motor ile;
    Tavsiye Ederim
    3-Bisiklet;
    Yorucu olur.

SONY XPERIA™ Z5 | Graphite Black
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen şarap için kafayı buluyosun, ben resmen her gittiğim yerde sofra açtırdım. para bile vermeden çerez- şarap; karadut tavsiye ederim. Güzel oralar yaa, farklı bir yer Selçuk ; gezilecek görülecek yerlerin en başında geliyor Egede....

yıllar sonra
  • Alemdar11 A kullanıcısına yanıt
    Efes Antik Kent, Efes Müzesi, Selçuk Ayasuluk Kalesi, İsa Bey Cami, Meryem Ana, Yedi Uyurlar, biraz daha uzakta Şirince, Pamucak sahili, Çamlık Lokomotif Müzesi gezilebilir.

Selçuk'un yöresel olarak meşhur bir yiyeceği yok bildiğim kadarıyla ama Şirince'deki Artemis Restorant güzeldir. Restorant binasında ufak ama ilgi çekici bir müze de mevcut.

Orijinalden alıntı: ozgurky

Efes Antik Kent, Efes Müzesi, Selçuk Ayasuluk Kalesi, İsa Bey Cami, Meryem Ana, Yedi Uyurlar, biraz daha uzakta Şirince, Pamucak sahili, Çamlık Lokomotif Müzesi gezilebilir.

Selçuk'un yöresel olarak meşhur bir yiyeceği yok bildiğim kadarıyla ama Şirince'deki Artemis Restorant güzeldir. Restorant binasında ufak ama ilgi çekici bir müze de mevcut.

eyvallah hocam bunlar merkezde dimi o isa bey camisi baya önemli bir eser hemen merkezde değilmi yani arabam yokta yürüyerek gidilirmi ayrıyetten kuşadasından selçuka hatta efese giden dolmuş miinbüs varmı ?
  • Ahh, ah. Geçen sene gitmiştim tren ile 5,5 Lira'ya. Biletlerimi cüzdanımda saklarım hep. Basmane Garı'ndan binip Selçuk'a direkt gidebilirsin. Çok keyifliydi tren yolculuğum. İş Bankası kartımla da beleşe girmiştim örenyerine.

Özet: Tren ile git.
    Not: Şirince balon bir yer, gitmene değmez. İlla eski egzantrik bir köy göreyim diyorsan sen bilirsin ama ben Bursa / Cumalıkızık Köyü'nü 50 defa dolaştığım için bana pek ilgi çekici gelmedi orası.

İzmir'den Efes'e nasıl gidilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 4 Temmuz 2017; 12:57:52 >

• İzmir-Selçuk arası tren

Selçuk'ta trenden inince biraz ilerde otogar var.Oradan Efes'e veya şirince ye otobüsler kalkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Alemdar11

quote:

eyvallah hocam bunlar merkezde dimi o isa bey camisi baya önemli bir eser hemen merkezde değilmi yani arabam yokta yürüyerek gidilirmi ayrıyetten kuşadasından selçuka hatta efese giden dolmuş miinbüs varmı ?

Gidilir yakın.

• Yakininizdaki bir tekelle gidebilirsiniz en yakin sekilde

Orijinalden alıntı: HALO

Yakininizdaki bir tekelle gidebilirsiniz en yakin sekilde

Müze, Cami ve Kale hemen merkezde. Bir de Artemis Tapınağından geriye kalan bir sütun vardı merkezde yanılmıyorsam.

Antik Kent'e bir yarım saat kadar yürümeniz lazım. İçeride dolaşacağınız süreyi de göze alarak gidin.

Yedi Uyurlar da yaklaşık aynı mesafede ama yürüdüğünüze değecek bir şey yok orada.

Diğer yerler pek yürünecek mesafede değiller.

Dolmuş olarak da Efes Antik Kent'e ve Şirince'ye otogardan dolmuşlar kalkıyor diye biliyorum.

Kuşadası - Selçuk dolmuşları da görmüştüm dolaşırken. Çok yakın yerler zaten mutlaka vardır.

Müze, Cami ve Kale hemen merkezde. Bir de Artemis Tapınağından geriye kalan bir sütun vardı merkezde yanılmıyorsam.

Antik Kent'e bir yarım saat kadar yürümeniz lazım. İçeride dolaşacağınız süreyi de göze alarak gidin.

Yedi Uyurlar da yaklaşık aynı mesafede ama yürüdüğünüze değecek bir şey yok orada.

Diğer yerler pek yürünecek mesafede değiller.

Dolmuş olarak da Efes Antik Kent'e ve Şirince'ye otogardan dolmuşlar kalkıyor diye biliyorum.

Kuşadası - Selçuk dolmuşları da görmüştüm dolaşırken. Çok yakın yerler zaten mutlaka vardır.

eyvallah hocam çok teşekkür ederim nasipse inşallah gezeceğim
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.