Şimdi Ara

İzmir'de Yunan Şarkıcı Despina Vandi ile Çeşme BB arasında Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı gerilimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmir'de Yunan Şarkıcı Despina Vandi ile Çeşme BB arasında Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı gerilimi

Çeşme'de düzenlenen Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Şubesi öncülüğünde eğitim yararına verilen konserde bayrak krizi yaşandı. Konserde sahne alacak olan Yunan sanatçı Despina Vandi, TEV İzmir Şubesi Başkanı Gülnur Soybayraktar tarafından yapılan açıklamada son dakikada elde olmayan nedenlerle sahneye çıkamadığını belirtti. İddiaya göre Vandi, sahnede asılı olan Atatürk posteri ve Türk bayrağının indirilmesini istedi. Bu isteği reddedilen şarkıcı, sahneye çıkmaktan son anda vazgeçti. Vandi’nin Atatürk ve Türk düşmanı olmadığını, ancak kariyerini de düşünmek zorunda olduğunu belirttiği öğrenildi.

BAŞKAN DENİZLİ: HİÇBİR GÜÇ NE ATATÜRK POSTERİNİ NE DE BAYRAĞIMIZI İNDİREMEZ

Konuyla ilgili sahneden konuklara açıklamada bulunan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, "Bu bir yardım konseri, burada hiç bir yardım kuruluşu ve belediyenin menfaati yok, olamaz da. Çünkü bu çocuklar için, eğitim için verilen bir konser. Bu düşünceyle, Ata'mızın 'dostluk ve ebedi kardeşlik', yani savaşları zaruri olmadıkça cinayet olarak gören bir liderin sözleri bunlar. Eğitime, bu hayatta en çok kıymet veren liderin sözleri bunlar. Bu inançla TEV ekipleri bize geldiğine Despina Vandi'ye de sahne vermek istediler. Biz de elimizden geldiğince destek olduk. Sonra sahneye çıkmayacakmış dediler. Çünkü Türk bayrağı ve Atatürk posterinin inmesini istiyormuş." diye konuştu.

Bu açıklamalara konsere gelenler tepki gösterince Başkan Denizli, “Kendisini yuhalamayın, güzel nefesinizi yoracağınız bin insan olmadığını düşünüyorum" dedi.

‘BAYRAK, MİLLETİN ONURUDUR’

Açıklamasına devam eden Denizli, Atatürk'ün bir anısına yer vererek, "Bayrak milletin onurudur. İzmir işgal altındayken, Yunan generallerin ayaklarının altına Türk bayrağını sererlermiş. İzmir işgalden kurtulduktan sonra ve askerlerimiz İzmir'i özgürleştirdikten sonra Atatürk konutuna çıkarken ayaklarının altına Yunanistan bayrağı sermişler. Demiş ki, 'Hiç bir milletin bayrağı ayaklar altına alınamayacak kadar kıymetlidir.' dedi. Biz bu toprakları kazanmak için çok şehit verdik. Ve biz her zaman kardeşliğin ve ebedi dostluğun kazanacağına inanan insanlar topluluğuyuz. Bizim topraklarımızda, benim belediye başkanı olduğum bir kentte hiç bir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye yeltenemez. Hanımefendi, ivedilikle bu şehrin sınırlarını sakinlik ve sükunetle terk etsin. Dilerim bir daha gittiği hiç bir ülkede o ülkenin kanla elde edilmiş ve onun sembolü olan bayrağını indirmeyi aklından dahi geçirmez. Dilerim bu ona tarihi bir ders olur, bizim hiç kimseye ihtiyacımız yok. Biz bize yeteriz. Ben hanımefendi adına utanıyorum." İfadesini kullandı.

Konsere gelen izleyiciler daha sonra hep bir ağızdan İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı'nı söyledi.

Hürriyet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 18 Temmuz 2024; 1:46:47 >

• Ya arkadaş bir ülkede o ülkenin bayrağını açmak için nedene ihtiyacın mı var ?

Onu geçtim sen bir Türk olarak gidip Yunan Bayrağının önünde , Yunan seyircilere şarkı söyleyebilirsin sonuçta biz bu ülke ile savaşta değiliz birşey değiliz. Ha sen o ülkeden o ülkenin bayrağının önünde duramayacak kadar nefret ediyorsan ne işin var abi o ülkede ?

Bir ülkeye gittiysen o ülkenin bayrağına saygı duyman gerekir. Duymuyorsan da o ülkeye hiç gitmemen gerekli.

Ben Yunanın Türkiye'den , bayrağından , liderinden nefret ediyorum ama para alıp Türk seyircilere konser vereceğim bu çok saçma birşey. Birde dediğim gibi iki ülke arasında bir barış ortamı sağlanmaya çalışılıyor yıllardır , gerilimin azaltılması isteniyor sen bayraklara tahammül göstermeyerek nereye varacaksın ? İzmir'de Türk bayrağını bir Yunan için indirmenin anlamı çok farklı yerlere gider.

Bir ülkeye gidip orada konser vereceksen o ülkenin bayrağını veya önemli isimlerinin resimlerinin indirilmesini istemek gerçekten saygısızlık.

Yani Bir Türk sanatçı Yunanistan'a gidip konser vereceğim ancak Yunsn bayraklarını, liderlerinin resimlerini kaldırın dese hoş olur mu , yakışık alır mı?

Yunan sanatçı gerçekten ayıp etmiş. Oradaki Türk yetkililer ise verilmesi gereken yanıtı uygar biçimde vermişler. Atatürk ile ilgili verilen örnek ise duruma çok iyi oturmuş tanı karşı tarafın anlayacak inceliği varsa.

Ya usta Atatürk kiminle savaştı ? Venizelosla . Peki Atatürk'ü kim nobel barış ödülüne aday gösterdi ? Venizelos.

Atatürk anlatılan meşhur hikayede olduğu gibi İzmir'e girerken Yunan bayrağına bile basmamış daha sonra tüm çevresi ile barışçıl ilişkiler kurmuş ve Yunanlılarla savaşın ardından ilişkileri onarmış bir lider.

Aynı şekilde Atatürk Çanakkale'de kimlerle savaştı ? Anzaklar ile . Daha sonra Anzakların ailelerine düşmanca değil insanca davrandığı için bugün Avustralya ve Yeni Zelanda'da çok sevilen ve saygı duyulan bir lider haline geldi.

Atatürk Kurtuluş Savaşı'nda yurdunu korudu biryerleri işgal etmedi, daha sonra ise mümkün olduğunca bartışçıl davrandı.

Ha sen bütün bunlara rağmen bu adamdan , bu bayraktan nefret ediyorsan zaten senin (yunanın) buraya gelmemesi gerekli.

Aynı şekilde bir Türk çok milliyetçi olabilir. Yunanlıalrdan , bayrağından, liderinden nefret edebilir. Buna birşey diyemem ancak böyle düşünüyorsa o ülkeye gitmemesi , gidipte böyle aptalca taleplerde bulunmaması gerekli. Öte yandan bu kadar milliyetçi olmayan , daha barışçıl ve liberal düşünceli bir Türk oraya gidip o ülkenin değerleri ile hiçbir sorunu olmadan sanatını icra edebilir.

Çünkü biz şu an Yunanasitan ile savaşta vb değiliz. Bu seni hain yapmaz.

Ancak o ülkeye gitmişsen o ülkenin değerlerini asgari saygıyı göstermeyide kabul etmişsin demektir.

Tamam da konsere neden Türk bayrağı ve Atatürk posteri koyuyorlar. Yunanistan'a karşı büyüklüğümüzü Yunanlar Atatürk'ü falan hatırlasın diye mi? Bu nasıl bir aşağılık kompleksidir. Ne oldu şimdi Atatürk resmi koydun bayrak koydun Türkiye'nin şerefini mi kurtardınız aptal herifler.

Şimdi mesela Türk bir sanatçı Atina'ya konser vermeye gitse ve sahnenin arkasına Yunan Bayrağı ve Venizolos(ya da Türklerle mücadele etmiş başka bir Yunan büyüğü bilmiyorum) portresi asarlarsa Türk sanatçının ne yapması lazım?

Saygı duyup çıkıp bayrak ve resim önünde konser verse Türkiye'de hadi bayrak neyse de Venizolos resmi önünde nasıl konser verirsin diye topa tutulur Türkiye'de.

Yunan kadın sanatçının yaptığı şey doğru. Aynı tepkiyi o da Atatürük önünde konser verdiği için alacak belki.

• Bir ülkeye gidip orada konser vereceksen o ülkenin bayrağını veya önemli isimlerinin resimlerinin indirilmesini istemek gerçekten saygısızlık.

Yani Bir Türk sanatçı Yunanistan'a gidip konser vereceğim ancak Yunsn bayraklarını, liderlerinin resimlerini kaldırın dese hoş olur mu , yakışık alır mı?

Yunan sanatçı gerçekten ayıp etmiş. Oradaki Türk yetkililer ise verilmesi gereken yanıtı uygar biçimde vermişler. Atatürk ile ilgili verilen örnek ise duruma çok iyi oturmuş tanı karşı tarafın anlayacak inceliği varsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

Tamam da konsere neden Türk bayrağı ve Atatürk posteri koyuyorlar. Yunanistan'a karşı büyüklüğümüzü Yunanlar Atatürk'ü falan hatırlasın diye mi? Bu nasıl bir aşağılık kompleksidir. Ne oldu şimdi Atatürk resmi koydun bayrak koydun Türkiye'nin şerefini mi kurtardınız aptal herifler.

Şimdi mesela Türk bir sanatçı Atina'ya konser vermeye gitse ve sahnenin arkasına Yunan Bayrağı ve Venizolos(ya da Türklerle mücadele etmiş başka bir Yunan büyüğü bilmiyorum) portresi asarlarsa Türk sanatçının ne yapması lazım?

Saygı duyup çıkıp bayrak ve resim önünde konser verse Türkiye'de hadi bayrak neyse de Venizolos resmi önünde nasıl konser verirsin diye topa tutulur Türkiye'de.

Yunan kadın sanatçının yaptığı şey doğru. Aynı tepkiyi o da Atatürük önünde konser verdiği için alacak belki.

• mechatengu kullanıcısına yanıt

Ya arkadaş bir ülkede o ülkenin bayrağını açmak için nedene ihtiyacın mı var ?

Onu geçtim sen bir Türk olarak gidip Yunan Bayrağının önünde , Yunan seyircilere şarkı söyleyebilirsin sonuçta biz bu ülke ile savaşta değiliz birşey değiliz. Ha sen o ülkeden o ülkenin bayrağının önünde duramayacak kadar nefret ediyorsan ne işin var abi o ülkede ?

Bir ülkeye gittiysen o ülkenin bayrağına saygı duyman gerekir. Duymuyorsan da o ülkeye hiç gitmemen gerekli.

Ben Yunanın Türkiye'den , bayrağından , liderinden nefret ediyorum ama para alıp Türk seyircilere konser vereceğim bu çok saçma birşey. Birde dediğim gibi iki ülke arasında bir barış ortamı sağlanmaya çalışılıyor yıllardır , gerilimin azaltılması isteniyor sen bayraklara tahammül göstermeyerek nereye varacaksın ? İzmir'de Türk bayrağını bir Yunan için indirmenin anlamı çok farklı yerlere gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Temmuz 2024; 3:4:19 >

Olay sadece bayrak değil. Sadece bayrak olsa muhtemelen çıkardı sahneye.

Atatük posteri.

Bir çok modern Yunan'ın Atatürk şeyinde bile olmaz hatta bir çok Yunan'ın Atatük'e saygısı da vardır.

Ama bir çok özellikle de yobaz milliyetçi Yunan nefret eder Atatürk'ten. Kadın Yunanistan'ın özellikle bu kesiminden gelen tepkiden korkmuş olabilir ki bu çok da doğal. Kadın ekmeğini Yunanistan'dan kazanıyor böyle bir tepkinin gelmesini istememiş olabilir. Kadının yaptığı saygısızlık falan değil.

Yine soruyorum Türk bir sanatçı Atina'da Venizolos posteri önünde konser verse Türkiye'de nasıl bir tepki ile karşılaşır?

Şimdi hiç bana Atatürk TC'nin kurucusu tabi ki asılacak diye boş boş milliyetçilik yapma.

Özelikle böyle normalleşme sürecinde sinir uçlarına dokunmanın anlamı yok.

Çeşme Belediyesi küçüklük etmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechatengu -- 18 Temmuz 2024; 3:14:46 >

Ya usta Atatürk kiminle savaştı ? Venizelosla . Peki Atatürk'ü kim nobel barış ödülüne aday gösterdi ? Venizelos.

Atatürk anlatılan meşhur hikayede olduğu gibi İzmir'e girerken Yunan bayrağına bile basmamış daha sonra tüm çevresi ile barışçıl ilişkiler kurmuş ve Yunanlılarla savaşın ardından ilişkileri onarmış bir lider.

Aynı şekilde Atatürk Çanakkale'de kimlerle savaştı ? Anzaklar ile . Daha sonra Anzakların ailelerine düşmanca değil insanca davrandığı için bugün Avustralya ve Yeni Zelanda'da çok sevilen ve saygı duyulan bir lider haline geldi.

Atatürk Kurtuluş Savaşı'nda yurdunu korudu biryerleri işgal etmedi, daha sonra ise mümkün olduğunca bartışçıl davrandı.

Ha sen bütün bunlara rağmen bu adamdan , bu bayraktan nefret ediyorsan zaten senin (yunanın) buraya gelmemesi gerekli.

Aynı şekilde bir Türk çok milliyetçi olabilir. Yunanlıalrdan , bayrağından, liderinden nefret edebilir. Buna birşey diyemem ancak böyle düşünüyorsa o ülkeye gitmemesi , gidipte böyle aptalca taleplerde bulunmaması gerekli. Öte yandan bu kadar milliyetçi olmayan , daha barışçıl ve liberal düşünceli bir Türk oraya gidip o ülkenin değerleri ile hiçbir sorunu olmadan sanatını icra edebilir.

Çünkü biz şu an Yunanasitan ile savaşta vb değiliz. Bu seni hain yapmaz.

Ancak o ülkeye gitmişsen o ülkenin değerlerini asgari saygıyı göstermeyide kabul etmişsin demektir.

• Açıkçası olayda biraz gariplikler var. Orada konser alanında çevrede bir bayrak veya Atatürk posteri olsa kimse bir şey demez heralde. Veya daha önceki konserlerde de var olsa gene kimse bir şey demez.

Ama tam Yunan Sanatçının geldiği gün her hangi bir yerede değil SAHNEYE kadının performans yapacağı yere kocaman Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açılmış benim anladığım. ( Buna kadın da haklı olarak diyor ki benim Türk Bayrağı ve Atatürk ile sorunum yok ama kendi kariyerimide düşünmem gerekiyor Yunanistan'da bu yanlış anlaşılır ters teper diyor. ) Vaay sen Atatürk'e mi düşmansın vay Türk bayrağına mı düşmasın çabuk İzmir'i terk et flan !

Şimdi İnternetten baktımda 2-3 gün önce Ajda Pekkanda aynı yerde konser vermiş. En ufak bir ne Türk bayrağı var ne Atatürk posteri !

İzmir'de Yunan Şarkıcı Despina Vandi ile Çeşme BB arasında Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı gerilimiKemal Umut Güleryoutube
    Ajda Pekkan - Yakar Geçerim - Çeşme Açıkhava Tiyatrosu - 14.07.2024 #ajdapekkan
    https://www.youtube.com/watch?v=Yqzmly93BLI

Ama Yunan Şarkıcının çıkacağı gün sahne şöyleymiş.

İzmir'de Yunan Şarkıcı Despina Vandi ile Çeşme BB arasında Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı gerilimi

Not: Birde kadını İzmir'den kovmuşlar apar topar. Kendisinin yaptığı açıklamada şu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Yukarıda yazdıklarımın arkasında olmakla beraber tabiki bu konser yapılmadan önce kadına böyle bir ortamın olduğunu söylemeleri gerekirdi. Söylemeyip bir anda böyle birşey yaptılarsa kusur birazda bizim tarafa kayıyor.

İlişkilerin sonrdan düzelmesi bir şeyi değiştirmez. Venizolos megali ideanın fikir babalarından biri. Herhangi bir Türk sanatçı Yunanistan'da Venizolos posteri önünde konser verse bu olay deşilir. Evet çok saçma ama deşilir. Sanatçının başına gelmeyen kalmaz.

Ben milliyetçi olmayan Yunanistan'dan nefret etmeyen Türk sanatçı olsam Atina'da Venizolos posteri önünde konser vermem. Sadece Yunan bayrağı olsa veririm.

Diyelim ki böyle bir şey oldu. Yunan yetkililer ile konuşurum. Muhtemelen konserden önce konuşurum. Daha poster asılmdan önce yani.

"Ben şimdi Venizolos posteri önünde konser verirsem benim Türkiye'de ağzıma sıçarlar. Benim Türkiye'de imzaladığım bir sürü konser anlaşmam var bunların hepsi iptal edilir sıçarım sıvarım lütfen anlayış gösterin" derim.

Karşılıklı anlayışla çözülür bu olay. Yunan organiasyon şirketi veya Yunanistan sahneye V posteri koymayınca bir şey kaybetmez ben de sadece Yunan bayrağı önünde performans gösterince Türkiye'de vatan haini damgası yemem orta yol bulunur vs....

Çözülmüyorsa organizasyon yetkilisinin geri kafalılığından dolayı çözülemez. Aynı Çeşme belediyesi gibi.

Bu yüzden Venizolos posteri önünde konser vermeyi reddetmem beni Yunan hateri yapmaz. Yunanistan'a saygısızlık da yapmış olmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechatengu -- 18 Temmuz 2024; 3:34:36 >

Bunların organizasyon yapılmadan önce belirlenmiş olması gerekirdi. Burada bir amatörlük yapılmış. İş çıkmaza girmiş .

Yunan sanatçıda orada konsere çıkamıyor fakat Yunan sanatçı çıksın diye o anda bayrak ve Atatürk resmini indirmekte çok daha sıkıntılı bir iş olurdu. Kısacası bir organizasyon hatası nedeniyle iş çıkmaza girmiş. Bunun organizasoynun planlama aşamasında ayarlanması gerekirdi.

Sıkıntı olanda o zaten. Orada konser veren ilk kişi değil sonuçta bu Yunan sanatçı. Daha önce onlarca Türk sanatçıda veriyor. Bundan sonrada verecektir.

Eski videolara bakıyorum hiç birinde Türk bayrağı veya Atatürk Posteri yok tam Yunan Sanatçının çıkacağı gün birden devasa bir Türk bayrağı ve Atatürk posteri tam ortasında Yunan Sanatçının şarkı söylemesi isteniyor.

Kadın haklı olarak bunu istemez o fotoyu vermek istemez yani. Bende düşünüyorum şimdi bana Yunanistan gel ülkemizde bir konser ver deseler para verseler seve sevee tabii veririm derim. Ama tam konsere çıkacam bir bakıyorum her yerden Yunan Bayrakları yok tanımadığım adamların resimleri veya ne bileyim devasa HAÇ işaretleri gel burada konser ver deseler basın gidin derim vermem konser flan.

Sanat evrensel bir şeydir ve bunun siyasete alet edilmemesi gerekir. Bunun üstünden siyasette yapılmamalıdır. Bakıyorum millet sağda solda bu kadına sövüyor ama kandın kendi açısından haksız denilemez.

Yoksa konserin girişine kapıya veya kenarlara Türk bayrağı asılda Atatürk posteri konulsa kısmen evet diyecek belki kadın. Ama sahneye tam resim alınacak video çekilecek yerlere istemez tabii. Yarın öbürgün Yunanistan'da adı Türk seviciye Türk yalakasına flan çıkar neden riske atsın ki kariyerini.

Muhtemelen öyle olmuş.

Atatürkü bayrağı astıktan sonra sırf Yunan sanatçı istedi diye indirirsen bu seferde belediyeye yazar. Bu seferde belediye gömülür sen nasıl inidirirsin diye. Orada haklısın.

Ama şunu soruyorum sırf Yunan sanatçı çıkarken Çeşme belediyesi Türk bayrağı Atatürk posteri koymasa ne kaybederdi? Yunan sanatçı Çeşme'yi fethetmiş mi olurdu?

Nerden baksan Çeşme belediyesinin yaptığı çocukluk kuru milliyetçilik.

Her şeyin körlemesine yapılanı zarar işte. Benzer olay bu Suudi Arabistanda ki Süper Kupa finalinde de oldu. Başta Atatürk posteri veya Atatürklü forma sözleşmeye yazılmamış Atatürk'ün sözünü pankart yapıp orada açacaz diye söylenmemiş. Tam maç günü biz bunları yapacaz demişlerdi.

Sonra karşı tarafta haklı olarak bunlar olmaz UEFA var FİFA var şartlar önceden ayarlanıyor deyince Vaaay bunlar Türk Düşmanı vaaay bunlar Atatürk düşmanına döndü iş ve final maçı gereksiz bir yere iptal oldu. Başta söylemeyip orada geri adım atsalar bu sefer kuluplere yüklenecekler siz Atatükr forması bile giyemediniz yok siz bir Atatürk sözünü bile açamadınız diye bu işte aynı olmuş...

Türk bayrağı ve Atatürk resmi koyabilirsin bunda hiçbir sakınca yok. Ancak bunu koyacağını en başından daha kontrat imzalanmadan katılacak sanatçılara söylemek gerekirdi ki bir pürüz çıkacaksa o anda farkedilip çözülsün.

Eğer sanatçılara hicbirsey söylemeden bir anda böyle birsey yaptılarsa kusur bizim yaptığımız organizasyonda oluyor mlsf.

Sonuçta Türk- Yunan ilişkileri normal değil o nedenle Yunan sanatçıyı anlayışla karşılamak gerekli..Önceden haber vermeden yaptıysak hata bizde.

Akp döneminde Türkiye gitgide Araplastigi için ve dünyanın açık ara en fazla mülteci barındıran ülkesi haline geldiğinden halk ortadoguya yönelik ciddi bir tepkiye sahip .

Sende gidip ulusal bir turnuvayı Suudi Arabistan'a oynatiyorsun kendi ülkenin iç dinamiklerini gözardı ederek. Üstelik bunu futbol gibi protesto kültürü yoğun bir etkinlik üzerinden yapıyorsun.

Kusura bak.ayin ancak 3 kuruş para için halkın psikolojisini hesaba katmadan yapılan bu sacmasapan organizasyon suratımıza patladı. Bunun nedeni yetersiz yöneticiler başka birsey değil. Turkiyenin psikolojisini anlamiyorsunuz .

Ülkedeki pekcok kişinin girmek jstedigi en son şey Araplar ancak siz halkın sinir uçlarına basar gibi futbol taraftarlarını Araplarin menbagina yolluyorsun. Üstelik ulusal bir turnuva için, uluslarasi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Temmuz 2024; 4:26:6 >

Yaa gerçekten sen ne yaşıyorsun çözemedim :D Türkiye psikoloji başka bir şey körlemesine milliyetçilik veya körlemesine ırkçılık başka bir şey.

Global dünyada herkes senin gibi düşünsün herkes senin gibi davransın isteyemezsin ki. Bizim ülkede bayrak dedimi el üsttünde tutulur diğer adam için iç çamaşırı desenemi bile olabilir. Atatürk bizim için başka bir anlam içerir elin yabancısı bana ne sıradan bir adam işte öleli 100 yıl olmuş der geçer anlamaz bilmez kıymetini. Sen global işlerde kafana göre ben istedim olacak ben koydum uyacan diyemezsin. ( Burada konu Atatürk'te olsa Türk bayrağıda olsa dayatamazsın olay bu aslında. )

Bu arada Ne araplaşması Alalh aşkına. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Arap ülkeleri ile ilişkileri en kötü hükümet AKP dir heralde. Mısırla düne kadar kavgalıydık halen ilişkiler tam değil. Arabistan ile en az 5-6 sene sıfır ilişki halen tam barışmadık. BHE ile yıllarca konuşmadık. Suriye ile resmen yarı Savaş halindeyiz. İran ile temaslarımız zayıf diğer tarafta Katar dışında ikişkilerimiz iyi olan Arap ülkesi yok neredeyse. Ve kimsenin Araplaşma gibi bir derdi isteğide yok. Siz mülteci sığınmacı meselesi ile Din düşümanlığını Müslüman karşıtlığını birleştirip bir nefret ortamı çıkarıyorsunuz ortaya. Bunuda koşunnn Araplaşıyoruz koşunn Araptaparlar var koşun Araplar şunu yaptı diyerek parlatmaya çalışıyorsunuz. Adım kadar eminim ömründe arap görmedim arap ile iki çay içmedin ama edebiyatını yapıyorsun sadece... Sırf bir partinin PR'ını yapmak için işin kötüsüde.

2 olayı aynı kefeye koyamazsın. Stada Atatürk tshirt'ü ile girmek isteyen çocuğu bile sokmamışlar. Yemişim UEFA'sını, kuralını. O maç 100 tane ülkede oynansa bir sorun olmazdı, uluslararası maç değil sonuçta. Suudlarin bariz husumeti. Seni bilmem ama senin mahallede çok kişi sevinmiştir buna.

• Yanlış anlaşılmasın ama bu eziklik bence. Yabancı bir sanatçının sahne arkasına dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri koymanın mantığı ne? Neyi ispatlamak istiyoruz? Yunana Türkün gücünü mü göstermiş olacaktık? Sanatçının hakkı var. Ben olsam, ben de çıkmazdım.

• yunan aynı yunanlı sanatçıyı çağırmakla baştan hata ettiniz.

İzmir'de Yunan Şarkıcı Despina Vandi ile Çeşme BB arasında Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı gerilimiHaber Globalyoutube
    Henüz Abone Değilseniz, Türkiye ve Dünya'dan En Güncel Haberler İçin Haber Global'e Abone Olun: https://www.youtube.com/channel/UCtc-a9ZUIg0_5HpsPxEO7Qg?sub_confirmation=1 Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCtc-a9ZUIg0_5HpsPxEO7Qg/join https://haberglobal.com.tr/ https://www.facebook.com/HaberGlobal/ https://www.twitter.com/HaberGlobal https://www.instagram.com/haberglobal/ Abone Olun ► https://bit.ly/2FnCDeW Haber Global Frekans Bilgileri; Digiturk 47. Kanal D-Smart 42. Kanal Tivibu 46. Kanal Kablo TV 71. Kanal (HD) Kablo TV 910. Kanal (SD) Turkcell TV+ 59. Kanal Türksat 3A HD Frekans: 12685Mhz Pol:H S.Rate:27500 FEC:2/3 Türksat 4A SD Frekans: 12379Mhz Pol:V S.Rate:27500 FEC:3/4 #haber #gündem #sondakika
    https://www.youtube.com/watch?v=qOHslEH0cr0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babus0606 -- 18 Temmuz 2024; 8:53:17 >
  • İzmir'de Yunan'a yaranma şirin görünme çabaları ters tepmiş anlaşılan. Bunlar Yunanları Türk bayrağı ve Atatürk aşığı falan zannediyorlar herhalde. İzmir'de Yunan Şarkıcı Despina Vandi ile Çeşme BB arasında Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı gerilimi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 18 Temmuz 2024; 8:55:36 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.