< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İzmir'de Yunan Şarkıcı Despina Vandi ile Çeşme BB arasında Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı gerilimi (3. sayfa)
-
-
Aferin siyasiler. Amatörler... artık ikinci sınıf bir konseri bile idare edemiyorsunuz. Atatürk sizin yaptığınızı yapsa Afganistan ve Ruanda gibi olana kadar savaşırdık. O bayrağı biraz da gümrüklerde, sınırlarda, uluslararası çevrede görsek. Oralarda dalgalansa, görününce saygı uyandırsa, ayyıldızlı pasapotu görünce otuzbeş tane evrak istenmese.
ABD bunu beğendi. Bakalım yeni uçakları önce hanginize verecekler. Aferin siyasiler, büyük adamlarsınız.
-
Hocam burda asıl tartışılması gereken şey Yunan sanatçı ne içine davet ediliyor? Türk sanatçı mı kalmadı? Türkiye dışı birini davet edeceksen Azerbaycanlı sanatçı davet et, Yunan nerden çıktı. Nedir bu Yunan aşkı? Genelde entel, dantel insanlarda bu izlenim gözüküyor. Adamın birisi Yunan mitolojisini konu alan polisiye bir roman yazıyor. Herkes bayıla bayıla okuyor. Türk mitolojisi ile ilgili bir kitap olsa ırkçılık, gericilik olarak görürler, ıyy diyip yüz çevirirler. Anlam veremiyorum, bu Yunan mitolojisi, Yunan aşkı nerden geliyor. Üstelik yakın tarihte savaşmışız. Misal tarihçi Esra Özsüer bu konser ile ilgili şöyle diyor:
"Yıllarca Yunanistan’da yaşamış ve orada eğitim görmüş biri olarak şunu söyleyebilirim ki bir Yunan’ın Atatürk’e bakış açısı bizim beklediğimiz o saygıda karşılık bulmaz. Bir kesim nefret eder diğer kesim de görmezden gelir. Ama hiçbir Yunan sempati/saygı duymaz. Bu onun İttihatçı kimliği ve sonrasında askeri ve siyasi dehasıyla Anadolu Serüveninde Yunanların planlarını darmaduman etmesi ile kurulan köprüden kaynaklıdır. 1844’den beri bir plan (megali idea) 3,5 senede yok olmuştur. Dolayısıyla milli içerikli günlere Yunan davet edilmez. Edilirse bu ahmaklık olur. Yunan’ı kiraz festivaline çağırmak ile 29 Ekim’e davet etmek aynı görülürse iki ülkeyi şu pozitif ajanda döneminde sosyolojik olarak yine çatıştırırsınız. Bunun için Siyaset Bilimi ve Sosyoloji okumaya da gerek yok.
Azcık düşünsen, evreka!"
-
Şuan tüm dünya Arapların parasını sağmak için sıraya girmiş halde.
İngilizler, Amerikalılar, Almanlar, Fransızlar vs vs.
Şuan dünyadaki tüm Basketbol yıldızları nerede hazırlık turnuvası oynuyor? Arap ülkesi BAE'de.
En son dünya kupası nerede oldu? Arap ülkesi Katar'da.
Formula 1 en çok para akıtan pistler nerede? Bahreyn, Suud, Katar, BAE...
Son World-Cup E-spor turnuvası? Suud.
Yahu elin Çinlisi, İngilizi, Amerikalısı bunları sömürmek için birbirini eziyor siz kalkmış Arap düşmanlığı, halkın psikoloji falan filan birşeyler anlatıyorsunuz.
Sömür geç abi ne analiz kasıyosunuz bu kadar?
Arap düşmanlığını falan çıkarın bunları aklınızdan. Şuan para bunlarda harcamaya yer bulamıyorlar.
Onlar bulamıyorsa sen yol gösterecen, akarken tasını dolduracan.
Coğrafya olarak Zengin Arap ülkelerine en yakın ülke biziz. Ama doğru düzgün sömüremiyoruz yatırım çekemiyoruz.
Şunları doğru kullanabilsek ülke bambaşka yere gelir ama yabancı lobiler ırkçılığa oynuyor bizde düşüyoruz.
Şuan dünyanın en yağlı müşterisi bunlar. Turistide öyle, taciride öyle hesap kitap bilmiyor para akıtıyor.
Yaa İngiliz 40 takla atıyor bunlara herhangi birşey satmak için, Trump ne kadar askeri ürün varsa prenslerine çaktı geçti biz hala yiğitlik yapıyoruz.
-
Siyasi körlük veya nefret düzeyinde ırkçılık var adamlarda mantıklı düşünemiyor ki. Her olaya nefret kin ile bakıyorlar ve art niyetli düşünüyorlar.
Her olaya koşun Araplaşıyoruz koşun Arap olduk diye bakıyor. Bir maç orada oynanınca Arap olacaz veya 2 Arap Zengin burada tatil yapınca Arap olacaz sanıyorlar. Araplar Türkiye'ye yatırım yapınca Arapça resmi dil olacak araplar bağımsızlık ilan edecek toprakları alıp kaçacaklar evi sırtına yükleyip kaçacak flan bile sanabilirler. O kadar gözleri dönmüş.
Birde sığınmacı ile geçici koruma ile gelenle Zengin Arap'ı bile ayırt edemeyip hepsi aynı sanmalarıda cabası. Ülkeye yatırım yapacak tatile gelecek veya burada iş kuracak adama bile sırf körlemesine ırkçılık yapacak diye karşı çıkıyorlar haberleri yok. Ve bunu Bayrak Atatürk ve Türk Milliyetçiliği üstünden yapmaya çalışıyorlar işin kötüsüde bu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 18 Temmuz 2024; 14:28:18 >
-
Yaa kardeşim madem bunlar bu kadar zengin biz neden çulsuz ümmetçilier, kökten dinciler destekleyip bu ülkelerin hepsini kendimize küstürdk?
Esk Türkiye evet Ortadogu işe çok ilgili değildi. Ama yine bu nedenle Ortadogu dali ülkelerle sorunu yoktu.
Sizin kaçınız biliyor örneğin Onur Air hersey çok iyi giderken, ucak üstüne ucak alırken. Biz Müslüman karidesler denilen Ortadogu Frtmösün desteklediğimiz için tüm körfez ülkelerinden ambargo yiyince bir anda battı. Pekçok şirket battı.
Bugun ise hiçbir Arap ülkesi bize zerre güvenmiyor. Olan şey zoraki normalleşme ve Türkiyenin pekçok tavizi ile sürdürülüyor çünkü iktidar ümmetçilik üzerinden tüm ortadogu ilişkilerini mahvetti Türkiye marjinal bir ülke.
Siz denize bakmak yerine 1 bardak su gösterip ticari ilişkilerden bahsediyorsunuz bana.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Her ne kadar iki tarafta birbirinden hazetmese de, çıkar çatışması ve savaş riski olsa da sonuçta gerceklikten komşuyuz ve birlikte yasamak zorundayız bir sekilde.
Sonuç olarak bazı insanlar karsılık lı gidiş gelişler,ile, böyle konserler ile iki ülke halkını yakınlaştırıp, nefreti azaltıp savaş ve ölüm riskini azaltmaya calışıyor.
Yani bşr anlamda ilişkileri normalleştirme ye, normal komsuluk ilişkileri seviyesine indirmeye calışmak söz konusu. Milyonlarca insanın her an birbirinin boğazına sarılmaya hazır beklesibdense bu öfke ortamını yatıştırır daha yapıcı ilişkiler inşa etmeye calışıyor.
Sonuçta iki ülke savaşta değil. Şu an barış halindeyiz ve amacımız sorunları barışçıl biçimde çözmeye çalışmak olmalı. Sürekli elimiz tetikte beklemek uzun vadede iki tarafa da çok birsey kazandırmıyor.
Ancak Tabiki de sahadaki gerceklikten ve iki ülkenin sorunlarının çok derin oldugu gercegini gözardı etmeden bu normalleşme vabalarını yürütmek gerekli. Barışçıl olalım ancak safda olmayalım. Bu ince bir çizgi.
-
Lan bu kadın benim yazdığımı mı okuyor. Venizolosuna kadar yazmış.
-
Konuyla ilgili kaç tane haber okudum, resmen akıl tutulması yaşıyor bazıları. Din istismarına, Atatürk ve bayrak istismarı da eklenmiş. Yunanı denize döküp rahatlamış gibi ya da düşmana geçit vermemiş edasındalar. Açıkçası tablo ürkütücü.
Ülke içindeki basit meselelerde bile neden anlaşamıyoruz, kavga ediyoruz, aslında cevabı bu tavırda gizli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam tarihçi Esra Özsüer, bu konu ile ilgili açıklama yapmış: "Yıllarca Yunanistan’da yaşamış ve orada eğitim görmüş biri olarak şunu söyleyebilirim ki bir Yunan’ın Atatürk’e bakış açısı bizim beklediğimiz o saygıda karşılık bulmaz. Bir kesim nefret eder diğer kesim de görmezden gelir. Ama hiçbir Yunan sempati/saygı duymaz. Bu onun İttihatçı kimliği ve sonrasında askeri ve siyasi dehasıyla Anadolu Serüveninde Yunanların planlarını darmaduman etmesi ile kurulan köprüden kaynaklıdır. 1844’den beri bir plan (megali idea) 3,5 senede yok olmuştur. Dolayısıyla milli içerikli günlere Yunan davet edilmez. Edilirse bu ahmaklık olur. Yunan’ı kiraz festivaline çağırmak ile 29 Ekim’e davet etmek aynı görülürse iki ülkeyi şu pozitif ajanda döneminde sosyolojik olarak yine çatıştırırsınız. Bunun için Siyaset Bilimi ve Sosyoloji okumaya da gerek yok."
Kadının fikrine katılırsınız, katılmazsınız o sizin bileceğiniz iş ama benim fikrime göre kadın doğru söylüyor. Yanlış anlaşılmasın, ben şey demiyorum. Dış politikada Yunanistan ile kavga edelim. Astığımızı asalım, kestiğimizi keselim. Bu doğru değil, komşularımızla iyi geçinmemiz lazım. Denge politikası uygulanmalı ama bu demek değildir ki Yunanlılar dost, geçmişte olanlar geçmişte kaldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan1840 -- 18 Temmuz 2024; 21:19:38 >
-
Şaka
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yunanistan da doğmuş ve yazları Yunanistandaki evimde geçiren bir birey olarak yazıyorum. Yunanlıları tanıyorum ve biliyorum, net olarak şunu söyleyeceğim; solcusu, sağcısı, yobazı, dinsizi, siyaset ile alakalı olmayan mağarada yaşayanı dahi Atatürkü sev-mi-yor, sevmeyecekte. Seviyorum diyen de arkadaş olmaya çalışıyordur, şirin gözükmeye çalışıyordur tıpkı şarkıcının açıklamaları gibi. Yobazı sevmez falan yorumu gördüm burada, bu kadar bilgisiz arkadaşlar neden yorum yapıyor anlamadım. Adamlar Atatürkü bulabildiğim en doğru tabirle Saddam Hüseyin gibi görüyorlar, burada Yunanistanda yaşamış arkadaşlar varsa bana hak vereceklerdir. Bilmiyor ve öğrenmek istiyorsanız Rum ve Yunan forumlarına bakabilirsiniz, siyasi bölümlerde yardırıyorlar. Çeviri kullanıp okuyabilirsiniz.
Konuya gelince, söz konusu şarkıcının kocaman Atatürk bayrağı altında sahneye çıkmayacağını tahmin etmelilerdi zaten, çıkıp orada Atatürkü kimse indiremez diye ahkam kesip şov yapmaları komik. Kadıncağızı da kovmuşlar bir de apar topar, sen kimsin ki ülkeden kovabiliyorsun bir insanı? Ne haddine yani? Kadın da zaten bir şey söylemedi, ülkesinde gelecek tepkiler kariyerinde dönüm noktası oluşturabilirdi haklı bir talepti. Kadının isteğinin kabul edilmemesi normal, orada gaza gelmiş binlerce izmirli var bayrak inse felaket olacaktı. Ama dediğim gibi önceden ayarlayacaktın bu işleri. Atatürkü çok sever ve saygı duyan bir Türk evladıyım ancak şunu da söylemem lazım, Atatürkçüler malum partililerden milliyetçilik konusunda hiç bir farkları yok. Kadının düşeceği durumu bilmeden belediyenin gazına gelip kadını yuhalamışlar, bir de her zamanki klasik marş falan söylemişler kndilerini gaza getirmişler ne alakaysa
Dün devlet televiyonu ert news de de gösterdiler haberi ve inanın utandım izlerken. Yunan düşmanlığı altında lanse ettiler, bir bok olmaz bu ülkeden gram gelişemeyiz üzücü ama gerçek.
-
Büyük oranda ben de katılırım burada yazılanlara. Atatürk onların küçük asya felaketinin sorumlusudur. Sevmelerini beklemem. Saygı duyanlar vardır. Örnek trikupis. Benim kabul etmedigim ise biz galip taraf olmamıza rağmen onlardan daha takıntılı ve kompleksli davranıyoruz. Burada eğitim yararına konser için çağırıyoruz birini sonra da bu olay baş gösteriyor. Sağduyulu, ayakları yere basan insan sayısı çok az.
Bizim toplumda çoğu insanın milliyetçilik duyguları genelde zayıf ama vatana millete faydası olmayan konularda aslan kesiliyor. Niye yunan çağırmışız? Niye çağırmayalım? Ya da kimi çağıralım? Sanki savaş halindeyiz. Halihazırda onlar geliyor, biz gidiyoruz, ortak konserler oluyor. Bizimkiler Yunanca onlar Türkçe şarkılar söylüyor. Hiçbiri de politize edilmiyor.
Ama yine de o kadar karamsar değilim, zamanla bazı şeyler değişir. Aşırı duygular azalır. Sağduyulu insanlar artar. Belki yavaş olur ama olur.
-
Hocam Turkiyede çok büyük bir yokolms travması vardır.
Osmanlı o kadar hızlı ve feci biçimde çöktü ki , kaybedeceğini aklına bile getiremeyeceğin Vatanin en çekirdek topraklarına kadar sonsuza kadar kaybetme riski doğdu.
Daha kötüsü ise Osmanlı bir imparatorluk oldugu için , kurucuları ise biz gariban Turkler olduğumuz için devlet kopup , oarcalsnip dağılırken herkes birseyler alırken elde avuçta kakani toplamaya çalıştıkça. Daha kötüsü use ülke jcinde yönettiğmiz uluslar Araplar dahil adeta akbaba sürüsü gibi işgalcilere bir olup heryerde bize karşı dönünce travma iyice büyüdü.
Bugün Ataturk'un yaptığı şey bir anlamda Turkler açısından mucize gibi görünüyor çünkü adeta sonu gelmez felaketlerin arasında durumu tersine çevirip, kaybedilen yerlerin bor kısmını kurtarıp, anlaşmalarla ülkeyi stabilize ederek çok fazla ihtiyacımız olan barış dönemini sağlamıştır ki bizde yaralarımızı biraz olsun sarabilirim.
Bu açıdan Türkiye ve Turkler bu travmayı tam olarak üstlerinden atabilmos değiller. Sadece bizde değiliz örneğin Cinlilerinde benzer bir Travması vardır. 19. Yya aşağılama yüzyılı olarak bakarlar bugün bile o günün stresini hissederler .
-
Almanya'da Naziler, İtalya'da Faşistler... İtalya, Ege Denizi için bizim deniz diyor... (Anlayacağın dilde yazarsam buraları alacağını söylüyor YANİ YUNANLILARIN VE TÜRKİYE'NİN EGE DENİZİNE BAKAN KIYILARINI) Sen olsan kiminle ittifak kurardın? Artı o dönem Türkiye ile Yunanistan arasında sorun kalmamış. Ne Kıbrıs sorunu var, ne kıta sahanlığı... Sıfır sorunun olan komşu devletle bir araya gelmişsin, ikinize birden beliren tehlike için. Anlat hele ne var bunda?
İsmet paşa'nın mazereti bu. Mısır, BAE... Senin mazeretin ne?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 18 Temmuz 2024; 22:26:16 > -
Kadın böyük resmi görmüş. Camileri ahır yabdı, Yahudi şabgası dakdırdı millete (Elindeki akıllı telefonla yazıyor, eline o telefonu da Gazi verdi) hocaları şabga dagmıyo diye azdırdığı için çıkmamıştır sahneye.
-
Bu arada konu ile ilgili bir iddia daha atıldı bugün ortaya.
Sanatçı Eğer kaldırmak sıkıntı olacaksa Türk bayrağının yanına bir tanede Yunan Bayrağı asalım demiş. ( İki ülke kardeş kardeş barış içindeyiz gibisinden. )
Bizimkiler tabii ki kabul etmemiş illaha Türk bayrağı ve Atatürk posteri önünde şarkı söyleyecen diye diretince kadında kariyerimi riske atamam deyip sahneye çıkmamış deniyor.
Tabii CHP'li belediye bunu hemen siyasi malzeme yapıp 10. yıl marişları okumalar sanatçıyı yuhalamalar derhal İzmir'i terket deyip kovmalar flan. Bence nerden baksan tutarsızlık var işte.
-
Yunan sanatçının yaptığı şey doğru filan değil arkadaşım. Saçmalamayın. Atatürk de Türk Bayrağı da bu ülkenin değerlerindendir. Adam ister Türk Bayrağını taşır isterse Atatürk posterini. Biri bu ülkenin bayrağı, diğeri de kurucu lideridir. Sen kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk ve resmi bayrağı da Türk bayrağı olan bir coğrafyaya konser vermeye geliyorsan bu senaryoları da hesaba katacaksın. Bu değerleri provokasyon gözüyle bakan kişinin bakış açısı sakattır.
Yunanistan'da konser verecek bir Türk de Yunan bayrağına ve liderine aynı şekilde saygı göstermek durumunda. Gösteremeyecekse hiç o topa girmeyecek o ülkede konser vermeye gitmeyecek. Yunan sanatçının yaptığı şey hatalıdır, saçmalıktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Burada Yunan sanatçının tek bir hatası var o da önceden bazı şeyleri görememesi.
Ben şimdi Türkiye'ye gidiyorum. Bunlar küçüklük edip basit bir konsere bile siyasi anlamlar yüklemeye çalışırlar ben önceden bir anlaşma yapmam lazım alan dememiş.
Kadın Çeşme Belediyesinin o kadar salak olacağını düşünememiş. Bundan sonra Yunan bir sanatçı gelirse söyler ama. Ülkenin sosyal demokratı ayrı salak, AKPlisi ayrı salak, ülkücüsü, DEMlisi ayrı salak kadın ne yapsın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X