Şimdi Ara

* İzmir'de Gezilecek Yerler, Ne ile Gideyim, Hangi Yolu Kullanayım ? *

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ailecek toplam 5 kişiyiz 3 günlüğüne 3-4-5 Haziranda izmire gitmeyi düşünüyoruz. Yol durumuna baktım nerelerden nasıl gidilir diye, kafam karıştı araba ile 600 küsur km az da değil hani. 5-6 saat yolda geçecek onun yorgunluğu felan. İşyerindeki arkadaşlarda şöyle birşey dedi ; Uçakla gidin lazım olursa orada araba kiralarsın dediler mantıklı geldi. Bu konu hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar.

Birde izmirde neler yapılır, neler yenir, nereler gezilir yardımcı olursanız çok sevinirim. Toplam 5 kişiyiz 3 bayan 2 erkek. Bayanların ikisi 45+ yaş, iki erkek bir kız ise 20-25 yaş grubundadır. Ona göre bir plan yapmak istiyorum. Bu arada cuma günü için 29 TL yede bilet buldum acele etmem lazım bilet alacaksam . . .

• Gaziemir havvalanından araba kiralarsın uçakla gelirken o sorun degil hem bırakırken de arabayı bırakır uçaga binersiniz rahat rahat. Gezilecek yer derken nasıl bi program yapıcaksın bilmiyorum ama gezilecek yerler karşıyaka,konak,alsancak,inciraltı,urla yı tavsiye ederim. Hatta vaktiniz olursa bi çeşme turu yapın da derim. Balçovadan 70 km uzaklıkta. Alaçatıdan girersiniz orda bi yemek yersiniz taş evleri fln görürsünüz restorantlar cafeler falan ordan da ılıca yaparsınız sheraton otelinin oralarda dolaşırsınız (gerçi daha sezon açılmadı ama haftasonu biraz olsun haraket vardır diye tahmin ediyorum) 70 km yi yarım saatte gidersiniz zaten arabayla. Yemek olarak konakta Atatürk kültür merkezinin ilersinden devam edip karataşın orda izmir tarihi asansör var onunla yukarı çıkıp izmir manzarasına bakarak yemek yiyebilirsiniz(Daha önceden çalıştım ustaları ve personeli çok iyidir) Not: Mümkün oldugunca sahil yolunu tercih edin metro çalışmaları yüzünden yukarı caddeler çok karışık ve kötü.

• Merhaba İzmirli arkadaşlar daha iyi bilirler ama gecen ay 4 arkadaş izmir seyahati yaptık istanbul'dan....
    Zor gelmeyecekse kesinlikle araba ile yolculugu tavsiye ederim gündüz yolculuğu oldukça keyifli izmir'e....
    Yolculuk istanbul izmit bursa balıkesir manisa şeklinde devam ettik yollar gayet ıyı durumdaydı hiç sıkıntı yaşamadık ama o ne radardı oyle bız giderken manisaya kadar 9 tane radar vardı 120 gectıgınız anlayın cezayı yedınız....
    eger bu yoldan giderseniz susurlukta yörsan tesislerınde mola verin hem duzgun hem uygun hemde güzel bir tesis tavsiye ederim...daha sonra izmire girmeden manisaya uğrayın yada izmir yolu üstünde manisayı geçmeden taylan var uğrayın bi manisa kebabı yiyip yola öyle devam edin derim zaten ondan sonra yarım saat içinde izmir'desiniz...
    Ben alsancak ve bornovada ev tutup kaldım alsancak güzel özellikle akşamları oturup bişeyler içip o havayı solumak oldukça keyifli asansöre mutlaka gidin derim,inciraltında patlıcan diye bir yer var orada bir gün sabah kahvaltası yapmanızı tavsiye ederim....
    Bostanlı tarafınada gıdebılırsınız ben pek begenmedım ama gormek ıstersenız alternatıf olabılır....en onemlısı vaktınız varsa şirinceye mutlaka uğrayın kalmalı olmasa bile günübirlik görmekte fayda var derim....
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar ekstra bişey olursa eklerim....

• Çok teşekkürler arkadaşlar, karar verdim. Gidiş - Dönüş uçak ile yapacağız. Arabayı rez. yaptırdım. havalimanı alış ve teslim olacak 3 gün 115 TL günlük Fluence çokmu sizce . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auto CAD

Çok teşekkürler arkadaşlar, karar verdim. Gidiş - Dönüş uçak ile yapacağız. Arabayı rez. yaptırdım. havalimanı alış ve teslim olacak 3 gün 115 TL günlük Fluence çokmu sizce . . .

toplam 115 liraysa gayet iyi...
  • Günlük 115 toplam olurmu hiç İzmir piyasası böyle tabi bide havaalanı olunca iyice bindiriyolar. Gerçi bizim burda da eralara günlük 80 lira fiyat biçiyorlar oda ayrı konu.
  • 115 liraya fluence iyiymiş 2 sene önce kurban bayramında girne bulvarındakiler linea ya 100 lira istemişlerdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Respect_vti

Günlük 115 toplam olurmu hiç İzmir piyasası böyle tabi bide havaalanı olunca iyice bindiriyolar. Gerçi bizim burda da eralara günlük 80 lira fiyat biçiyorlar oda ayrı konu.

demekki iyi değilmiş (bence)
  • Yenikapıdan binip bandırmada inerseniz yolu yaklaşık 3 te 1 kısaltmış olursunuz hem kendi aracınızla gitmiş olursunuz. Ama uçak tabiki hem daha ekonmik, hem daha hızlı, hem de daha az yorucu.

Asasöre gidin. İstanbul la karşılaştırınca izmir gezip görmek için pekte cazip değil aslında. İzmirde Efes, manisada Sart var oralarda gezip göreülebiecek yerler ama mesafe uzak tabi. Bostanlı nispeten daha nezih bi semttir sahildeki kafelerde genelde gençler vardır. Akşam yemeyi için deniz restoran uygun olabilir. (adında anlaşılabileceği üzere deniz mahsülleri servis ediyor) Bostanlıdan faytonla karşıyakaya gidersiniz, karşıayakdan vapurla alsancak'a falan geçersizniz. Bornova biraz daha fakir öğrencilere yönelik bi semt. Alsancak'a gidin hava güzelse kordonda bir bira falan için. Kordon'uda büyütmeyin gözünüzde bostancı sahilden güzel değil :) Kıbrıs şehitleri belki görülebilir... Çeşme iyidir, kumru güzeldir. Alaçatıyı da gözünüzde büyütmeyin abartılcak bi tarafıyok. Geçen sene eski limanı düzenlediler orası fena değil. Dalyan'da rakı balık güzel olur.

Neticede bence istanbulda gezip görülecek çok daha güzel yerler var. Eğer yüksek beklentiniz olmadan giderseniz keyif alırsınız ama çoğu istanbullu " bu muymuş izmir" diye geri geliyor.

• Konakta kemeraltı çarşısı var orada biraz turlayabilirsin , Alsancak güzel , Kordon güzel , Karşıyaka , İnciraltı,Teleferik birde Fuar alanı var ama (Fuar zamanı güzel oluyor 26 ağustos).Altında araç olursa yakın yerlerede gidebilirsin Çeşme,Seferihisar,Karaburun ,Bergama...
  • Arkadaşlar teşekkürler izmir macerasını temmuzda yıllık iznime aldık. Kafama takıldı havalimanı olduğu içinmidir nedir arkadaş 115 çok geldi bana yahu, ben 115 TL ye istanbulda Jetta kiralarım . . .
  • 115 TL gayet iyimiş ben 45 liraya günlük panda kiralamıştım
  • Pm gönderdim size
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrozenFlame

Yenikapıdan binip bandırmada inerseniz yolu yaklaşık 3 te 1 kısaltmış olursunuz hem kendi aracınızla gitmiş olursunuz. Ama uçak tabiki hem daha ekonmik, hem daha hızlı, hem de daha az yorucu.

Asasöre gidin. İstanbul la karşılaştırınca izmir gezip görmek için pekte cazip değil aslında. İzmirde Efes, manisada Sart var oralarda gezip göreülebiecek yerler ama mesafe uzak tabi. Bostanlı nispeten daha nezih bi semttir sahildeki kafelerde genelde gençler vardır. Akşam yemeyi için deniz restoran uygun olabilir. (adında anlaşılabileceği üzere deniz mahsülleri servis ediyor) Bostanlıdan faytonla karşıyakaya gidersiniz, karşıayakdan vapurla alsancak'a falan geçersizniz. Bornova biraz daha fakir öğrencilere yönelik bi semt. Alsancak'a gidin hava güzelse kordonda bir bira falan için. Kordon'uda büyütmeyin gözünüzde bostancı sahilden güzel değil :) Kıbrıs şehitleri belki görülebilir... Çeşme iyidir, kumru güzeldir. Alaçatıyı da gözünüzde büyütmeyin abartılcak bi tarafıyok. Geçen sene eski limanı düzenlediler orası fena değil. Dalyan'da rakı balık güzel olur.

Neticede bence istanbulda gezip görülecek çok daha güzel yerler var. Eğer yüksek beklentiniz olmadan giderseniz keyif alırsınız ama çoğu istanbullu " bu muymuş izmir" diye geri geliyor.

Bornova fakir öğrencilere yönelik bir semt demek çok ilginç bir yaklaşım gerçekten... O aradaki fakiri koymasaydınız doğru olurdu ama o fakirliği hangi amaçla koydunuz orası muamma...

• http://www.ezberim.com/marmara-ve-ege-bolgesi/33787-izmir-nasil-gidilir-ne-yenir-nerde/

uzun uzun yazmama gerek yok yazmaklada bitiremem zaten İzmir'imin her yeri güzeldir verdiğim linki inceleyin size yeterince yardımcı olacaktır
  • Güzel İzmir’e bir çalışma da benden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.