Şimdi Ara

İyi bir RENAULT servisi yok mu İstanbul'da?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sadece Renault sahiplerinin değil, sanırım bütün otomobil sahiplerinin ortak derdidir bu servisler..

Her servise gittiğimde acaba bu sefer kaça çıkacağım yada acaba nerde kazıkladılar diye düşünmek istemiyorum..arabada en ufak sorun hissettiğimde yada kilometre bakımı geldiğinde içim rahat, gözüm kapalı gidebileceğim bir servis yok..

Renault'un yetkili servislerine gittiğinizde araca ne yaptıklarını bile görmeden sadece elinize tutuşturulan faturayla başbaşa kalıyorsunuz. Diğer
    markalarda da çok farklı olmadığını biliyorum..Özel servislere gittiğinizde ise orijinal parça kullanıp kullanmadıkları konusunda endişeye kapılıyorsunuz...

2001 model Clio 1.6 RXT kullanıyorum.aracım 64000 km'ye geldi...triger kayışı gibi sağlam bir bakımın yapılması lazım ama geçen gün gittiğim bir yetkili serviste 650-700 ytl arası bir fatura çıkacağını söylediler, gözüm korktu resmen..daha önce istanbul dışında özel bir servise düşmüştü yolum,orda sorduğumda aynı bakımların 350-400'ü geçmeyeceğini söylemişlerdi..arabayı bırakma imkanım olsa hemen bırakmıştım ama yoktu :)

Şöyle içimizin rahat edeceği, çalışanların düşüncelerinin faturayı kabartmak değil de araçla maksimum ilgilenmek olduğu, güvenebileceğimiz bir Renault servisi var mı bildiğiniz ?

Katkı sağlayacaklara şimdiden çok teşekkürler...

• renault mais ler bildiğim kadarıyla en iyileri..
    biraz pahalı galiba ama....

diğer servislere göre daha tecrübeli bilgi sahibi oluyorlar....
    ayrıca yedek parça bulamama gibi bir sorun olmuyor...
    parça garantisi v.s. oluyor...

triger önemli bir parça hem parça garantisi açısından maiste değiştirmek daha iyi olur .....tabi fiyatlar dediğim gibi biraz yüksek...

ama motora bir şey olsa triger yüzünden direk yeni motoru taktırırsınız....

yetkili servislerde butür şeyler varmı bilmiyorum...hiç götürmedim yetkiliye....
  • yetkili servislerde de aşırı maliyet sorunu ortaya çıkıyor :( en çok düşündüren de o oluyor..bi de X parçayı değiştirmek için gidiyorsunuz, bir bakıyorsunuz 10 tane daha parça değiştirmişler..sorduğunuz zaman da "çok gerekliydi, sonra daha çok masraf çıkarır" yada "yolda kalabilirdiniz daha büyük masraf çıkabilirdi" diyorlar..o zaman bişey de diyemiyorsunuz...
  • haklısınız...
    insan kararsız kalıyor malesef...

aslında sanayide çok iyi tanıdık...
    ve işinin gerçekten ehli bir insan tanırsanız...
    gerekli parçaları alıp değiştirme gibi bir yol olabiliyor...
    tabiki çok daha ucuza geliyor..

ama ustayı bulmak güvenmek te ayrı bir iş...
  • aynen öyle. eğer tanıdık, işini bilen, güvenilir bir usta yoksa servislerden özel olsun yetkili olsun farketmez kazık yemeye devam edeceğiz. sırf bu yüzden renault'un parçası ucuzdur olayı da tarihe karışmış bulunuyor servise bi gidiyosunuz faturayı bi veriyolar sanki lüks bir otonun bakım faturası..
  • Bence araba garantide değilse ozel servislere gitmek en iyisi. Benim hyundai accent'a 60.000km bakımı icin servis 550 tl masraf cikardi. ozel serviste 350e yaptılar, ayrıca fren balataları da değişti.Servis eminim bunun yanında baska seyler de degistircekti gerekliydi diye.
    Özel servise sordum, orjinal parca mı kullancaksınıza diye. Kore malı parca kullanıcaz dediler.ben de teslim ettim.

Bence en iyisi iyi bir usta bulmak. parcalari alip ustaya teslim etmek arabayı. Tum gun sonunda en fazla 100 tl iscilik alır
  • arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum benim aracım garantide garantim bitince yetkiliye biraz zor giderim gecen gün servise gittim ufak bi işim vardı konu nerden cıkdı hatırlamıyorum ama 60 bin km bakımı 700 ytl tutar dendi tamam adı usdünde agır bakım ama bukadarda olurmu dedirtecek bi rakam hayırlısı iyi sürüşler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • walla servisler şu anda tam "tok satıcı" konumundalar..nasılsa dönüp dolaşıp onlara gidicez diye o kadar rahatlar ki. en iyisi dediğiniz gibi sağlam bir usta bulmak ve parçaları temin edip kendisine işçilik vermek. ama onlar bu değişim vs işlerini nerde yapıyorlar..? yada tanıdık sizin güvendiğiniz birisi var mı ?
  • İstanbul'un avrupa yakasında isen Üşenme Çorluya git.Yılmaz Özel Renault Servisini öneririm.Aynı gün aracını alır dönersin orijinal parça kullanırlar.
  • su anda yuzde 37 fıx paketlerde ındırım var yetkılı servıslerde eski araclar ıcın

faydalanmanızı onerırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuzazgin

su anda yuzde 37 fıx paketlerde ındırım var yetkılı servıslerde eski araclar ıcın

faydalanmanızı onerırım

ne kadar eski araçlar?
  • bildigim kadarıyla 2005 ve öncesi araclar için
  • istanbulda anadolu yakasında önereceginiz özel servis varmı? yada ben bu aracı bakım zamanları bosch car servisine götürsem renoult yetkili servisiyle aynı hizmeti verirmi?

99 model laguna almayı düşünüyorum 65,000 de sizce garantisi varmıdır?satıcıya sormadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW 528 -- 28 Mart 2008; 11:49:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.