Şimdi Ara

ix20,venga,meriva.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu ayın sonuna doğru nasipse bu seçeneklerden birini almayı düşünüyorum. bana bu modeller arasında en cazip ix20 geldi, otomatik vites benzinli düşünüyorum sizce hangisini seçmeliyim.
    yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Honda Jazz Fun CVT'yi de seçeneklerinize eklemenizi öneririm. Benzinli, otomatik ve mpv düşünüyorsanız ilk tercihtir. Ben de kullanıyorum çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrin

Honda Jazz Fun CVT'yi de seçeneklerinize eklemenizi öneririm. Benzinli, otomatik ve mpv düşünüyorsanız ilk tercihtir. Ben de kullanıyorum çok memnunum.

Honda Jazzın MPV sınıfı olduğunu sizden öğrendim. Ben hep B sınıfı diye biliyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cafercan2633

quote:

Honda Jazz Fun CVT'yi de seçeneklerinize eklemenizi öneririm. Benzinli, otomatik ve mpv düşünüyorsanız ilk tercihtir. Ben de kullanıyorum çok memnunum.

Honda Jazzın MPV sınıfı olduğunu sizden öğrendim. Ben hep B sınıfı diye biliyordum.

Jazz bir mpv'dir. Hem de çok iyi bir mpv'dir. =)
  • boyutlara bakarak Jazz a mpv diyorsak ix20 de mpv dir diye düşünüyorum.
    Neyse ben seçecek olsam ya Jazz alırdım yada Meriva
  • Sadece dış tasarıma bakarsak venga derim ama hiçbirini kullanmadım. 2. elde hepsi de sıkıntı ama kolay satılacak diye sevmediğim arabaya binmek te istemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Sadece dış tasarıma bakarsak venga derim ama hiçbirini kullanmadım. 2. elde hepsi de sıkıntı ama kolay satılacak diye sevmediğim arabaya binmek te istemem.

Jazz'ın 2.elde sıkıntı yaşattığını hiç duymadım. i20 ise pazara yeni girdi. Daha kendisini kanıtlayamadı. Start&Stop özelliği günümüz için kesinlikle tercih edilebilir bir donanım. Alacağın araçlar anladığım kadarıyla sıfır olacak. Bu üç modelin de sıfır fiyatları arasında oldukça farklılıklar var. Yani Jazz'ın üzerine az bir şey ekleyip Elantra bile alınabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda crv -toyota rav4
    14 yıl önce açıldı
    Ford Kuga seat ateca honda crv
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hitit Güneşi

quote:

Sadece dış tasarıma bakarsak venga derim ama hiçbirini kullanmadım. 2. elde hepsi de sıkıntı ama kolay satılacak diye sevmediğim arabaya binmek te istemem.

Jazz'ın 2.elde sıkıntı yaşattığını hiç duymadım. i20 ise pazara yeni girdi. Daha kendisini kanıtlayamadı. Start&Stop özelliği günümüz için kesinlikle tercih edilebilir bir donanım. Alacağın araçlar anladığım kadarıyla sıfır olacak. Bu üç modelin de sıfır fiyatları arasında oldukça farklılıklar var. Yani Jazz'ın üzerine az bir şey ekleyip Elantra bile alınabilir.

Arkadaşın sorduğu araçlarda ne i20 ne de jazz var. Bahsettiğiniz araçlar standart b sınıfı araçlar. Jazz için MPV diyenler de var ancak ben jazz ve colt'a monospace b sınıfı tanımının daha uygun olduğunu düşünüyorum. Yoksa twingoya da mpv demek gerek. Mono space ile multi purpose farklı şeyler. Sanırım arakdaş MPV istiyor ve seçeneklerini belirtmiş. Nissan note da olabilir ama kasası çok eskidi. Sorduğu 3 araç ta 2. elde çok aranan araçlar değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 6 Nisan 2012; 11:30:33 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hitit Güneşi

quote:

Arkadaşın sorduğu araçlarda ne i20 ne de jazz var. Bahsettiğiniz araçlar standart b sınıfı araçlar. Jazz için MPV diyenler de var ancak ben jazz ve colt'a monospace b sınıfı tanımının daha uygun olduğunu düşünüyorum. Yoksa twingoya da mpv demek gerek. Mono space ile multi purpose farklı şeyler. Sanırım arakdaş MPV istiyor ve seçeneklerini belirtmiş. Nissan note da olabilir ama kasası çok eskidi. Sorduğu 3 araç ta 2. elde çok aranan araçlar değiller.

Pardon diyorum . Hatta ix20'yi i20 bile görmüş olabilir miyim? O zaman şöyle diyeyim. Yeni Meriva'lar gözüme daha bir hoş görünüyor. Eskisi çok sallaptiydi.

• Ben 6-7 ay kadar Kia Venga kullandım, sıfır km olarak almıştım. İç hacmi çok geniş, tasarım iyi hatta 2010 da tasarım ödülü aldı.
    Motor 128 ps 1.6 dizel idi, performans yeterli ama 128ps kadar güçlü hissetmedim aracı,
    Yüksek hızlarda kasislerde hafif zıplıyor, bu da yüksek yapısından olmalı. 40 binliraya almıştım 10 gün içinde 38 binliraya sattım,
    Zaten alt yapı ölçüler İX20 ile aynı;n aynı fabrikadan çıkıyorlar, İx20 de 1.6 128 ps dizel motor yok. İX20 tampon tasarımından dolayı 3.5 cm daha uzun,
    Piyasada venga daha fazla, daha fazla tanınan bir araç, 2. eli ix20 den daha iyi, genel anlamda ikinci elleri bu tür araçların zayıf.
    Alırken merivaya da bakmıştım, dizel düşündüğüm için merivayı 1.3 95 beygir motorundan dolayı elemiştim.
  • bugün ix20 yi görmek için bayiye gittim fakat satışının yapılmadığını söylediler.ayrıca bayi müdürü ix20 nin kıymetini kimsenin bilemediğini mercedesin
    80-90 bin tl lik araçlarına denk bir araç olduğunu söyledi.
    fakat yeni i30 test sürüşü yaptım ve aklım karışmaya başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakancan44

bu ayın sonuna doğru nasipse bu seçeneklerden birini almayı düşünüyorum. bana bu modeller arasında en cazip ix20 geldi, otomatik vites benzinli düşünüyorum sizce hangisini seçmeliyim.
    yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Meriva'da benzinli otomatik düşünüyorsanız sadece 1.7 DT ECOTEC 100 HP 6 İleri Active Select seçeneği var. Enjoy donanım seviyesinin liste fiyatı 73.843 TL. Cosmo ise 77.262 TL. Sanırım bu seçeneği elersiniz

İX20 ve Venga'da benzinli otomatik 1.6 125 PS 4 ileri seçeneği bulunuyor. Fiyatlar sırasıyla 53.300 TL (İX20) ve 47.350 TL (Venga). Sanırım Venga'da ESP, yokuş kalkış desteği, bluetooth ve bazı donanım seçenekleri bu modelde yok. Fiyatı o yüzden uygun.

Ben olsam her 3 araç için de benzinli seçeneğini düşünmezdim. Zaten 1.4 Dizel Prime 90 PS İX20 kullanıcısıyım

Bana sorarsanız, eğer marka önyargınız yoksa ve tasarım olarak beğeniyorsanız Venga PANOROMA PLUS 1.6 Dizel 128 PS çok iyi bir araç. Ben sadece marka ve tasarım olarak Hyundai'ye yakın olduğum için almamıştım.

• quote:

quote:

quote:

Honda Jazz MPV sınıfı bir araç değildir. Hem de hiç değildir...

• quote:

Orijinalden alıntı: PUNCTUM

quote:

quote:

quote:

Jazz bana kalırsa Mini MPV sınıfında bir araba
    Eğer ix20 bir mpv ise Jazz da kesinlikle bir MPV dir
    Ancak MPV nin açılımına ve söylediğimiz araçların o tanıma uyup uymadığına bakmak lazım
    MPV nin minisi olur mu?Bence olmaz ama ix20 ye sınıf olarak MPV dersek Jazz zaten MPV dir
    Uzattım galiba özür

düzeltme:Seçenekler arasında para sıkıntısı yoksa ben kesinlikle Meriva alırdım yoksa Jazz beyaz olanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aob_hatay -- 10 Nisan 2012; 15:17:10 >

• Bu seçenekler arasında para sıkıntısı yoksa meriva bir kaç adım önde diyebiliriz.Hele ki panoromik cam tavanlısı tadından yenmez.Yerden yüksek son derece sessiz bir araç.
    Üniversitede yakın bir arkadaşımda var sık sık okula onunla gelir.Aracın içinde kendinizi çok rahat hissediyorsunuz.Dış görünümü gayet şık.Özellikle eski merivayla aralarında dağlar kadar
    fark var.Sanki güncel meriva önceki merivanın devamı değil gibi.O derece kalite artmış durumda.Arka kapılar ters yöne açılıyor mesela.Değişik bir özellik.Aracın yan darbelere karşı özel olarak
    güçlendirildiğini biliyorum mesela.Yani yeni meriva çok iyi bir araç.Venga ve ix20 den daha iyidir.Yakıt tüketimi de fazla değil sanırım.Öğrenci arabası olarak bile kullanılabildiğine göre :).

Bahsettiğim araç 1.4 140 hp enjoy bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LanciaDeltacı -- 10 Nisan 2012; 15:29:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

Bu seçenekler arasında para sıkıntısı yoksa meriva bir kaç adım önde diyebiliriz.Hele ki panoromik cam tavanlısı tadından yenmez.Yerden yüksek son derece sessiz bir araç.
    Üniversitede yakın bir arkadaşımda var sık sık okula onunla gelir.Aracın içinde kendinizi çok rahat hissediyorsunuz.Dış görünümü gayet şık.Özellikle eski merivayla aralarında dağlar kadar
    fark var.Sanki güncel meriva önceki merivanın devamı değil gibi.O derece kalite artmış durumda.Arka kapılar ters yöne açılıyor mesela.Değişik bir özellik.Aracın yan darbelere karşı özel olarak
    güçlendirildiğini biliyorum mesela.Yani yeni meriva çok iyi bir araç.Venga ve ix20 den daha iyidir.Yakıt tüketimi de fazla değil sanırım.Öğrenci arabası olarak bile kullanılabildiğine göre :).

Bahsettiğim araç 1.4 140 hp enjoy bu arada.

Cam tavanlısı için biraz sıra beklemek gerekiyor çünkü sipariş üzerine geliyor. Sahibinden'de vardı bir tane; beyaz, cam tavanlı, AFL farlı ve spor sürücü koltuklu. Adam 3 ay mı beklemişti, öyle bir şeydi. Fakat o haliyle standart Meriva'lar arasında dağlar kadar fark var, bu kesin. Çehresi değişmişti.

Bu arada Meriva dediğiniz araç C-Max boyutlarındadır. Biraz daha kısa ama daha geniş ve yüksek. Meriva'nın MPV olduğu yerde Jazz B sınıfı olur en fazla. Ki B sınıfı zaten bence, fazlası değil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Jazz Mini Mpv sınıfının lider arabasıdır. B sınıfı Hatch olarak tanımlayanlar da var ancak tam tanımı Mini Class Mpv'dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aob_hatay

quote:

quote:

quote:

quote:

Jazz bana kalırsa Mini MPV sınıfında bir araba
    Eğer ix20 bir mpv ise Jazz da kesinlikle bir MPV dir
    Ancak MPV nin açılımına ve söylediğimiz araçların o tanıma uyup uymadığına bakmak lazım
    MPV nin minisi olur mu?Bence olmaz ama ix20 ye sınıf olarak MPV dersek Jazz zaten MPV dir
    Uzattım galiba özür

düzeltme:Seçenekler arasında para sıkıntısı yoksa ben kesinlikle Meriva alırdım yoksa Jazz beyaz olanı

Bu sınıflandırmalar kişisel beklentilerden ziyade, farklı kriterler gözönüne alınarak yapılan teknik tanımlamalardır. Sizin veya başkasının öyle olmasını umuyor olmanız sonucu değiştirmez.

http://forum.donanimhaber.com/m_55618688/mpage_2/f_/key_//tm.htm#57069370

Yukarıdaki konuda da bu tanımlamalarda kullanılan Euro NCAP değerlendirmesinden bahsetmiştim.

MPV: Multi Purpose Vehicle - Çok Amaçlı Taşıtlar anlamına gelmektedir.

Bu araçların ülkemizde görülen ilk örnekleri Fiat İdea, Renault Modus, Hyundai Matrix, Nissan Note gibi araçlardı. Yeni bir sınıf olduğundan bu konuda bilgi eksikliği ve kafa karışıklığı üst düzeyde.

2500 mm'lik aks mesafesine sahip, standart bir B sınıfı aracı nasıl oluyor da MPV sınıfına sokabiliyorsunuz anlamıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Jazz Mini Mpv sınıfının lider arabasıdır. B sınıfı Hatch olarak tanımlayanlar da var ancak tam tanımı Mini Class Mpv'dir.

Jazz, hem de Mini MPV'nin lider aracı...

Kimisi kullandığı aracın hangi segmentte olduğunu bildiği için mutludur, kimisi hayal ettiği segmentte bir araca sahip olduğunu sandığı için...

Her ne durumda olursa olsun, siz mutluysanız gerisi önemli değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Bu arada Meriva dediğiniz araç C-Max boyutlarındadır. Biraz daha kısa ama daha geniş ve yüksek. Meriva'nın MPV olduğu yerde Jazz B sınıfı olur en fazla. Ki B sınıfı zaten bence, fazlası değil.

C-Max Meriva dan 10 cm daha uzun 0,1 cm daha yüksek sadece Meriva 0,8 cm daha geniştir.
    Hatam varsa düzeltin.Araç almadan önce araştırmıştım ve Meriva listemdeydi.C-Max daha konforlu donanımlı ve büyük olduğu için tercih etmiştim mesela.
    Meriva MPV dir bence buna göre tabiki Jazzda çok amaçlı kullanıma müsait ama ebatları itibariyle küçük kaldığından mini mpv sınıfına giriyor zannımca
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.