Şimdi Ara

ix20,venga,meriva. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: aob_hatay

C-Max Meriva dan 10 cm daha uzun 0,1 cm daha yüksek sadece Meriva 0,8 cm daha geniştir.
    Hatam varsa düzeltin.Araç almadan önce araştırmıştım ve Meriva listemdeydi.C-Max daha konforlu donanımlı ve büyük olduğu için tercih etmiştim mesela.
    Meriva MPV dir bence buna göre tabiki Jazzda çok amaçlı kullanıma müsait ama ebatları itibariyle küçük kaldığından mini mpv sınıfına giriyor zannımca

Yanlışınız var; 0,8 cm değil 8 cm daha geniştir Meriva. Bu da iç mekanda hatırı sayılır bir fark oluşturuyor.
  • C-max

Uzunluk 4.380 mm
    Genişlik-kapı aynaları dahil/hariç 2.067 / 1.828 mm
    Aks mesafesi 2.648 mm
    Yükseklik(yüksüz) 1.626 mm

Meriva

Uzunluk 4.288 mm
    Genişlik-kapı aynaları dahil/hariç 1.994 / 1.812 mm
    Aks mesafesi 2.644 mm
    Yükseklik(yüksüz) 1.615 mm

C-max tüm değerlerde daha üstün. Ancak Meriva şu anda boyut olarak diğer tüm B MPV rakiplerinden daha yukarıda. Kesinlikle geniş bir araç.
  • Hocam aynı kaynaktan bakıyoruz. Ancak orada maddi bir hata var. Aşağıdaki şekil üzerinde gösterilen değerler doğru.

Aksi halde kapı aynaları dahil/hariç fark sadece 1994-1912 = 82 mm yani 8.2 cm olurdu ki, bu mümkün değil.
  • Hiç dikkatimi çekmemişti, sizin söylediğiniz mantıklı tabii ki. E-posta ile uyarmak isterdim ama her zamanki gibi iplemeyeceklerini bildiğim için uğraşmıyorum. Benim de listemde en tepedeydi bir zamanlar. Dizelde cam tavan olmadığından vazgeçmiştim.
  • Honda Jazz Fun CVT'nin fiyatının şu an itibariyle 45.085 TL (!!) olduğunu hatırlatmak istiyorum..

Yılbaşından bugüne yatırımcısına %20 civarı kazandırmış durumda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PUNCTUM

quote:

Orijinalden alıntı: atrin

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cafercan2633

quote:

Honda Jazz Fun CVT'yi de seçeneklerinize eklemenizi öneririm. Benzinli, otomatik ve mpv düşünüyorsanız ilk tercihtir. Ben de kullanıyorum çok memnunum.

Honda Jazzın MPV sınıfı olduğunu sizden öğrendim. Ben hep B sınıfı diye biliyordum.

Jazz bir mpv'dir. Hem de çok iyi bir mpv'dir. =)

Honda Jazz MPV sınıfı bir araç değildir. Hem de hiç değildir...

Jazz Mini Mpv sınıfının lider arabasıdır. B sınıfı Hatch olarak tanımlayanlar da var ancak tam tanımı Mini Class Mpv'dir.

Jazz, hem de Mini MPV'nin lider aracı...

Kimisi kullandığı aracın hangi segmentte olduğunu bildiği için mutludur, kimisi hayal ettiği segmentte bir araca sahip olduğunu sandığı için...

Her ne durumda olursa olsun, siz mutluysanız gerisi önemli değil...

Bahsettiginiz MPV sinifindaki Modus ve Note ile Jazz karsilastirmalarini ve teknik verilerini lutfen inceleyin. İstedigim otomobilleri 12 yildir kullanan biri olarak yanlisim varsa duzeltirim ancak yurt disi inceleme vodeolarinda bile small mpv deniyor.

Ve evet aracimdan cok memnunum =)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu seçenekler arasında Meriva'yı tercih ederdim; fakat yakın fiyatlara c-max veya scenic bulunabilir; daha üst segment araçlardır. Yalıtım, konfor gibi konularda bir tık daha üstünlerdir; ve piyasada çok daha fazla bulunduklarından servis stokları daha iyidir, parça bekleme süreleri daha azdır, ikinci elde satışı kolaydır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

C-Max Meriva dan 10 cm daha uzun 0,1 cm daha yüksek sadece Meriva 0,8 cm daha geniştir.
    Hatam varsa düzeltin.Araç almadan önce araştırmıştım ve Meriva listemdeydi.C-Max daha konforlu donanımlı ve büyük olduğu için tercih etmiştim mesela.
    Meriva MPV dir bence buna göre tabiki Jazzda çok amaçlı kullanıma müsait ama ebatları itibariyle küçük kaldığından mini mpv sınıfına giriyor zannımca

Yanlışınız var; 0,8 cm değil 8 cm daha geniştir Meriva. Bu da iç mekanda hatırı sayılır bir fark oluşturuyor.

aman hocam ne yaptın 8 cm den bahsediyorsun hemde genişlikte
    hesap hatan var bence
    1+1 evlerin mutfağı kadar var genişliği o zaman :)
    şaka bir yana cm cinsinden ele alındığında c-max gözle bile fark edilir üstünlüğe sahip
    sadece genişlikte 0,8 cm fazlası var Merivanın.cetvele bakıldığında ne kadar bir artı görülebilir

• quote:

aman hocam ne yaptın 8 cm den bahsediyorsun hemde genişlikte
    hesap hatan var bence
    1+1 evlerin mutfağı kadar var genişliği o zaman :)
    şaka bir yana cm cinsinden ele alındığında c-max gözle bile fark edilir üstünlüğe sahip
    sadece genişlikte 0,8 cm fazlası var Merivanın.cetvele bakıldığında ne kadar bir artı görülebilir

O bile yokmuş hocam, C-Max her konuda daha iyi çıktı. Birkaç mesaj üstte yazmıştım, Opel'in broşüründe hata varmış.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cafercan2633

quote:

Honda Jazz Fun CVT'yi de seçeneklerinize eklemenizi öneririm. Benzinli, otomatik ve mpv düşünüyorsanız ilk tercihtir. Ben de kullanıyorum çok memnunum.

Honda Jazzın MPV sınıfı olduğunu sizden öğrendim. Ben hep B sınıfı diye biliyordum.

Jazz bir mpv'dir. Hem de çok iyi bir mpv'dir. =)

Honda Jazz MPV sınıfı bir araç değildir. Hem de hiç değildir...

Jazz Mini Mpv sınıfının lider arabasıdır. B sınıfı Hatch olarak tanımlayanlar da var ancak tam tanımı Mini Class Mpv'dir.

Jazz, hem de Mini MPV'nin lider aracı...

Kimisi kullandığı aracın hangi segmentte olduğunu bildiği için mutludur, kimisi hayal ettiği segmentte bir araca sahip olduğunu sandığı için...

Her ne durumda olursa olsun, siz mutluysanız gerisi önemli değil...

Bahsettiginiz MPV sinifindaki Modus ve Note ile Jazz karsilastirmalarini ve teknik verilerini lutfen inceleyin. İstedigim otomobilleri 12 yildir kullanan biri olarak yanlisim varsa duzeltirim ancak yurt disi inceleme vodeolarinda bile small mpv deniyor.

Ve evet aracimdan cok memnunum =)

Hocam birbirimize herhangi birşey dayatmak durumunda değiliz. Modus ve Note sadece Mini MPV (veya B MPV) segmentinin ilk jenerasyon örnekleri olarak yazı konusu edilmiştir. İkisi de Jazz ile karşılaştırıldığında MPV sınıfına dahil olurlar. Kabul etmek istemeseniz de Jazz MPV de-ğil-dir...

Otomobil dünyasına yakın hemen herkes Jazz'ın rakiplerini bilir. Yazmak bile gereksiz ancak birkaç örnek vermek gerekirse; VW Polo, Opel Corsa, Hyundai İ20, Chevrolet Aveo, Renault Clio, Peugeot 207, Citroen C3, Toyota Yaris, vs.

Benim de benzinli B sınıfı bir araç alma düşüncem olsa ilk seçeneklerden biri Jazz olurdu. Gerçekten beğenirim ancak beklentim sadece B sınıfı benzinli bir araç ise...

Yurtdışı, yurtiçi de farketmez, üreticilerin farklı kaygılarla piyasaya sunduğu modeller Avrupa pazarında böyledir. Amerika ve Uzakdoğu'da seçenekler, tasarımlar, motor hacimleri vs. değişir. Sizden çok daha uzun süredir otomobil kullanan biri olarak ben de hatalarımda ısrarcı olmam ancak duygusal da davranmam...

Bu konuyu uzatmaya gerek yok. Herkes bu tartışmadan alacağını almıştır. Forumu başlatan kişiye de bir yararı olacağını sanmıyorum, zira kendisi seçeneklerini en başta belirtmiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PUNCTUM -- 11 Nisan 2012; 0:09:31 >

• konuyu açan arkadaşın yazdığı araçlar bir ara listemdeydi. ancak çeşitli sebeplerle hiç birisini almadım. tercih değiştirmek zorunda kaldım.

öncelikle arkadaşın yazdığı araçlara göre C-max ve ayarıncaki MPV ler büyük (bana da büyük gelmişlerdi.) o açıdan o tarz araçları olmaz.

sedan araç bile öneren olmuş.

bu araçlara sadece Jazz ı ekleyebiliriz. bulunduğu segmentten değil sadece boyutları mini MPV lere yakın olduğundan. B segmenti ile mini MPV arası bir boyutu var aracın.

venga ve ix20 aynı kasa desek yeridir. ancak çoooook pahalı araçlar. iç mekan genişliği arayan 2 kişilik bir aile bu kadar parayı verebilecek konumda ise ix20 daha güzel kasa ve donanımla venga ise 128 beygir ve daha uygun fiyatla (yine de pahalı) öne çıkıyor. (değerlendirme dizele göre)

arkadaş eğer otomatik 90 beygir bir ix20 alırsa bence çok pişman olur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.