Şimdi Ara

İtopya'nın ekran kartı iadesinde gösterdiği adaletsizlik (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
3
Favori
9.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
223 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şurada talihsiz şekilde fiyatı artı falan diyip hakkının çiğnenmesine göz yuman tipler yatacak yerleri yok. Lan daha bu sene gamespot hissesi mevzusu oldu .Milyar dolar zarar eden yatırım şirketleri ''borçlandığı şirketlere abem fiyat artı beklenmedik sana Amd hissesi mi verelim '' dedi.Türk esnafı ve şirketleri bu kafayla batmaya mahkum.Zaten kar büyüyen şirketler batılı tarzda çalışıyor ya da direk onlara ihraç ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes mi çakal olur arkadaş alışveriş yapacak yer kalmadı yemin ediyorum bekle beni amazonum

  • Elden bir şey gelmez ama mesaj atalım da konu üstte görünsün.


    İtopya ekran kartı rezilliği

    İtopya ekran kartı rezilliği

    İtopya ekran kartı rezilliği

    İtopya ekran kartı rezilliği

  • Peki sen 5000 liradan almış olsaydın ve kartın bedeli 2500 liraya inmiş olsaydı ne olacaktı?

  • Bu bana gösteriyor ki laptop da, ekran kartıda amazon.com yurtdışından almak çok daha mantıklı. Hatta sepette ekstra sigortalatmak bile işime gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşteri daima haklıdır
    Müşteri mağdur edilemez
    Müşteri verdiği paranın hakkını sonuna kadar ürün hizmeti olarak alır arkadaş eğer bir hatadan kaynaklı yanlış yapılmışsa müşterinin zararı fazlası ile karşılanır müşteri mağdur edilmez edilemez
    Ikinci el aldigim 2009 model Honda civic aracımın sağ farını renk solması yüzünden değiştirmek için ( reklam yapıyorsun denilmesin diye adını vermek istemedigim yetkili servise gidip ) tek sağ far değişim için istedikleri rakamda anlaştık ben bekleme yerinde çayımı kahvemi içerken aracı dışarıya çıkarıp beni çağırdılar ve yeni taktıkları farın yanında bu kez sol far çok soluk görünüyor diyerek sol farı ücretsiz değiştirmek istediklerini kendi marka imajlarına böyle bir şeyin yakışmayacağını söyleyip izin aldılar bende kabul ettim tabi değişimi yapıp eski soluk farların ikisinide bağaja koyup benden en başta anlaştığımız tek sağ far parası alıp yolladılar bunu neden anlattın diyenler olacaksa açıklama yapayım adamlar ile aramızdaki müşteri memnuniyeti farkı pire ile deve kadar onlar marka imajı zedelenmesin diye milyar dolarlar harcarken bizimkiler müşteriye malı satayım sonrasını boş ver

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrTyln

    Arkadaşlar kendinizi firmanın yerine koyun bir mal satıyosunuz arızalandığında değişim sözü veriyosunuz ama siz ürünü sattıktan sonra ürün hakkında olağan dışı durumlar meydana geliyor ve fiyatı 4-5 kat artıyor.


    Siz firma olarak 1500 liraya sattığınız ürünü geri iade edeceğiniz zaman nasıl müşteriye 6-7 bin lira olarak ödeyebilirsiniz ?



    Kendiniz firma olsanız ödemezsiniz vay efendim o ekran kartının değeri şuan da şu fiyat falan filan muhabbetine giriyosunuz bence gereksiz konular boşa zıplamasın kimse. Birazdı ticari ahlak ile düşünün firmaların yaptığı yanlış bişey yok piyasa artttıktan sonra ekran kartınızın arızalanması tabiki talihsizlik ama yapacak bişey yok 1500 lira para ödemişsiniz firmaya kartı almak için şimdi iade zamanı gelince 7-8 bin lira para istiyosunuz bence unutun onu vatan bilgisayar bile yapmıyor bunu bende monitör değiştirdim vatandan fiyat değişti ama ben fatura bedelini aldım.

    Bir firma sattigi urunu doviz cinsinden alip , TL ile satiyorsa en fazla kur farkini fazla tutup fiyata ekleyip satar.

    Bizim gibi kurun hizli degisken oldugu ulkelerde durum boyle.

    Sizin 1500 liraya aldiginiz bir kart direkt saticinin cebine giriyorsa , bu para kisa surede doviz cinsine cevrilir.

    Taksitle alinan urunler kac gun sonra saticiya tamamen odeniyor bilgim yok bankaya gore degisiyordur.

    Kisacasi anlayacagin.

    1 urun satildigi anda yeni urunun parasi doviz cinsi olarak ortaya cikiyor .

    Firmanin zarar etmesi gibi bir durum imkansiza yakin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Abi şirkete mail atıyorsun geri dönüşleri yok şaka gibiler. Geçen yaz malumunuz, bu firmalardan hiç bir şey alınmaz. 0 müşteri memnuniyeti

  • Bugüne kadar hiçbirinden alışveriş yapmadım. Hatta artık Türkiye'den de pek alışveriş yapmıyorum.

    Mimar bir arkadaşım için sanfransisco'dan 1080ti aldım. Ebay falan da değil. Bayağı bayağı yerel ilan sitesinde buldum. Sanfransisco'daki arkadaşım aldı. Bana kargoya verdi.

    Herifin oyunla işi yok. Saf ekran kartı gücü lazım. Bu durumda da 1080ti kabaca 3060 süper dengi oluyor. 1080ti kaça geldi? 500 dolares. Bu ekran kartı pahalılığında iyi fiyat. Şut çekeyim garantisine. distribütörmüş, diğer aracılarmış falan, gerek yok. Avuçlarını yalasınlar.

    Bu ara Türkiye'deki kur şokundan ötürü ikinci el makası kapandı Türkiye'de. ABD'de işlemci baktım. Türkiye'de daha ucuz. Yıllar sonra ilk defa Türkiye'den aldım... Bu ekran kartı biraz şansına denk geldi. Ama sabredince elbet denk geliyor.

    Yeterince ucuz olduktan sonra garanti falan vırt zırt.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen önce -tüketiciyi koruma- kanunlarini oku öyle gel. Bu kanunlar neden tüketiciyi koruma biliyor musun? Firma duyari kasma burda. Sen firmanin icerisinde calisan biri yerine kendini koyabilirsin hatta itopya calisani yerine bile koyabilirsin ama biz kendimizi hicbir firma yerine koyamayiz. Çünkü biz tüketiciyiz  buna göre de haklarimiz var. öyle yada böyle eger bu arkadas parayi elden almadiysa, THH ile cözülecek. Emsalleri var. Bosuna kendinizi yormayin. Ve ayrica kim 7-8bin lira para istiyor anlayamadim. Tam firma agziyla yazmissin. Bozulan kartin yerine garanti sartlari altinda yenisini istiyor arkadas? Bunu anlayabiliyormusunuz? Cünkü ürün türkiye garantili... Itopyanin ellerinde bulundurmasi gereken rezerve kartlardan birini vermesi gerekiyor. Konu bu? Ellerinde rezerve yoksa bu müsterinin sorunu degildir. Hazir sistemlerden birinden söküp, müsteriye vermek zorundadir itopya...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Haziran 2021; 9:31:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    2500 alırdı mağdur olmazdı çünkü muadili kartın fiyatıda o kartın fiyatida 2500 Tl olur aynısını alabilirdi. 1500tl ye şuan gidip 5 binlik kartı alabilirimi alamaz aynı durum değil yani bu örneği vermeyin birdaha.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür vakalar git gide artmaya başladı. Şimdi bir yönetmelik çıksa güncel fiyattan iade yapılır dense ilerde fiyat düşünce insanlar bu sefer onu şikayet eder.


    Koca koca firmalar neler yapıyor ya.


    Aslında ileri seviye oyuncu değilseniz yüksek paralar verecekseniz gidin imac yada mac mini falan alın zaten artık büyük oyunlar orayada destek veriyor.

  • Alıntı

    metni:
    Koca koca firmalar neler yapıyor ya.


    Sözde kurumsal firmalar, yaptıkları işler mahalledeki amatör üşletmeler kıvamında.

  • sreylare kullanıcısına yanıt

    inventus çok övülüyordu bozdu mu

  • Bu gibi durumlarda kanun nasıl işliyor ona bakmak lazım.Peki tersini düşünelim bu fahiş piyasada 4 katını verdiniz 6000tl e rx5500xt aldınız 8gb.Mining çakıldı ve gerçek değeri olan 1500tl ye düştü fiyatı.Sizin kartta bozuldu size 6000tl ödeme yaparlarmi acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    foruma sırf menfaati için üye olup konu açanlara prensip gereği destek vermiyoruz.

    İTOPYA üstüne düşeni yapmış fatura tutarını size iade etmiş ise THH ye gidemezsiniz.

    Bu ne bir de İtopya trollü mü çıktı başımıza.


    Hakem heyetine verin hakkınız neyse söke söke alın hocam. 1 kuruş haksız kar bırakmayın bu kan emicilere.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu isin tek cozumu urunlerin dolar uzerinden satilmasi. Madem fiyatlari artirinca dolar artti o yuzden fiyat artiriyoruz diyorlar keserler faturayi dolarla iade de ayni cins para ile olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elden bir şey gelmez ama mesaj atalım da konu üstte görünsün.


    İtopya ekran kartı rezilliği.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.