Şimdi Ara

işyerindeki insanlar nie böyle?? :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yahu arkadaşlar bir devlet kurumunda taşeron firmaya bağlı olarak çalışıyorum. ben gişeciyim ve normal bir günde muhattap oldugum insanlar işyeri güvenlikleri-temizlik elemanları ve müşteriler...

şimdik şöyle oluyor ay sonu geldigi zaman maaşlarından zırnık kalmamış arkadaşlar gelip ''100 tl versene aybaşına kadar'' ''200 tl versene önemli bir ödemem var'' ''5 tl versene sigara alıcam'' ''10 tl versene yol param yok'' ''yemek ısmarlasana para yok'' gibi gibi saçma sapan karşıma geliyorlar... ve ben her seferinde taksitlerime verdim,başka bi arkadaşa verdim,valla kalmadı,kredi kartına yatırdım diye geçiştiriyorum kırılmasınlar diye. halbuki her borç isteyen insandan sonra bu sefer ''PRENSİBİM DEGİL KARDEŞİM KUSURUMA BAKMA BORÇ VERMİYORUM KİMSEYE'' şeklinde net cevap vericem diye kendime söz veriyorum ama yapamıyorum işte.

birde geçenlerde minnacık tost yanınada ayran aldım yakındaki büfeden ve herzaman oldugu gibi elemanın biri geldi ''ooooo yemek yiyosun hee vay bee zenginlik böyle bişe bizsiz ye tabi ebehehebehe'' yaptı.. yahu deli oldum sanki padişah kebabı yiyoruz bal börek yiyoruz diye çıkıştım. sonraki günde yakındaki kır pidecisine gittim ucuz olsun açlıgı unuttursunda damak tadı önemli degil zihniyetiyle.. işyerinden biri denk geldi yine '' vaay ooooo'' falan yaptı oturdu masama ısmarlasana yiyelim falan yaptı ben utandım artık söyledim onada :D ucuz olsun diye gittigim mekanda iki katı para ödeyip çıktım :D

beni sönük yıkık aciz biri olarak düşünmeyin aksine işyerinin en yırtık en atılgan elemanlarından biriyim sadece bana degil herkez birbirine yapıyo bunu.

bu insanlardan kurtuluş yokmu? bunlara karşı alınacak önlem yokmu? yeminle okadar seviyesiz biyerde çalışmak zoruma gitmeye başladı iş degiştiricem ama sonuçta 6 sene emek verdigim biyer gınaa geldi artık!

• Tamda KPSS öncesi devlet memuru olmak bu kadar kötü mü lan diyodum. Şaka bi yana bir ikisine ciddi ciddi söyle bidaha yaşamazsın böyle şeyler.
  • Laubali insanlarla araya mesafe koymak lazım.Herkes birbirine yapıyor demişsin,sen de öyle misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einheitsfront

Laubali insanlarla araya mesafe koymak lazım.Herkes birbirine yapıyor demişsin,sen de öyle misin?

kesinlikle hayır hocam bugüne kadar sadece babamdan maddi isteklerde bulundum oda rahmetli oldu... bu dünyada hiçkimse bu adam benden şunu şunu istedi diyemez.. şakalar oluyo gülüyoruz eğleniyoruz muhabbet ediyoruz falan hoop bi bakıyorum mevzu oralara gelmiş... :/
  • Onlara bir beleş mezar bul ve kurtul.
  • tek çaren var sende sureklı onlardan ıstıcen artık canlarından bezdırıcen ve dıcen kı tamam kardeş bundan sonra ne borc ısterım ne borc alırım dıceksın yanlarında seslı olarak o zaman bırdaha ısteyınce borc vere vere ay sonunu getıremıyom varsa bır 100 luk ver de kaçar hemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

tek çaren var sende sureklı onlardan ıstıcen artık canlarından bezdırıcen ve dıcen kı tamam kardeş bundan sonra ne borc ısterım ne borc alırım dıceksın yanlarında seslı olarak o zaman bırdaha ısteyınce borc vere vere ay sonunu getıremıyom varsa bır 100 luk ver de kaçar hemen

yapamamki :D dümendende olsa isteyemem. bazen onların yanında telefonda yakın arkadaşıma aglıyorum ''para kalmadı valla yaa'' falan gibisinden ama anlamıyolar.
  • iyiki bi pide istedik lokmamı saymışsın işin düşer bana
  • bi böreğin lafını mı yapıyorsun?
  • gerçekten bu kadar yüzsüz insanlar var mı ya?
    koy ortaya ağırlını bırak üzülür falan diye düşünme.sen taşıyabiliyorsan o yükü onlarda taşıyabilir unutma.
  • Ne kendini sıkıyorsun ki.

Bende senin gibiydim. HErşeyi alttan alırdım. insanları kırmmak için çabalardım.

Ulan baktım kendi kendimi sıkıyorum üzüyorum.

Dedim ne kendimi üzeceğim. Artık aklıma geleni direk söylemeye başladım insanlara. Ve inan ki o insanlar öyle bir kedi köpek misali etrafımda iyilik meleği gibi dönmeye başladı inanamazsın.

Benim sana tavsiyem geç kalmadan fikirlerini açıkça belirt. Hem şöyle düşün. O arkadaşların çok mu değerli. Böyle yazdığına göre değil. O zaman onları kaybetme korkun olmasın. İçindekileri aynen söyle gitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hero4262321

Ne kendini sıkıyorsun ki.

Bende senin gibiydim. HErşeyi alttan alırdım. insanları kırmmak için çabalardım.

Ulan baktım kendi kendimi sıkıyorum üzüyorum.

Dedim ne kendimi üzeceğim. Artık aklıma geleni direk söylemeye başladım insanlara. Ve inan ki o insanlar öyle bir kedi köpek misali etrafımda iyilik meleği gibi dönmeye başladı inanamazsın.

Benim sana tavsiyem geç kalmadan fikirlerini açıkça belirt. Hem şöyle düşün. O arkadaşların çok mu değerli. Böyle yazdığına göre değil. O zaman onları kaybetme korkun olmasın. İçindekileri aynen söyle gitsin.

+1

bizim insanlarımıza alttan aldınmı tepene çıkmasını çok iyi bilirler. 5 kuruş etmeyen insanlarla muhattap oluyorsun anlattıklarına göre işin zor. en sevmediğim insan tipleridir seviyesiz,cahil,mal kişilikler.

(sırf bunun için iyi bir üniversite okunur iyi bir bölüm okunur iyi bir yerde iyi bir işe girmeyede kapı açabilir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 2 Temmuz 2012; 21:41:30 >

• hata sende,senin davranışlarına göre çevrendekilerin sana davranışı şekillenir.Kimse durduk yere o kadar yavşamaz.
  • geçen iş yerinde dışarıdan yemek söylüyorlardı sırf para soyunma odasında pantolonumda adiye ben yemeyeceğim dedim.Ben kimseden borçta olsa hatta 1 saatlik'de olsa para isteyemem yapım gereği.Ama birisinin parasını olmadığını anladığım halde hiç düşünmeden çıkartır veririm yada sonra ödemek kaydıyla paslaşırız.Ama ben çok çok samimi olduğum 1 2 kişi dışında bu davranışı yapamıyorum elimde değil.
  • yok yok kesinlikle hata bende degil..

okuyup adam gibi meslek sahibi olupta kaliteli yerlerde çalışmak şart.. yoksa böyle oluyo işte.
  • bundan önceki işyeri ve ondan önceki işyeride böyle insanlarla doluydu

bundan 12 -15 sene önce herkez birbirine ısmarlamak hediyeler almak için yarış ederlerdi. Şimdi acıncak ve adi hale düşürdüler milleti.

bunun sorumlusu kimse Allah çoluklarından çocuklarından çıkarsın diycem olmucak ama hiç birine hakkımı helal etmiyorum. Ne maaşıma el koyup sırtımdan para kazanan taşeronlara nede buna göz yumup müslümanım diye geçinen siyasinden tutun başbakan r.t.e a nadar hepsine hakkımı haram ediyorum ve ahirette iki elim yakamda olup toplu iğne ucuna kadar hakkımı alıcam onlardan.
  • Hata sende falan değil, karşındakiler yüzsüz, olay bukadar basit.

Sen haklı olarak kibarligini bozmamaya çalışıyorsun, bu yaptığın yanlış değil ama karşındakiler pek anlayacak insanlarmis gibi görünmüyo. Tost ayran almakla nasıl zengin olunuyomuş bunu da ilk defa duydum, te allaam yaa.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalışanlar tam mezarcıymış
  • cumartesi günü diyaliz çıkısında cips ve bir tane 250 ml pet bi cola almıştım. diyaliz arabasında eve giderken cipsleri yemeye başladım. kola içmem için koltuğun üstünde hazır duruyordu. karşı koltukta bir hasta oturuyordu. 47 yaşında ve tanıdığımdır kendisi. o hasta kolayı görünce biraz o koladan içebilir miyim dedi, bende o kolayı ona verdim. senin olsun. evde kola var dedim. adamın maaşı sadece 320 lira. benim gibi bir şeyler alamıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya çogu işyerinde yemek yemiyo paraları gidicek diye.. ufak tefek masraf yapıncada başkaları hemen deliriyolar sanıyolarki para gani.. hayır bende alıyorum 1000 küsür tl onlarda aynısını alıyo bu paraları ne yapıyolar anlamadım :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.