ben böyle yüzsüzlük ve pişkinlik görmedim yahu. beni bir firmadan aradılar, dediler ki "merhaba laststand bey biz size x firmasından ulaşıyoruz, cv'nizi internette gördük, iş arayışınız devam ediyorsa size sunacağımız bir teklif hakkında bilgilendirmek isterim", dedim buyrun. genelde ben başvurmadan bana ulaşan firmaların sunduğu iş teklifleri çok dandik iş teklifleri oluyordu ama bu herifin sunduğu teklif dandiğin de ötesinde rezil bir teklif. iş tanımı konusunda diyor ki "işimiz çağrı merkezi satış temsilciliğidir, yani telefon üzerinden satış gerçekleştiriyor olacaksınız" yani bildiğin çağrı merkezi elemanlığı. görev tanımını anlatıyor detaylarını falan, sonra zurnanın zırt dediği yere geldik. dedi ki "bizim sigortalı çalışanımız bulunmamaktadır" ben bu kısımda ulan heriflere bak bir de utanmadan sigortasız işçi çalıştırdıklarını söylüyorlar diye içimden düşünürken adam dedi ki "birlikte çalışacağımız kişiler şahıs şirketi kuruyor ve biz de onlarla çalışıyoruz" benim burada şaşkınlıktan ağzım açık kaldı. heriflerdeki yüzsüzlüğe ve pişkinliğe bakar mısınız ya? alaylı ve şaşkın bir şekilde dedim ki "yani hem sizin şirket isminiz altında çalışacağım, hem bir de kendi sigortamı kendim mi ödeyeceğim, bu ne saçmalık?" aynı trendyol kurye mantığı yani. bana diyor ki "bizim şirketimiz altında değil, "şirketimizle birlikte" çalışacaksınız. dedim "ya kardeşim dalga mı geçiyorsunuz, alt tarafı çağrı merkezi personeli olunacak, ne şirket kurmasından bahsediyorsunuz. sizin amacınız çalışanın sigorta vs gibi maddi sorumluluğunu üstlenmemek. böyle saçmalık mı olur" dedim. "ama size aylık ortalama 50 bln tl veriliyor" diyor bir de utanmadan. dedim "sigortasını vergisini çıkarınca o paranın yarısı gidiyor dalga mı geçiyorsunuz? saçma teklifinizle ilgilenmiyorum başkasına da böyle tekliflerle gitmeyin sağlam küfür yersiniz" dedim ve kapattım suratına telefonu. bu ne ya? işverenler acaba daha ne kadar rezil kepaze insanlar olabiliriz diye mi düşünüyorlar? korkum şu ki bu tarz yüzsüz rezilliklerin işverenler arasında moda olması. bu ne ya? hem yasalar önünde suçlu durumuna düşmeyecekler hem de sigorta parasından yırtacaklar, yok ya? yaşlı kesim de hala gençler iş beğenmiyor diye böğürmeye devam etsin. |