Merhaba, avukatım pek iletişim heveslisi olmadığı için mecburen bende bir yandan davayı takip ediyorum. Süreçleri bilen arkadaşlar yardım bekliyorum. İş mahkemesinde lehime karar verilmesi sonrası karşı tarafın istinaf başvurusu kabul görüşmüştü. Dün (11.03) tarihli uyap portalına düşen belgede karar lehime kesinleşmiş gözüküyor. Bütün masraflar karşı tarafa bırakılmış. Kesin ibaresi mevcut. Uyapta sorguladığımda karara çıkmış ibaresi hala duruyor. Bundan sonra süreç nasıl işliyor. Karar kesinleşmesinden itibaren 10 günlük süre içerisinde işverene başvurulması gerektiğini biliyorum. İş mahkemesinde gerekçeli kararın tebliğini beklemiştik. Karşı tarafın avukatına e mail ile tebligat yapılamadığı için postayı beklemek zorunda kalmıştık. Şimdiki durumda bizim için elektronik tebliği beklemeye gerek var mı ? Yoksa ilk derece mahkemesinde olduğu gibi tebliğ edilmesini mi beklememiz gerekiyor. İlk kararda avukatıma tebliğ edildiğini görebiliyordum. Eğer yine aynı şekilde olacaksa aynı şekilde takip ederim diye düşündüm. Şimdiden teşekkürler. |