Şimdi Ara

askerlik sonrası iş bulma süreçleri, karasızlıklar, ne yapacağına karar verememe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nasıl bir süreç bu arkadaşlar, siz nasıl mücadele ettiniz, kafam 1 aydır beton gibi

• Kendini tanı,hangi isi yaparsan zevk alirsin,hergun kalktiginda isyan ederek,istemsiz degilde zevk alarak kalkabilecegin islere

Yonel.lise mezunuysan silahli guvenlik sertifikasi alarak ozel guvenlik gorevlisi olabilirsin.magazalarda satis danışmanlığı yapabilirsin.alternatif cok dedigim gibi sen bircok alternatifler arasinda hangisi hosuna gidiyorsa onu yap ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sermayen olucak Ticaret yapıcaksın devlet destek sağlıyor bu işlerde sanırım veya Bankalar araştırın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ODTUEE O kullanıcısına yanıt
    ortaokul ve lise zamanında tatillerde doğubankta çalışırdım ceptelefonu satışı üzerine(hoşuma gitmişti o dönem), lise son sene teknoloji marketler vardı onlardan birinin teknik servisine girdim bir süre orada çalıştım, sonra üniversiteye giderken organizasyon işlerinde çalışırdım oyun parkları vs gece afiş asardım bir şekilde zevk alıyordum yine, üniversiteyi bıraktım titayroya başladım uzun süre o gitti öyle(tiyatro,reklam,dizi) sonra Barlarda çalışmaya başladım garson olarak garsonluktan barmenliğe barmenlikten müdürlüğe, askere gittim geçen sene ve geleli 3 ay oldu kafa yanmış durumda ne istediğime karar veremiyorum sadece istediğim düzen artık çalışma saatleri vs,
  • StoryBro kullanıcısına yanıt
    ticaret yapmayı düşünüyorum, bir yerde üniversiteyi okuyamadım yapabileceğim işler sınırlı, ama piyasaya bakıncada gerçekçi olmak lazım çok riskli görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danke34 -- 18 Temmuz 2017; 16:7:44 >
  • Aynı sıkıntı bendede vardı, askerde kaldım mutluyum
  • ben mühendisim işsizim 1 senedir düşünüyorum ne iş yapsam diye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş Süreci Nedir?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: danke34

ortaokul ve lise zamanında tatillerde doğubankta çalışırdım ceptelefonu satışı üzerine(hoşuma gitmişti o dönem), lise son sene teknoloji marketler vardı onlardan birinin teknik servisine girdim bir süre orada çalıştım, sonra üniversiteye giderken organizasyon işlerinde çalışırdım oyun parkları vs gece afiş asardım bir şekilde zevk alıyordum yine, üniversiteyi bıraktım titayroya başladım uzun süre o gitti öyle(tiyatro,reklam,dizi) sonra Barlarda çalışmaya başladım garson olarak garsonluktan barmenliğe barmenlikten müdürlüğe, askere gittim geçen sene ve geleli 3 ay oldu kafa yanmış durumda ne istediğime karar veremiyorum sadece istediğim düzen artık çalışma saatleri vs,

Hey maşallah sen düşünüyorsan biz napalım bro.

• Askerlikle işin ne alakasi var ben bi baglanti kuramadim

• benim için bağlantılı, yaş 31 olunca bağlantı daha da kuvvetleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danke34 -- 18 Temmuz 2017; 16:20:43 >
  • Kısa dönem askerlik yaptım, 27 yaşındayım ve askerden 2016 Eylül'de geldim. Daha önce İstanbul'da iki büyük ajansta; reklam ve sosyal medya üzerine tecrübem olmasına rağmen kendi mesleki ve eğitim alanımda iş bulamadım. 10 aydır işsizim. İyi bir üniversitenin mezunuyum hem de. Bugüne kadar neler yaşadım, neler. Arkadaşlarımın yanında çay içecek paramın kalmamasından tut da, kız arkadaşımın ailesinin kızın aklına kurcalamaya çalışmasına kadar şey yaşadım. Paran yoksa hiçbir şeysin, bu dönemde bunu gördüm. Ayrıca ekonomimiz iyi, işsizlik yok diyenlere sözüm: yav he he!
    Dün iş buldum, bugün iş yerindeki 2 günüm. Kendi sektörümden tamamen uzakta bambaşka şeyler öğreniyorum ihracat üzerine. Hayat kolay değil, işte beni tutacakları kesin değil. 1 ay deneyeceklermiş. Verdikleri maaş asgari ücretin biraz üstü olacak. Kira ödemesi, fatura derken bana makarna yiyecek para kalır işte.
    Allah hepimizin yardımcısı olsun. Teknoseyir takipçileri iyi bilir, Levent Pekcan'ın bir sözü var: ''Hayatta iyi şeyler olmaz.''

• Rocha R kullanıcısına yanıt
    anlıyorum, bende senin tecrübe ettiğin durumları yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum, kendi işinin dışında bir iş bulmakta nasıl bir yol izledin? eş dost yardımının bir katkısı oldu mu? ve evet malesef ki her şey para olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danke34 -- 18 Temmuz 2017; 18:4:32 >
  • quote:

benim için bağlantılı, yaş 31 olunca bağlantı daha da kuvvetleniyor.

31 mi cok sakat yas hojam he bi bu yastan sonra senden bi ... olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: murekkep yalamis

quote:

Kardeşim 15 yaşında falansın herhalde neden böyle yorumlar yapıp adamın moralini bozmaya çalışıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeemin

quote:

quote:

Kardeşim 15 yaşında falansın herhalde neden böyle yorumlar yapıp adamın moralini bozmaya çalışıyorsun

Yas 27 tecrubem belkide senden fazladir

Özel sektor dusunuyorsa eger çöp

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tecrüben belki benden fazladır ama zeka olarak herhangi bir fazlalık olmadığı aşikar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tecrüben belki benden fazladır ama zeka olarak herhangi bir fazlalık olmadığı aşikar

Sen cok zekisin ewet cok dogru bi tespit yaptin ergen

• Askersen sonra ilk 3-4 ay kendi alanım olan Halkla İliskiler, Reklam, Sosyal Medya alanlarina basvuru yaptim sadece. Kotu bir ozgecmise sahip olmama ragmen ne arayan oldu ne soran. Arayanlar da "hem grafiklerimizi yap, hem sosyal medyamiza bak" gibi iki kisilik isi tek kisiye yuklemeye calisan ve buna da asgari ucret teklif eden yerlerdi. Kabul etmedim tabi ki hicbirini. İsler ciddilesince yapabilecegimi dusundum ne var ne yok her ise basvurmaya basladim. Tabi karsidaki insanlar da salak degil, "bu guzel bir is bulsa birakir bizi" diye dusunmuslerdir. Tabi bu arada da kimi taniyorsam haber yaydim etrafa. Tam 10 ay sonra bu sayede is bulabildim. Burada da kalici olup olamayacagim belli degil, su an deneme suresindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocha -- 19 Temmuz 2017; 7:33:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik sonrası sivil hayata geçiş zorlayacak seni. En iyisi bodoz bir yerden başlamak. Git bir cafede mağazada falan çalış. Adamla da konuş amacın askerlik sonrası sivilr alışmak diye.

Kendi işini kurmak güzeldir, iyidir ama sağlam kafa ister.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.