Şimdi Ara

İşte türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi sanatçısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 1- Bazı sapan saçma şarkıcılar gibi sadece söz uydurup kafasına göre sallamıyor
    Müziğini kendi yapıyor

2- Çok iyi müzik yapıyor dünya çapında yer edicek düzeyde

3- Zengin,güzel ve anlamlı söz yazıyor sürekli aynı şeyleri tekrarlamıyor nakarat dışında oda zaten olması gereken bi şey yine sapan şaçma şarkıcılar gibi söz satın almıyor

4- Dinlendirici kulak tırmalamayan güzel bi sesi var ve nameyi okuyuşu çok iyi yapıyor

5- Müziği çok çok iyi biliyor batı müziği yapmaya karar vermiş zamanında batılılardan daha iyi ezgiler yapmış

• Mor ve Ötesi'ni de saymalıyız bence
  • Ama tabii Orhan Gencebay da çok kalitelidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mor ve Ötesi Sever

Mor ve Ötesi'ni de saymalıyız bence

Nick mesaj
  • Kardeşim güzel ama seviyorum ne yapayım
  • Sezen Aksu
  • Erkan Oğur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu adam bende güm güm veya bam bam şeklinde olan kick lerden oluşan apaçi bass ı anlayışını silip müziğin kalbi olan bassline aşkını körükledi
    Bassline müziğin kalbidir kesinlikle

Bi şarkıdan her türlü enstrümanı çıkar yine bi şeye benzer bassline ı çıkarırsan o müzikten çok büyük kalite iner

Bi müziği yaparken bile ekleme ve çıkarma kombinesiyle ses eksiltilmiş hali ses eklenmiş halini aratmaz fazladan ses sadece monotonluğu gidermek için eklenir

Ama bassline asla çıkarılmaz... onu çıkarırsan o zaman işte kötü olur

Bassline dediğin öyle bi şeydirki sadece kulağa hoş gelen bi şeyde değildir... hit hatlardan sonra giren kickler ve snareler kadar birden yüklenme olarak
    Gaz veren bi şeydir

Ben kendi yaptığım müziklerde asla dinlenme aralarında imkanım olsa bile birine şarkı okutmam
    Veya bi melodi sokmam

Direk bassı keserim..

Sonuna drumlardan oluşan bi geçiş yaparım o nedir bilmiyorum hani rock cular metalciler çok yapar genelde

Sonra bi bassline ı sokarım ortalık inler

Bu orhan babanın yaptığı bassline da melodi dersini geçtim

Birde mix dersi veriyor

O gitar sesi... aslında hep kendini tekrarlıyor sadece loop 4 kareden oluşuyosa 3. karesinde nota değişimi var ama 4 dede dalgalanma yaşıyoruz bu ses yüksek frekansda tabi bi bassline a göre
    aralarda daha düşük frekans da dı dı dı dıııı dıııı var
    Onun dışında dedikya o gitarımsı ses hep tekrarlıyor o loopun sonunda 3 nota olarak çok düşük frekans bass var ve ekolayzır olarak band ve high frekansları sıfırlanmış low frekansları açılmış
    Size loopun sonundaki dalgalanmayı tribi yaşatan o farkında olmadığınız ses

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pannie -- 14 Mart 2013; 18:15:25 >

• Bence Kıraçtır.
  • öncü sanatçılar

katogrilerde değerlendirmek lazım

popun öncüsü erol büyükburç

özgün müzik cahit berkay

arabesk ve serbest müzikte ise orhan baba

rockta barış manço ve cem karaca
  • Baris Manco ve Cem Karaca dir bence ama Orhan babanin yeri ayridir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyle bi tanim yapilamaz

• Bana göre sesi iyi olan,şarkıları doğru yorumlayan,her ortamda canlı şarkı söyleyebilen sanatçılar en iyileridir.
  • Ahmet KAYA
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingo_disco

Bana göre sesi iyi olan,şarkıları doğru yorumlayan,her ortamda canlı şarkı söyleyebilen sanatçılar en iyileridir.

Onlara sanatçı denmiyor. Performer deniyor. Sanatçı özgün işler ortaya koyandır. Yoksa her sesi iyi olan sanatçı olacaksa sanatın anlamı kalmaz.
    Bence arkadaş doğru söylemiş. Batı müziği bile 60'lar sonu ve 70'lerde doğu müziğinden ilham almış. Orhan Baba bize özgü sanat yapmıştır. Sezen Aksu gibi aynı parçaların 42342 kere evire çevire döndürüp, millete satıp sanatçı olduğunu sanmayıp sanatçılığını kanıtlamıştır. Daha nice çok iyi sanatçılarımız var ki. Bunlardan bir kaçı
    Barış Manço
    Erkin Koray
    Cem Karaca
    ama yerlerini haketmeyen de o kadar çok sanatçı zannedilen insan var ki ülkemizde saymakla bitmez.

• aynen abi. yerini haketmeyen bir sürü tırt sanatçı var. boşa yüceltmişiz zamanında. şimdi inmiyorlar hakettikleri yere...
  • neye göre? kime göre?

neyse, ben de örnek vereyim bari(en iyisi olmasa da) : Bülent Ortaçgil
  • Cem Karaca ve Barış Manço ile birlikte en değerlilerden olduğu kesin.
  • Bi ara Pentagram vardı sanki Türk metal grubu olmaz diyenlere kapagi koyan, Türkiyede metal yapip onemli biyerlere gelebilmiş...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.