Şimdi Ara

İşte Size Çin Arabaları... (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
328.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çin arabası deyip gecmek cok yanlış olur çin malının kötüsü cok kötüdür iyiside cok iyidir bu nedenle ön yargılı olmamak gerek denemekde fayda var
  • Abi hiç yoktan adamların arabalarını kaale alıp euro ncap'a falan alıyorlar.Şahin ,Doğan neye girdi şimdiye kadar.Yerli üretim albea içine biniyorsun ne konsol kalitesi ne konfor, bi de dünyanın parasını veriyorsun üstüne üstlük. Yıllarca pejo mopedleri dünyanın parasına satmadılar mı bizlere 20 km git motor şişer yatak sarar sürekli lastik gümletir çıkardığı gürültü kadar gitse uçak olurdu zaten.Yalan mı çin malı motorlar girince piyasaya, peugeot mopedin esaretinden de kurtulduk hak etmediği parayı vermekten de çok kaliteli olmayabilir ama gariban halkımın ayağını iyi kötü yerden kesti. çinlide gelsin, hintlide gelsin, iranlıda gelsin, rusda gelsin gelsinki bizim otomotivcilerle devlet iç piyasada ayağını denk alsın.Amerikalının daewoo kırması chevroleti mükemmel araba oluyor iranlının peugeot kırması samandını daha gelmeden kötülüyorlar(adamların milli arabası zaten devlet erkanı bile buna biniyor).Ya biraz realite,biraz realite... olayları çok boyutlu düşünmek gerekiyor. Lada alan hangi vatandaş şimdiye kadar yedek parçasız kalmış veya yedek parçaya dünyanın parasını dökmüş elini vicdanınıza koyun öyle konuşun.Ne kadar ekmek o kadar köfte.

• Türk halkının genel kanısı zaten öyle bi kaza yaptıktan sonra hiçbir arabadan sağ çıkamam o yüzden aldım gitti olacaktır
  • Çin arabaları ucuz olabilir
    Ama benim çoluk çcouğumun hayatı o kadar ucuz değil.

Bir de ekonomi profesörü edasıyla "adamlar üretime yönelmiş abi" diye sallayanlar var ki sadece gülüyorum.

Çin'de bir işçinin saat ücreti nedir?
    Türkiye'de nedir? (sanayi sitesi değil otomotiv fabrikalarında)

Çin'de bir işçinin sosyal güvenlik primi nedir?
    Türkiye'de nedir?

Çin'de çalışma yaş sınırı nedir?
    Türkiye'de nedir?

Çin'de kaç saat çalışılır?
    Yasalara göre Türkiye'de çalışma saatleri nelerdir?

Çin'de yeni teknoloji ve ar-ge'ye ayrılan bütçe nedir?
    Türkiye'de (Fiat-Ford-Honda-Toyota fabrikaları) veya herhangi bir Avrupa ülkesinde nedir?

Çin'de araç üretim bandına çıkmadan yapılan güvenlikten elktronik aksam ve döşemeye kadar yapılan test-araştırmaya ayrılan pay nedir?
    Bizde veya herhangi bir Avrupa ülkesinde nedir?

ÇİN MİLYAR SAYIDA İNSANIN BULUNDUĞU
    REKABET KANUNLARININ HİÇE SAYILDIĞI,
    UCUZ HATTA BEDAVA İŞ GÜCÜNÜN KÖLELİK KOŞULLARINDA ÇALIŞTIĞI,
    İŞÇİ AÇISINDAN SENDİKA HAK HUKUKUN OLMADIĞI,
    SANAYİCİDEN VERGİ ALINMAYAN,
    AR-GE YERİNE FİKİR HIRSIZLIĞININ TERCİH EDİLDİĞİ BİR ÜLKEDİR.

Çin'in bu kadar büyütülüp abartılmasına karşıyım.
    Bizim ülkemiz dünya standartlarında yarışa katılıyor ve elimizden bu kadarı geliyor.

Otomotivde Çin malının ülkemize tek avantajı, neredeyse donanımsız ve emsallerine göre yüksek fiyatlarla satılan bazı yerli üretim araçları daha donanımlı olmaya ve daha ucuza satılmaya zorlamasıdır.

Yoksa en kral Çin jeepini ülkemin Albea Sole'siyle bile kıyaslamam.

• quote:

Orjinalden alıntı: robespierre

Çin arabaları ucuz olabilir
    Ama benim çoluk çcouğumun hayatı o kadar ucuz değil.

Bir de ekonomi profesörü edasıyla "adamlar üretime yönelmiş abi" diye sallayanlar var ki sadece gülüyorum.

Çin'de bir işçinin saat ücreti nedir?
    Türkiye'de nedir? (sanayi sitesi değil otomotiv fabrikalarında)

Çin'de bir işçinin sosyal güvenlik primi nedir?
    Türkiye'de nedir?

Çin'de çalışma yaş sınırı nedir?
    Türkiye'de nedir?

Çin'de kaç saat çalışılır?
    Yasalara göre Türkiye'de çalışma saatleri nelerdir?

Çin'de yeni teknoloji ve ar-ge'ye ayrılan bütçe nedir?
    Türkiye'de (Fiat-Ford-Honda-Toyota fabrikaları) veya herhangi bir Avrupa ülkesinde nedir?

Çin'de araç üretim bandına çıkmadan yapılan güvenlikten elktronik aksam ve döşemeye kadar yapılan test-araştırmaya ayrılan pay nedir?
    Bizde veya herhangi bir Avrupa ülkesinde nedir?

ÇİN MİLYAR SAYIDA İNSANIN BULUNDUĞU
    REKABET KANUNLARININ HİÇE SAYILDIĞI,
    UCUZ HATTA BEDAVA İŞ GÜCÜNÜN KÖLELİK KOŞULLARINDA ÇALIŞTIĞI,
    İŞÇİ AÇISINDAN SENDİKA HAK HUKUKUN OLMADIĞI,
    SANAYİCİDEN VERGİ ALINMAYAN,
    AR-GE YERİNE FİKİR HIRSIZLIĞININ TERCİH EDİLDİĞİ BİR ÜLKEDİR.

Çin'in bu kadar büyütülüp abartılmasına karşıyım.
    Bizim ülkemiz dünya standartlarında yarışa katılıyor ve elimizden bu kadarı geliyor.

Otomotivde Çin malının ülkemize tek avantajı, neredeyse donanımsız ve emsallerine göre yüksek fiyatlarla satılan bazı yerli üretim araçları daha donanımlı olmaya ve daha ucuza satılmaya zorlamasıdır.

Yoksa en kral Çin jeepini ülkemin Albea Sole'siyle bile kıyaslamam.

• batmanda chery dukkanı acıldı onunden geçtim fakat araç goremedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: elzem85

/>

Ve işte FAW markasından SUV
     İşte Size Çin Arabaları...

İşte Size Çin Arabaları...

bunun bagajı açılırken stepne aşağıya açılmadan olmazmış gibi geldi bi tuhaflıkmı var bunda banamı öyle geliyor

• yandan yemişlere bak

ne köyevi ben bunları tarlada bile kullanmam..
  • hangi modeli chery tiggo değil bu
  • Bugün kalitesiz diye eleştiri alıyorlaer ancak maksimum 5 yıla kalmaz hatta birkaç sene içerisinde bu adamlar Euro NCAp ve benzeri testlerden minimum 4 yıldız almaya başlarlar. Keşke Çin'in yarısı kadar olabilsek bu konuda. Taklit maklit adamlar kendi sanayilerini geliştiriyorlar. Edison ampulu keşfetmiş nasıl olsa, sıfırdan ampul yapmaya gerek varmı? Resimler için ayrıca teşekkürler.
  • 5 yıl motor 7 yıl kaporta garantisi varmış sanırım.
  • bence peşin hükümlü olmamak lazım çin en kalitesizide en kalitelisini üretiyor malum kullanılan araçların bir çok parçası zaten made in p.r.c.bunlara dikkat etmek lazım.gelen araçlarında çok kalitelisiz olacağını zannetmiyorum.ncap testlerini çok baz almaya gerek yok biçok araç markayı kullanıp hak etmediği halde 4-5 yıldız alabiliyor.gelsinler bi görelim
  • bence hepimiz ön yargılı mve taraflı düşünüyoruz benim babam senelerce murat 124 de bindi sonra 131 sonra şahin sonrasını siz düşünün geçen gün kaza yaptı arabanın önü dagıldı e bu nasıl iş snelerce bizi ucan tenekelere bindirdiler sonra piyasaya farlı model ve farklı ülkelrden araba gelmeye başlayınca birilerinin kuyrugna basıldı nede olsa milleti kuşlarla renolarla kandırıyorlardı tata geldi hindistan deik dacia geldi kimse rus dedik şimdi çinliler geliyor onlarada adi ucuz yapıyorlar diyoruz bırakalım gelsin ler eger gercekten arabalar dandikse zaten ragbet görmez ve bizim yerli üretiçilerede drs oklur gibi geliyor herkese saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bekir__

5 yıl motor 7 yıl kaporta garantisi varmış sanırım.

hocam proton ilk cıktıgında 5x5 diye garanti vermişti,ne oldu o garanti hayal oldu tabi ki,fadıl amcam 1 milyon km garanti verse ne farkederdi nasıl olsa sozunu tutacak değildi.

mermerler istediği kadar garanti versin,ben güvenmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.