Şimdi Ara

İşte Mühendis Zekası! (Mutlaka okuyun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ayın sonunu nasıl getiririm hesabı yaptığım günlerden birindeydim yine. Cüzdanı açtım ücra bir köşede bekleyen cüzdanıma yeşiliyle renk katan 20 TL sıra bana mı geldi der gibi bakıyor bana, aklımı bi harekete geçiriyorum nerede param olabilir diye... Düşün düşün düşün... Buluyorum en sonunda; geçenlerde ev kirasını yatırdığımda ufak bir miktar kalmıştı Garanti bankasında. Hemen hızlı adımlarla kampüs içindeki bankamatiğe gidiyorum sanki biraz geciksem benden önce başkası alacakmış gibi... Kampüsün diğer ucundaki bankamatiğe varıyorum sıcak havanın etkisiyle biraz yorgun bir halde. Neyse ki yanılmamışım gerçekten de kalmış bi 15 TL cik. adımları hızlı hızlı geçiyorum: para çek, kendi hesabından, 15 TL, onay... Eveeet, önce 10 TL mi veriyor kağıt para bölümünden şimdi sıra bozuk paralarda... Evet evet şıkır şıkır seslerini duyuyorum onlarda yolda, geliyor. Ama bozuk para bölümüne ne gelen var ne giden. Eee niye gelmediler! şimdiye gelmesi lazımdı. ilk kez yapmıyorum bu işlemi, para sesi geldikten birkaç saniye sonra dökülmesi lazım paraların ama ses gelmesine rağmen hala yoklar. Kartı tekrar takıp bakıyorum hesaba ödendi gösteriyor ama paralar yok ortada! Neden gelmedi diye bi düşünüyorum; paraları döktü seslerini duydum ama önüme gelmedi, öyleyse paralar geliş yolunda takıldı. Evet sorun kesinlikle bu, ee ne olacak peki sorunu bulduk nasıl çözeceğiz banka da yok yakında. Öncelikle Türk zekam devreye giriyor, makineye vurursam takıldığı yerden dökülür. Ama bir an duraksıyorum, yahu üniversite okumuş adamsın Recep ivedik gibi ulu orta makineyimi zorlayacaksın? Yok yok ama param kaldı içeride almalıyım. Sağıma soluma bakıyorum kimse yok, bankamatik kamerasını fark ediyorum, işaret ediyorum param kaldı ne yapayım gibisinden ama yine de çekinerek zayıf birkaç yumruk atıyorum kasasına. Yok ama olmayacak böyle. Başka bir çözüm olmalı... Evveet, işte makine mühendisliği okumanın faydaları, bunu herkes düşünemez. Bir anda büyük bir proje bulmuş bilim adamı sevinci ve gururuyla başlıyorum planımı uygulamaya. Hemen çektiğim 10 TL yi hesabıma yatırıyorum ardından 9,90 TL çekmek istediğimi yazıp onaylıyorum. Tutar 10 TL nin altında olduğu için bankamatik hepsini bozuk verecek ve bu kadar çok bozuk parayı makine bozuk para yoluna bırakınca onların ağırlığıyla takılmış olan bozuk paralarım da döküleceeek. Vay be aklımla çok yaşayayım ben ya... Eveeet bozuk paraların sesleri gelmeye başladııı, gelsin bir avuç dolusu bozuk para... Eee ses geleli 10-15 saniye oldu hala paralar yok, bankamatik teşekkür edip kartı da verdi. Ama, ama daha paralarımı vermedin. bekliyorum hala 3 dk, 5 dk ara sıra bir yumruk 10 dk, 15 dk yok ya inanamıyorum ya gitti 15 TL. Hangi mantıkla bozuk makine de işlemi tekrarladım ben yaa! diye hayıflanırken hatırlıyorum ve susuyorum: MÜHENDİS MANTIĞI...
    Not: İşin peşini bırakmadım tabi, gittim bankaya anlattım. İlk başlar inanmayıp savuşturmaya çalıştılar 15 TL bozuk para kalma imkanı yok 10 TL sini kağıt banknot verir deyip alaylı bir gülümseme atarak ama işlemi iki kez yaptığımı söyleyip (böyle bir durumla da ilk kez karşılaşıyorlarmış tabi) üsteleyince incelemek üzere ekip göndereceklerini söylediler üniversiteye, bakalım sonucunu bekliyorum.

http://hayatteknesi.blogspot.com/2011/05/iste-muhendis-zekas.html bu blogtan alınmıştır.

O an aklıma gelse ben de aynı şeyi yapardım sonuçta içeride paran kalmış ve makineye vurmaktan sonra gelen en mantıklı çözüm.

• Ben de yazıyı okurken yarısında aynı işlemi yapmak geldi aklıma. İnşaat mühendisliği okuyorum gerçi ben. Mühendis zekasının yolu birdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myceneans

Ben de yazıyı okurken yarısında aynı işlemi yapmak geldi aklıma. İnşaat mühendisliği okuyorum gerçi ben. Mühendis zekasının yolu birdir.

Msne gel !

• Çok guzel yazmis
  • Benim de 5 TL gitti öyle, bankayı aramaya falan üşendim... Yalnız 9,90 TL çekme kısmını anlamadım, 10 TL'den aşağı çekilemiyordu sanırım.
  • Mühendis olunca zeka mı enjekte ediliyomuş? Etrafımda bir ton embesil var.. (Bilg Müh. 4. sınıf öğrencisiyim)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

Mühendis olunca zeka mı enjekte ediliyomuş? Etrafımda bir ton embesil var.. (Bilg Müh. 4. sınıf öğrencisiyim)

Farklı düşünebilme kabiliyeti diyebiliriz. Zeki insanlarında yapabileceği bir şey. Olayı doğru ele alırsanız sonuca varırsınız.
  • o kadar zekisin ki , 10 tl yükleyip 9.90 tl çektiğin zaman gelicek paralarında takılacağını akıl edemedin bravo

buda ELEKTRİK MÜHENDİSİ zekası :D
  • hangi bankamatik bozuk para veriyor ki
  • bankamatikte bozuk parayı ilk defa duyuyorum ben öyle birşey görmedim ama yazı güzelmiş
  • Garanti bankamatikleri veriyor sanırım arkadaşlar ben de hiç bozuk para almadım.
  • Arkadaş alınmasın ama bilgisayar mühendisliğindeki arkadaşlarda diğer mühendislik dallarındaki kadar sorun çözme mantığı olmuyor elektrik elektronik 3üncü sınıf öğrencisiyim ve etrafımda mühendis mantığı kazanmamış pek çok bilgisayar mühendisliği öğrencisi var.

Sebebi ; genel olarak yazılımcı olmaları ve diğer dallardaki kadar zor problemler ile karşılaşmamalarıdır. Bilgisayarcı isen bir şeyi yapmanın bir iki yolunu bilirsin ve pratikte uyguladığında o olur , ama elektronikçiysen bir şeyi yapmanın 10 farklı yolu vardır yaparsın dervreyi herşeyi hesaplarsın ama o devre çalışmaz ve başlarsın problemin ne olduğunu aramaya sorunu bulursun hadi bakalım ne yapsak düzelir..Bilgisayar mühendissliğinde bu tarz problemler ile pek karşılaşıldığını sanmıyorum , en azından benim etrafımdakilerin karşılaşmadığından eminim :)

Not: Yazı güzelmiş bende olsam benzer şeyler yapardım :)
  • anlatılan yere kadar zeka felan göremedim...
  • yazının ortasına geldiğimde (10 TL yi yatırıp, 9.90 alma )

içimden

"Oha süper fikir ya, Bende mühendislik okuyorum ama neden benim aklıma gelmiyor bunlar "derkene

Sonuç Rezillik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SBTECH

Arkadaş alınmasın ama bilgisayar mühendisliğindeki arkadaşlarda diğer mühendislik dallarındaki kadar sorun çözme mantığı olmuyor elektrik elektronik 3üncü sınıf öğrencisiyim ve etrafımda mühendis mantığı kazanmamış pek çok bilgisayar mühendisliği öğrencisi var.

Sebebi ; genel olarak yazılımcı olmaları ve diğer dallardaki kadar zor problemler ile karşılaşmamalarıdır. Bilgisayarcı isen bir şeyi yapmanın bir iki yolunu bilirsin ve pratikte uyguladığında o olur , ama elektronikçiysen bir şeyi yapmanın 10 farklı yolu vardır yaparsın dervreyi herşeyi hesaplarsın ama o devre çalışmaz ve başlarsın problemin ne olduğunu aramaya sorunu bulursun hadi bakalım ne yapsak düzelir..Bilgisayar mühendissliğinde bu tarz problemler ile pek karşılaşıldığını sanmıyorum , en azından benim etrafımdakilerin karşılaşmadığından eminim :)

Not: Yazı güzelmiş bende olsam benzer şeyler yapardım :)

Mühendisliğin her dalında sorun çözme becerisi zamanla gelişir. Bilgisayar Mühendisliğinde bahsettiğin şeyi nedense hiç görmedim. Önüne bir problem koyulur, bu problemi çözmek için bir algoritma geliştirmek zorundasındır. Geliştirdiğin algoritma tamamiyle doğru olur koda dökersin ama program çalışmaz. Başlarsın problemin ne olduğunu aramaya sorunu bulursun ne yapsak düzelir?
    Bilgisayar Mühendisliğinde bu tarz problemlerle çok karşılaşıyoruz. Ve bütün mühendislik dallarında olduğu gibi yapmamız gereken iş bir şeylerin kolay yoldan yapılabilmesini sağlamak olduğu için fazlasıyla zekaya ve önümüze koyulan sorunu çözme yetisine sahip olmamız gerekiyor.

Sende böyle bir fikrin oluşmasını da anlayabiliyorum. Piyasada sürükle bırak yaparak web sitesi, iki satır kodla hesap makinesi yapanların ben bilgisayar mühendisiyim diye gezmeleri insanlarda böyle bir kanının oluşmasına sebep oluyor.

• bence yaptığı çok saçma. not: mühendislik okuyorum
  • Bozuk parayı sadece borç ödeme işleminden kalanı veriyor diye biliyorum. Uydurma sanırım..
  • sokaktan 5 kişiyi çevirdim 3ü mühendis çıktı
  • Sırf bloga biseyler yazmak icin gereksiz sacma bi yazı 9.90 i akıl etmek mı oluyor mühendis zekası?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.