Şimdi Ara

İşte CHP'nin AKP'den istediği bakanlıklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AKP ile yapılacak koalisyon görüşmelerinde Dışişleri, Adalet, İçişleri, Çalışma ve Maliye bakanlıklarının CHP tarafından yönetilmesi talep edilecek.

CHP, AKP ile yapılacak koalisyon görüşmelerinde masaya koyacağı müzakere paketini büyük ölçüde hazırladı. Görüşmelerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna açıkladığı 14 maddelik ilkeler listesinin yanı sıra bazı temel konular da gündeme getirilecek. Bu çerçevede Dışişleri, Adalet, İçişleri, Çalışma ve Maliye bakanlıklarının CHP tarafından yönetilmesi; MİT, TİB, BTK ve TÜBİTAK gibi kurumlar paylaşımı ile ilgili talepler Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletilecek.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA İLETİLECEK

CHP, AKP ile yapılacak koalisyon görüşmelerinde masaya koyacağı müzakere paketini büyük ölçüde hazırladı. Görüşmelerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna açıkladığı 14 maddelik ilkeler listesinin yanı sıra bazı temel konular da gündeme getirilecek. Bu çerçevede Dışişleri, Adalet, İçişleri, Çalışma ve Maliye bakanlıklarının CHP tarafından yönetilmesi; MİT, TİB, BTK ve TÜBİTAK gibi kurumlar paylaşımı ile ilgili talepler Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletilecek.

ERKEN SEÇİM OLDUĞU KONUŞULUYOR

Ankara haftaya bu önemli seçimle başlayacak, ardından da gözler koalisyon tartışmalarına dönecek. Ankara kulislerinde önümüzdeki haftaya damgasını vuracak temel iki formülün AKP-CHP koalisyonu, o olmazsa erken seçim olduğu konuşuluyor.

GÖRÜŞME HAZIRLIKLARI

Koalisyon formüllerinin baş aktörü haline gelen CHP’de, AKP ile masaya oturma öncesinde hazırlıklar da tamamlanma aşamasına geldi. Bu çerçevede Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nu kendisinin kamuoyuna açıkladığı 14 maddelik “ilkeler listesi” ile karşılayacak.

Bu ilkelerde uzlaşma sağlanırsa, ikinci aşama olarak bakanlıkların ve kritik bazı kurumların nasıl paylaşılacağı konusuna geçilecek. Bu çerçevede CHP’nin şimdiden belirlediği “olmazsa olmaz” bakanlıklar listesinde Dışişleri, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim, Çalışma ve Maliye bakanlıkları geliyor.

'OLMAZSA OLMAZ'

Bu ilkelerde uzlaşma sağlanırsa, ikinci aşama olarak bakanlıkların ve kritik bazı kurumların nasıl paylaşılacağı konusuna geçilecek. Bu çerçevede CHP’nin şimdiden belirlediği “olmazsa olmaz” bakanlıklar listesinde Dışişleri, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim, Çalışma ve Maliye bakanlıkları geliyor.

Kamuoyunda olası koalisyonda Milli Eğitim Bakanlığı’nın da CHP’de olması gerektiği yönünde bir algı var. Ancak Milli Eğitim CHP için “olmazsa olmaz” değil. Kılıçdaroğlu’nun Davutoğlu’na, “Bakanlık bizde olmasa bile 1+8+3 sistemine dönmeliyiz” mesajını vermesi bekleniyor.

MİT, TÜBİTAK, BTK CHP bu bakanlıklarla ilgili pazarlıkları sırasında bazı kritik kurumları da gündeme getirecek. MİT, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu ve TÜBİTAK gibi kurumların yönetimi ile ilgili görüşler ve talepler de Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletilecek.

Kaynak: Cumhuriyet / Fikret Kozok

Kaynak:
    http://www.karsigazete.com.tr/politika/iste-chpnin-akpden-istedigi-bakanliklar-h44809.html

• bir muzakere ederiz diyorlar, bir olmazsa olmaz diyorlar. bana kalirsa chp kendini iktidar ortagi yapmaya hevesli gostererek hata yapti. Akp'nin mecburiyetini kullanmasi gerekirdi, halbuki simdi kendi giden gibi gozukuyor, eh o zaman da akpnin eli daha kuvvetli olur.

ha sonucu guzel olur insallah, ben de bu lafimi yerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • AKP ile hükümet ortağı olacak parti hangisi olursa olsun bu fırsatı iyi değerlendirmeli. AKP nin yaptığı hataları yapmamalı. Özellikle zor bir ihtimal ama yolsuzlukların üstüne gitmeli. 17-25 aralık yolsuzluk operasyonları aydınlatılmalı. 13 yılda yolsuzluklar ile ilgili hiçbir şey yapmayan AKP ye ders verebilmeli.

sanırım çok şey istedim.

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Diyaneti alsınlar esas para orada

Öylemi çok komiksin
  • Dışişleri, Adalet, İçişleri, Çalışma ve Maliye bakanlıklarını alırsa geriye ne kalıyor ? Sanmıyorum Akp nin kabul edeceğini. Koalisyon mu kurulur yoksa seçim mi olur bilmem ama ne olacaksa olsun artık. 1 seneye mezun olacağım piyasada iş yok, faizler yüksek.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.