Şimdi Ara

İSTANBULDA KIŞ LASTİĞİ ALANLARA YAZIK OLDU.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
1
Favori
4.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet ocak ayı bitiyor, şimdiye kadar 1 gün oda ara sokaklarda kar örtüsü oldu, sıcaklıklar da genelde 10 derece civarı seyretti, önümüzdeki 15 günde yağış yok, hava açık ve sıcak, şubatta belki 3 gün yağar ,sezon öncesi uyardık ama lastikçilerle ,medya el ele verip insanları kandırdılar, herkesi milyarlarca gereksiz borca soktular, keşke bizi dinleselerdi , yazık oldu.

• kış lastiğine hiçbir zaman ihtiyaç yok aslında, ben ankarada olduğum halde bile almıyorum kış lastiği, zaten senede 1 hafta anca yağıyor kar onda da toplu taşıma kullanıyorum
  • alanlar ne yapsın şimdi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

alanlar ne yapsın şimdi?

artık olan oldu, kullansınlar 1,2 kışı sonra üsküdardaki deniz motorcular tanesini 10 tl den alıyorlar. İskelede kullanmak için.
  • hocam sız aracınıza bakım felan yaptıyormusunuz?
    yoksa be geri var diyip kullanıyormusunuz?

• ankarada bende kullanmadim sokmesi,takmasi,balansi ugras dur halk otobusu mode on

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

hocam sız aracınıza bakım felan yaptıyormusunuz?
    yoksa be geri var diyip kullanıyormusunuz?

bakimla lastigin alakasi nedir ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 kış lastiği yeter mi?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bakımsız dolaşmam, hem de servislerde orijinal parçalarla yaptırırım bakımları ama şu kış lastiği olayına etrafımdaki akrabalarımın gereksiz tavırları yüzünden takmış durumdayım, bulunduğum her ortamda kötülüyorum.
  • Öyle bir zamanda lazım olur arabayı yakarsın sinirden

• İstanbulda yaşayanlar için en iyi seçim kesinlikle 4 mevsim lastikler!!... kış lastiğine hiç gerek yok..

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    hocam sonuçta kar yagıyor ve yolda yakalndı ne yapaca?
    ya duracan ya devam eden ama nasıl devam edecen yolda gidebılecenmı
    veya önünde giden kendı umursamazlıgından sende zarar görebilecenmi?
    araca biniyorsan hava yol iklim şartlarına göre davranacan.
    haa ben kış lastıgımı tanesını 65 tl aldım sıfır petlas
    sağolsun şu ana kadar ankara benı üzmedı tıkır tıkır yokuş ınıp çıktım.(mecburi seyehat)

• Kasım'dan bu yana kış lastiklerim takılı, iyi ki de taktırmışım. Soğuk havalarda tutunması bile yeter bana.. Kaldı ki karda kışta zorlamama rağmen spin atmadı araba.. Kumho I-zen KW22, öneririm..

• Soğuk havalarda ve kar yağdığında kış lastiği taktırmayanların hepsi gerçekten yola çıkmasa sorun olmaz tabi. Ama adamın ya işi oluyor yada yerinde duramayıp yazlık lastikle yollara çıkıyor. Sonra gelsin kazalar. İstanbul gibi rampası bol yerde frenleme mesafesinin % 5 kısalması bile çarpmaktan son anda kurtarabilir insanları ki kış lastiği en az % 15 daha kısa fren mesafesi sunuyor kaygan yolda.

• Daha önce forumda konu açmıştım,hafif yağan o "1 günlük" karda tek akşamda 4 5 araba perte çıktı.

İSTANBULDA KIŞ LASTİĞİ ALANLARA YAZIK OLDU.
  • Kis lastigi sadece kar için değil,
    Sicakligin özellikle 4 derecenin altina indigi zamanlarda ve yagmurlu havalarda normal lastikler gibi sertleşmeyip yol tutusu ve fren mesafesi gibi durumlarda hayati öneme haiz olduğu herkesin malumudur.
    Yani kış lastiği kullanmak icin kar yağmasi gerekmez

• Niye yazık olsun kardeşim.

5 ay bir lastiği 7 ay bir lastiği kullanırlar hem lastikler daha az eskir hem de güvenli olur. Neden yazık olacakmış.

Adam belki dışarıdaki hava koşullarını düşünmeden trafiğe çıkmak istiyor. Ki güvenli olanı takmak zaten.
  • İstanbul da kaloriferleri yakanlar boşu boşuna yaktı, ocak sonundayız bir kere kar yağdı..
    İstanbul da kışlık kıyafetlerini çıkaranlar boşu boşuna çıkardı, ocak sonundayız sadece bir kere kar yağdı..
    İstanbunbulda kışlık ayakkabı alanlar boşu boşuna aldı, ocak sonumdayız sadece bir kere kar yağdı..
    vs.vs..

Kar ve buz lastiği ayrıdır, kış lastiği ayrıdır.
    Bugün aylarca kar altında kalan ülkeler, bizim kullandığımız kış lastiklerinden ziyade kar da ve buzda kullanılan lastikleri kullanırlar.
    Şuan kendi kullandığım markayı baz alırsam, istanbul gibi havası olan yerlerde nokian suv 3 kış lastiği kullanılır, isveç, norveç gibi aylarca kar altında kalan yerler ise nokian r2 suv ve nokian hakkapeltiia 8 suv kullanır. Bu michelinde de, goodyearda da diğer markalarda da böyledir. Her hava iklimine göre ayrı lastik vardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hemen kışlık lastiklerimi söküp yakıyorum :) bitmez bu muhabbet....

• Bende kış lastiği + onlara uygun jant almış ve bin tl nin üzerinde para harcamış birisi olarak konu sahibi arkadaşa sonuna kadar katılıyorum,

kış lastiklerim testlerde vs mükemmel lastikler etiket değerleride en iyi diyebilirim marka vermenin luzumu yok ancak buna rağmen daha önce kullandığım düşük yuvarlanma dirençli yaz lastiklerim ıslak zeminde ve soğukta bunlardan çok daha iyi durma performansına ve sessizliğe sahipti onlar takılı iken bu havalarda kendimi çok daha güvende hissediyorum, senede 3-4 gün yağan kardada dikkatli kullandığımda her rampayı iniyor ve çıkıyordum bir kere bile kaza atlatmadım.

Kayak merağım olmasa asla ve asla kış lastiği almayı düşünmüyordum, ne kadarda haklıymışım. şimdi lastikleri doğru jantlara takacağım kuru havalarda eski lastiklerimi kar ihtimali ve don durumlarında kış lastiklerini takacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

bakımsız dolaşmam, hem de servislerde orijinal parçalarla yaptırırım bakımları ama şu kış lastiği olayına etrafımdaki akrabalarımın gereksiz tavırları yüzünden takmış durumdayım, bulunduğum her ortamda kötülüyorum.

Bu konuda sana katılıyorum, bu havada kış lastiği kullanmak bile zararlı ve güvenli değil.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.