Şimdi Ara

^^İstanbul'un en güzel kokoreçi nerde?^^ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
11.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: holojen patates

üsküdarda tezgahta yapan abi vardı adını unuttum otobüs firmalarının bulunduğu yerde yapardı bıyıklı bi abi şimd idükkan açtı o çok güzel yapar

mehmet ustayımı dıyosun sımdı osym burosunun oralarda dukkan açtı. uskudar güneş kokorec ıyıdır yada sampıyon
  • quote:

Orjinalden alıntı: focuss

Ben Şişli Osmanbey'deki ana yol üzerindeki kokoreççide yiyebilirsiniz. Süper közde kokoreç, kafa bir dünya iken en az 1 ekmek yeniyor.

Ordada 3 tane kokoreççi var biri sokak da taburelere oturup yiğiyorsun.Onun ki çok kuru odun gibi kokoreçi var.

Bir tane cadde üzerinde var oda saç tavada yapıyor çok süper değil idare eder cinsinden şimdi onun tam karşısına sihirbaz kılıklı bir herif kokoreççi açtı.Kralların kralı kokoreç gibi bir ismi var, tabelası tam komedi.Ben orası bar gibi bişey olucak zannettim kokoreççi olduDaha gidip ordan yemedim.

• Canım çekti
  • quote:

Orjinalden alıntı: tEmh@

suadiye koko musti

oranında ekmeği taş gibi.midyeside sanki hazır alınmış gibi mi ne desem?bi garipti kısaca.taksim şampiyon kokoreçi tek geçerim.
  • Ben hiç yemedim, tadı neye benziyor?
  • Beyoğlu Şampion kokoreç
  • quote:

Orjinalden alıntı: BMW 528

haznedardaki göbekde büyük hastane var adı neydi medicana mı ne orda sayyar iri yarı aşçı gibi göbekli bir kokoreçci var adan çift ekmeklerden yarım yapıyor doldurdu pazar günü zor bitirdim ama güseldi

çok geçtim onun yanından. ama hiç almadım.

şampyonda fiyatı nedir yarım ekmeğin?
  • Bağdat Caddesi, Çınaraltı.
  • sirkecide tren garının civarlarında biyerde yedim garanti bankası küpeli optik falan vardı etrafta epey incelemiştim oranınki 10numaraydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snncbc -- 23 Ocak 2009; 16:16:17 >
  • Cemal burger Her yerde bulunur
  • Hortt, gidin güzel, kaliteli bir kasaptan kokoreçinizi alın, küp şeklinde ufak ufak doğrasın. Yağsız tavada orta ateşte pişirin, suyunu salacaktır, bir süre sonra ince ince doğradığınız sivri biberleri ekleyin, fazla değil 3-4 tane biber. Suyu gidene kadar arasıra karıştıra karıştıra pişirin, sonra yağını salar, iyice pişmek üzere iken kırmızı biber ve az biraz kekik atın. Off, kokuyu duyacaksınız zaten. Çıtır ekmeğin arasına doldurun, isteğe bağlı domates koyabilirsiniz ekmeğin içine ama sakın tavaya atmayın domatesi. Piyasada satılan bir çok kokoreçten ala olacaktır. Afiyet olsun. Bir de kokoreçin kralı közde yapılanıdır, direk közden aldırıp dilimlettirin taze taze, közden sonra tavaya koyan yerlerden sakının! Eskiden şişlide köprü altında bir yer vardı millet sıraya girerdi, orada yediğimin tadı yok hiç bir yerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bountr

Hortt, gidin güzel, kaliteli bir kasaptan kokoreçinizi alın, küp şeklinde ufak ufak doğrasın. Yağsız tavada orta ateşte pişirin, suyunu salacaktır, bir süre sonra ince ince doğradığınız sivri biberleri ekleyin, fazla değil 3-4 tane biber. Suyu gidene kadar arasıra karıştıra karıştıra pişirin, sonra yağını salar, iyice pişmek üzere iken kırmızı biber ve az biraz kekik atın. Off, kokuyu duyacaksınız zaten. Çıtır ekmeğin arasına doldurun, isteğe bağlı domates koyabilirsiniz ekmeğin içine ama sakın tavaya atmayın domatesi. Piyasada satılan bir çok kokoreçten ala olacaktır. Afiyet olsun. Bir de kokoreçin kralı közde yapılanıdır, direk közden aldırıp dilimlettirin taze taze, közden sonra tavaya koyan yerlerden sakının! Eskiden şişlide köprü altında bir yer vardı millet sıraya girerdi, orada yediğimin tadı yok hiç bir yerde.

Öyle bi anlattın ki ağzımın suyu aktı resmen.

Kokoreç deyince sirkecide büyük postahane var hemen onun karşısında yıllardan beri arabada yapan bi usta var. Yediğim en lezzetli kokoreç oranındı. Arabanın önünde ufak masa ve tabureler falan var hatta.

•  ^^İstanbul'un en güzel kokoreçi nerde?^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Ben hiç yemedim.Tadı nasıl acaba.

Ben 7-8 yaşında tatmıştım hiç hoşuma gitmemişti.Sonra 15 yaşında falan yedikten sonra bağımlısı oldum.Artık her bira içip acıktıktan sonra üstüne kokoreç yapıp yemeküstü sigaramı içmeden uyuyamıyorum yemin ederim.Öyle iyi gidiyor valla.Ama tabi yapanda güzel yapacak ya.Mesela iyi pişirilmeyen kokoreç yedim midem kalktı fena.Böyle kokar o falan, rezil bir şey.Sonra bir daha yemezsin uzun bir süre öyle kötü pişirene denk gelirsen.
  • Anlamadığım tek şey, Türkiye'nin 4 bir yanında niye kokereçcilerin ismi Şampıyon olur...
  • Bahariyede (Kadıköy) Kokoretto vardı. Güzeldi ama 2-3 derece havada, yağmurun altında yediğim için tam anlamamıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1400-50-3

Bu gün sirkecide yedim fena değildi

Hemen tramvayın köşesindeki balık ekmek yapan yerde mi yedin? Gecen gün orada yedim bir daha İstanbulda kokorec yemeyecegime yemin ettim. O kadar berbat bir kokorec olamaz. Zaten onun kokorec olduguna bile süpheliyim. Belki şampiyonda denerim orası da berbatsa yemeyecegim İstanbulda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meganers

en güzelini yine sokaktaki arabalı kokocular yapıyo.Ne kadar pis o kadar lezzetli olay bu ama benim fikrim riske atmak istemezsen taksim şampiyon birde üstüne zümküfül atarsın oooffff

Kesinlikle şu şampiyon kokoreç diyenlere çok gülüyorum ya kokoreç yediklerini sanıyolarlar.

• kimse beylerbeyi paşa kokoreç dememiş
    bi de ümraniyede çakmak köprüsündeki var
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.