Şimdi Ara

istanbul trafiği vs ankara trafiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
5.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tamamen kişisel kanaatim ve görüşüm. yanılıyor da olabilirim ama kendimi istanbul trafiğinde daha rahat hissediyorum. sanki ankara agresif sürücüler açısından en yoğun şehir oldu. şeridinde yoluna devam edenler iyice azaldı. tali yoldan ana yola aniden çıkanlar ne kadar da fazla. hatta tali yoldan ana yolun en sol şeridine direk yolu enlemesine keserek çıkanlar ne kadar da çok. hız sınırı 70 olan eskişehir yolunda 100-150 km/sa hızla seyredenler ne kadar da çok. istanbul yolunda sağ şeritten 40-50 km/sa hızla gidip trafiği bir seyredin. birçok kişi aynı şeritte durmuyor. sürekli şerit değiştiriyor çoğu kişi. dikkatle izleyenler için trafikteki kaos apaçık gözler önünde.

ne oldu ankaraya? eskiden ankara trafiği böyle değildi. çok değil 5 sene önce bile böyle değildi. en saygılı, kurallara en fazla uyan sürücüler buradaydı. neden böyle oldu? anlamıyorum. istanbula her gittiğimde kendimi trafikte çok rahat hissediyorum. toplu taşıma kullanmak istiyorum sırf otomobil kullanmamak için ama burada toplu taşıma ile her köşeye gitmeniz zor. istanbulda toplu ulaşım da daha gelişmiş.

bu kadar seneden sonra yaşadığım şehirden taşınmayı bile düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 19 Ağustos 2011; 13:51:32 >

• İstanbul da e5 e hiç çıkmadınız sanırım İstanbul şoförlerine eskişehir yada istanbul yolu gibi bir yol ver bak bakalım 200 den aşşağı gidiyorlar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: rxseven

İstanbul da e5 e hiç çıkmadınız sanırım İstanbul şoförlerine eskişehir yada istanbul yolu gibi bir yol ver bak bakalım 200 den aşşağı gidiyorlar mı

sana kesinlikle katılıyorum usta.
  • artık ankarada araba kullanmak istemiyorum. otobüs dolmuşla metroyla heryere gidebilsem o şekilde gideceğim. hatta geçen haftadan beri gidebildiğim yerlere toplu ulaşımla gidiyorum. trafiğim stresini artık yaşamak istemiyorum. bunca yıldan sonra artık ehliyeti de ruhsatı da çekmeceye koymanın zamanı geldi sanırım benim için. her hafta bir kaza riski mutlaka atlatıyorum. bütün kurallara ve şehir içi hız limitlerine uymama rağmen bu riskleri giderek artan yoğunlukta yaşıyorsam trafikten çekilme zamanım da yaklaşmış demektir. heralde bu riskli araç kullanan insanlar bir kaza anında o bindikleri aracın nasıl buruşturulmuş bir kağıt gibi olacağını hayal edemiyorlar.
  • O kadar da abartacak bir şey yok tamam mobese kameraları çok fazla tehlike yaratıyor ama tehlikeleri bilip önceden hazır olduğunuz zaman sorun yok.
  • Hocam İstanbul'da TEM'e bakmanızı öneririm. Özellikle akşam 9-10'dan sonra millet çılgınlar gibi gidiyor. Buna otobüsler ve tırlarda dahil. Ağır araçların 3. şeritten gitmesi mi dersin, brodwaylerin 140'la arkanıza yapışıp yol istemesi mi dersin, 150 ile makaslara girenler mi dersin. Geçen arkadaşla Esenler'den çıkıp Etiler'e gittik TEM'den. Kendiside eşkiya gibi kullandı 150-170 arası. Koltuğa yapıştım diyebilirim korkudan. Kendisine bayağı bir küfür saydırdım. E5'e de hız sınırlaması gelmeden önce ordada durum vahimdi. Şimdi biraz düzeldi.(Hız sınırı 70, ama 70 le giden göremiyorsun yinede.) Ama dediğiniz Ankara'da İstanbul yolunda milletin içinde kurt kaynıyor sanki. Herkes ordan oraya.

• quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

artık ankarada araba kullanmak istemiyorum. otobüs dolmuşla metroyla heryere gidebilsem o şekilde gideceğim. hatta geçen haftadan beri gidebildiğim yerlere toplu ulaşımla gidiyorum. trafiğim stresini artık yaşamak istemiyorum. bunca yıldan sonra artık ehliyeti de ruhsatı da çekmeceye koymanın zamanı geldi sanırım benim için. her hafta bir kaza riski mutlaka atlatıyorum. bütün kurallara ve şehir içi hız limitlerine uymama rağmen bu riskleri giderek artan yoğunlukta yaşıyorsam trafikten çekilme zamanım da yaklaşmış demektir. heralde bu riskli araç kullanan insanlar bir kaza anında o bindikleri aracın nasıl buruşturulmuş bir kağıt gibi olacağını hayal edemiyorlar.

Dolmuş otobüste can güvenliğin olduğunu düşünüyorsan bence yine yanılıyorsun. Bugün Kızılay'dan Oran'a dolmuşla geldim, yol üstünde 8-10 kadar ışık var. İkisinde durdu sadece çok sevgili dolmuşçu abim. Kırmızıda geçtiğini görenler artık korna bile basma gereği duymuyorlar. Çalışma sebebiyle kapatılmış kısımlarda gidiş geliş olan arayollara girdik çift şerit gidiş gibi gidiyordu bizimki karşıdakinin korna sellektörlerini umursamadan. Bu arada o durduğumuz 2 ışıktan 1'inde de yanımızdan ego otobüsü geçti gitti ki düzenli otobüse binen her ankaralı dolmuş, ego otobüsü, belediye otobüsü derdini çekmiştir ve araba almaktaki sebepleri de bu olabilir bence.

Metro Ankaray iyidir onda kapı kapanma sesinden sonra girmeye çabalayanlar dışında bir dert yoktu en son.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İstanbul Trafiği
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İstanbul da e5 e hiç çıkmadınız sanırım İstanbul şoförlerine eskişehir yada istanbul yolu gibi bir yol ver bak bakalım 200 den aşşağı gidiyorlar mı

Gönderin gelsinler, bakalım 200 km hıza çıkabilecekler mi.
  • Ankara geçer tork grafiği yüksek plotaj iyiyse fena
  • quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

Arabası olan neden basamasın ki imkansız bişey mi

• Ankarada herşey çok güzeldi, bir şekilde ilerliyordu trafik. Her tarafı kameralarla donattılar, hız limitlerini düşürdüler,yakıta zam yaptılar,trafikteki taşıt sayısı çok arttı. İnsanları delirtip ceza yazmak için ellerinden geleni yaptılar. Sonra çatır çatır ceza yazmaya başladılar, bizim insanımız salak mı yesin cezayı. 90kilometre limiti varken sol şerit 120yle akardı. Limiti 70e çektiler, sol şerit 150yle akıyor. İddaa ediyorum, limit 100 olsun, tek tük geçen geçer. Zaten 70i geçtikten sonra ceza yemeyi göze alan insanlar cezanın karşılığını çıkartmak için köküne kadar basıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cartman_06

quote:

quote:

Evet arbası 200 km/s hız yapabilecek olan herkes bu süratlere çıkabilir. Ama normal şartlarda Eskişehir ve İstanbul yolu 200 km hıza çıkamayacak kadar yoğun olur.

• birkaç ay önce ankaraya gittim açıkçası trafikte hiç rahat edemedim, heralde alışkanlık meselesi ama istanbul daha rahat geldi bana.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cartman_06

quote:

quote:

Evet arbası 200 km/s hız yapabilecek olan herkes bu süratlere çıkabilir. Ama normal şartlarda Eskişehir ve İstanbul yolu 200 km hıza çıkamayacak kadar yoğun olur.

Onu kastettiyseniz pardon sürekli bulunduğum bir yer değil çünkü

• çoğu insan kendi hayatını önemsemez. hatta kendi hayatını feda etme konusunda birçok kişi çok cesur da olabilir. ancak trafikte neden feda edelim canımızı. trafikte ölen kişi ne şehittir ne gazi. bazen de kendi canımızdan ayrı canlar da taşıyoruz. sorumluluğunu taşıdığımız canların bu akan trafikte bir yol serserisinin kurbanı olmasını hangi birimiz kabullenebilir? muhtemelen hiçbirimiz.
  • daha bu sabah başıma geldi, akmerkez otoparkına giriyorum, (akmerkezi bilmeyenler için söyliyeyim, soldan girerseniz bilet gişesi üst taraftadı, sağdan girerseniz alt kata inip ordan bileti alırsınız ve alt katta iki şerit birleşip tek şerit halinde otoparkın içine girer) binanın otopark girişinde rutin bagaj kontrolü sırasında soluma bir araba ok gibi geldi hızlıca durdu, hafiften de burnunu ileri tarafa attı. (yani benim sol tarafımda ama benden 1 metre önde durdu) neyse benim kontrol bitti, binaya girip biletimi alıcam, aşağıya doğru aracı sürdüm turnikeye geldim durdum camdan uzanıp biletimi aldım tam gidecektim ki, aynı araba ok gibi geldi önüme hafif kırıp otoparkın içine süratle daldı...
    bir de baktım plaka 06....
  • 1.si Ankara'da trafik yok İstanbul'a kıyasla bu yüzden yollar daha akıcı ve hız sınırlarını aşıyorlar.
    Ankara'da trafik çok olmamasına rağmen İstanbul'dan daha sabırsız sürücüler. 7 dakikalık yere 5 dakikada gitmeyi amaçlıyorlar. Her şey o 2 dakika için. İstanbul'da 5 dakikada bir yere gitmek gibi bir kavram henüz icat edilmedi zaten.

İstanbul'da da yüksek hız yapılan yerler var. Hatta şeritler daha dar İstanbul'da.

Ankara trafiği daha güvenli değil belki ama daha rahat.

Ayda 1 İstanbul'a giden birisi olarak yorumladım :)
  • bir de tabi yollarda hızlı kullananları şöyle bir drag, ralli veya off road pistinde görmek isteriz. çok büyük ihtimalle oralarda da bu asfalt yollarda tozu dumana katanlar dökülecekler ve toz yutacaklar. herşeyin bir yeri var. hız yapmak isteyen piste gitmeli. pistte sınır yok, bas basabildiğin kadar. ama yollarda işte böyle kafası karışmış insanlar, kendi kişisel problemlerini, iş streslerini, egolarının kamçısını asfalta atıyorlar. oysa pistler onların istediğinden fazlasını sunuyor. stres te var, heyecan da, agresif kullanım da, risk te var. ama nedense hıza ve agresif sürüşe bu kadar meraklı insan ortalıktayken pistlere ilgi bu kadar düşük.
  • Ankara kesinlikle trafik olarak istanbul a göre daha zor ve daha riskli
    Kesinlikle daha acemi yada daha fevri sürücüler mevcut ankara da
    İstanbulda araç kullananların daha deneyimli ve dikkatli olduğunu düşünüyorum
  • Sizleri Antalya'ya davet ediyorum, siz trafik yoğunluğundan şikayet ediyorsunuz değil mi, ben de ..üz yoğunluğundan şikayet ediyorum. Gelin de trafik stresi neymiş görün. Bu kadar az araç, geniş sayılabilecek yollar aman Allahım peki bu stres niye. O kadar memleket gezdim, yolun ortasına flaşörlerini bile açmadan araba bırakanını burda gördüm
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.