Şimdi Ara

istanbul trafiği vs ankara trafiği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
0
Favori
5.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ankara'da sorun trafiğin kilitlenmesi değil. sürücüler tam anlamıyla maganda. yayalar da öyle.

-ışıklarda duran yok.
    -yayalar kendini yollara atıyorlar (özellikle ulus heykel!)
    -şerit ortalayanlar
    -ters yönden gidenler
    -daracık sokaklarda, caddelerde basanlar (özellikle filistin caddesi!)
    -birbirine asla yol vermeyen araçlar
    -gereksiz acele (nereye yetişiyorsak. hep bir acele. korna. anlamıyorum!)

ankara sürücüsünün olayı bu. kurallara canı isterse uyuyor. birilerinin kulaklardan tutup göstermesi gerek. onların da pek umrunda değil)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

Sizleri Antalya'ya davet ediyorum, siz trafik yoğunluğundan şikayet ediyorsunuz değil mi, ben de ..üz yoğunluğundan şikayet ediyorum. Gelin de trafik stresi neymiş görün. Bu kadar az araç, geniş sayılabilecek yollar aman Allahım peki bu stres niye. O kadar memleket gezdim, yolun ortasına flaşörlerini bile açmadan araba bırakanını burda gördüm

hocam ankarayı bir görsen. inanılmaz. bilenler bilir basınevlerine çıkan rapmanın önünde bir dört yol var. lambaların hemen önüne park etmiş gitmiş adam. araçlar lambalardan sağa dönemiyor. yol 2 şeride düşmüş. bakıyorum adam kenarda dondurma yiyor.

aynı şekilde emek 8. cadde. galeriler yollara parketmiş. yol 1,5 şeride düşmüş. geçen aydınlıkevler çevrelide gidiyorum. cadde üstü şeritte birisi açmış dörtlüleri park etmiş bekliyor. arabalar 4-5dk kadar bekledi. karpuz kavun taşıdılar.

inanılmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

Sizleri Antalya'ya davet ediyorum, siz trafik yoğunluğundan şikayet ediyorsunuz değil mi, ben de ..üz yoğunluğundan şikayet ediyorum. Gelin de trafik stresi neymiş görün. Bu kadar az araç, geniş sayılabilecek yollar aman Allahım peki bu stres niye. O kadar memleket gezdim, yolun ortasına flaşörlerini bile açmadan araba bırakanını burda gördüm

hocam ankarayı bir görsen. inanılmaz. bilenler bilir basınevlerine çıkan rapmanın önünde bir dört yol var. lambaların hemen önüne park etmiş gitmiş adam. araçlar lambalardan sağa dönemiyor. yol 2 şeride düşmüş. bakıyorum adam kenarda dondurma yiyor.

aynı şekilde emek 8. cadde. galeriler yollara parketmiş. yol 1,5 şeride düşmüş. geçen aydınlıkevler çevrelide gidiyorum. cadde üstü şeritte birisi açmış dörtlüleri park etmiş bekliyor. arabalar 4-5dk kadar bekledi. karpuz kavun taşıdılar.

inanılmaz

Haah tamam işte burdakilerde aynı tornadan çıkmışlar demek ki. Burda birde o kadar pişkinleri var ki, yolun ortasında duruyor adam, eşinin alışveriş merkezinden çıkmasını bekliyor, sellektör korma umurunda bile değil adamın. Dörtlüleri yakınca yol arkadaşın oluyor hemen, sonuç 1 şerit iptal

• İzmir doğmluyum bir süre yaşadım da ama şu an İstanbul'da ikametgah etmekteyim. Üniversiteyi de Ankara'da okuyorum. Deniz konusunda İstanbul ve İzmir'lilerin Ankaraya yüklenmesini ne kadar malca bulsam da kusura bakmayın ama trafik konusunda durum tam tersi. Dolmuş, otobüs, taksi sürücülerini ele almazsak eğer en rahat trafik İstanbul'da dır arkadaşlar. Açık ve net. Kötü olduğu yerler yok mu? Elbette ama Kadıköy, Bostancı, Beşiktaş, Ortaköy civarı yerlerde insanlar artık kurallara uyuyor. Ankara ise felaket. Ankaralı arkadaşlar kusura bakmasın herkesi genellemiyorum ama yüzde 80'i araba kullanmayı bilmeyen tipler. Bunun trafik yoğunluğu ile alakası yok. İzmir de o kadar iyi değil bence trafik olarak. Ama Ankara'dan güzel.
  • Ankara'nın en büyük sorunu "sol şerit hastalığı" sol şeride kendini atan bi daha ne aynaya bakıyor ne de şerit değiştiriyor.
  • ankara trafik olarak en berbat yerlerden biri gerçekten

istanbul öyle böyle ama akıyor gidiyor herkes hareketli kanı kaynıyor milletin :)

antalyada öyle adam kazma gibi yolda sağdan sola soldan sağa kesme yapıyor bile bile

türkiyede ne zaman trafik şehirlerde düzelir toplu taşıma metro ve hafif raylı sisteme tamamen geçtiğinde olur

şehir içinde milleti cıldırtan çileden cıkartan sabrını tüketen toplu taşıma araçları özellikle özel halk otobüsleri veremlik %99 hemde

millette sinirleniyor bir süre sonra vurdumduymaz oluyor

birde bizim millet cok artis korna calmıyacaksın hatasını söylemeyeceksin yol istemeyeceksin

niye paşa cocuğuya hepsi anormal bir yapıda normal bir düzen tuhaf kacar...

küçük şehirlerde anormal adam yabancı görüyor yalandan serserilik yapıyor

tuhaf ve aklı kurumuş bir toplum olduk

• Bende İstanbul trafiğini tercih ederim. 2 sene önce Ankara ya gitmiştim, kırmızı ışıkta beklerken adam niye gitmiyosun diye arkadan kornaya basıyor , kimiside yanımdan geçip gidiyordu.Ben pek hoşlanmamıştım.Ayna kullanma alışkanlıklarıda yok gibiydi. Tabiki kurallara uyanlarda yok değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

ankara'da sorun trafiğin kilitlenmesi değil. sürücüler tam anlamıyla maganda. yayalar da öyle.

-yayalar kendini yollara atıyorlar (özellikle ulus heykel!)

Bu yıl Ocak-Mayıs arası tam da dediğiniz yerde askerlik yaptım:) İstanbul'da yaşayan ve araç kullanan biri olarak Ankara trafiği bana çok garip, kuralsız ama yavaş geldi.
  • ankara araç kullanan insanların en çok yol vermemesi ayna kullanımının azlığı ve kullanılan kornalar en çok insanı çileden çıkartıyor, istanbulda trafikte saygı max. ve korna min düzeyde.

bir örnek vereyim aklınız durur, sol şeritte 120 gibi bir hızla ilerliyorum istanbul yolunda orta şeritte bir tır da 90 civarında ilerliyor adam önüme kırdı son anda atlattım kazayı tost yapacaktı bizi, senin neyine sol şerit bir de pis pis sırıtıyorlar A........ K.......Ç........

eskiden de -mesela 5 sene önce- şöförler aynı karakterde araç kullanıyorlardı fakat araç sayısı az olduğundan çok sorun olmuyordu, şimdi tam bir işkence.
  • İstanbulun trafiğiyle mi uğraşılır anasını satıyım girmesi bi dert istanbula çıkması başka bi dert.Ben ankarayı seviyorum belli saatlerde kalabalık oluyor ama yinede saat 8 den sonra şehir içi yolları geniş ferah
  • O kadar da abartmayalım, trafik konusunda hiç bir memleket İstanbuldaki rezilliğin önüne geçemez. 3 saatte şehirden çıkamıyorsunuz kafayı yiyorum istanbula gidince.

Benim analizim şu:

istanbullular kanıksamışlar sıkışık trafiği, hayatın bir parçası olmuş artık. O yüzden kimse stres yapmıyor, birbirinin üstüne çıkmıyor.

Ankara ise artan araç trafiğiyle birlikte yeni yeni trafikle tanışıyor. Bu yüzden insanlar sabırsız, alışamadılar henüz, kabullenemediler. Bütün bu sorunların kaynağı bu. Trafikle yaşamayı öğrenince düzene girecektir.
  • Valla ben bir istanbullu olarak 06 pkaka olan her araca extra dikkat gösteriyorum.ne yapacakları belli olmuyor,her an her şeyi yapabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

Orijinalden alıntı: cartman_06

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rxseven

İstanbul da e5 e hiç çıkmadınız sanırım İstanbul şoförlerine eskişehir yada istanbul yolu gibi bir yol ver bak bakalım 200 den aşşağı gidiyorlar mı

Gönderin gelsinler, bakalım 200 km hıza çıkabilecekler mi.

Arabası olan neden basamasın ki imkansız bişey mi

Evet arbası 200 km/s hız yapabilecek olan herkes bu süratlere çıkabilir. Ama normal şartlarda Eskişehir ve İstanbul yolu 200 km hıza çıkamayacak kadar yoğun olur.

Ben Ankara şoförüyüm ve bahsi geçen yollardan hemen hemen her gün geçerim hızımda 120 altı olmaz. İstanbul e5 te gerçekten korktum. Genelde sol şerit adamı olduğum için (Ankara da böyle tabi) İstanbul da trafiğe ayak uydurayım diye bastım biraz ibreye bir baktım 170-180 arası gidip geliyor tabi bu sırada sağdan soldan makas atıyorlar.... Yolda altı üstü 2 şerit yol...

Şimdi o mantalitedeki adamları getir koy 5-6 şerit beton asfalta ve izle.. Hee Ankara da ki kadar da kaza bela olmaz çünkü istanbullular gerçekten bu işi biliyor.

Zaten bilen bilir İstanbul trafiği Ankara ya göre çok ama çok hızlı akar. Kıyası bile saçma bence

• bana kalırsa

ankaradaki "sürücü"lerin en büyük suçu 3 şeritlik yolu 4, 4 şeritlik yolu 5 şerit yapmaya çalışmaları
    istanbuldaki "sürücü"lerin en büyük suçu ise o kalabalık trafikte 2-3 m takip mesafesi ile 50 km üzeri hızlarda seyretmeleri, insan gibi araya boşluk bıraktığında taze gelin gibi o boşluğa atlamaları.
  • ankarada araç kullanan çoğu sürücüye , yoldaki şerit çizgilerini arabalarının ön logosuna denk gelecek şekilde sürmemeleri gerektiğini yapıcı bir dille anlatmak lazım.
    enteresan bir şekilde çizgiyi çok güzel tutturuyorlar.
  • Ankara trafiği, kötü sürücülerin yoğun olarak araba kullandığı bir trafik olsa da İstanbul Trafiğine her türlü tercih edilir.

Köprü trafiğinde saatte 1 km hızla gitmek ne demek, yaşamayan bilemez.

Şu görüntülerdeki saçmayoğunluk insanın gözünü korkutuyor.

istanbul trafiği vs ankara trafiği

• quote:

Ankara trafiği, kötü sürücülerin yoğun olarak araba kullandığı bir trafik olsa da İstanbul Trafiğine her türlü tercih edilir.

Bu yogun akıcı trafik fotoları,sadece birinci fotoya baktım. Zincirlikuyudan aşağıya normal bir trafik var.hiç bir istanbullu bu trafiğe sac bas yolmaz,bilir bu saattte böyle olacağını.
    Olurda açık falan olursa trafik bu saatlerde tedirgin oluruz,stres yaparız,korkarız. Birsey oldu da benim mı haberim yok diye.
    Ama kalabaliksa yavaş yavaş ta olsa stressiz ve rahat bir seklde gideceğimiz yere gideriz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla sizlerde durum nasıl bilmem ama benim çevremde herkes 06 plakalardan çok çekinir. Çok kötü araba kullanıyorlar. Saygisiz ve kuralsizlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre the king

Bu yogun akıcı trafik fotoları,sadece birinci fotoya baktım. Zincirlikuyudan aşağıya normal bir trafik var.

o fotoğraf photoshop zaten.
    biraz abartmışlar , kekini de kabartmışlar.

nedense her araç ikiz geziyor. ayrıca 1. köprü toplamda 6 şeritli , 9 değil

ayrıca millet şeridinde gidiyor. köprü ankarada olsaydı photoshop yapmaya gerek kalmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 19 Ağustos 2011; 20:12:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emre the king

quote:

Ankara trafiği, kötü sürücülerin yoğun olarak araba kullandığı bir trafik olsa da İstanbul Trafiğine her türlü tercih edilir.

Bu yogun akıcı trafik fotoları,sadece birinci fotoya baktım. Zincirlikuyudan aşağıya normal bir trafik var.hiç bir istanbullu bu trafiğe sac bas yolmaz,bilir bu saattte böyle olacağını.
    Olurda açık falan olursa trafik bu saatlerde tedirgin oluruz,stres yaparız,korkarız. Birsey oldu da benim mı haberim yok diye.
    Ama kalabaliksa yavaş yavaş ta olsa stressiz ve rahat bir seklde gideceğimiz yere gideriz...

Güzel bir motivasyon şekli.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.