Şimdi Ara

İstanbul piyasası neden daha ucuz oluyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • netteki ilanlara bakıyorumda istanbuldaki araçlar diğer illere göre 1-2 bin tl daha ucuz oluyor vuruk falan çok olduğu için mi yoksa fazla araç olduğu için arz-talep meselesi mi ?

• Nem ve yoğun trafiğin etkisi.
  • Katiliyorum. Bir de ekleme yapayim. Istanbullular araclarini epey hor kullaniyor, nerdeyse posasini cikarircasina.

Bu arada Ankara araclari ikinci elde en degerlisi. Cunku Ankara'da hava kurudur ve trafigi biraz daha rahattir. Bu sebeple de araclarda paslanma gibi olaylarda azalma olur.

quote:

Orijinalden alıntı: *ekim*

Nem ve yoğun trafiğin etkisi.
  • araba cok oldugu ıcın satmak için mecbur fıyat kırılıyo
    biz arabayı ankaraya satmıstık mesela
    ben istanbulda oturuyorum adam ankaradan geldi aldı
    sordugumda ise fıyatı uygundu dedı
  • dolandırıcı cok

yamuk araba cok

sahtekar cok

acelesi olan cok

sıkışan cok

altından kalkamayacağı yükü sırtlayan cok

satıcı cok

araç sayısı cok bir nevi rekabet var

bu liste uzar gider...

şuda bir gercek istanbulda araçlar daha cok yoruluyor dur kalk yoğun trafik hava kirliliği zaten ciziksiz araç yok sayılır

şahsen araç alıcak olsam 2.el(almamda) istanbul vb. büyük şehirlerden almam şahsen

yıpranma parça değişimi boya riski daha fazla olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

dolandırıcı cok

yamuk araba cok

sahtekar cok

acelesi olan cok

sıkışan cok

satıcı cok

bu liste uzar gider...

şuda bir gercek istanbulda araçlar daha cok yoruluyor dur kalk yoğun trafik hava kirliliği zaten ciziksiz araç yok sayılır

şahsen araç alıcak olsam 2.el(almamda) istanbul vb. büyük şehirlerden almam şahsen

aynen bu kadar yeter artar bile

• quote:

dolandırıcı cok

yamuk araba cok

sahtekar cok

acelesi olan cok

sıkışan cok

satıcı cok

bu liste uzar gider...

işte bu da galericiler için mükemmel bir geçim kapısı.Çoğu araçları İstanbul dan getirip satıyorlar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • patlak arabaların ve hertürlü markanın bolluğundan kaynaklanmakta
  • quote:

dolandırıcı cok

yamuk araba cok

sahtekar cok

acelesi olan cok

sıkışan cok

satıcı cok

bu liste uzar gider...

daha ne denebilirki... istanbulda hafifte olsa -vuruğu, kırığı- kazası, belası- çarpığı, sürtüğü - acili, keyfe keder satanı kısacası 77 milletten araç alan ve satan var emin ol piyasa ile internette yazan fiyatlar arasında bile 1-2 milyar var bazılarında bu fark dahada artabiliyor.

• Bence en büyük etken trafikteki dur-kalk ve çoğu arabalarım vuruk olması.
  • quote:

dolandırıcı cok

yamuk araba cok

sahtekar cok

acelesi olan cok

sıkışan cok

satıcı cok

bu liste uzar gider...

Katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

netteki ilanlara bakıyorumda istanbuldaki araçlar diğer illere göre 1-2 bin tl daha ucuz oluyor vuruk falan çok olduğu için mi yoksa fazla araç olduğu için arz-talep meselesi mi ?

araç piyasasında bin türlü oyun döndüğü için insanlar fazla tercih etmiyor istdeki araçlarının bunun yarattığı sonuçlada piyasa biraz düşük oluyor ama bunun tam terside piyasada ankara araçları tutulur genellikle
  • yani araçların daha temiz ve pahalısına biz ankaralılar biniyoruz
  • isatanbul esnafı ticaretten anlıyor mal süsüne bakmak için değil nakite dönüştürmek için elde tutulur fırsat bulunca nakite çevireceksin biz gecen yaz araç alacagız kendi yaşadıgım şehirde galerilere gittik 10 yer gezdik birisi 2000 model golfe 24 milyar istedi biri 2004 corsaya 17500 TL istedi sonra istanbulda bi araç bulduk 2003 astra 70 bin KM de 1,6 100 hp comfort modeli arabayı 17,300 e aldık yani esnaflık sade dükkan masa sandalye ile olmaz
  • İstanbulda insanlarin ekonomik durumlarida genelde iyi denilebilir en azindan arac sahiplerinin...
    mesela 5000 lira maas ile calisan bir yönetici üce bese bakmaz arabasini satarken basindan gitmesi icin ugrasir yenisini aldiysa..
  • İstanbul'dan araç alacağıma Ankara'da 1 parça lokal boyalı aracı 1000 lira daha ucuza alırım. Nitekim öyle yaptım Espri tabii ama öyle bir araç aldım. Ancak sadece İstanbul arabasını etiketlemek yanlış bence. Asıl alınmaması gereken bir ilimiz var ise buda Antalya'dır bana göre. Özellikle Manavgat. Bu nasıl nemdir, bu ne yapışkanlıktır, bu ne sıcaktır. İstanbul bunun yanında gül gibi kalır bence.

Milyonlarca kişi İstanbul'a gitmiş gezmiştir. Buda demekki göze batan en önemli etken. Aynı soruyu öz Antalya'lı birine sorun İstanbul'dan alın der bence.. Adana bölgeside öyledir. Aslında Adana'da baraja yakın semtler daha nemli. Ancak bilemezsinki Adana'nın neresinde kalmış vs..

Bende İstanbul'a kaç kez gittim geldim. Buna yaz ayları dahil. Ama o kadarda rahatsız edici bir hava ile karşılaşmadım. Ha, araba trafikte hırpalanır, kazası vardır vs buna kabul. Ege bölgesinde de nem bana göre fazla yok. Ancak sıcak çok fazla. Çünkü bir kaç senede Didim'de kaldım.

Bir taraftanda düşünmeden edemiyorum. Mantık diyorki, madem böyle nemden araç alınmaz orada senelerdir nasıl kullanılıyor bu araçlar diyor. Hırpalanması gereken bir araç varsa buda İstanbul taksicilerinin araçlarıdır. Taksiciler her ay parçamı değiştiriyor? Yada sırf İstanbul'da kullanılmış 2000 model aracın kırık, dökük, çürüyen kısımlarını fotoğraflayıp koyacak olan varmı acaba? Yani genel anlamda hepsi böyledir diye temsili bir fotoğraf?

• İstanbul' da bütün arabalar bu bahsettiğiniz şekilde kırık dökük bakımsız değil. Bakmak isteyen arabasına yine bakar. Ancak şu bir gerçek; İstanbul' da arabaya "bakmak" daha zor.

Bence bu işin temel sebebi İstanbul' daki araba bolluğu. Hani nerede çokluk orada ... derler. Doğrudur; sonuçta İstanbul' da milyonlarca araba var ve hergün trafiğe yenileri ekleniyor. Bu durum ikinci elde rekabeti arttırıyor. Bu yüzden fiyatlar ufak bir miktar aşağıya iniyor.
  • İstanbul trafiğini tv den görünce bile bir hoş oluyorum. O trafiğe girene Allah yardım etsin.
    O trafiğe, motor vites, yürüyen mi dayanır. Sürekli düşük devir, sürekli dur kalk, araba hoşaf olur.
  • Tek sebebi pazarın geniş olması...Çok sayıda araçın olması demek daha gerçekçi fiyatlara ulaşması demek...İstanbuldada türkiyenin kalan bölgesi kadar araba olduğu için :D araçlar gerçek değerine en yakın aralıkta satılıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: can bora

İstanbul' da bütün arabalar bu bahsettiğiniz şekilde kırık dökük bakımsız değil. Bakmak isteyen arabasına yine bakar. Ancak şu bir gerçek; İstanbul' da arabaya "bakmak" daha zor.

Bence bu işin temel sebebi İstanbul' daki araba bolluğu. Hani nerede çokluk orada ... derler. Doğrudur; sonuçta İstanbul' da milyonlarca araba var ve hergün trafiğe yenileri ekleniyor. Bu durum ikinci elde rekabeti arttırıyor. Bu yüzden fiyatlar ufak bir miktar aşağıya iniyor.

quote:

Orijinalden alıntı: wolf1907

Tek sebebi pazarın geniş olması...Çok sayıda araçın olması demek daha gerçekçi fiyatlara ulaşması demek...İstanbuldada türkiyenin kalan bölgesi kadar araba olduğu için :D araçlar gerçek değerine en yakın aralıkta satılıyor...

Bence işin özeti budur. Nem filan hikayedir. Bir üstteki mesajıma cevap olarak bakarsam mantıken doğru tespitler.. Tabi bir çok insanımızda kulaktan dolma bilgiler ile yürüdüğü için hemen işin içine "O şehirden alma abi, nem bitirmiştir arabayı" diyerek geçiştiriyorlar olayı.. Yani onların söylemlerine göre 80-85 model araçların şu an İstanbul'da pert olması lazım. Ama hala yürüyorlar işte..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.