Şimdi Ara

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ HUKUK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
7
Favori
38.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyim. Merak edilen birkaç şeyi açıklayacağım.

    Yazımız 2022 yılı itibariyle güncelleştirilmiştir.
    İstanbul Medeniyet Üniversitesi nasıl bir üniversitedir?
    Biraz araştırdığınızda kötülenen, yazmayın denilen, özel sanılan bir DEVLET üniversitesidir. Fakat sanıldığı gibi bir üniversite değil, sanıldığından çok daha iyi bir üniversitedir. Ben hukuk bölümü için konuşacağım. Şu an ana derslerimizde akademik kadro açısında sıkıntımız bulunmamaktadır. (Her yıl akademik kadromuza yeni hocalar dahil olmakta, okulumuz 2020 yılında hukuk bölümü açısından ilk mezunlarını verdiği için akademik kadromuz yeni yeni oturdu, kökleşmiş okullardaki profesör sayıları ile kıyaslamak yanlıştır.) Doçentlerimiz ve asistanlarımız dahi bilgili, öğrenciyi hor görmeyen alanında iyi hocalardır.
    Diğer hukuk fakülteleri kadar çok kişi almayıp kontenjanının az olması üniversitemizin en önemli ve iyi özelliklerinden birisi. Ders bitiminde herkes hocanın etrafına toplanıp istediği soruyu sorabiliyor, ders esnasında da sorusunu isteyenler iletebiliyor, aynı zamanda hocalarımızın asistanları öğrenciler ile birebir ilgileniyor.

    Kampüs açısından altın değerinde bir konuma sahip. Metro ve metrobüs hattı üzerinde olması her yerden üniversiteye ulaşımı kolay kılıyor.

    Okulu kötüleyen yazılar görmeniz pek tabiidir, bu yazıların sahibi arkadaşlarımızdan bahsedeyim; kendileri gezmeyi tozmayı çok seven, İstanbuldayım ooo partii tiplerinde olan, hukuk okuyor olmanın ciddiyetinden bayağı uzak, çoğu sınavda kopya çekmeye çalışan tiplerdir. Gördüğünüz her kötüleme mesajına inanmayın!!
    Kendileri geç açıklanan sınavlardan, düşük aldıkları notlardan şikayetçi olup okulu baştan sona karalamaya çalışan tipler.
    Örneğin İstanbul Üniversitesi Hukuk bölümünde sınavlar zor, bizim fakültemizde de zor. Ama kıyas yapabilmemiz için önce İstanbul hukuk gibi bir kampüsümüz olmalıymış, olaya bu kafadan bakan insanlar çoğu. Zorla girdiği okulu sürekli kötüleyenlerden ne kadar gelecek beklenir :)

    GÜNCEL *Kampüsümüz Kartal/Cevizli yerleşkesindeydi. Ancak 2021 yılı itibariyle hukuk fakültemiz Kadıköy/Ünalan kampüsüne taşınmıştır. Kampüs, çim problemimiz çözülmüştür. Son derece lüks ve modern bir binamız var.
    * İçerisinde farazi mahkeme( mahkeme salonunun okula uyarlanmış hali) dahi barındıran ve Konum olarak metronun hemen yanında olması nedeniyle ulaşım problemi olmayan, İstanbul’un en merkezi noktalarından birinde olan bir kampüs ve çim problemi yaşayan arkadaşlar da hasret çektikleri çimlere kavuştular :)

    Ziraat Bankası sponsorluğunda “İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi” binası ise Göztepe Kampüsümüzde, Hukuk Fakültesi binasının hemen yanındadır ve faaliyete geçmiştir . Ülkemizin en büyük üniversite kütüphanesidir.

    Okulumuzu bir de akademisyenlerimizden dinlemek isterseniz https://www.youtube.com/watch?v=qjQQlLbnWgI&feature=youtu.be

    SORUSU OLAN VARSA ALAYIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness19 -- 19 Temmuz 2022; 22:2:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Selamlar,

    Marmara Hukuk 3. sınıf öğrencisiyim. Geçtiğimiz günlerde denk geldim ve Medeniyet Üniversitesi hukuk bölümünün 4 yıllık müfredatını inceledim. Eğitim kalitesi vb konularda yorum yapacak bir bilgim yok, zaten konuyu açan arkadaşımız gerekli açıklamaları yapmış. Ancak müfredatı inceleyince özellikle güncel konularda açılan dersler oldukça ilgimi çekti. Lisans seviyesinde kişisel verilerin korunması hukuku, uluslararası ticaret hukuku, internet hukuku gibi derslerin olması oldukça faydalı diye düşünüyorum. Marmara'da bu tarz seçmeli dersler maalesef yok olsa açıkçası almak isterdim. Hukuk güncel ihtiyaçlara göre şekillenen dinamik bir disiplin. Gördüğüm kadarıyla da Medeniyet bu dinamizme uygun bir müfredata sahip. Yeni açılan okulların eskilere göre bu tarz avantajları olduğunu gözlemliyorum. Bu nedenle İstanbul, Marmara için puanınız yetmiyorsa Medeniyet'e giderken gözünüz çok arkada kalmasın derim. Aynı yorumu Türk - Alman için de yapabilirim. (Bu ikisini kıyaslayacak müfredatları haricinde bir bilgim yok, pm atarsanız cevaplayamayabilirim)

    Herkese sevgiler ve başarılar.
    Doğru düzgün ulaşım olmayan? Okul-metro arası 15-20 dk. Otobüs durakları hemen yakınında acaba nasıl bi ulaşım bekliyorsunuz? Her türlü etkinliğe katılan arkadaşlarım da mevcut, bence bilmediğiniz bir şeye öyle oturduğunuz yerden sallamasanız çok daha iyi olur. Orada okuyorum ve istediğim yere ulaşabiliyorum kadıköy’deki bir etkinliğe yarım saate gidebiliyorum, adliyeye kolayca gidiyorum(hukuk okuyoruz ya hani mesleğimizi yapacağımız yer ADLİYE;)) Konum olarak kötü bir yerde değil sadece kampüsü yok. Gezmek sosyalleşmek etkinlikler yapmaktan anladığınız çimlerde koşmaksa tabii diyecek bir şeyim yok :))
    “Okul 2019 yılında Kadıköy’e taşınacak” bunu da tekrar belirteyim de sosyal arkadaşların içine su serpilsin
    Okulumu övüyor olmamı bi para karşılığında yaptığımı falan mı ima etmeye çalıştın kendi çapında? Hayatta çok az şey başarabilmiş insanların geleceğimizi belirleyecek okulu yükseklere taşımaya çalışmamıza bu açıdan bakması sizlere yakışır bir tavır, başarısızlığınızın devamını dilerim
  • Belli başlı konuları aciklamissiniz tesekkurler. Ben de tercihlerimde bulunduracagim burayi. Hazirlik okuttugu icin. Benim merak ettigim husus hazirligi geçemezsek noluyor yani ertesi sene tekrar mi yapiyoruz hazirligi veya dersi alirken bir yandan hukuk derslerine mi giriyoruz ?

    Bir de yurtta mi kaliyorsunuz ?
  • Hukukçu Bey kullanıcısına yanıt
    Hazırlık eğitimi bizim bölümümüz için zorunlu değil, yani geçemezseniz hazırlığı seneye tekrar etmiyorsunuz direkt bölüme geçebiliyorsunuz. Yurtta kalmıyorum. Fakültemiz Kartal/Cevizli’de en yakın erkek Kyk yurdu Maltepe’de 20 dk uzaklıkta okula. Kız öğrenciler için ise kyk biraz uzak sanırım özel yurt tercih etmeleri daha iyi olabilir. İlerleyen yıllarda kampüsümüz Kadıköy’e taşınacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness19 -- 27 Temmuz 2020; 17:51:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölümün yeni açılmasının eksileri var mi ? Kutuphanesi nasil ?
  • Fakültemizin kendi içindeki kütüphane yeterince büyük değil. Ana kampüsümüz Kadıköy’deki kütüphanemiz ise yeterli. Açıkçası şöyle bir durum da var. Sene boyu kampüsümüzdeki kütüphanenin küçüklüğünden yakındılar, final haftası dahi sinek avlıyordu, sık sık dolu olmuyor. Aradığınız kitapları bulabilirsiniz çok sayıda mevcut değil ama mevcut. Korkmayın şikayet ederler yaa ama çok az kitap var diye, gidip hangi kitaplar var bakmamışlar bile. Ana kampüsümüze ise yeni bir kütüphane binası inşa edilecek.

    Yeni açılmasının bir eksi yanını hiç görmedim. Çan sistemimiz yoktu ilk dönem, ikinci dönem getirildi ve ortalamalarımız da yükseldi. Diğer fakülteler ile karşılaştırıyorum çoğu zaman sınavlarımız paralel, kolay değil yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim
  • Hocam bir de devamsizlik hakki ne durumda o konuda da bilgi alabilir miyim
  • Devamsızlık problemi yok. Sadece ingilizce dersi hocaları devamlılığa göre ek puan vs ekliyor. Onun dışında yoklama alınmıyor derslerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle teşekkür ederim çok açıklayıcı bir yazı olmuş dün sınav sonucları acıklanınca sizin okulun bölümünden birine yazıp konustuk sağolsun o da çok yardımcı oldu. Devam zorunluluğu yokmus ve finalde geçme notu 50 onun dışında vizeler çan eğrisine göreymiş anladığım kadarıyla. Sıralamam 13 bin okulunuz 15 binden alıyor ve iü 2.öğretim 11k marmara 2.öğretim de 13k. Medeniyet üniversitesını çok araştırdım ve çok az olumsuz yorum gördüm ortamı yok falan gibi yorumları es geçtim. Dün konustugum arkadasta aynı şeyi söyledi üniversite ortamı yok ona göre tercih et diye. Sen memnunsun belli peki şöyle bi şeyi açıklamanı rica ediyorum elbet marmara hakkında fikrin vardır. Marmara 2. öğretim ile Medeniyet üniversitesının hukuk fakültesini karşılaştırabilir misin? Şimdiden teşekkür ederim.
  • mehmetinbiri M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun tebrik ederim. Marmara 2.öğretimi 2016’da 13500 ile almış olmasına rağmen 12900’den aldı 2017’de. Şimdi yine yükselebilir ama belli de olmaz. Şöyle söyleyeyim Marmara daha yerleşik bir okul kadrosu açısından da, yıllardır eğitim vermesi sebebiyle de. Sınavlarımız Marmara ve İÜ’den aşağı kalır değil. Sınavlardan önce pratik çalışmalar yapıyoruz ve bu çalışmalardan sonra da anlamadığımız yerler olduğunda birebir hocaların asistanlarının odasına gidip istediğimi kadar soru sorabiliyoruz, bunlar Marmara’da rahatça yapılamaz öğrenci sayısından ötürü. Marmara’da okuyan arkadaşlarım da var. Derslerdeki öğrenci kalabalıklığından hocalarıyla birebir muhabbet dahi kuramıyorlar, çoğu gitmemeyi sınav zamanı birilerinden not bulmayı tercih ediyor. Hocaları konusunda tabii ki iyi açıkçası bana Marmara gelseydi çok sevinirdim ama Medeniyet geldi ve bugün pişman değilim, Marmara’dan çok geride bir okul değil sadece yeni ve sıralaması yeni olduğu için Marmara’dan kötü ileride yakalayacağına eminim. İkisi de senin için iyi olur, ikisi de gelirse sevin derim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness19 -- 18 Ağustos 2021; 16:26:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam tavsiye edermisin arkandaki öğrencilere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunaydin7887 G kullanıcısına yanıt
    Konuyu açtığım yazıyı okuduktan sonra içinize sindiyse kesinlikle tavsiye ediyorum ben memnunum çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kartal baya kötü onu söylemeyi unutmuşsun. Okulun iyi olmasını sağlayan etkenlerden biri de mevkisi, merkeze yakınlığı bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşlı Coni kullanıcısına yanıt
    Yanlışın var hocam bu yazı zaten konumumuzun iyi bir yerde olmadığı ama okulun eğitim yönünün üstüne basılması için yazıldı, dediğim gibi ben üniversiteye gezmek için geliyorum derseniz zaten tercihlerinizde bulundurmayın bile :)

    Ayrıca yüksek bir ortalama yaptım ama arkadaş ortamımdan da geri kalmadım. Kartal kötü diyorsanız kartalı çok bildiğinizi sanmıyorum, okul sahile de Avmlere de oldukça yakın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness19 -- 27 Temmuz 2020; 17:51:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 1 sene kartalda çalıştım biliyorum doğru düzgün ulaşım olmayan saçma sapan binalardan oluşan bir yer. Üniversitede eğitimin yanında insanların farklı kazanımlar da elde etmesi gerektiğini düşünüyorum. Yeni açılan okullarda bu kazanımlardan biri olan vizyonun gelişmemiş olduğunu düşünüyorum. Ortalama hiçbir şey ifade etmiyor açıkçası arkadaş ortamında çay içmek avm gezmek de insana bir şey katmıyor malesef. Fakat gezmek de gerekiyor mesleki etkinliklere katılmak da gerekiyor ve kartalda bunu nasıl başaracaksınız merak ediyorum. Gezen insanlara karşı ön yargılısınız ama networkunu onlar kuracak ve bir şey bilmedikleri halde size yapacak iş bırakmayacaklar :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşlı Coni kullanıcısına yanıt
    Doğru düzgün ulaşım olmayan? Okul-metro arası 15-20 dk. Otobüs durakları hemen yakınında acaba nasıl bi ulaşım bekliyorsunuz? Her türlü etkinliğe katılan arkadaşlarım da mevcut, bence bilmediğiniz bir şeye öyle oturduğunuz yerden sallamasanız çok daha iyi olur. Orada okuyorum ve istediğim yere ulaşabiliyorum kadıköy’deki bir etkinliğe yarım saate gidebiliyorum, adliyeye kolayca gidiyorum(hukuk okuyoruz ya hani mesleğimizi yapacağımız yer ADLİYE;)) Konum olarak kötü bir yerde değil sadece kampüsü yok. Gezmek sosyalleşmek etkinlikler yapmaktan anladığınız çimlerde koşmaksa tabii diyecek bir şeyim yok :))
    “Okul 2019 yılında Kadıköy’e taşınacak” bunu da tekrar belirteyim de sosyal arkadaşların içine su serpilsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness19 -- 1 Ağustos 2018; 15:16:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paralar yatmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • semachann kullanıcısına yanıt
    ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Medeniyet dediğin, tek dişi kalmış canavar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.