Şimdi Ara

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonymous1239 -- 19 Mart 2022; 15:23:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nickden de anlaşılacağı üzere adanalıyım ben de çukurova tıp tercih edicem sanrım fakülte kaliteli evet duyduğuma göre zor fakat çevremde finalsız geçtiğini duyduğum bikaç insan var,sakın adana diyince aklına o haberlerde gördüğün conolar falan aklıma gelmesin adana çok güzel bir şehir(bu sende oluşan serserilerin mahalleleri hariç :DD) Zaten büyük ihtimalle Barajyolunda falan takılırsın öğrencilerin yoğun olduğu yerler Adanada turgut özal ziyapaşa barajyolu kafelerin falan yoğunlukta olduğu yerler zaten efsane bir kampüsü var göl manzaraı:)),üniversiteye ulaşım çok rahat şehrin hemen hemen her yerinden otobüsle gidebilirsin diceklerim bunlar tercihinden pişman olmayacağını düşünüyorum.
  • X

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonymous1239 -- 19 Mart 2022; 15:24:3 >
  • Arkadaşım orda tıp okuyor hocam , cok zor olduğunu söylüyor. Derslerden başını kaldiramiyormus

• Valla beni de zorluk biraz korkuttu hocam ya, okuyan olsa da acıklasa biraz keske

• Ben de Adanalıyım. Adana şehir olarak iyidir. Fakat tıp fakültesi örnek verecek olursam mesela Erciyes tıp'a göre daha zor. Okuyan tanıdıklarım var ve dersleri geçmek gerçekten zormuş. İki tanesi kaldı hatta bu yıl ne yazık ki. Kafanı kaldırmadan ders çalışmak gerekiyor açıkçası. Zor olması önemli değil diyorsan ve istiyorsan rahatça yazabilirsin. :)

• Tanıdıklarım üniversiteye yakın olan ulaşım açısından kolay yerlerde oturuyorlar veya toki de oturanlar var. Çevre hakkında pek fikrim yok. Zorluk olarak da Çukurova'nın zorluğu biraz meşhur olmuş durumda. Eğitimine diyecek laf yok çok kaliteli fakat dediğim gibi gidenler zor diye yakınıyor. Tavsiyem, ciddi olarak düşündüğünüz üniversitelerin facebook sayfaları oluyor oralara yazıp direk okuyanlardan bilgi alabilirsiniz. Eminim yardımcı olacaklardır. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ***DÜZCE TIP FAKÜLTESİ***
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • busraa00 B kullanıcısına yanıt
    Hocam mersinin zorluğu hakkında bilginiz var mı?

• Ablam geçen yıl mezun oldu, Ege falan tutarken eve yakın olması açısından Çukuova yazmıştı zamanında, 1. sınıfta kaldı rehavete kapılıp, bunun üstüne okurken TUS çalışma gibi bir imkan vermiyor okul kesinlikle zor.Neyse şu an TUS'u halletti 1 yılın sonunda.Ama eğitimin kalitesi ve şehir adına çekinceniz olmasın, sadece çalışmanız gerekecek.
  • Açıkçası beklentin nedir ona göre cevaplayayım
  • zor olmasına zor fakultenın yarısından cogu kalıyor ama kalıtelı hedefımdı olmadı ıns mkü ye :)
  • Üniversitenin çevresi oldukça güzeldir fiziki olarak. 1.sınıflarda önceden 6-7 komite olurken 2016/2017den itibaren eski 5li komiteye geçiş yapıldı. Genel olarak her gün düzenli çalışır derslere girersen finalsiz geçebilirsin. Her yıl 10 15 kişi finalsiz geçer. Genel olarak sınavlardan 1 ay önceden çalışmaya başlanıyor. Diğer üniversitelere göre biraz zorluğu oluyor açıkçası çoğu kişi muzdarip olabiliyor ama çalışma sistemini bulursan rahatça geçebilirsin. Geçme notumuz 59.5 dan 60. Komite ortalamasının %55i Pratik notunun %10u Final'in %35i alınarak sınıf geçme notun ortaya çıkıyor. İlk sene giriş senesi olduğu için konu olarak biraz daha kolaydır. Lakin bu yıl 110 kişi sınıf tekrarı yapmaktadır(Şu an itiraz süresinde sayı kesin değil). 2.sınıfta kesinlikle en zor senedir konuların ağırlığı profesörler de kendi zorluklarını katıyorlar. Bu yıl 2.sınıflar olarak mevcudumuz 353 kişi idi. 10 kişi finalsiz geçti. 104 kişi de Bütünleme Sınavına kaldı. Şu an benimde dahil olduğum 87 kişi sınıf tekrarı yapacak(itiraz süremiz devam ediyor büyük ihtimalle geçiyorum zaten 59.3te kaldım tek soru yetiyor). 3.sınıf diğer fakültelere göre biraz daha rahat. Okulumuz Pratisyen Hekim yetiştirme vizyonunda olduğundan TUSa yeterli zaman kalmıyor 4/5 ve özellikle 6.sınıfta. Daha detaylı bir şekilde anlatabilirim özelden merak ettiğin her şeyi.
    Üniversitemizde pkklı oldukça çok. Ama son 2 senedir herhangi bir eylem yapamadılar. Bizim fakültemizde de maalesef sayıları oldukça fazla ama şu an etkin değiller. Siyaset fakültemizde neredeyse sıfır. Herkes rahatça birbiri ile anlaşabiliyor. Giyim kuşam konusunda da hiçbir sıkıntı olmuyor malum Adana zaten sıcak :D

• mersinin çukurovadan da daha zor olduğunu duydum
  • Sampon S kullanıcısına yanıt
    Fakültenin kalabalıklığı kötü olmuyor mu ya
  • kargörmeyenadanalı kullanıcısına yanıt
    Yeni amfiler yapıldı zaten sınıflar rahat oluyor. Zaten teorik derslerde yoklama alınmıyor en fazla 200 kişinin geldiği olmuştur. Pratiklerde sıkıntı oluyor sınıf genellikle 4 gruba ayrılıyor o şekilde giriliyor. Şu an birçok okulda mevcut oldukça sıkıntılı yeni açılanlar genelde mevcut bakımından iyi oluyor
  • Fakülte güzel adana korkulduğu kadar conik mekanı değil kampüs bayağı büyük ama hocalar sıkıntı sınıf geçmek zor

• Ben zorlukta Tr de ilk 10 a rahat girer diyenleri duydum . Ankara Tıpın bir alt segmenti herhalde veya başka versiyonu.
  • Dostum ben de Adanalıyım.Oradan geliyorsun bir İzmir ile kıyaslanamaz tabi ama hiç bekledigin düşündüğün gibi bir yer değil Adana.

Adanayı kötü tanıtan olayların olduğu yerlere 6 senelik eğitimin boyunca bir kere bile işin düşmez.İllaki her ortamda tatsız olay çıkar ama her yerdeki kadar.Üniversiteye yakın semtler daha çok elit yerler desem yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Üniversitenın kalitesinden söz etmeme gerek yok herhalde.Velhasılkelam geldigine pisman olmazsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.