Şimdi Ara

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ HUKUK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
7
Favori
38.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ingilizce öğretmenliği.
  • O bölümün eğitimi konusunda çok bir bilgim yok o nedenle yanlış yönlendirmek istemem kendiniz akademik kadroyu inceleyerek karar verebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Şuan için halen Kartal'daki binada mı eğitim görülüyor? Kadıköy e taşınacak demişsiniz acaba son durum nedir? Öğrendiğime göre daha önce de taşınacak denmiş ama taşınmamış. Hukuk fakültesi biraz dershane veya apartman üniversitesi tadında gibi geldi üniversite için böyle bir şey demiyorum. Bu konuyu biraz daha açarsanız sevinirim. Dediğiniz gibi şuan internetten araştırma yaparken ilk kez olumlu bir şeyler söyleyen birini gördüm kafam karıştı. Sınavlar nasıl? (Test veya yazılı) mesela İÜ Avukat yetiştirken AÜ bürokrat yetiştirir gibi Medeniyet üniversitesi nasıl? Tabi o okuldan mezun olan diğerini olamaz anlamında değil eğitim tarzi sınav tarzı için diyorum. Yemekhane kantin durumu nedir? Hukuk fakültesi biraz ilgisiz gibi internet sitesimde derslere bakıyordum birde bazı derslerin adını İngilizce ve Fransızca gördüm (Fransızca olmaya da bilir) acaba İngilizce hukuk dersleri var mı? Derslerin zorluğu ne durumdadır? Okurken tum günü dersle mi geçirmek zorunda (derslerim yoğunluğu ve zorluğu anlamında) yoksa gezecek veya etkinliklere katılacak vakit bulunabilir mi? Çap imkanı var mı varsa hangi bölümlerle yapılabiliniyor?
    Cevaplarsaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • corleonenero C kullanıcısına yanıt
    Evet şu an Kartal’da eğitime devam etmekte. Kadıköy’e taşınma konusunda en son bildiğimize göre çalışmalar hızlandırılmıştı ancak bu konuda açık olmak gerekirse önümüzdeki 1-2 yıl da tanışabileceğini sanmıyorum.
    Okulumuz mezunlarını ilk defa bu yıl vereceği için genel olarak İÜ AÜ gibi oturmuş bir sistemden bahsedemeyiz bu konuda kıyas yapamayız. Ancak hiçbir sınav kolay olmuyor, seçmeli dersler de dahil. Seçmeli dersten zor geçmek insanı sinirlendirse de, demek istediğim zorluk seviyesi köklü Üniversiteler ile kapışır derecede. Sınavlar yazılı şeklinde oluyor. Test sınav ancak bazı seçmeli derslerde oluyor. Ana derslerde klasik sorular + pratik sorusu + yargıtay kararı çözümleme şekillerinde karşımıza çıkıyor. 110 kişinin aldığı dersten yalnızca 14 kişinin geçtiği de oldu. Ancak tabii ki gezmeye de zaman bulursunuz. Okulumuzda eğlenceli aktiviteler düzenleyen kulüplerimiz var sinema,tiyatro,gezi vs düzenliyorlar sık sık, katılmak size kalır. Kendi adıma katıldıklarım da oldu ancak ortalamayı biraz yüksek tutmak amaç olur ise çoğu hafta sonu evden çıkmadığım da oldu.
    Okulun tüm negatif yanı, binası. Hocaları, eğitimi, sınavları bu tartışılmamalı diye düşünüyorum çünkü 4 yıllık bir bölüme göre fazlasıyla iyi ve kaliteli.
    İngilizce hukuk derslerimiz yok. Seçmeli birkaç ders var ancak yeterli takep olmadığı için açılmamıştı.Sizin döneminizde olur ise açılabilir.
    Mesleki İngilizce derslerimiz var haftada 4 saat şeklinde. Bu derslerde normal İngilizce dersleri işleniyor. Hocadan hocaya değişen stiller oluyor. Hangi hocaya denk düşerseniz dersin seyri ona göre değişir diyebilirim :)
    Çap konusunda bir fikrim yok ancak hukuk zaten kendisi zor bir bölüm çapı kaldıramayabilir yine de denerim diyorsanız başarılar dilerim şimdiden :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness19 -- 24 Temmuz 2019; 0:55:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Ders seçimi hakkında biraz bilgi verir misiniz? Anladığım kadarıyla şuan ilk mezunlardan biri olacaksınız tebrik ederim sizi. Öğle yemeği için çevre mekanlara mı gidiliyor yoksa hukuk fakültesi binasında kantin veya yemekhane var mı? Yemekhane olacağını pek sanmıyorum ama sormak istedim.😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar ben yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Bu tanıtım gününe yatay geçiş yapmak isteyen öğrencileri alırlar mı bilgisi olan var mı? Turizm fakültesi tuzla Orhanlı daymış. Biraz ters bir yer yurt filan var mı yakınlarda bilgi verecek biri varsa çok hoş olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • corleonenero C kullanıcısına yanıt
    Evet öyle olacak inşallah teşekkür ederim. Yemekhane tabii ki var, kantin de mevcut. Yemekhanede yemek sizin tercihinize kalmış. Yakın çevrede bazı restorantlar var, burger king vs avmler ise 15-20 dk uzaklıkta bulunuyor.
    Ders seçimi ise 1.sınıfta otomatik olarak yapılır, 2. dönem kendiniz seçebilirsiniz üst sınıftan ders alabilirsiniz. 2,5 ortalamanın üstündeyseniz bir üst sınıftan ders alabiliyorsunuz. Diğer sınıflarda ise Ortalamanıza göre 2-3 dersi üstten alma hakkı tanınıyor. 30 krediyi dolduracak şekilde ders alıyorsunuz. 1. Sınıfta yalnızca 4 dersiniz var. 2. Sınıfta bu sayı 11 oluyor, böyle ilerliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness19 -- 24 Temmuz 2019; 13:29:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatay geçiş öğrencilerini de alırlar tabii ki çünkü bu Tercih&Tanıtım günleri. Şu an hala lise öğrencisi olanlar bile girebilir bilgi almak için.
    Turizm fakültesi Orhanlı kampüsüne yeni taşındı daha önce Kartal/Cevizli’deydi. Orhanlı kampüsü bina olarak en güzel kampüsümüz, ancak konum olarak da sıkıntılı. Yurt imkanlarını tam olarak bilemiyorum bilen birisi varsa yazar inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Ben bu sene Allah nasip ederse orada okuyacağım. Fazla lafı uzatmadan sorularımı sormak istiyorum:
    Fakültenin konumu etrafındaki yerler öğrenci bütçesi manasında uygun mudur?

    Hukuk fakültesinde kesinle çok dikkat etmemiz gereken etmenler nelerdir?

    Hukuk fakültesinde hangi dersleri göreceğiz ve sizce aralarından en önemlileri nelerdir?

    Hukuk manasında çevremizde kendimizi gelistirmek mahiyetinde katilmamızı önerdiğiniz -adliye dışında- etkinlikler hangileridir?

    Ve son olarak; en yakın kyk yurdu ne tarafta kalmaktadır ve tahmini ulaşım süresi ne kadardır.

    Kusura bakmayın,biraz fazla soru sordugumun farkındayım lakin gerçekten de merak ettigim sorular hele sizlerin kazandığım üniversitede öğrenci olduğunuzu görünce daha bir soru sormaya heveslendigimi söylemeliyim :) tekrardan kusura bakmayınız. Şimdiden teşekkür ediyorum hocam.
  • Hukukokuyacagim H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tebrik ederim, aramıza hoş geldiniz :)
    Konum itibariyle üniversitemiz sıkıntılı bir yerde ulaşım açısından ancak etraftaki yerler bütçeye uygun. Lokantalar var biraz çevreyi öğrenmeniz gerekiyor.
    Bence hukuk fakültesinde önemli olan etmenlerden biri dersleri zamanında yürütmek, yani çalışmak için sınav haftasını beklemek yerine günü gününe, hiç olmazsa her hafta çalışmak, derslerde not almak. Ben başarılı olmamı bunlara bağlıyorum.
    Bence öncelikle adliyeye gitmeyi, davaları izlemeyi aksatmamalısınız. Usul, işleyiş açısından çok fazla artısı olacak. Okula başlarken sürekli gideceğim diyen çoğu kişi gitmiyor, üşeniyor. Üşenmeden bunu alışkanlık haline getirseniz faydasını göreceksiniz.
    Çok fazla ders göreceksiniz ancak 1.Sınıf dersleriniz açısından daha rahat olacağınız bir sene az dersiniz olacak. Medeni Hukuk, Hukuk Başlangıcı, Mesleki İngilizce, Anayasa Hukuku derslerini göreceksiniz. 2. Sınıfta ise 11 dersiniz olacak. Bu nedenle 1. Sınıfta sosyalleşmeye daha fazla zaman ayırabilirsiniz, okulumuzda düzenlenen etkinliklere katılabilirsiniz, hakim/savcı/avukat konferansları düzenleniyor katılım sağlayabilirsiniz. Sizinle aynı yollardan geçmiş kişilerin, olmak istediğiniz yerlerde olan kimselerin hikayeleri de yol gösterici olabiliyor.
    Hukuk kitaplarının ağır geleceğini şimdiden söyleyebilirim ancak normal kitap okumayı da bırakmamalısınız. Çünkü kendini geliştirmek de çok önemli.
    Erkek kyk yurdu en yakın Maltepe’de. Okula 20 dk uzaklıkta. Kız kyk yurdu ise Sancaktepe taraflarında ve biraz daha uzak.
    Bir şey daha, okumaya başladığınızda kampüs sizi tatmin etmeyecektir. Ancak bunu okulu kötülemek için kullanmayın lütfen. Okulumuzun kanayan yarası; kampüs yok, çim yok diyerek derslere dahi gelmeyen öğrencilerin fikirleri olmayan eğitim hakkında yorum yapmaları. Böyle arkadaşlarınız da illa olacaktır.
    Umarım sorularınıza cevap verebilmişimdir, başka merak ettiğiniz bir şey var ise sorabilirsiniz memnun bile olurum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness19 -- 8 Ağustos 2019; 13:28:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar, bu sene Medeniyet Hukuk'a kayıt olacağım ancak derslere katılmam mümkün değil. Derslerde anlatılan notları edinebileceğimiz bir kırtasiye ya da kitapevi var mıdır? Ya da doğrudan takip edilen bir kitap oluyor mu?
  • tıp fakültesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?
  • cekbey C kullanıcısına yanıt
    Doğrudan olmasa da hocalarımızın takip ettiği kitaplar oluyor, öneriyorlar her ders için ayrı ayrı. Ayrıca not satan arkadaşlarımız var. O şekilde edinebilirsiniz. Aramıza hoş geldiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hanınbirası kullanıcısına yanıt
    Çok ayrıntılı bilgim yok ancak eğitiminden okuyan arkadaşlarımızın memnun olduğunu biliyorum. İlk mezunlarımızın başarısıyla TUS’ta ilk 3 üniversite arasına girdik. Bu da zaten verilen eğitimin karşılığı olmuş oluyor. Kampüsü Ünalan’da ana kampüsümüzde, ulaşım açısından da sıkıntısı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness19 -- 18 Ağustos 2021; 16:32:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness19

    Çok ayrıntılı bilgim yok ancak eğitiminden okuyan arkadaşlarımızın memnun olduğunu biliyorum. İlk mezunlarımızın başarısıyla TUS’ta ilk 3 üniversite arasına girdik. Bu da zaten verilen eğitimin karşılığı olmuş oluyor. Kampüsü Ünalan’da ana kampüsümüzde, ulaşım açısından da sıkıntısı yok.
    Hocam çok teşekkürler kampüsleri nasıl güzel mi kadavrası yok dediler sanki ?
  • Öncelikle bayramınızı kutluyorum. Hocam önceki soruyu cevaplandirdiginiz için teşekkür ediyorum. Birkaç sorun daha olacak sizlere.

    #Hukuk bölümünde ders dışında ortam ve hocalar acısından tavsiyeleriniz nelerdir? (ortamla mesafeli olun şu tarz insanlardan uzak durun veya sürekli ciddi olun,hocanızın pesinden koşun,şu tavırlarda bulunmayın vs. tarzında) -umarım derdimi anlatabilmisimdir-

    #Hukuk kitaplarının ağır olduğunu söylemiştiniz bir önceki sorumda. Geçenlerde elime bir hukuk ders kitabı elime geçmişti onu inceledim ve gerçekten de o bahsettiğiniz şeyin ne olduğunu anladım. Bu kitaplardan faydalanarak elbet not alıyorsunuzdur diye düşünüyorum. Önerdiğiniz bir taktik var mıdır? Eğer özel değilse kendinizden örnekler verebilir misiniz?

    #Hukukta dil öğrenmenin artısı nedir? Üniversite ön kayıt formunda hazırlık sınıfı okumak ister misiniz diye bir seçenek mevcuttu.Hazirlik sınıfında hangi dersler mevcut? Dil ağırlıklı mi yoksa yine hukukun temeli mi? Önerir misiniz?

    #Vize ve final sınavlarında -başka sınavlar var mı bilgi birikimim yok- sorular genelde test formatında mi oluyor yoksa klasik tarzda mi?

    #Ve simdilik son sorum -sizleri sorularımla bogdugumun farkımdayım lütfen tecrubesizligime veriniz,üzgünüm:)- hukuka başlamadan önce bu tarz kitaplardan yararlanmak buna giriş maksadinda kitaplar okumak sizce yersiz mi yoksa gerekli mi?

    Tekrardan kusuruma bakmayın lütfen. Gerçekten çocukluk hayalim idi hukuk okumak o yüzden merakım fazla. Sosyal medya konusunda hesabım olmadığı ve başka öğrencilerle iletişime gecemedigimden ötürü buraya bütüüüün sorularımı sığdırmak zorunda kaldım. Şimdiden teşekkür ediyorum vereceğiniz cevaplar için.Vaktinizi bize ayırdığınız için de minnettarım sizlere..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hukukokuyacagim -- 12 Ağustos 2019; 10:42:1 >




  • Hocam konum/bina olarak tıp fakültemiz avantajlı. Herkese yetecek kadar maket olduğunu ve yeni kadavra bağışları yapıldığını biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness19

    Hocam konum/bina olarak tıp fakültemiz avantajlı. Herkese yetecek kadar maket olduğunu ve yeni kadavra bağışları yapıldığını biliyorum.
    E5 üzerinde değil mi hocam bu arada cevapladığınız için teşekkürler
  • Hukukokuyacagim H kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum, sizin de bayramınız kutlu olsun. :)
    -Hukuk ciddiyet gerektiren bir bölüm ancak ciddi olun, hiç eğlenmeyin diyemem tabii ki. Üniversite yıllarını güzel geçirmek de önemlidir. Ancak bu eğlencenin dozu arttığında okuldan uzaklaşıp, okulu uzatma gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bence derslerinizi düzenli götürürken, eğlenceye de vakit ayırabilirsiniz ama bunun dozu çok önemli. Okulda her üniversitede olduğu gibi çıkarcı arkadaşlar, eğer not tutarsanız bunun için size yanaşan sinsiler olacaktır :) Onlara yüz vermeyin çünkü tüm amaçları bu. Ayrıca çan sistemi var, paylaşmayın notlarınızı :) tabii ki paylaştığınız olur ancak okula gelmeyen, emek vermeyen kişilere not paylaşma taraftarı değilim. Hocalar konusunda ise hocadan hocaya değişiyor. Bazı hocalarımız öğrencilerle samimiyeti seviyor bazıları ciddiyeti. Birkaç derse girdiğinizde hocaları anlamaya başlarsınız. Ancak bir hocanın gözüne girebilmek her zaman derse katılımla mümkün. Tabii her şeyi soran, her cümleye söz hakkı isteyen bir kişi olmayın bence çünkü hocalardan da öte sınıftaki diğer arkadaşların gözünde itici bir kimliğe dönüşüyorsunuz.
    Aldığınız notlara çok fazla itiraz etmeyin. Zaten hangi hocaya itiraz edebileceğnizi hangisine edemeyeceğinizi anlayacaksınız. İtiraz edip gülünç duruma düşen arkadaşlarımız çok oluyor.
    -Gerçekten kitaplar ağır. Öyle sınava 1 hafta kaldı diyerek çalışmaya başladığınızda halletmeniz çok zor neredeyse imkansız. Ben her derste notlar alıyorum, daha sonra kitapta not aldığım yerleri buluyorum ve bunları birleştirerek bir deftere geçiriyorum. Her ders için ayrı defterim mevcut. Arada bir düzelttiğim bu notları tekrar okuyorum. Sınav haftası geldiğinde ise sadece defterlerimden çalışıyor, o büyük kitapların yükünden kurtuluyorum. Bu taktiğim hep tuttu, faydasını çok gördüm. Her şeyden önce psikolojik olarak 80-90 sayfalık özet mi, 900 sayfalık kitap mı daha rahat gelir? Öncelikle sınav haftasında içiniz rahatlıyor:)
    -Eğer akademisyenlik veya avukatlık düşünüyor iseniz dil öncelikle halletmeniz gereken bir konu. Hakim/savcılık için o kadar değer arzetmese de günümüzde ingilizce bilmeyeni dövüyorlar. Kendi adıma konuşur isem ben hakim/savcılık istiyorum. Dili çok ön plana almıyorum ancak çok geriye de atmıyorum. Benim önceliğim dil değil en azından. Okulun hazırlık eğitimini tavsiye etmem. Giden arkadaşlarımız memnun kalmamıştı, ben ise zaten gitmedim. Hazırlık eğitimini okurken yarıda bırakıp, seneye 1. Sınıf olarak başlayanlar oldu. Okuyup bitirenlerin de öyle aman aman bir ingilizcesi yok ama yine temeli oturtmak için faydalı olabilir.
    -Yalnızca vize/final sınavlarımız var. Sınavlar neredeyse hep klasik tarzda oluyor. Test sınavları yalnızca seçmeli derslerde görebiliyoruz diyebilirim.(birkaç istisna derste vize sınavımız test olmuştu ancak final sınavını ana derslerde test olduğunu görmek çok zor)
    Mesela şöyle örnek vereyim; Bir dersimizde final sınavımız klasikti ve süresi 3 saatti. Süre yetmedi. Sıfır şaka... üniversite sınavından uzun sınavlarımız oluyor, tabi bununla beraber sınavdan çıkınca bilek ağrısı, el ağrısı oluyor. Ayrıca sınavlarımıza tükenmez kalem ile giriyoruz, kurşun kalem yasak.
    -Okula başlamadan önce okuyacağınız birkaç giriş kitabı ancak ilk derslerde fayda sağlar, çok yabancı hissetmemeniz açısından faydası olur. Ancak daha sonra önceden çalışmalarınızdan ayrılacak dersler. Ana şeyleri , birkaç terimi öğrenebilirsiniz. Mesela bizim dönemde bir arkadaş hukuk başlangıcı dersinin ilk birkaç haftasına hazırlıklı gelmişti.(hukuk nedir gibi sorular sorar hocalar ilk derslerde) Biz susarken o cevaplıyordu, fazlasıyla dikkat çekmişti hem öğrenciler hem hoca açısından. Cesaretli olup sorulara cevap veren insanları hocalar her zaman sever. Ancak bu arkadaş yalnızca 1-2 derse hazırlıklıydı zaten fazlası olamaz. Sonraları sesi çıkmadı, hevesi kaçtı galiba. :D Yani diyeceğim o ki o kadar da önemli değil okul başlamadan çalışıp gitmeniz. Dersi derste öğrenin, not tutun, tekrarlarınızı yapın. Vize/final haftası geldiğinde her ders hakkında en azından biraz bilginiz olsun, sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum :)
    Memnuniyet ile cevaplıyorum tüm sorularınızı. Merak ettiğiniz başkaca şeyler olur ise yazın lütfen. Bu konuyu zaten başka arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek için açtım. Tekrardan tebrik ediyorum ve bu heyecanınızın diri kalmasını, tüm öğrencilik yıllarınız boyunca devam etmesini diliyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.