Şimdi Ara

İstanbul Kartal Bölgesinde Emlakçı Tavsiyeniz Var Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Temelli olarak Antalya bölgesine taşınıyorum. Haftaya pazartesi Antalya'da bir otelde iş başı yapacağım. Kartal'da babadan kalma 2 tane dairem var. Bir haftada satamayacağım için mecbur bir emlakçı ile çalışmam gerekiyor. Bir kaçı ile konuştum mahalleden ama bana güven vermediler. Bana kefil olunabilecek tavsiye ettiğiniz Kartal bölgesinde güvenilir bir emlakçı var mı? Yada başka bir tavsiyeniz. Şimdiden teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknisyennnn -- 14 Mart 2022; 14:20:25 >



  • Benimde kartal sahilde istmarina daki dairemin satışı için bir çok emlakçı ile çalışma fırsatım oldu. Ama çok sorun yaşadım. Sonra Ahmet beyle tanıştım. Reyting gayrimenkul'den tavsiye ederim. Esentepe'de asia residence da ofisleri. Ahmet bey ile görüşün orada, işinde çok iyi ve dürüst bir adam. Daha önceki emlakçı tecrübelerimden sonra en güvenilir firma bence. Umarım sizde memnun kalırsınız.

  • Teşekkürler tavsiyeniz için. Bölgeyi bilen diğer arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum. Daha iyi bir öneri olmazsa iletişime geçeceğim kendileri ile.

  • Tavsiyem Remax, Banker vs. gibi Amerikan firmalarına kazandırmaktansa Türk firmalarından birini tercih etmenizdir. 4 bir yanımızı sarmışlar zaten bizim milletimiz kazansın.

  • ErGk58 kullanıcısına yanıt

    Onlardan biri ile görüştüm bana bir dosya getirmiş imza attırmaya çalışıyor 6 ay yetki verecekmişim kendim bile satsam komisyonunu alacakmış öyle yazıyor :) Dediğiniz gibi aynı zamanda abd nin tapu dairesi gibi çalışıyorlar devamlı abd ye akıyor para o nedenle onlar elendi.

  • teknisyennnn kullanıcısına yanıt

    Merhaba, size o yetkiyi nasıl anlattı o danışmanlar bilmiyorum ancak ben kısaca bahsedeyim.


    Sadece Amerika menşeili değil, bu işi profesyonel yapan bütün firmalar yetkili çalışırlar. Çünkü bir ev sahibinden.com denilen siteye ilan çıkılarak satılmıyor. Orası sadece bir vitrin. O vitrini her yere yaymak için etkili bir pazarlama planı yürütmek lazım. Her yere yayıp bütün alıcılara ulaşabilmek demek, şehirdeki bütün emlakçıların alıcı veritabanlarına ulaşabilmek demek.


    Yani meslektaşlarımızla paylaşıma açık çalışmak demek. Zaten emlak sektöründeki işlemlerin %90'ı paylaşımlı işlem olur. Kısacası benim portföyümdeki bir eve müşteriyi bir başka emlakçı getirir.


    Siz bir yerel emlak ofisiyle sözlü anlaşırsanız sarı siteye bir ilan çıkarlar sonra da ofislerinde alıcıların onları aramasını isterler. Piyasadaki alıcılarında cüzi bir kısmına ulaşabilirler. Ancak yetkilendirdiğiniz, sizin için çalışacak olan danışman ise, ofis ofis gezer portföyü tanıtır, portföyün tanıtımı için cebinden para harcar, emek verir.


    Aradaki fark bu. Umarım anlatabilmişimdir. İyi günler dilerim.


    Sektöre ait daha detaylı bilgiler için: https://www.instagram.com/gujanceyhanrw/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gujan05 -- 16 Mart 2022; 12:6:11 >




  • Selamlar hocam...Bu işi yapan birisi olarak bir kaç naçizane tavsiye de bulunmak isterim.Eğer o bölgede tanıdığınız güvenebileceğiniz bir emlak danışmanı yoksa komşu yada tanıdık genç bir arkadaştan rica edebilirsiniz.Emlak danışmanına verebileceğiniz rakam'ı o kişiye verirseniz ilgilenebileceğini düşünüyorum.Yada en kötü bir ihtimalle anahtar konusunda birisi evi gösterme konusunda başka birisi yardımcı olabilir diye düşünüyorum.Sonuç olarak ev herkese güvenilebilecek bir husus değil.Eğer site içerisinde ise site görevlisi de o konuda yardımcı olabilir

  • gujan05 G kullanıcısına yanıt

    Aradı tekrar arkadaşlar sözleşmesizde alabileceklerini söylediler fakat kabul etmedim. Yabancı firmaları mı tercih etmem daha iyi olur diyorsunuz? Yerli firmaları tercih edeceğim ben param her şeyde olduğu gibi burada da gitmesin abd ye. İki firma ile konuşuyorum. Bu söylediklerinizi de soracağım sizin yaptıklarınızı yapıyorlar mı bakalım.

  • Merhaba… Öncelikle ortamda bu kadar adı çıkmış emlakçı ve sorun yaşayan vatandaş varken güvenilir bir emlakçı bulmak oldukça zor. Gayrimenkul yatırımcısı olarak Kartal bölgesinde kurumsal ve yerel birçok firma ile çalıştım. O kurumsal denen firmalar ile bir ters düşün bakın neler yapıyorlar size. İmza attırana kadar her şey çok güzel, sözleşmenin hiç önemi yok siz isteyin yırtar atarız diyenler ters düşünce direk avukatı aratıyor. Bu nedenle kimle çalışırsanız çalışın araştırın ve mutlaka referans alın. Bir arkadaşımız da yazmış bende tanırım Reyting gayrimenkul ’den Ahmet beyi 2 kere çalıştık sözünün eri güvenilir adam. Ben olsam direk ona giderim ama yine siz bilirsiniz. Kesinlikle bilmediğiniz kişilere araştırmadan yorumlarını okumadan karar vermeyiniz. Oldukça uzak bir yere gidiyormuşsunuz bu nedenle çok sıkıntı yaşayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler ama maalesef boşta bu işi yapabilecek bir yakınım yok. Şuan görüşmeler yapıyorum hayırlısı bakalım.

  • teknisyennnn kullanıcısına yanıt

    O zaman Turyap'ı deneyebilirsiniz. Yerli firmadır.


    Ancak Amerika menşeili firmalarda da bütün paranız Amerika'ya falan gitmiyor. Alınan hizmet bedelinin sadece %92'si şube ve danışmana kalıyor. %8'i merkeze gidiyor. Onunda çok cüzi bir miktarı Amerika'ya gidiyordur muhtemelen.

  • gujan05 G kullanıcısına yanıt

    kesinlikle bir komşuyla falanla iş yapmayın.. aylarca sürünürsünüz. ayrıca yasal da değil. komşusunuzun da başı belaya girer şikayet olursa. muazzam para cezaları var. bunu önerenin de meslektaş olması daha absürd. böyleleriyle çalışmayın mesela..

  • gujan05 G kullanıcısına yanıt

    Evet konuya bende dahil olduğum için söz hakkım olduguna inanıyorum.Bir şeyin yasak olması için yasağın yazılı olması gerekiyor.Bunun ile ilgili bir yasak varmıdır ?? Varsa ilgili maddeyi görmek isterim.Evini komşusu satan kişinin ceza aldığına dair sebep sonuç ilişkisi nedir ? Kurumsallık adı altında satılmayacağını bile bile sadece sözleşme alabilmek adına insanlara attırılan imzaları da biliyoruz.Konuyu uzun uzun anlatmaya gerek yok.Evi komşusunun gösterip ev sahibi satarak alınmış cezaları görmek istiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 19 Mart 2022; 20:48:39 >
  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt

    Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'in 5. maddesi:


    "MADDE 5 – (1) Taşınmaz ticareti, yetki belgesine sahip işletme ve sözleşmeli işletmeler tarafından yapılır.

    (2) Yetki belgesi, işletmenin bulunduğu yerdeki il müdürlüğü tarafından Bilgi Sistemi üzerinden verilir, yenilenir ve iptal edilir.

    (3) Ticari işletme adına düzenlenen yetki belgesinde, MERSİS numarası ve MERSİS’e kayıtlı işletme adı ve adresi ile ticaret unvanına; esnaf ve sanatkâr işletmesi adına düzenlenen yetki belgesinde ise ESBİS’e kayıtlı işletme adı ve adresi ile işletme sahibinin adı, soyadı ve T.C. kimlik numarasına veya yabancı kimlik numarasına yer verilir.

    (4) Sözleşmeli işletmenin yetki belgesinde, üçüncü fıkrada belirtilen bilgilerle birlikte, sözleşmeyle bağlı olunan işletmenin unvanı ve yetki belgesi numarasına da yer verilir.

    (5) Yetki belgesi, her bir işletme ve sözleşmeli işletme için ayrı ayrı düzenlenir ve devredilemez.”



    Ticaret Bakanlığından yetki belgesi almadan bu işi yapmak gayet suçtur ve yaptırımı vardır. Mahkemelerin bir taciz olayında zanlıyı serbest bırakması, kadınları taciz etmeyi meşrulaştırmaz. Aynı şekilde, sizin ceza alan birini bilmemeniz bu durumun suç olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Antalya Ticaret İl Müdürlüğü'nde Sabriye hanımdan randevu alarak şimdiye kadar kaç kişiye ne kadar ceza kesilmiş, öğrenebilirsiniz.


    " Kurumsallık adı altında satılmayacağını bile bile sadece sözleşme alabilmek adına insanlara attırılan imzaları da biliyoruz" söyleminize istinaden de, sözleşme almanın hangi danışma tek başına ne yararı var ki, satılmayacak bir yerin sözleşmesini alalım. Aksine satılmayacak fiyatlar belirlenen taşınmazların "sizle çalışalım" diyen mülk sahiplerini nazikçe reddediyoruz. Çünkü aldığımız portföylere para, zaman ve efor harcıyoruz.


    İyi günler..





  • gujan05 G kullanıcısına yanıt

    Sizin bahsettiğiniz belge 2 taraftan emlak ofisi aracılığı ile hizmet bedeli alarak yapılan işlemler için geçerli olabilir.Ancak burada ki durum farklı.Ev sahibi kendi seçimi doğrultusunda dilediği kişiye kendi gönlünden kopan rakamı verebilir.Burada veren kişi alıcı kişiden hizmet bedeli almadığı için buna kimse karışamaz.Diğerseniz bu konuyu Sabriye hanım'a sorun aynı şekilde cevap verecektir :) Sizede iyi çalışmalar.

  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt

    Geçen gün emlakçılar odası başkanı ile kahvaltıdaydık. Sabriye hanım da oradaydı. Bu konuda açıldı. Cezalardan bahsetti. Ticaretin tek taraflısı iki taraflısı olmaz. Ticaret ticarettir.

  • gujan05 G kullanıcısına yanıt

    Uzlaşamadığımız konu bu.Burada bir ticaret yok ev sahibi evini gösteren kişiye gönlünden kopan bir rakam veriyor...Ne demişler Sizin doğrunuz size benim doğrum bana...Selametle




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 22 Mart 2022; 20:45:32 >
  • Tuğbaaa7 kullanıcısına yanıt

    Yazamadım yoğunluktan kusura bakmayın. Tavsiyenizi dinledim ve Ahmet bey ile anlaştık reyting gayrimenkul den. Hayırlısı olur inşallah. Yardımları tavsiyeleri için herkese teşekkürler.

  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt

    Sizin yada benim bir doğrum yok. Ortada ev gösterme hizmeti var ise ve bunun karşılığında para veriliyorsa bu ticarettir. Nokta.


    Bir mülk sahibine "komşunuzla kapıcınızla halledin" diye çok feci bir tavsiyede bulunabiliyorsanız, daha kendi mesleğinize inanmıyorsunuz ve saygı duymuyorsunuz demektir. Üzüldüm sizin adınıza.. Umarım yaptığınız işe saygı duymaya başlarsınız.

  • gujan05 G kullanıcısına yanıt

    Hocam konuyu uzun uzun yazmaya ne kendimin ne sizin vaktinizi almaya niyetim yok.Komşuya anahtar bırakılmanın feci bir şey olduğunu bu günde düşünmüyorum 20 sene öncede düşünmedim inanıyorum ki 20 sene sonra da düşünmeyeceğim.Bana evi anlatamaz,güzel fotograf çekemez,konuya hakim değil diyebilirsiniz ancak bunu feci bir şey olarak anlatmak etik bir davranış değil.Mesleki saygı ile komşuya güven çok farklı konular.Ben mesleğime de saygı gösteririm komşumada güvenirim.Bir tarafı övecem diyerek başka bir tarafı karalamaya gerek yok.Dileyen dilediği şekilde çalışabilir.Bu konu içinde bu son mesaj olsun istiyorum.İyi çalışmalar.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.