Şimdi Ara

silinebilir. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
6
Favori
106.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
430 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomobil kullanıcıları hem ÖTV veriyor hem otoyol köprü ücreti fazla hem yakıt fiyatı fazla hem bakım parça maliyetleri fazla, otobüs uçak falan mı kullanmamız isteniyor, benzinliklerde kapanır iş yapamaz bu gidişle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

İstemezukcular toplanmış yine. Bunlar zamanında 2.köpruyede gerek yok diyenlerin torunları
    demek ki o tarihten bugüne atamız da belli sülalemizin çizgisi de.
    demek ki her devrin adamı olmamışız.
    demek ki avanta/haram/haraç ile beslenmemişiz.

kullanamadığım hizmeti ben yemem ama sen yersin orasını bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 5 Ağustos 2019; 11:29:8 >
  • Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    hocam kaynak vs var mı? yazılı birşey bulamadım yola çıkınca taklaya gelmeyelim.
  • aLLge SS kullanıcısına yanıt
    https://www.google.com/amp/s/www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/istanbul-ile-izmir-arasi-3-5-saate-dusuyor-erdogan-aciklamalarda-bulunuyor-5265251/amp/

"Istanbul izmir otoban fiyatları" yazınca çıkıyor artık, dün bende bulamamıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkman kullanıcısına yanıt
    1. Rafineri çıkışı 1.5TL olan benzini istersen 9 liraya alabilirsin. Çünkü Avrupa'nın en gelişmiş ülkesi Almanya'da bile bu fiyattan satılıyor ve kimsenin gıkı çıkmıyor.

silinebilir.
    silinebilir.

2. Enflasyonu kimse %5 diye yutturmaya çalışmıyor. Devletin yaptığı zamlar senenin ilk 6 ayında ve 2. altı ayında yapılır Buda %5+%6 vs gibi oranlara denk gelir.
    Bu sene sadece Arçelik, çalışanlarına %27ye yakın zam yaptı. Bu zammı alamıyorsanız pek bir katma değeriniz yok demektir.

3. Çeşmenin başında duran, suyu kendine çevirirmiş. Sizin sesiniz çıkmadıkça bu düzen böyle gider.

4. Profilinizde doğum tarihiniz 1968 yazıyor. Size şunu söylemek istiyorum. 23 yaşında bir mühendis olarak bu durumun benimle gram alakası yok, ancak ülkenin bu durumda olmasının tek sebebi sizin döneminiz ve sizsiniz. Lafa gelince gençliğe b.k atıyorsunuz, dönün bize bıraktığınız ülkeye bir bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero-man -- 5 Ağustos 2019; 11:37:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bora35

toplam fiyat osmangazi kopru dahil izmire kadar olan fiyat ha birde şunu hatırlatayım bu fiyat 1.sınıf araçlar için 5.sınıf yani tırlar 800 küsur yuhhh bu ne
    hocam emin misiniz ? 256 + 103 değil mi ?

• zero-man kullanıcısına yanıt
    boş yapma , adamlar 1.5 para birimine alabiliyor mazotu. ahaber kuşağı mı sandın burayı

hem çin'de de 0.67 dolar , yani senin düz kafa mantığa göre 4.5 tl olması lazım ???

tradingeconomics.com
    China Gasoline Prices | 2019 | Data | Chart | Calendar | Forecast | News
    https://tradingeconomics.com/china/gasoline-prices

o son dediğin konusunda haklısın, bu milletin kafası değişmez. anca sen ben isyan ederiz burda.

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Gün boyu sıcak fırsatları kovalayacağına, ihracat yapta ülkeye katma değer yarat o zaman.

1. belli ki kafanız basmayacak ancak yine de cevap yazayım.
    o alman asgari ücret ile en az 1000 litre benzin alıyor. sen kaç gram alıyorsun yaz bakalım.
    2. sizin gibiler enflasyonu %5, işsizliği %10 diye yuttunuz bile.
    3. çeşme elbet kurur, onu da düşünmek lazım.
    4. 23 yaşında isen senin baban da 68 li. ülkenin durumu 17 yılda bu hale geldi. öncesinde değil.
  • dostum osmangazi dahil otoban ücretleri falan fistan ... izmir çıkışında ödenecek para 256.30 tl değil miydi?
    oha lan böyle olursa uçakla gidelim 382tl nedir benzinim yolda harcayacağım para ohoooo
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero-man

Gün boyu sıcak fırsatları kovalayacağına, ihracat yapta ülkeye katma değer yarat o zaman.
    la o kadar araştırdım, link koydum, bu muydu vereceğin cevap ?
    ben de karşımdakini bişey sanmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

En azından açtığın konuyu düzenle. Köprü masrafı içinde 256tl. 250tl'lik yakıt masrafı olsa 450kmlik yol için aşağı yukarı 500tl gidiş masrafı var. 3.5 saatte gidiyorsun. Uçakla 4 kişi İzmire gitmek istesen 350x4 den 1400tl ödersin. Bileti aldığın zamandan 2.5 saat önce yola çıkmam gerekse, uçuş ve bavulunu alman da 1.5 saat sürse 4 saatlik bir yolculuk var. Yani süre olarak da kafa kafaya denilebilir. 4 kişi bir araca bindiğinde ise 500tl ile işin içinden çıkabiliyorsun. Evet fiyatlar yüksek ancak işin bir de bu yönü var.
    Üstadım kapısında araba olan ve tatillerde karayolunu kullanarak giden adama bu hesap mantıksız, o adamın zaten havayolu ile gitmek gibi bir alışkanlığı yok ki. Dersen ki arabam yok araç kiralayıp mı gideyim yoksa uçakla mı hadi o zaman tamam.

Baştan aşağıya kazık ve paranın çarçur edildiği (ihale biçimi nedeniyle) bir proje bu maalesef. Yol yapılmasına asla itiraz etmem, geniş temiz bakımlı kaliteli yolda gitmeyi elbette isterim. Ancak gidiş geliş 500-600 TL sadece otoyol ve köprüye ödeyeceksem yakıtla beraber gidiş dönüş bana en az 1.000 papele patlayacaksa sırf 3-4 saat kazanayım diye öpülmek istemem. İstanbul-Ankara otoyolu da aşağı yukarı aynı mesafe ama ücrete bir bakın. Ha derseniz ki bu proje için devlette para yoktu mecburen bu yöntemle ihale edildi, o zaman bir proje daha ölü doğdu demektir. Açıldığı günden bu yana Osmangazi'den kaç araç geçmiş, vaad edilen araç geçişinin ne kadarı tutturulmuş keşke açıklasalar da ne kadar isabetli bir fiyatlandırma yaptıklarını görebilsek.

• inşallah eski yolu kapatmazlar.

millete sorsan yok canım sende kapatır mı hiç diyorlar ama o iş öyle olmuyo işte. herifler bi yol yapım çalışması başlatır, seni mecbur bırakırlar ücretli yola. avrasya tüneli yapıldığında boğaz köprüsünde tarihte görülmemiş bir yol kapatma olayı yaşanmıştı. tüm köprünün tamamı boydan boya iki şerit kapanmıştı. ayrıca feribot kullanımına kısıtlama getirilmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: helluri

İlk günler ücretsiz olabiliyor bu yollar. Bilgisi olan var mı yarın ücretsiz mi
    evet ücretsiz.
    Gişelerde üzümlü kek ile meyve suyu da vereceklermiş.
  • Hiçbirşey üretemediği için otobandan geçişi halkına lüks olarak satan bir ülke.Al sana 2023 hedefi.Yok yol yaptık yok hastahane yaptık.Sonra da yapişletdevret kardeşim biz yapmadık ki parasını tabi ki siz ödeyeceksiniz deyip bunu savunmak da ayrı bir pişkinlik. İyi de benim vergim nereye gitti kardeşim? Onu biz yapmadık bunu biz yapmadık.Öyleyse ne oldu bizim vergilere? Hala uyanmıyor ya bu millet vallahi pes.
  • Bandirma ızmir arası 2.5 saate alıyorum mesafel 250 km olup dizel aracım 70 TL yakıyorum otobanı kullansam ücret olarak 70 TL verirrim muhtemelen neden vereyimki

• Ekonominin tek harfinden anlamayanlar özel sektör daha pahalıya mal eder diye saçmalamışlar.
    Özel sektör devlete göre her zaman daha uygun maliyetle yapar. Para kazanmak için faaliyet yürütür ve satışdan önce maliyet hesabı ile kazanılacağını çok iyi bilir.
    Ve sanırsınız ki bu otoban devlet tarafından yapılsa böyle milyar dolar maliyetleri olmayacak, yatırım parası da vahiy yoluyla gelecek ! Yine bir maliyet olacak, devlet kafasıyla daha pahalıya çıkacak ve karşılığı yine vatandaşın vergilerinden alınacak. Şu anda devletin kasasından çıkan tek kuruş yok. Garanti verilen rakamın altında geçiş olduğunda devletin (vatandaşın) toplam ödediği fark rakamı eğer devlet kendisi yapsaydı hangi rakam olurdu ve karşılaştırması ile bu iş sonuçta vatandaş aleyhine oldu denilirse o zaman eleştirenler haklıdır derim. Otobanı kullanmak zorunlu değil, devlet bedava alternatif de sunmuş. İsteyen istediğini kullanır. Ben şahsen veririm parasını ve konforla ve hızlı şekilde otobanı kullanırım. Bu otoban pahalı değil şu an devletin kullandırdığı otoban ücretleri çok ucuz. Mesela Aydın - İzmir arası 115 km sadece 5 tl. Şaka gibi. Sembolik ücret.

• Konu sahibi yanlış bilgilendiriyor. Fiyat 256.3₺

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.