bilgi verebilecek olan var mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İstanbul hukuk hakkında

-
-
up
-
Up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zor bir bölüm. Çok çalışacaksın. Ama hukuku öğretiyorlar. Bu sene sıralama öne atar. İö kapatıldı. Türkiye’nin en kaliteli fakültesi olduğu iddiasındadır. Merkezi konumdadır. Barolar birliğine göre en iyi hukuk fakültesi seçilmiş
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konumu ile ilgili çekincelerim var ne söyleyebilirsiniz
Hocam 20 dakikada Kadıköy, 10 dakikada taksim, 30 dakikada beşiktaş. Konum iyi bence. Çok turist var Beyazıt’ta. Türk göremiyorsun. Bu da Beyazıt’ın kozmopolitliğini gösteriyor. Hangi konuda çekiniyorsunuz? Ben hiç sıkıntı yaşamadım
Mülteci meselesi hocam
-
Bence çekinmeyin bu konuda. Ben sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum. Okuldan arkadaşlar da sorun yaşamadı. Okula ulaşım sağlayan m1 ve t1 metroları çok kalabalık ve yabancı dolu :D tek dikkatimi çeken bu oldu. İstanbul ankara gibi memur ve sabit insanlar şehri olmadığı için bana normal geliyor. Alman, Rus, ingiliz, arap... Dolu yani hocam. Ülke ekonomisinin büyük kısmı turizmden oluşuyor
Etiket konusunda pişmanlık yok hocam. Eğitim konusunda da pişman değilim. Belki marmara hukuk yazardım. Bana uzak diye mühf yazmadım. Mühf dememin sebebi de çok kasıntılı olmamasındandır. İühf çok kasıyor
Not: daha önce iibf bitirdim. Hobi olarak hukuk okuyorum
Peki teşekkür ederim
Aühfün dersleri daha kolay diyorlardı. Sırf kolaylığına bakarak üni seçilmez gerçi:D ve ankara olması sıkıntı.
-Aühf iühf e gidip dil kursuna gitmeyen yok şeklinde bi yorum da okumuştum. Ne kadar doğru? İühfün %30 seçmeli hazırlığı hakkında bilginiz var mı? 1 yıl uzatmaya değer gibi gözükmüyor ama yine de sormak istiyorum
-Mezunlarının durumu hakkında ne söyleyebilirsiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İühf nin diğer fakültelere göre daha zor olması akademide ilerleme şansını azaltır mı ?
Azaltır hocam. Ben aühf mezunuyum iühf kamu hukuku Yüksek Lisans ön seçimine müracat ettim olumlu sonuçlandı. 50 kontenjan var. yalnızca 11 tanesi iühf. Geri kalan ağırlıklı olarak aühf ve bilkent. İühfliler, hocalarının saçma zorlaması yüzünden kendi okulunda son 2 senedir YL yapmakta çok zorlanıyor. Ortalamaları düşük kalıyor, eğer akademi düşünmüyor ve avukatlık düşünüyorsan iühf tavsiye ederim kesinlikle
-
Aslında hakim savcılık istiyorum ancak akademi de olabilir diye düşünüyorum.
İlk sıraya Ankara hukuk yazacağım ancak Ankara gelmezse Gazi, Marmara, DEÜ den birini yazıp son sene yatay geçişle iühf ye geçmek mantıklı mı ?
Diplomada iühf yazması daha iyi olur herhalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur2021 -- 26 Haziran 2022; 18:16:50 >
Hocam fen çözdünüz mü ?
-
Çözmedim
Hocam iü hazırlığı boun hazırlığına gelmez. Ama yds veya yökdil’den 70 üstü puan aldırır. Hiç yoktan iyidir. Ben olsam hazırlık okurdum bir sene. Çünkü sonraki senelerde hem okul hem ingilizce zor olabiliyor. Aühf iühf tartışmasına girmek istemiyorum. Yeniçeri şimdi hakaret eder. Ama kalite her yerde kendini belli eder. İstanbuldaki bazı huluk ofislerinin sadece iühf mühf mezunu istediklerini duydum.
Ayrıca iühf mezunları akademide iyi ortalamaları varsa çok efsane yerlere geldiğini de gördüm. Hakim savcılık sınavlarında da çok başarılı bir okul. Başarılı olmasının nedeni sınavlar değil. Geçmiş yıllardaki çalışma tecrübesidir. Kısaca ortalama yapmak çok zor değil. Ama ortalama öğrenci ortalamayı biraz zor yapar. İyi ortalama da bu okuldan dolayı her yerde sana referans olur
Daha çok emek ister akademide ilerlemek. İühf zor okul. Ama ortalamayı yapan yapıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- tıpta sınıfta kalmak
- eyüp boncuk kaç yaşında
- kenko alarm kapatma
- siyaset bilimi ve kamu yönetimi işsiz kalır mi
- grammarly türkçe
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X