Şimdi Ara

İstanbul hukuk hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çözssen 15-20 yaparmıydın ?

• onur2021 kullanıcısına yanıt

Hakim savcılık istiyorsanız

1. Ankara hukuk
    2. Gazi hukuk
    3. hacettepe hukuk

Akademi istiyorsanız da aynı sıralamayı yapın hatta eğer şanslı olur da numaranız tek haneli olursa Ankara hukukta daha yüksek ort yaparsınız. Aühfde iki şube var. Ben tek idim. Tek şubeye A şubesi, çift şubeye B şubesi deniliyor. A kolay, B hard zor. Baya zor. Eğer şanslı iseniz aühf çok daha iyi olur A şubesi.

Not: Hakim savcılık komisyonunda olan Adalet bakanlığı Arb. Daire başkanı Hakan Öztatar, TBB başkanı Erinç Sağkan, Eski TBB başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Noterler Birliği başkanı Dursun Cin gibi isimler Ankara Hukukta kadrolu akademisyenler. Dolayısıyla hakim-savcılık için çevren yoksa aühfde bolca çevre yaparsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 26 Haziran 2022; 18:45:21 >
  • Ek olarak yatay geçiş konusunu araştırın her okul son sene kabul etmiyor, edenlerin de bir kısmı her dersi saymıyor. Yani yatay geçiş konusu biraz göreceli konu, okuldan okula değişir şartları

• -Hiç yoktan iyidir niyetiyle okumaktansa dil kursuyla geliştirmek daha mantıklı değil mi? Terminoloji bakımından kıt kalabilir ama zaten aman aman ingilizceye boğulan bir bölüm değil hukuk(?) [hatta kendim bile baya yol katedeceğimi düşünüyorum, İnternet ve çeşitli dijital kursların olması gibi imkanlarla. Bu yaz dil üzerine düşme fırsatı buldum sonunda]

Hukuka ısınmadan önce biraz zoraki şekilde hakim olup memur olurum diyordum ama bölüm kafama yattıktan sonra avukatlıkta çabaladığım taktirde önümün daha açık olduğu yargısına vardım.

Hukuk seçersem avukatlıktan ilerleyeceğim gibi duruyor. Sonradan kamuya geçmeyi düşünürsem de bi sıkıntı olmaz galiba?

-stajds asgariye çalıştırma bu üni mezunlarına da işliyor mu?

-garantinin sadece tıpta olduğunu göz ardı edersek- Mezun fazlalığı gözümü korkutmuyor değil ama iühf aühf mühften mezun olmak bi nevi garanti oluyor dediğinize bakarsak. Yine de zirvede rekabet çoktur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gazi hukuk yok ki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkürler hocam. Ankara değil de Gazi veya Hacettepe olursa savcılık için çevre oluşturmak için yapılabilecek bir şey var mı ?

• 35 falan yapardım fen çalışmadım çünkü son ay

• rasyonel glikoz kullanıcısına yanıt
    Etiket açısından iühf çok avantaj sağlar. Bir de mezunları birbirini çok tutuyor. İnanılmaz bir dayanışma var aralarında.

İngilizceyi okul ile birlikte götürürsünüz. Eğer ingilizceniz iyi olursa çok avantaj sağlarsınız

Avukatlık düşünüyorsanız iühf sizin için en doğru tercih olacaktır.

Hocam staj ile ilgili yeni durumu gerçekten bilmiyorum. Sanki başka işte çalışma durumu geldi diye biliyorum. Yani stajyer hem bir işte çalışıp hem de staj yapabilir.

Not: Bir iühf’lü kendi hakkıyla bir yere gelir. Diğer okul mezunları ise kafaları kayırmacılığa çalışır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

keşke çözseydiniz hocam. TIP Top üni filan yapardınız rahat

• Bilmiyorum belki olabilirdi ancak olsa bile hukuk yazacaktım zaten

hocam bu hukuk sevdanız ne zamandır var cidden merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYAT BİTTİİ -- 26 Haziran 2022; 23:32:39 >
  • Hocam ben b şubesindeyim. İflahımızı kuruttu bu sene Selin Esen Arnwine.

• Not: Bir iühf’lü kendi hakkıyla bir yere gelir. Diğer okul mezunları ise kafaları kayırmacılığa çalışır

Hocam bu şekilde bir genelleme yapmanız ne kadar doğru? Ne yani ben ankara hukuk'tan mezun olunca kafam o işlere mi çalışacak. İstanbul hukuk'u da tercih edebilirdim ama etmedim.

• TAHA_Fe kullanıcısına yanıt
    Bir aühf’lüden bunları duymak güzel hocam. Sizin okuldaki genel izleniminiz nedir peki? Kayırmacılık kafası had safhada değil mi?

• Aslına bakarsanız 4 sene önce falan savcı olmak istiyordum ancak sürekli referansın yoksa unut demeleri beni vazgeçirmişti. Sonra bu senenin ortalarında yine geldi aklıma ben de YouTubede kariyer canlı yayınlarına katilan savcıları falan dinledim orada bayağı sevdim zaten daha sonra da adliyeye gittim orada duruşmalara katıldım hakim ve savcılara görüştüm. Adliyeye sayısalcı girdim eşit ağırlıkçı çıktım diyebilirim. Bir de klasiktir ama mesleğin bana uygun olacağını düşünüyorum ki çevremdeki herkes de bu konuda benimle hemfikir. Keşke biraz daha erken adliyeye gitseydim diyorum ama yapacak bir şey yok.

Mesela adliyede sınavın açıklanınca yine gelebilirsin yardımcı oluruz demişlerdi su an sırf yine gidebilmek için açıklanmasını bekliyorum.

Hocam mesleğin zirvesi avukatlıktır her zaman. Hukuk sisteminde hakim tam olarak karar veremiyor. Özgür hareket etse bölge adliye mahkemesi notunu kırıyor. Notun kırıldığında daha kötü yerlere tayinin çıkıyor. Bir de iş yoğunluğundan hakim savcılar niye beraat verdiğini bile bilmiyor. Ama statüsü var. 25000 hakim savcı var ülkemizde. Başlar başlamaz yüksek maaşla başlıyorsun. Avukatlıkta bu pek mümkün değil. İstisnası var tabii ki.

Kendini bulman güzel olmuş. Çıktığın yolda başarılar diliyorum

• Hukuk seçme konusunda hala kararsızım. Ama seçersem büyük ihtimal bu iühf olacak. Bakalım artık. teşekkür ederim cevaplarınız için:)

• Hocam tamamen bilgi amaçlı söyleyim: belli ki CMK görmemişsiniz henüz, ilk derece mahkemesinin verdiği kararı BAM'ın kaldırması sonucu hakiminpuanı vs düşmez çünkü puan değil derece sistemi var. Derece sistemi de isabetli karar değil kıdemi esas alır. Dolayısıyla BAM'ın kararı kaldırması sonucu ilk derece mahkemesi hakimi kötü yerlere tayin çıkmaz. Zira ''Hakimlik Teminatı'' müessesi vardır ve tayin dahil tüm özlük hakları burada korunur ve esasları belirtilir. Ek olarak savcı beraat kararı veremez, savcı yalnızca KYOK veya yeni düzenleme ile hayatımıza giren ŞYOK kararı verebilir, aksi durumda zaten iddianame hazırlamak zorunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 27 Haziran 2022; 1:2:39 >
  • Hocam siz niye hep gerginsiniz?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.