Şimdi Ara

İstanbul hukuk vs ankara hukuk (Hukuk mu İİBF mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
3
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eşit ağırlıkta 1.5k-2k gibi bir sıralama bekliyorum ekonomi istiyordum ancak türkiyenin içinde bulunduğu durum malum ortada her geçen gün şirketler kapaniyor ,5 sene sonrası ne olacak o da belli değil.Mezun olunca asgari ücretle çalışmakta istemiyorum.
    Artık risk alamam bu yüzden ailemi ve hocalarimida dinleyip hukuk seçeceğim.
    Suan da istanbul ve ankara hukuk arasında gidip geliyorum.Ankara şehrine pek ısınamadım ama hakim olmak istediğim için ankara hukuk daha avantajlı gorunuyor.İstanbulda güzel şehir bilmiyorum çok kararsızım
    Sizin bu konu hakkında düşünceniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcyusuf21 -- 23 Temmuz 2020; 3:4:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam bu ilgi meselesi bana bilkent işletme gs iktisat geliyordu ancak ben iş alanına göre tercihte bulundum. Hukukun iş alanı iibfden daha geniş. Yalnızca hukuk mezunlarının yapabileceği meslekler : Hakim-savcı-avukat- noter- arabulucu - hukuk yüksek lisansı. Ancak yalnızca iibf mezunları için kanunen ayrılmış bir bölüm yok... dolayısıyla hukuk mezunu ve hatta mühendislik, matematik, fizik gibi alanlardan mezun insanlar da iibf'nin pozisyonuna başvurabilir. Ben bu düşüncelerle hukuk seçmiştim. Yani biraz düşünce meselesi
    hocam ciddi düşünüyorsan tavsiyem konuşulanlara aldanma.yok şu kadar mezun var yok şu kadar hf var.nedendir bilinmez çok kötüleniyor hfler.ben de yakın zamana kadar iibf düşünüyodum ama bay baya kaydım gibi.hem hukuk saygın meslek iibflere göre.hem de bir sürü kolları var.bence doğru yoldasınız hocam.devam edin.belki birisinde görüşürüz
    Her önüne gelen geçen sene iibf moruk diye diye uçurdular bölümleri anasını satayım.Yanlış anlaşılmasın ben de ekonomi okumak istiyorum ama bunu gerçekten en kaba şekilde paraya ilgim olduğu için istiyorum.Millet ezbere yazdı geçen yıl iibf dir uluslararası ticarettir şudur budur bölümler uçtu gitti.Bakalım kaç sene sonra bunlar dışarıya çıkabilecek.Ooo İİBF yazdın hemen sınır kapısının anahtarını verelim gibi bir durum yok.Bununla ilgili yakın zamanda bir konu açmayı da düşünüyordum.Turizm İşletmeciliğini vs sırf Boun olduğu için 10k dan yazacaklar vardı yazdılar da.Ulan o bölümü başka ünide olsa yüzüne bakmazsın Boun olunca vay efendim şu bu ulan her Boun mezunu iş mi buluyor.Kaç tane turist geldi bu sene de işletme yapacaksın.Belirli bir sistem oturmuş zaten neyse daha fazla konuşmama gerek yok.Konu sahibi arkadaşın konusu kirlettim ama benimle aynı şekilde düşünen insanları görünce sevindim.Her bölümde kalifiyeli eleman lazım,sabah adam mühendis olmayın diye konu açıyor ondan önceki gün eczacı olmayın şu olmayın bu olmayın.İnsanlar kendini geliştirdikten sonra hukukta vs neden iş bulamasın abi.Ortada bir toplum varsa orada hukukçu da lazımdır doktor da lazımdır yani.
    Açıkçası ben forumda kimse hukuk tercih etmesin diye işletmeyi,ekonomiyi,ybs yi,uluslararası ticareti öven kişilerin olduğunu düşünüyorum.Yosa başka açıklaması olamaz.Ortada bir tane örnek gösterilebilecek iyi yerlere gelmiş tanınmıs uluslararası ticaret ,yönetim bilişimleri mezunu yok ama gel gör ki sıralamaları yükseliyor.
    Şahsen bu bölümü tercih edip sıralamasına yazık edenlere üzülüyorum.Geçen sene ybs nin yüksekokul olduğunu ,güney kampüste yer almadığını kazandıktan sonra öğrenen ve büyük hayal kırıklığı yaşayan tanıdıklarım var.Gerçten hem üzülüyorum hem de sırf sağda solda gördükleri için tercih edenlere acıyorum.Tabi herkesin kendi hayatı.
    odtü işletmeyi birakip ankara hukuka geçtim.

odtu'ye buyuk hayallerle girmistim. iste hemen hemen her iibf sececek ogrenci gibi. yurt disindan hemen beni kapacaklardi,ceo olacaktim,cok iyi kazanacaktim,mukemmel bir yasamim olacakti vs.

okulda 2 sene gecirdikten sonra 2.sinifin sonunda yaz stajimi yaparken(2.stajimdi bir tane de 2. sinifta yapmistim) odtu isletme ile ilgili beklentilerimin cogunun hayal oldugunu gordum. yani bu bolumu bitirince ya bankaya giriyorsun ya big4 ya da bir sirkette pazarlama satis vs. klasik beyaz yaka hayati iste. istanbul disindaki sehirlerde is bulmak bile cok zor. aldigim kararlar da ankara hukuk'a geçtim 2 senedir de buradayim cok mutluyum acikcasi keske en bastan burayi yazsaydim
    ybs konusunda katılıyorum. Geçen sene az daha aühf'ü bırakıp boun ybsye geçecektim ancak boun iktisat mezunu bir tanıdık o sözü ile beni caydırdı :

-''İibf'de ne kadar kapsamlı hukuk görüyorsa, ybs de o derece yazılım görüyor''

Ayrıca benzer ikilemi yaşayan insanlar için konu açmıştım. Buraya da linkini bırakayım :

https://forum.donanimhaber.com/boun-ybs-ankara-hukuk-detayli-arastirdim-ve-sonuc--139228007
  • hocam iki sehri de, iki okulu da gez derim imkanin varsa.bu iki okul arasinda pek fark yok.hangisi icine sinerse orayi yaz...

• hocam az önce bir arkadaş açmış bu konuyu. Orada da bir kaç şey yazdım buyrun linki :

https://forum.donanimhaber.com/ankara-hukuk-mu-istanbul-hukuk-mu--144666890

Ayrıca bir de Ankara hukuk 2020 tanıtım paylaşmıştım onunda linkini bırakayım :

https://forum.donanimhaber.com/ankara-universitesi-hukuk-fakultesi-tanitim-2020--141887188

Hakim savcılık sınav sonuçları 2018 :
    yokatlas.yok.gov.tr
    Adalet Bakanlığı Adli Yargı Sınavı | Mezun Başarı Atlası
    https://yokatlas.yok.gov.tr/mezun-basari-atlasi-tablo.php?s=5

edit : baktım da istanbul hukuku tanıtmamış kimse. Keşke bir arkadaşımız da istanbul hukuku tanıtsa. Hiç toplu bilgi yok formda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 23 Temmuz 2020; 0:48:20 >

• Ekonomi konusunda haksız mıyım hocam?
    Bir de araştırdıgıma göre daha hakimlik öğrencisiyken bile 8k maaş veriyorlarmiş üstüne insanların saygı duyması da var.
    Ekonomiyi artık uçsuz bir tünel gibi goruyorum sonunda ne çikacaği belli değil.

• Hocam sizin daha önce bir mesajinizi görmustum odtü iktisadı bırakıp ankara hukuka geçmiştiniz yanılmiyorsam.
    Nasıl bir sürecti neden böyle bir karar aldınız?
    Bilgilendirirseniz sevinirim.

• mcyusuf21 kullanıcısına yanıt
    hocam bu ilgi meselesi bana bilkent işletme gs iktisat geliyordu ancak ben iş alanına göre tercihte bulundum. Hukukun iş alanı iibfden daha geniş. Yalnızca hukuk mezunlarının yapabileceği meslekler : Hakim-savcı-avukat- noter- arabulucu - hukuk yüksek lisansı. Ancak yalnızca iibf mezunları için kanunen ayrılmış bir bölüm yok... dolayısıyla hukuk mezunu ve hatta mühendislik, matematik, fizik gibi alanlardan mezun insanlar da iibf'nin pozisyonuna başvurabilir. Ben bu düşüncelerle hukuk seçmiştim. Yani biraz düşünce meselesi
  • K

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayıpSStaburu -- 15 Ağustos 2020; 4:3:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    istanbul hukuk olur mu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kayıpSStaburu kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam ikisi de en iyilerden üzeceklerini sanmam.

• kayıpSStaburu kullanıcısına yanıt
    ybs konusunda katılıyorum. Geçen sene az daha aühf'ü bırakıp boun ybsye geçecektim ancak boun iktisat mezunu bir tanıdık o sözü ile beni caydırdı :

-''İibf'de ne kadar kapsamlı hukuk görüyorsa, ybs de o derece yazılım görüyor''

Ayrıca benzer ikilemi yaşayan insanlar için konu açmıştım. Buraya da linkini bırakayım :

https://forum.donanimhaber.com/boun-ybs-ankara-hukuk-detayli-arastirdim-ve-sonuc--139228007
  • Açıkçası yazılım ve bilgisayar mezunu varken yüksekokul ybs mezununu işe almam işveren olsaydım.

• Hocam Ankara hukukta okuduğunuzu söylediğinizde insanların size karşı bakış açısı değişiyor mu,gozlerinde bir yükselme yaşıyor musun benim için onemli bir konu

• hocam ciddi düşünüyorsan tavsiyem konuşulanlara aldanma.yok şu kadar mezun var yok şu kadar hf var.nedendir bilinmez çok kötüleniyor hfler.ben de yakın zamana kadar iibf düşünüyodum ama bay baya kaydım gibi.hem hukuk saygın meslek iibflere göre.hem de bir sürü kolları var.bence doğru yoldasınız hocam.devam edin.belki birisinde görüşürüz
  • sınav bittiğinden beridir forumu takip eden misafirim konuyu görünce hesap açma gereği duydum çünkü aynı olaydan ben de muzdaribim geçen seneye göre 1100-1300 arası bekliyorum istanbul hukuk ve ankara hukuk arasında kararsız kaldım forumda da hukuk konusunda yeterli bilgilendirme olduğunu düşünmüyorum 5 konudan 4 ü iibfyle ilgili hukuk neden konuşulmuyor bu forumda eğer bilinçsiz bir birey olsaydım forum yüzünden aklım iibfye kayardı diye düşünüyorum
  • mcyusuf21 kullanıcısına yanıt
    oluyor tabi hocam. Özellikle +40 yaş be 12.sınıf kitle tarafından inanılmaz bir geri dönüş alıyorum. Eğer yanlış anlaşılmazsa kütüphanede sırf üstümdeki ankara hukuk sweatshirtümden dolayı benimle tanışan sohbet eden karşı cinsler oldu. Sakın yanlış anlaşılmasın sadece yaşadığım şeyleri söyledim. Benzeri de istanbul hukukta okuyanlarda da oluyordur hocam. Bu iki okul çok kötü duruma da düşse bir kere adı çıkmış zaten. Ekol durumdalar. Sokaktaki insanlar tarafından güzel iltifatlar alırsın
  • stephan appiah44 kullanıcısına yanıt
    malesef hocam. Bir de hukuka meslek lisesi muamelesi yapan bolca trol var. İşte bu yüzden yalnızca çok iyi tanıdığım bildiğim okulu ''ankara hukuku'' tanıttım. Mecbur hissettim. Çünkü çok soru geliyordu ve forumda dağınık bilgiler vardı ben de topladım. Okumak isterseniz buyrun :

https://forum.donanimhaber.com/ankara-universitesi-hukuk-fakultesi-tanitim-2020--141887188
  • hocam o troller bu forumda gereksiz bir hukuk antipatikliği yaratmış hukuk düşünen adamın da aklı cayıyor ister istemez.teşekkür ettim hocam inceleyeceğim
  • stephan appiah44 kullanıcısına yanıt
    O yanlıştan tercih öncesi dönemem benim adıma büyük bir şans

• Her önüne gelen geçen sene iibf moruk diye diye uçurdular bölümleri anasını satayım.Yanlış anlaşılmasın ben de ekonomi okumak istiyorum ama bunu gerçekten en kaba şekilde paraya ilgim olduğu için istiyorum.Millet ezbere yazdı geçen yıl iibf dir uluslararası ticarettir şudur budur bölümler uçtu gitti.Bakalım kaç sene sonra bunlar dışarıya çıkabilecek.Ooo İİBF yazdın hemen sınır kapısının anahtarını verelim gibi bir durum yok.Bununla ilgili yakın zamanda bir konu açmayı da düşünüyordum.Turizm İşletmeciliğini vs sırf Boun olduğu için 10k dan yazacaklar vardı yazdılar da.Ulan o bölümü başka ünide olsa yüzüne bakmazsın Boun olunca vay efendim şu bu ulan her Boun mezunu iş mi buluyor.Kaç tane turist geldi bu sene de işletme yapacaksın.Belirli bir sistem oturmuş zaten neyse daha fazla konuşmama gerek yok.Konu sahibi arkadaşın konusu kirlettim ama benimle aynı şekilde düşünen insanları görünce sevindim.Her bölümde kalifiyeli eleman lazım,sabah adam mühendis olmayın diye konu açıyor ondan önceki gün eczacı olmayın şu olmayın bu olmayın.İnsanlar kendini geliştirdikten sonra hukukta vs neden iş bulamasın abi.Ortada bir toplum varsa orada hukukçu da lazımdır doktor da lazımdır yani.

• Açıkçası ben forumda kimse hukuk tercih etmesin diye işletmeyi,ekonomiyi,ybs yi,uluslararası ticareti öven kişilerin olduğunu düşünüyorum.Yosa başka açıklaması olamaz.Ortada bir tane örnek gösterilebilecek iyi yerlere gelmiş tanınmıs uluslararası ticaret ,yönetim bilişimleri mezunu yok ama gel gör ki sıralamaları yükseliyor.
    Şahsen bu bölümü tercih edip sıralamasına yazık edenlere üzülüyorum.Geçen sene ybs nin yüksekokul olduğunu ,güney kampüste yer almadığını kazandıktan sonra öğrenen ve büyük hayal kırıklığı yaşayan tanıdıklarım var.Gerçten hem üzülüyorum hem de sırf sağda solda gördükleri için tercih edenlere acıyorum.Tabi herkesin kendi hayatı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.