< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcyusuf21 -- 23 Temmuz 2020; 3:4:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcyusuf21 -- 23 Temmuz 2020; 3:4:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
K
|
hocam bu ilgi meselesi bana bilkent işletme gs iktisat geliyordu ancak ben iş alanına göre tercihte bulundum. Hukukun iş alanı iibfden daha geniş. Yalnızca hukuk mezunlarının yapabileceği meslekler : Hakim-savcı-avukat- noter- arabulucu - hukuk yüksek lisansı. Ancak yalnızca iibf mezunları için kanunen ayrılmış bir bölüm yok... dolayısıyla hukuk mezunu ve hatta mühendislik, matematik, fizik gibi alanlardan mezun insanlar da iibf'nin pozisyonuna başvurabilir. Ben bu düşüncelerle hukuk seçmiştim. Yani biraz düşünce meselesi
|
Açıkçası yazılım ve bilgisayar mezunu varken yüksekokul ybs mezununu işe almam işveren olsaydım.
|
hocam ciddi düşünüyorsan tavsiyem konuşulanlara aldanma.yok şu kadar mezun var yok şu kadar hf var.nedendir bilinmez çok kötüleniyor hfler.ben de yakın zamana kadar iibf düşünüyodum ama bay baya kaydım gibi.hem hukuk saygın meslek iibflere göre.hem de bir sürü kolları var.bence doğru yoldasınız hocam.devam edin.belki birisinde görüşürüz
|
Ekonomi konusunda haksız mıyım hocam?
Bir de araştırdıgıma göre daha hakimlik öğrencisiyken bile 8k maaş veriyorlarmiş üstüne insanların saygı duyması da var. Ekonomiyi artık uçsuz bir tünel gibi goruyorum sonunda ne çikacaği belli değil. |
Her önüne gelen geçen sene iibf moruk diye diye uçurdular bölümleri anasını satayım.Yanlış anlaşılmasın ben de ekonomi okumak istiyorum ama bunu gerçekten en kaba şekilde paraya ilgim olduğu için istiyorum.Millet ezbere yazdı geçen yıl iibf dir uluslararası ticarettir şudur budur bölümler uçtu gitti.Bakalım kaç sene sonra bunlar dışarıya çıkabilecek.Ooo İİBF yazdın hemen sınır kapısının anahtarını verelim gibi bir durum yok.Bununla ilgili yakın zamanda bir konu açmayı da düşünüyordum.Turizm İşletmeciliğini vs sırf Boun olduğu için 10k dan yazacaklar vardı yazdılar da.Ulan o bölümü başka ünide olsa yüzüne bakmazsın Boun olunca vay efendim şu bu ulan her Boun mezunu iş mi buluyor.Kaç tane turist geldi bu sene de işletme yapacaksın.Belirli bir sistem oturmuş zaten neyse daha fazla konuşmama gerek yok.Konu sahibi arkadaşın konusu kirlettim ama benimle aynı şekilde düşünen insanları görünce sevindim.Her bölümde kalifiyeli eleman lazım,sabah adam mühendis olmayın diye konu açıyor ondan önceki gün eczacı olmayın şu olmayın bu olmayın.İnsanlar kendini geliştirdikten sonra hukukta vs neden iş bulamasın abi.Ortada bir toplum varsa orada hukukçu da lazımdır doktor da lazımdır yani.
|
Açıkçası ben forumda kimse hukuk tercih etmesin diye işletmeyi,ekonomiyi,ybs yi,uluslararası ticareti öven kişilerin olduğunu düşünüyorum.Yosa başka açıklaması olamaz.Ortada bir tane örnek gösterilebilecek iyi yerlere gelmiş tanınmıs uluslararası ticaret ,yönetim bilişimleri mezunu yok ama gel gör ki sıralamaları yükseliyor.
Şahsen bu bölümü tercih edip sıralamasına yazık edenlere üzülüyorum.Geçen sene ybs nin yüksekokul olduğunu ,güney kampüste yer almadığını kazandıktan sonra öğrenen ve büyük hayal kırıklığı yaşayan tanıdıklarım var.Gerçten hem üzülüyorum hem de sırf sağda solda gördükleri için tercih edenlere acıyorum.Tabi herkesin kendi hayatı. |
odtü işletmeyi birakip ankara hukuka geçtim.
odtu'ye buyuk hayallerle girmistim. iste hemen hemen her iibf sececek ogrenci gibi. yurt disindan hemen beni kapacaklardi,ceo olacaktim,cok iyi kazanacaktim,mukemmel bir yasamim olacakti vs. okulda 2 sene gecirdikten sonra 2.sinifin sonunda yaz stajimi yaparken(2.stajimdi bir tane de 2. sinifta yapmistim) odtu isletme ile ilgili beklentilerimin cogunun hayal oldugunu gordum. yani bu bolumu bitirince ya bankaya giriyorsun ya big4 ya da bir sirkette pazarlama satis vs. klasik beyaz yaka hayati iste. istanbul disindaki sehirlerde is bulmak bile cok zor. aldigim kararlar da ankara hukuk'a geçtim 2 senedir de buradayim cok mutluyum acikcasi keske en bastan burayi yazsaydim |
ybs konusunda katılıyorum. Geçen sene az daha aühf'ü bırakıp boun ybsye geçecektim ancak boun iktisat mezunu bir tanıdık o sözü ile beni caydırdı :
-''İibf'de ne kadar kapsamlı hukuk görüyorsa, ybs de o derece yazılım görüyor'' Ayrıca benzer ikilemi yaşayan insanlar için konu açmıştım. Buraya da linkini bırakayım : https://forum.donanimhaber.com/boun-ybs-ankara-hukuk-detayli-arastirdim-ve-sonuc--139228007 |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 23 Temmuz 2020; 0:48:20 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayıpSStaburu -- 15 Ağustos 2020; 4:3:47 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|