Şimdi Ara

İstanbul'da yer gök Mercedes CLA olmuş durumda... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
7.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum parasi olan alir tabiki, bende Mart’ta aldim aracimi. Firsat fiyat oldu aldim. Ama ulkedeki cogunlugu olusturan fakir kesimi gormezden gelmemek gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu ne boş boş konuşmuş bu konuyu açan. Uzun süredir arka arkaya böyle boş ve gereksiz yorumlar görmedim. Tabi ki BLOK.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Dostum parasi olan alir tabiki, bende Mart’ta aldim aracimi. Firsat fiyat oldu aldim. Ama ulkedeki cogunlugu olusturan fakir kesimi gormezden gelmemek gerek.
    Elbette. Alamayan insan olmadığını iddia etmiyorum ben de.
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt
    Tabiki herkes ac degil, fakat halkin buyuk bir bolumu fakir. Bunu gormemek icin agir yandas olmak lazim.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Para artik pul oldu. 390.000 arac icin buyuk para degil artik. Luks arac bile alamiyorsun maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Para artik pul oldu. 390.000 arac icin buyuk para degil artik. Luks arac bile alamiyorsun maalesef.
    Şu konuya girip yorum yazanların kaçı hayatında o parayı banka hesabında görmüştür merak ediyorum.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Çalışansan zaten orta gelirli olmaya mahkumsundur, CEO'da olsan farketmez. Benim çalıştığım şirketin CEO'su 50 bin alıyordur büyük ihtimalle. Zengin mi değil. Mesailerle sınırlı çalışıyor birilerinden emir alıyor. 8 ay yemeden içmeden çalışsa anca CLA alabiliyor mesela. Yurtdışında da aynı, tek fark orda temel ihtiyaçlarına daha kısa sürede çalışarak ulaşıyorsun ve refah var. Ama şöyle bir nokta da var ki zamanında okumayıp bir mesleğin ucundan tutanlar şuan benden fazla kazanıyor olabilir yine de pişman değilim mühendis olduğum için. Yurtdışına kaçamadıkça Türkiye'de ne yapsam orta gelirli olmaya ve diken üstünde yaşamaya mahkumum zaten.
  • Mariachi@ kullanıcısına yanıt
    2milyon çok iyimser bir sayı olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Fiyatlar yüksek olduğu için çoğu kişi araba alamıyor bu ülkede. Bu doğru ancak her şeye rağmen şu zamanda bile Mayıs ayında inanılmaz bir otomobil satışı gerçekleşmiş durumda. İnsanlar bunu görmezden gelmeye çalışıyorlar. Mayıs ayında adam akıllı sokağa çıkamadık ama binlerce Mercedes satılmış şaka gibi.

Alıntıları Göster
    Mayıs ayında binlerce Mercedes mi satılmış? Hafif ticariyi dahil etmeyince 1000 tane bile Mercedes satılmamış, 2020'nin başından beri 5000'e yakın araç satılmış.80 milyonluk ülkede 5000 Mercedes satılınca tüm İstanbul nasıl Mercedes doluvermiş anlayamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: ReaLGz

Çalışansan zaten orta gelirli olmaya mahkumsundur, CEO'da olsan farketmez. Benim çalıştığım şirketin CEO'su 50 bin alıyordur büyük ihtimalle. Zengin mi değil. Mesailerle sınırlı çalışıyor birilerinden emir alıyor. 8 ay yemeden içmeden çalışsa anca CLA alabiliyor mesela. Yurtdışında da aynı, tek fark orda temel ihtiyaçlarına daha kısa sürede çalışarak ulaşıyorsun ve refah var. Ama şöyle bir nokta da var ki zamanında okumayıp bir mesleğin ucundan tutanlar şuan benden fazla kazanıyor olabilir yine de pişman değilim mühendis olduğum için. Yurtdışına kaçamadıkça Türkiye'de ne yapsam orta gelirli olmaya ve diken üstünde yaşamaya mahkumum zaten.
    Allah herkese kolaylık versin. Forumda mühendislerin açtığı konuları görünce üzülüyorum. Bu zamanda ortalama bir mühendis olmak yerine bir mesleğin ucundan tutup gidenler 30 yaşına geldiğinde evini arabasını bütün düzenini kurmuş oluyorlar.

Dayımın bir çocukluk arkadaşı var mesela, çocuğun ailesi zamanında kapıcıymış, çocuğu berbere çırak olarak vermişler. Zamanla esnaflığı vs. halletmiş işini gücünü devam ettirmiş. Evi arabası yazlığı vs. her şeyi var şimdi. Bu zamanda mühendisin çalıştığı firmadaki şirket arabasından satın alacak bir durumu bile kalmadı. İyi bir eğitim alıp okul okumak önemlidir ve olması gerekendir lakin ülkemizdeki sistem okuyan insanlara direkt zarar olarak geri dönüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wjéasz

2milyon çok iyimser bir sayı olmuş
    Gördüğünüz o apartmanların dükkanların arsaların sahipleri var biliyorsunuz değil mi?
  • yaw şuan 2012 ford focus dizel otomatık 65 bın de bır arac 130 bın en düşüğü,
    Sıfır 2020 focus 210-270 bın arasında.

2.el mercedes cla 200-270 bın arası de 2015-2018 model arası 300 bın de.

Yanı ben olsam ford focus 250. bın verecegıme mercedesın gıder cla serisini alır keyfıme bakarım. yok motuur renaultmus yok şumus bumuş. ılgılendırmez . mercedes sonucta derim keyfımı alır 1 sene sonra satarım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilmirem

Mayıs ayında binlerce Mercedes mi satılmış? Hafif ticariyi dahil etmeyince 1000 tane bile Mercedes satılmamış, 2020'nin başından beri 5000'e yakın araç satılmış.80 milyonluk ülkede 5000 Mercedes satılınca tüm İstanbul nasıl Mercedes doluvermiş anlayamadım

Alıntıları Göster
    Bu zamanda bu kadar araba satılması azımsanacak bir seviye değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pain

yaw şuan 2012 ford focus dizel otomatık 65 bın de bır arac 130 bın en düşüğü,
    Sıfır 2020 focus 210-270 bın arasında.

2.el mercedes cla 200-270 bın arası de 2015-2018 model arası 300 bın de.

Yanı ben olsam ford focus 250. bın verecegıme mercedesın gıder cla serisini alır keyfıme bakarım. yok motuur renaultmus yok şumus bumuş. ılgılendırmez . mercedes sonucta derim keyfımı alır 1 sene sonra satarım :)
    Aynen katılıyorum.

Zaten üstteki mesajlarda da yazmıştım. Millet Focus fiyatlarından sonra direkt premium modellere kaydı.
  • Stand babacım herkes zengin doğmuyor ne yazikki çok şeyi atlayıp yazmışsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kriz zamanında zenginin parası daha fazla artar, fakir daha da aç kalır. Bu ekonomik durumları yanlış yorumlayıp konu açmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mariachi@

Stand babacım herkes zengin doğmuyor ne yazikki çok şeyi atlayıp yazmışsın.
    Bebeişim biliyorum.

Neyse Allah herkesin gönlüne göre verir umarım.
  • CLA 390 bin olmuş öh Önceden ÖTV indirimlerinde krediyle peynir ekmek gibi C, E, 3-5 serisi satılırdı. Şimdi CLA ulan ülkedeki düşüşe bak hala zengin diyorlar

8 Bin TL kazanıyor(ki kazanabilen kesim sınırlı) olsan, 4 yıllık maaşının tamamı ile, anca 1 CLA alabiliyorsun. O da hiç bir şey yemez,içmez, fatura ödemez, yaşamazsan

La ala ala CLA alabiliyorsun, Almanya'da zenginim CLA'ya biniyorum desen kıçıyla gülerler. Almanya'da ise 20 aylık asgari ücret(vasıfsız, elinden hiç bir iş gelmeyen, tuvalet temizle desen onu bile doğru düzgün yapamayacak kişilerin aldığı maaş orası için) maaşıyla alınıyor.

Aynen zengin(!) ülke aynen cla süper(!) araba

• quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

Kriz zamanında zenginin parası daha fazla artar, fakir daha da aç kalır. Bu ekonomik durumları yanlış yorumlayıp konu açmayın.
    Benlik bir durum yok aç kendin bak Mayıs ayı satışlarına.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.