Şimdi Ara

İSS önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yerel bir internet sağlayıcısından bilindik bir servis sağlayıcısına geçmek istiyorum. Aklımda Türknet var acaba şu an Turknet kullanıcıları halihazırda bir problem yaşıyor mu? Türknet in iterneti nasıldır? ya da sizce en f/p iss hagisidir? (35mpbs internet benim için çok bile)



  • Dostum fp diye bir şey yok. Ucuz ve çok sorunlu İnternet var. Pahalı ve az sorunlu İnternet var. Benim de bu ay taahhütüm bitiyor ttnet ile ve ben de bir süresi araştırdım ve kalmaya karar verdim. Sebebine gelirsek.

    Birkaç sene önce farklı zaman dilimlerinde Turket maceram oldu. Hiçbir zaman taahhüt ettikleri hızı vermediler. Burada bahsettiğim şey 100 vermesi gerekirken 95 verdi değil. 75 vermesi gerekirken 5 mbps hız verdi. Akşam herkesin eve gittiği zaman diliminde her akşam ama her akşam 6 ile 12 arası internette oyun vs. unut. Müşteri hizmetleri vardı en azından o dönem. Şu an sadece İnternet sitelerinden ticket açarak cevap bekliyorsun ve 24 saat sürüyor her cevap. Yani mesela netin yok gitti 24 saat onlar cevap atana kadar bekleyeceksin. Turknet şu an nasıl bilmiyorum ama araştırdığım ve yorumlarda okuduğum kadarıyla hala aynı kalitesizliğe devam ediyor. Yani 35mbps bağlatırım 75 TL ye sorunsuzca kullanırım gibi bir durum yok.

    Millenicom, netspeed gibi firmaları kullanmadım ama dediğim gibi kendi taahhütüm bittiğinden dolayı hepsini araştırma fırsatım oldu. Turknet ile yaşadığım sorunlara benzer şikayetlerde pek çok konu gördüm forumda. Kısacası muhtemelen bu firmalar da sorun yaşatacaktır.

    Ben telekom ile uzatmaya neden karar verdim. Çünkü şu an 35 mbps tarifedeyim. Akşam, sabah zaman dilimi farketmeksizin bana standart olarak taahhüt ettikleri hızı veriyorlar. 2 sene boyunca neredeyse sıfır sorunla kullandım. Turknet 75 TL idi en son 35 mbps şu an ne kadar bilmiyorum. Türk Telekom şu an 35 mbps 105 TL yapmış sanırım. Yani 30 TL fark var.

    Kısacası internet işi araba gibi. Parayı ne kadar fazla verirsen o kadar az sorun çıkarıyor. Elbette telekomda sorun yaşayan ya da Turkneti sorunsuz kullanan vardır ancak ben şahsi tecrübelerime göre kesinlikle 30 lira daha ver telekom bağlat derim. Ha eğer vaktin çoksa ve İnternetimin bağlanması için 10 15 gün beklerim dersen Turknet ya da millenicom gibi Taahhütsüz yerleri de deneyebilirsin. Denersin belki sorunsuz hizmet alırsın.




  • Hizmet kalitesi olarak millenicom iyi.

    Musteri hizmetleri olarak netspeed iyi

    Sıfırdan bağlantı yapacağin için bazı problemler çıkabilir başta.

    Bir de bu aralar tüm servis sağlayıcılarda problemler var. Müşteri hizmetlerine bağlanma konusunda. Yoğun saatlerde hızin düşmesi konusunda. Türk Telekom da dahil

    O yüzden her sey normale dönene kadar biraz sıkıntı çekebilirsin.

    Bu arada Türk Telekom müşteri hizmetleri aşırı bilgisiz olsa da hizmet olarak iyidir. Ama ben 130 lira aylık para ödeyeceğim. Sorun olduğu zaman bana gelip sorun iç tesisatta bizi ilgilendirmez deyip kestirip atacak. Ya da düzeltiriz ama iç tesisat sizin sorununuz para alırız diyecek. Beğenmediğim hizmeti iptal etmek istediğimde de 1000 lira cayma bedeli çıkaracak. Biraz kumar Türk Telekom.
  • thepromh kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam Türkiyede başarılı bir iss hizmeti hayal gibi duruyor bu tabloda
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkür ederim, milenicoma ve nestspeede pek göz atmamıştım hemen onları da değerlendireceğim
  • Ben de TTNet hipernet 24 mbite kadar kullaniyorum. 23 mbit hız alıyorum. Ping konusunda da sıkıntım yok. Taahutum bitiyor. Ancak aynı paket çok pahalı netspeed ya da turknete mi geçsem karar veremedim ne yapmamı önerirsiniz
  • 2 senedir türknetteyim bazen sorunlar(paket kaybı ping vs) oluyor ama genel olarak memnunum. Kotasız olması benim için en büyük avantaj. Ttnetten geçiş yapmıştım ttnette ne aldıysam aynısını almaya devam ediyorum. Gördüğüm kadarıyla türknet ile en çok sıkıntı yaşayanlar sıfırdan bağlantı yaptıranlar. O yüzden sadece bağlantısını iptal ettirmeyip geçiş yapacaklara öneriyorum.
    Geçiş öncesi ve sonrası testlerim. 2 sene öncesine ait.
    İSS önerisi

    İSS önerisi




  • Hükümran kullanıcısına yanıt
    Merhaba, memnun olmanıza çok sevindim. Keyifli kullanımlar dilerim.
  • TURKNET kadar kötü bir ISS görmedim desem yeridir. 2 aydır bir sorunu çözemiyor. farklı bir hizmet için başvurdum. Tez zamanda sizler de kurtulursunuz umarım.

  • Turk.Net değil kesinlikle. Apayrı bir dünya, kanser eder. Bir ay bedavacı dilencileri de yok sayın. İki kez mücadele ettim kendileriyle.O zamanlar ASUS AC51 diye bir modem satarlardı. Aldım, 40 kez iş adresim budur buna yollayın dedim. Ev adresime yolladılar, yoğun çalıştığımdan teslim alamadım,şubeye de gidemedim o dönem. 2 hafta yönlendirin dedim, yönlendirmediler. Kendilerine iade oldu yeniden sipariş edin dediler. Baktım ki 50 lira zam gelmiş modeme karın ağrıları oymuş. Kendim modem aldım. Önceden evde kurulum diye parayla sattıkları ek bir hizmet vardı. Onu aldım, adamın biri geldi e bu kurulu dedi gitti. Kabloyu modeme kadar getiriyoruz diyordu. Modemi kabloya getirmek de hizmetmiş. Duvardan 3 cm RJ 11 kablo ile sarkan bir modemim oldu.Parayı haram ederek konuyu kapattım. İnsanla dalga geçen, müşteri hizmetleri olmayan, taahüt ettiği hizmeti veremeyen, küçük kelime oyunlarının çakallıkların hakimiyetinde bir yer. İkinci aboneliğimde uslanmadım TTnet fiber altyapıda hizmet alayım dedim. Yine ertesi gün kurulum yapıldı. Modem IP almıyor. Kurulana kadar arayabildiğiniz bir numara var orayı aradım. Tek yaptığı sizin anlattığınızı OIM'e girmek sizin yerinize. 3 gün oyalandım, yerleşik operatöre ilettik, arıza teyit aşamasına, iş emri girildi oldu, tekrar teyit oldu falan, acele ihtiyacım vardı. Eski kazıklarını da hatırlayarak iptal dilekçesi çektim, kurtuldum. Bir daha kullanmam, çevreme kullandırmam.



    Netspeed kullandım 6 ay TTnet FTTB fiber altyapıda. 35 mbit pakedi idi. 7/24 o hız alındı. Pingde hiç artış olmadı. Hiç arıza yaşamadım. İptal sorunsuz oldu. Müşteri hizmetleri var. Biraz küçük ölçekli bir firma ama gayet başarılı. Başvurumun ertesi günü kurulmuştu. Taahhütsüz paketler. 16 mbps gibi düşük hızlarda en uygunlarından da biri.


    Millenicom 2 yıl kullandım. SOL fiber altyapıydı. İnternet hizmeti güzel. Ne ping artışı ne hız düşüşü yaşadım. Müşteri hizmetleri biraz ebleh ama. SOL servisi kurulum yapacaktı. Günde 2 kere aradılar Millenicomu iptal edin size SOL kuralım. Onlar size fiber diye satmış ama DSL bu sistemde görüyorum. 40 türlü yalan. İkna olmayınca ikisinin randevusu ayrı SOL alırsan akşama bağlarım, Millenicomu 2-4 hafta içinde dedi. Millenicomu aradım şikayet için 40 kere. Hepsi de aciliyeti not alıyorum diyip konuyu kapattı. Burada Alper Karaer bey vardı o çözdü sorunu. 2 yıl tık demeden kullandım, arıza hallerinde müşteri hizmetleri üzebilir ama. Kullanıcı adı şifre verdiler, kendi routerimi kullanmıştım. VPNlerin hepsi çalışırdı. Taahütlü ve taahhütsüz paketler var.


    SOL FTTB 6 yıl kullandım. Ta quiknet olduğu zamanlardan. Bu sektörün en kaliteli altyapısı onlarda. Portlar gigabittir 100 mbps paket 100, 200 mbps paket 200 verir. TV+ aldıysanız ona ayrı bandwidth tanımlar. bir köşede PS4 saniyede 11 megabyte indirirken kesintisiz 4K tv izliyordum 100 lük paketle. Lakin en çakalıdır sektörün. Uploadı AKK'ye katmayı, sadece kendi verdiği modemle internete çıkmayı, AKKsiz kotasız paktlerde sözleşmeye limit koymayı, maksimum cihaz sayısı koymayı ilk bu arkadaşlar çıkardı. BTK AKK düzenlemesi yapıp 25mbps ve üstü 3 mbps yerine 8e düşecek dediğinde 24 mbps pakedi icat edip kelime oyunları ile insanları buna geçirmeye çalıştılar. Youtube,twitch'e hayvan gibi throttle uygularlar 100 mbps internettet 720 p zor izlerdim bi ara. Sansür uygulamada en yetenklisi de budur. Neredeyse hiçbir VPN çalışmaz, aktif olarak paket izlerler, kullandığım VPN'ler max 2 haftada engellenirdi. Sunucusu değişir birkaç ay sonra kullanmaya başlardım 2 hafta sonra yine engellenirdi. Paketler 1 yıl taahütlü. 2 kez bağlantı sorunu yaşadım. İkisinde de kanser etti. Çağrı merkezi yerel arıza diyip bayiye, bayi genel arıza diyip merkeze sevketti. Kendi kendine 4. gün internet düzeldi.


    TTnet türkiyenin büyük kısmında altyapı kralı. Mecbur olduğunuz firma. şu anda 100 mbit FTTB kullanıyorum.Turk.Net ten buna döndüm. Randevu verdiler, o saatte geldiler. Anında kullanmaya başladım. Kalitesiz SOL ile karşılaştırınca. Port 100 Mbitlik. Hız 93-94 arası geziyor. Tivibu var yanında, kendine ayrı bandwidth yok. Bir şey indirirken yayın karıncalanmaya kekelemeye başlar. Müşteri hizmetleri var. Genelde derdinize çözüm ararlar. Devlet kurumu izleri mevcut hala. Belirli şeyler müdürlüklere gidip konuşarak falan hallediliyor. Hız düşmesi ping zıplaması yok. Stabil kullanıyorum, memnunum.


    Turk.Net ilk maceramdan ORİS'e taşıma yaparak kurtulmuştum. çok uygun fiyata 100 mbs vdsl veriyordu memnundum. şimdi bakıyorum 3000 küsür ipleri var, abone sayısı artınca sıkıntı olmuş, herkes tek bir ipden çıkıyor neredeyse spam korumaları basmış her yeri. googgle da captcha çözmeden arama yapılmıyor.


    Vodafone.Net ile Redbox konusunda bir tecrübem oldu. Altyapı olmayan bir bölgede acele internete ihtiyacım oldu.


    Hülasa, param var internet önemli diyorsanız bölgedeki altyapı sahibi kimse ondan alınacak. Bunun dışında Netspeed'i öneririm. Gıbır.Net ile Comnet i denemedım ama umut vaadediyor. Gıbırın müşterileri destek hesabının dili dışında memnun. Comnet de geçmişi olan köklü bir firma.





  • JohnNashhh kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • fbbergen F kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar iss nin bu bandwitdh değerini herhangi bir şekilde öğrenme şansımız var mı? öğrenci evimde türknet kullanıyorum 2 kişiyiz 35mbit altyapı var 33 alıyoruz, 2-3 cihaz kullanıyoruz twitch, instagram vs bazı internet sitelerinin yüklenmesi aile evinde superonline 16mbit adsl aynı anda 7 cihazın bağlı olduğu aile evine göre daha yavaş şimdi altyapı geldi vdsl 100mbit alabiliyoruz saha dolabı hemen binanın altında tt altyapısında, bende iss araştırmasına girdim düşük ping değeri alabileceğim aynı anda birkaç cihazda 1080p video izlendiğinde sorun çıkarmayacak bir iss arıyorum tavsiyeniz var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocamanman -- 20 Aralık 2020; 0:46:56 >
  • Konum olarak İstanbul'daysanız Gıbırnet veya Comnet tercih edebilirsiniz.

  • Sırasıyla


    Netspeed > Milenicom > Turknet


    deneyin ama her geçiş yaptığınızda 3 ay kalmanız gerektiğini göz önünde bulundurun.


    Kendim Netspeed ve Millenicom kullanıyorum ikisi hemen hemen aynı performansı veriyor ama Netspeed ile daha iyi anlaşabiliyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.