Şimdi Ara

İsrail ile yakın dost olsaydık ne ermeni lobisi kalırdı ne pkk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
6.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halisünasyon

    Yahudilerle dost olmayı Allah yasaklamış zaten. Lanetlenmiş kavim olarak geçerler kuranda. Bana soracak olursan yahudiler şuan dünyadaki zenginliğin hazinesidir. Dini inancımı bir kenara bırakacak olsaydım ikili ilişkilerle dünya ekonomisinde çok çabuk basamak atlardık. Lakin şu unutulmasın, yahudilerin menfaat için satamayacakları şey yoktur. O yüzden güvenilmeyen bir millettir.
    Dini inancım gereğide muhattap olunmaması gereken topluluktur. Lanetlidirler. Allah korusun bizde o şirke doğru gidiyoruz akp sayesinde.

    Allah neden bir kavmi lanetlesin. Hadi lanetledi diyelim şimdiki yahudilerin ne suçu var biraz mantıklı bir şey söyle. dedenin suçu toruna geçer mi.

    üstelik dediğin gibi bir şey kuranda doğrudan geçmiyor. belki belli bir grup lanetlenmiştir o kadar.

    hep boş siyasi söylemlere alet oluyorsunuz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

    yahudilik ile israil devletini ayıracak bilincin yok ben sana ne yazayım. israil vatandaşı binlerce on binlerce arap var.

    israil kurulurken uçaklarla binlerce onbinlerce yahudi rusyadan, hazardan taşındı. sen ezberlerinle devam et.

    üstelik vikipediden herkesin bildiği şeyleri üstün bilimsel bilgiler gibi yazıp atmışsın.


    elind einternet var dediğim şeyi iki saniyede check edebilirsin

    Ne saçmalıyorsun Türkler hz. İbrahim soyundan Türkler ne zaman Yahudi olmuş.
    Sen önce türk olduğunu kanıtla sincap.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yşahin kullanıcısına yanıt

    sen yanlış mı yazdın türkler ibrahimin soyundan mı dedin?

    türkler ne zaman yahudi mi olmuş? bu soru ciddi mi şaka mı? lise de mi okumadın?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

    eline sağlık emek verip yazmışsın ama hala şu haritayı gösterip büyük israil diyenler var mı bunlara gülüyorum.


    sınırlarını çizdiğin yerde israilden başka 9 devlet var.

    bunun yanında 100 milyondan fazla nüfus var. israilin nufus 9-10 milyon

    yine bu sınırlar içinde araplar türkler acemler kürtler ermeniler ve daha da ufak sayıda ırklar yaşıyor.


    sonuç olarak 10 milyonluk bir nufusun böyle bir coğrafyaya doğrudan egemen olması imkansızdır. olursa o 100 milyonun tamamı bir sebepten anında yok olur o halde 10 milyonluk israil nufusu buralara egemen olur. anca bu sefer de çok korunmasız olurlar.


    neyse sonuca bağlarsam güçlü olmak en iyisi ve işe yarayanı ama yeterince güçlü olmadığın halde senden güçlü devletleri önünde diz çöktürmek daha işe yarayanı. israilin yaptığı bu olmayacak şeyleri tekrar ettire ettire kendisini güçlü gösteriyor olması durum bundan ibaret.

    yazıda belirttiğim üzere bu harita direkt olarak siyonist yahudi toplumlarının kabul ettiği ve hayalini kurduğu bir harita.Olurunu olmazını zaten tartışmıyorum,tartışmakda yersiz zaten ancak israil'in temel politikaları bu yönde oldu hep.


    İsrail dünya genelinde temelde "ekonomik bir güç" ve bu gücü "siyasi güce" çevirmeyi çok iyi bilen,gelenekleri olan bir devlet dolayısıyla ABD gibi süper gücü kendi ekseninde hareket ettirebiliyor.


    Yaşanan olaylara tepki veren ülkelerin nabızlarına baktığımızda bunu çok iyi anlıyoruz.Hiç bir büyük ülke israil'e "yaptırım derecesinde" bir mesaj veremezler,buna güçleri yok.


    En basit şekilde yahudi lobisi new york ve city of london tarafında kendisine bu tarz söylemleri yapanlara çok farklı ağır cevap verirler.İşin realitesinde bu gerçekler var ve arap ülkelerinin sermayeleride new york ve city of london ekseninde çalışır hep ve siyonist yahudi bankerlerde bunların hepsini kontrol ederler.israil de bunu bildiği için çok önceden suyu baştan kesmiş bir siyaset yapıyor.


    Geneli itibariylede israil için başkalarının ne düşündüğü,düşüncelerinin kabul edilip edilmemesi umurlarında dahi değil.İsrail "tüm güç bende,istediğimide yaparım" kafasında ilerliyor şuan.Sadece ilerleyiş stratejisi farklı ilerliyor.Gerçek olanda bu siyasi konjonktürde ve israil'e karşı duracak süper bir güçde yok.Rusya'da dahi derin siyonist yahudi oligargların lobileri putin nezlinde "sert karşı koymaların" önüne geçiyor çünkü bu oligarkların ekonomileride direkt siyonist düşünceye hizmet ediyor ve sermayaleri bu kanallara bağlı.Rusya'nın bilindik büyük zenginlerinin %90nı yahudi mesela ve bunlar dünya genelinde faaliyet gösteriyor her alanda...Bunun gibi bir çok örnek dünya genelindeki ülkelerde söylemek mümkün.





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    anladım money talks diyorsun. doğrudur.

    işte bu ekonomik güç ve siyasi propaganda beraberlik içinde olduğundan israili olduğundan daha fazla bir güç gibi gösterdiğini düşünüyorum.


    yani her komplo teorisi komplonun baş kahramanını daha da yüceltiyor

  • yahudiler Türklerin tek dostudur zaten tarihte hiç bir zaman da ihanet etmemiştir. tarihe bakarsak osmanlıda padişahların ticaret yaptığı çoğu kişi yahudilerdir ticari zekalarıda olduğu için. Yavuz sultan selime ve kanuni sultan süleymana çok saygı duyarlar kudüste yahudilere özgürlüklerini verdiği için Aslında osmanlı devletinde bile iyi anlaştığımız millet ama gel gör ki şimdi 100 kere ihanet eden bi 100 daha geçse yine ihanet edecek araplar yüzünden aramız bozuk Kesinlikle israil ve yahudi halkı ile dost olmamız gerek tıpkı osmanlıdaki gibi


    Eski israilli diplomatlardan dış işleri bakanı abba eban biri kitabında yazmış


    İranlılardan, Romalılardan ve her istilacıdan sadece zulüm, kan ve işkenceye layık görülen Kudüs ve Yahudi halkı, Ancak Yavuz Sultan Selim'in Kudüs'ü fethetmesinden ve bu fethin Kanuni tarafından takviye edilmesinden sonradır ki, insanca yaşamanın, eşitliğin ne demek olduğunu ve huzur tadının ne anlama geldiğini öğrendi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 11 Mayıs 2021; 0:16:14 >




  • Yahudilerle hiçbir ilgimiz alakamız yok kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz yazık. Bu araplardan sonra da sıra bize gelecek. Büyük israil hayallerini yarıda bırakıp kardeş kardeş liboşluk yapalım demeyecekler geçin bu kafaları.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

    anladım money talks diyorsun. doğrudur.

    işte bu ekonomik güç ve siyasi propaganda beraberlik içinde olduğundan israili olduğundan daha fazla bir güç gibi gösterdiğini düşünüyorum.


    yani her komplo teorisi komplonun baş kahramanını daha da yüceltiyor

    israil'in kendi koruma kalkanı zaten bu,bilmeyende yok..Ekonomik ve siyasi gücü israil'in politikalarını hem yürütmeye yarıyor hemde askeri anlamda kendisini koruyor..


    Bu güç onlarda olmasa zaten bunca yıl ayakta kalacak bir devletleride olmazdı.Siz salt manda israil devletinin kendi nüfus ve yerli ekonomik gücü ile israil'i değerlendiriyorsanız büyük yanılgı yaşıyorsunuz demektir..


    Varsayalım filistinliler israil'e çok ciddi saldırılar yapsa,israil askeriyesine büyük kayıplar verdirse ve hatta kudüsü komple ele geçirse ilk hangi ülkeler israil'e "barış gücü" yollar ve olaylara müdahil olur bunuda düşünmek lazım..





  • Krone K kullanıcısına yanıt

    Bizimle işleri yok. Yıllardır ortada bir harita dönüyor büyük israil diye. Öyle bir harita ki her sene büyüyor. Önceden sadece güneydoğuyu alıyordu şimdi büyümüş akdeniz ve doğu anadoludan toprak alıvermiş.

    Bu haritalar islamcıların milliyetçi kesimi yanlarına çekme çabasından başka birşey olmamalı.

    Ayrıca biz zaten öyle bir ülke olduk ki doğuda kim var güneydoğuda kim var belli değil. Bizimle işleri varsa biz eski biz değiliz. Sokakta gezen insanların bir bölümü vatandaş değil nereden geldiği belli değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanished Man -- 11 Mayıs 2021; 0:24:3 >
  • bana kalsa israilde ikamet eden 5 milyon filistinli arabı dünyadaki müslüman ülkelere dağıtır sorunu çözerdim.

    tarih boyu kurbanlık koyun gibi insan kanı akıtılan bir şehir kutsal olamaz. kaldı ki islami açıdan kudüs kutsal bir şehir değildir. mekke olsa anlarım medine olsa onu da anlarım kudüs tamamen alakasız bir merkez (müslümanlar ilk kıblemiz kudüs diyecek ancak o da palavradan ibarettir. bir Allah ademle beraber inşa ettirdiği kabeyi hangi sebeple kıble olmaktan çıkarmış olsun da kudüs ilk kıble ve kutsal bölge olsun. burada da islam tarihçilerinin taklası var ama konu bu değil neyse)


    sonuç olarak konuşarak anlaşarak iletişim kurmaktan uzağız. israilin varlığı irana va arabistana ikinci elden mısır ve türkiyeye güç veriyor (düşman varsa devlet içinde birlikte olmak kolaylaşıyor) kimse böyle bir devletin yıkılmasını istemez. bunu en son müslümanlar ister neyse.


    yine bir gece hatırladığım kadarıyla 20 senedir aynı muhabbetler. ben bıktım sıramı savıyorum yeni nesil devam etsin iyi geceler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 11 Mayıs 2021; 0:28:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krone

    Yahudilerle hiçbir ilgimiz alakamız yok kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz yazık. Bu araplardan sonra da sıra bize gelecek. Büyük israil hayallerini yarıda bırakıp kardeş kardeş liboşluk yapalım demeyecekler geçin bu kafaları.

    büyük israil hayalleri kaynak kadir kısıroğlu bu sadece müslümanları duygusal yerinden vurmaktır. adamların istediği sadece Arapların yani filistinlilerin bize ihanet edip kendi elleri ile verdiği topraklar yahudilerin burayla bir ilgisi yok adamlar çıkmış hakkı olanı istiyor savaş politikası yanlış ama hem toprakları kendi elinle vereceksin hemde israil hakkı olan toprağı istediğin de baş kaldıracaksın onu bize ihanet etmeden önce düşünecekti filistin ve araplar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 11 Mayıs 2021; 0:28:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ldr1907

    Bu mesaj silindi.

    Dogru söze ne hacet. Helal olsun. İsrail ile yakın dost olsaydık ne ermeni lobisi kalırdı ne pkk 

  • Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez.

    (Mâide Suresi, 51. Ayet)


    Zalimlerden olmak istiyorsan İsrail'i dost edinirsin. Ha İsrail ile dost olmuşsun ha PKK ile, bir fark yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

    Allah neden bir kavmi lanetlesin. Hadi lanetledi diyelim şimdiki yahudilerin ne suçu var biraz mantıklı bir şey söyle. dedenin suçu toruna geçer mi.

    üstelik dediğin gibi bir şey kuranda doğrudan geçmiyor. belki belli bir grup lanetlenmiştir o kadar.

    hep boş siyasi söylemlere alet oluyorsunuz.



    Alıntıları Göster

    Ben siyasi söylem ile yazmadım. Bu olayın siyaset ile ilgiside yok.

     Yahudi olanların zulümleri ve birçok kişiyi Allah’ın yolundan alıkoymaları sebebiyle, (daha önceden) helal kılınmış temiz yiyecekleri onlara haram kıldık. (4/Nîsa 160)

    Ey iman edenler! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden her kim onları dost edinirse muhakkak ki o da onlardandır. Şüphesiz ki Allah, zalimler topluluğunu hidayet etmez. (5/Mâide 51)

    Yahudilerin nasıl bir bela olduklarını, dünyada en güçlü lobi olduklarını unutuyorsunuz herhalde. Zamanında koskoca Avusturya-Almanya imparatorluğunu dize getirdiler lobicilik ile. Şimdide amerikayı. Basite alınmayacak topluluktur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halisünasyon

    Ben siyasi söylem ile yazmadım. Bu olayın siyaset ile ilgiside yok.

     Yahudi olanların zulümleri ve birçok kişiyi Allah’ın yolundan alıkoymaları sebebiyle, (daha önceden) helal kılınmış temiz yiyecekleri onlara haram kıldık. (4/Nîsa 160)

    Ey iman edenler! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden her kim onları dost edinirse muhakkak ki o da onlardandır. Şüphesiz ki Allah, zalimler topluluğunu hidayet etmez. (5/Mâide 51)

    Yahudilerin nasıl bir bela olduklarını, dünyada en güçlü lobi olduklarını unutuyorsunuz herhalde. Zamanında koskoca Avusturya-Almanya imparatorluğunu dize getirdiler lobicilik ile. Şimdide amerikayı. Basite alınmayacak topluluktur.



    Alıntıları Göster

    ben sana bir soru soracağım. bunu cevapla. siyasi söyle olup olmadığını kendin göreceksin.


    şu evreni yaratan akıl veren düzen veren her şeyi ölçü ile yaratan Allah nasıl olur da fi tarihte lanetlenen yahudiler yüzünden tek suçu yahudi anne babadan doğmak olan insanları lanetli olarak bırakabilir.

    senin Allah deyince anlında beliren figür bu mu?


    ha eğer buysa Allah ne kadar aciz ki lanetlediği bu toplum dünyanın en muhteşem ve büyük gücü olabiliyor.


    Biraz düşün bakalım imanın tahkiki mi taklidi mi. Her önüne verileni yersen önüne verenin kulu olursun. Aklını kullan beynini aç imana gel.





  • filistin topraklarini kim satmis israile kimler o koca ülkeyi adim adim israile peskes cekmis ona bakmak lazim.

    İsrail ile yakın dost olsaydık ne ermeni lobisi kalırdı ne pkk



    bu durum olusurken 50 60 senedir nerede arap birligi nerede islam ülkeleri herkes bakiyor sadece Türkiye ses cikariyor o da cılız kalıyor zira kimsenin umrunda olmayan bir konuda hak kazanmak ses getirmek cok zordur.


    tam tersine gelince acaba Türkiye ile israil arasi cok iyi iki devlet olsaydi bugünkü filistinlilere bizim hatrimiza daha iyi sartlar verirmiydi acaba israil bu da denenebilirmiydi bilemiyorum





  • gzegen kullanıcısına yanıt

    Dediğin pek tutarlı değil. Müslüman nüfuslu devletler içinde İsrail'i ilk tanıyan devlet biziz.

    İsrail(yahudler) ile çok sıkı tarihi bağlarımız var o kadar sıkı ki cumhuriyetin kuruluşunda bile bu izlere rastlamak mümkün. Yahudi ler ve türkler düşman iki millet değildir bu son zamanlarda artan İslami arabesk söylemlerin içi boş. Bakma hepsi gaz almak.


    Çok uzağa gitme mavi marmaraya bak. Bana mı sordunuz giderken lafı eski değil hatırlarsın.

    İsrail Filistinlileri terörist olarak görüyor sen nasıl Kurdistana karşıyım diyorsan onlar da Filistine karşı. Bunu devletler gözünden bakarak görmek lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ldr1907

    Bu mesaj silindi.

    Atan kim senin?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koks34 kullanıcısına yanıt

    Mavi marmara baskını da bize bir jestti herhalde İsrail ile yakın dost olsaydık ne ermeni lobisi kalırdı ne pkk 

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Tevratı aç oku vaadedilmiş topraklar neresi bir bak. Sonra gel bizimle işleri var mı yok mu ona göre konuş

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.