doğru diyorsun kardeşim özür dilerim. Mantık hatasının ne demek olduğunu bilmeyen birisinden perspektif duyunca hatanın bende olduğunu anladım. Daha fazla kaynak için
Okuma zahmetine girmeyenler için
|
İsrail ile yakın dost olsaydık ne ermeni lobisi kalırdı ne pkk (8. sayfa)

-
-
Yav he he kendini kandırmaya devam et.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07Eyazdığım ve hatalı olduğum bir cümle göster. hatalıysam kendimi düzelteyim o halde.
Kusura bakmayın yazılarınızın yarısını okudum. Okuduğum yazılarınızda tutarlı doğru bilgi yoktu. Yahudilerin Türk olduğunu siz söylemediniz mi? Yoksa ben mi yanlış okudum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yarım okuduğunuz belli.
yahudiler türktür dedim ama soy olarak değil ya da ta yakuptan beri olarak değil.
aslında israillilerin çoğu türktür dedim.
yahudileşmiş türklerdir. dedim.
doalyısıyla yahudiler türk olmuş oluyor ama hepsi için bu geçerli değil.
kısaca tekrar edersem türkler boy boy soy soy çoğu müslüman oldu bir kısmı hristiyan oldu. işte bir kısmı da yahudi oldu. bu yahudi olanlar zamanla bulundukları bölgede çoğaldı kalıcı oldu.
2.dünya savaşı sonrası dünyadaki tüm yahudiler israile toplanıp bir devlet kurmaya çabaladı. işte dünyadan gelen yahudiler içinde çoğunlupu yahudileşmiş türkler oluşturuyordu. (ayrıca türkleşmiş yahudiler var o ayrı konu)
-
Eskiden Türkiye ABD'deki Yahudi lobisi sayesinde Ermeni lobisini dengeliyordu çünkü İsrail ile Türkiye arasında stratejik bir iş birliği söz konusuydu (1996 İş Birliği Antlaşmaları). Yahudi lobisi Türkiye'nin ABD tarafından tamamen görmezden gelinmesine veya Ermeni soykırımının kabul edilmesine izin vermiyordu. Bu güçlü bir kart(tı). Ancak İsrail'in Kürt ayrılıkçıları dengelemek konusunda Türkiye'nin ne kadar işine yarayacağından şüpheliyim çünkü İsrail Devleti Arap ülkeleri ve İran'ı dengelemek için bölgedeki tüm Arap veya köktendinci olmayan aktörleri desteklemek eğiliminde yani İsrail hem Türkiye'ye hem de doğrudan PKK olmasa dahi Kürtlere - en azından el altından - arka çıkacaktır. Bu da Türkiye için tamamen tercih edilir bir durum değil. Yani abartılı bir başlık atılmış. Yine de AKP döneminde Davos ve Mavi Marmara krizleriyle İsrail - Türkiye stratejik iş birliğinin çökmesiyle birlikte Washington DC'deki Yahudi lobisinin desteğini yitirdiğimiz ve Ermeni soykırımı iddiası ve yüksek teknoloji silah satışı mevzularıyla ilgili olarak Amerikan dış siyasetini İsrail sayesinde etkileme kabiliyetini kaybettiğimiz bir gerçektir. "Demir kubbeye" sahip İsrail'den ileri teknoloji transferi ve gelişmiş silah satışlarının da aksadığı bir gerçektir. Bunun sonuçlarını şimdilerde görüyoruz: Birincisi gelişmiş hava savunma sistemleri tedarikinde hep bir sorun yaşayan Türkiye'nin Rusya'dan S-400'ler alması ve NATO ülkeriyle hala devam etmekte olan bir kriz yaşanması, ikincisi Kongre'de artık Yahudi lobisinin engeline takılmadan ABD Başkanı Biden'ın Ermeni soykırımını elini kolunu sallayarak rahatça tanıması.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şu DH gençlerinde zerre akıl yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07Eyarım okuduğunuz belli.
yahudiler türktür dedim ama soy olarak değil ya da ta yakuptan beri olarak değil.
aslında israillilerin çoğu türktür dedim.
yahudileşmiş türklerdir. dedim.
doalyısıyla yahudiler türk olmuş oluyor ama hepsi için bu geçerli değil.
kısaca tekrar edersem türkler boy boy soy soy çoğu müslüman oldu bir kısmı hristiyan oldu. işte bir kısmı da yahudi oldu. bu yahudi olanlar zamanla bulundukları bölgede çoğaldı kalıcı oldu.
2.dünya savaşı sonrası dünyadaki tüm yahudiler israile toplanıp bir devlet kurmaya çabaladı. işte dünyadan gelen yahudiler içinde çoğunlupu yahudileşmiş türkler oluşturuyordu. (ayrıca türkleşmiş yahudiler var o ayrı konu)
Birincisi Yahudilik din değil ırktır. Dinleri museviliktir. Musevi inancına inanan bir Türk yahudi olmuyor musevi oluyor ama kökeni yine Türk kalıyor.
ikincisi Yahudilikte kan anneden geçiyor. Anne yahudi değilse bazı yahudi grupları o çocuğu yahudi olarak görmeyebiliyor. Tabi bu durum hepsi için geçerli değil.
-
Anlamak istemezsen anlamazsın zorlama kendini
Neyin ne olduğunu biliyorum. Sana yahudilesmis Türk diyorum. Kurtlesmis Türk. Türklesmis Arap. Araplasmis kürt vs hiç duymadın mı.
Buradaki yahudi kullanımım İsrail devleti vatandaşlığı bağlamında. İsrail'de bir sürü İsrail vatandaşı Arap var
Ben sana devleti yahudilesmis türkler kurdu diyorum. Senin mantığına göre bir kürt bir Arap bir Laz, ne mutlu türküm diyene. Diyemez. İşte mantığın hatalı.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07EAnlamak istemezsen anlamazsın zorlama kendini
Neyin ne olduğunu biliyorum. Sana yahudilesmis Türk diyorum. Kurtlesmis Türk. Türklesmis Arap. Araplasmis kürt vs hiç duymadın mı.
Buradaki yahudi kullanımım İsrail devleti vatandaşlığı bağlamında. İsrail'de bir sürü İsrail vatandaşı Arap var
Ben sana devleti yahudilesmis türkler kurdu diyorum. Senin mantığına göre bir kürt bir Arap bir Laz, ne mutlu türküm diyene. Diyemez. İşte mantığın hatalı.
Yazdıklarımı Çarpıtıyorsun. Tabi ki de toplumlar asimile olabilir ama Hazar bölgesinde museviliği benimseyen Türk’lerin başka yerlere gittiğine dair kesin bir belge bulunmamaktadır. Senin elinde öyle bir belge varmı ? Şuana kadar gösterdiğin bir belge yok hep boş boş iddiaları yazıp durdun. Bende sana bir iddia söyleyeyim 2. Dünya savaşından önce yahudi cemaatları İsrail’in kurulması için yahudilerin Filistin böylesine göç etmesini istedi lakin bir çok yahudi Avrupa’nın gelişmiş şehirlerini bırakmak istemedi ve haliyle çoğunluk gitmedi. 2.Dünya savaşında da hitlerin eliyle özellikle Safkan yahudi olmayan yahudileri toplama kamplarında yok ederek Yahudilik ırkını saf haline gelmesini sağlamışlar. Kalan yahudilerinde artık güvende olmadıkları artık filistinde yani vadedilmiş topraklara gitmelerini sağlamışlar. Tabi bu aşırı grupların attığı bir iddia kesinliği yok.
-
al işte burada bile yahudi düşmanlığı yapıyorsun.
hitler yahudilerle anlaştı safkan yahudi olmayanları fırınlara koyup yaktı karşılığında korkan safkan yahudiler israilde toplandı. yani hitler yahudilere hizmet etti bunu mu diyorsun pes.
israilde yapılan genetik çalışmalar internette açıp bakabilirsin. soy olarak türkiyede yaşayan türklerden daha çok gerçek türklere yakın bu adamlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07Eal işte burada bile yahudi düşmanlığı yapıyorsun.
hitler yahudilerle anlaştı safkan yahudi olmayanları fırınlara koyup yaktı karşılığında korkan safkan yahudiler israilde toplandı. yani hitler yahudilere hizmet etti bunu mu diyorsun pes.
israilde yapılan genetik çalışmalar internette açıp bakabilirsin. soy olarak türkiyede yaşayan türklerden daha çok gerçek türklere yakın bu adamlar.
bak idrak edemiyorsun işte . Seni okutan Türkçe öğretmenin ben emi 😂😂😂
neyse işine bak her şey ortadan kabul etsen de etmesen de israil türkiye kardeşliği kurulacak sen de oturup ağlayacaksın
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07Eneyse işine bak her şey ortadan kabul etsen de etmesen de israil türkiye kardeşliği kurulacak sen de oturup ağlayacaksın
bir psikoloğa görünmeni tavsiye ediyorum. Zira verdiğin cevaplar benim söylediğim hiç bir mesaja karşılık gelmiyor. Olmayan bir dialoğu zihninde kurgulayıp burada yazıyora benziyorsun 😂
yüz kişiye cevap yazıyorum arada kaynayabilirsin normal
ayrıca hepimiz biraz deliyiz
-
Türkün Türkten başka dostu yoktur.
-
29 mart 2022 tel aviv'de yaşanan silahlı saldırı
-
Filistin sözde soykırımı tanıyarak kendi masumiyetini yitirdi. İsrail zaten varoluş mücadelesi veriyordu. Irkçı avrupadan sürüldüler sonra araplar saldırdı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X