Şimdi Ara

İspanyolca mı italyan ca mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
7.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangisini öğrenmek hayatı için daha uygun olur. Diğer dilleri karıştırmayın lütfen içine ikisinden birisi olmalı. Ayrıca hangisini öğrenmek daha kolay?

CPU: AMD Ryzen 5 1600 MOBO: Gigabyte AB350-Gaming 3 RAM: GSKILL TridentZ RGB DDR4 3200MHz CL16 2x8GB GPU: Palit GTX 1060 JetStream 6GB 192Bit HDD: WD Caviar Blue 1TB SSD: Samsung 860 EVO 250GB PSU: FSP Hydro 600W 80 Bronze CASE: Phanteks Eclipse P400S Monitor: Asus MG248QR 24' 1ms 144Hz Mice: Corsair M65 PRO Keyboard: Corsair K70 LUX Red LED

• tabiki ispanyolca,italyanca sadece italyada ispanyolcayı guney amerikadaki bazı ulkelerde konusuyor
  • ben hobi amaçlı bir dil öğrenmek istiyordum. O yüzden kulağıma en hoş gelen dili öğrenmeye karar verdim. İspanyolca, italyanca ve fransızca vardı menüde. Sonra ispanyolcayı eledim. italyanca ile fransızca kaldı. Şu an fransızca ağır basıyo.

Kariyer açısından soruyosan ikisi de faydalı olur bence. Keyfine kalmış. İspanyolca biraz daha popüler dünyada. Ama çok abartı bir fark yok arada. Latin amerika ispanyolca konuşuyo ama herifler züğürt.
  • Kolay olan ispanyolca mı diyorsunuz ingilizcem iyi birde 2. dil öğrenirsem hoş olur.
    Daha Fazla Göster
  • İtalyanca aşk dilidir..
    Sempati duyanlar öğrenir..
    Ama iş için tabiki dünyada İngilizceden sonra İspanyolca gelir..
    Alt yapı İtalyancaya çok yakın..Latinin temelleri..

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0spanyolca Buda dünadaki resmiyet..Çok gerekli bir dil olduğunu insan toplamından anlarsın..
    öğrensende pek işine yaramaz
    2 kere gitmiştim kursuna
    sonra baktım faydası yok,tümden bıraktım

Orjinalden alıntı: Macromedia

ispanyolca fazla konuşulduğu doğrudur ama genelde fakir ülkeler bunlar

İşte bilgi sahibi olmayıp fikir sahibi olan bir arkadaşımızın hevesli gençleri yanlış yönlendirmesini görmüş oluyoruz.

Tabi bilmemek ayıp değil fakat insanın bilmediği gibi başkaları da yanlış yönlendirmesi çok kötü bir olay.

İspanyolca nın wikipedia da açıklamasını aynen copy/paste ediyorum.

Amerika Birleşik Devletleri'nin anayasası bir resmi dil tanımlamamakla birlikte, ülkenin genelinde konuşulan İngilizce'den sonra en çok konuşulan ikinci dil İspanyolca'dır. Ülke içinde anadili İspanyolca olan 42 milyon kişi vardır. Özellikle güney bölgelerinde sadece İspanyolca konuşarak yaşanabilir.

Dünyada İspanyolcayı ana dili olarak konuşan 460 milyon, toplam olarak bilen 610 milyon insanın olduğu tahmin edilmektedir.

Fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olalım

• quote:

Orjinalden alıntı: judith

Amerika Birleşik Devletleri'nin anayasası bir resmi dil tanımlamamakla birlikte, ülkenin genelinde konuşulan İngilizce'den sonra en çok konuşulan ikinci dil İspanyolca'dır. Ülke içinde anadili İspanyolca olan 42 milyon kişi vardır. Özellikle güney bölgelerinde sadece İspanyolca konuşarak yaşanabilir.

Dünyada İspanyolcayı ana dili olarak konuşan 460 milyon, toplam olarak bilen 610 milyon insanın olduğu tahmin edilmektedir.

Amerika'da bir sürü latin amerika göçmeni yaşıyor, 40 milyon demişsin eyvallah. Dünyada 600 milyon insan demişsin o da ok. Ama bu rakamlar bence ispanyolcayı çok değerli bir dil yapmaya yetmez. Benim bildiğim zengin ve ispanyolca konuşulan ülkeler, ispanya ve portekiz. Portekiz zaten küçücük ülke. Latin amerika ülkeleri vize falan da istemiyor isterseniz gidin ama ya türkiye gibi ya da daha sefil ülkeler.

Ona bakarsanız hindistan 1 milyar nüfusa sahip ama hintçe 5 para etmez. Çünkü fakir herifler.

• California eyaletindeki(ki eyaletin bütçesi türkiye bütçesinin yaklaşık 4 katı) ingilizce olan her yön,adres,mekanın altında küçük harflerle ispanyolcası yazar.

Sen İspanyolcayı elemişsin, burda Fransızca İspanyolcayı döver tartışması yapmıyoruz. Herkesin kendi yetenek ve ilgi alanına göre sevdiği yabancı dil farklıdır.

Amerikadaki her çocuk nasıl Tr de ilkokullarda İngilizce öğretilir, ordada İspanyolca öğretirler.

Fransızcanın değerli olduğunu düşünüyorsan düşünmeye devam edebilirsin birşey demem.

Tartışmasını yapmak anlamsız olur.

İspanyolca - İtalyanca yı kıyaslarsak, elbette ispanyolca daha popüler, italyancaya göre getirisi daha iyi olabilir ama bence arada uçurum yok. İspanya'dan başka adam gibi bir ülke yok. Amerika'da ise azınlık olarak görülen ve kimi zaman dışlanan bir topluluk var, pek çoğu da maddi açıdan iyi durumda değiller muhtemelen. Latin amerika ülkeleri zaten 3.cü dünya ülkesi.

İngilizce'nin popülerliğine ve işlevselliğine yakın hiç bir dil yok. Ne ispanyolca ne de başka bir dil. benim naçizane görüşüm.

Arkadaş maddi açıdan sorduğu için ispanyolca denilebilir ama italyanca öğrense de pek kaybı olmaz diye düşünüyorum.
  • benim ing cepte + almanca öğretilmeey baslandı. bende daha sonra ispanyolcaya geçicem. eğer italyancaya kolay alışırsam italyanca öğrenicem daha sonra rusça ömrüm yetersede çince yada fransızca

It's Always Sunny In Sefaköy

I miss the warm embrace I felt
    First time you touched me
    Secure and safe in open arms
    I should have known you'd crush me

• quote:

Orjinalden alıntı: judith

quote:

Orjinalden alıntı: Macromedia

ispanyolca fazla konuşulduğu doğrudur ama genelde fakir ülkeler bunlar

İşte bilgi sahibi olmayıp fikir sahibi olan bir arkadaşımızın hevesli gençleri yanlış yönlendirmesini görmüş oluyoruz.

Tabi bilmemek ayıp değil fakat insanın bilmediği gibi başkaları da yanlış yönlendirmesi çok kötü bir olay.

İspanyolca nın wikipedia da açıklamasını aynen copy/paste ediyorum.

Fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olalım

güzel açıklamışsın kardeşim tam ben yazcaktım bşyler ama gerek kalmamış bende şu inglizceyi halletsem ispanyolca öğrencem inş...

• ben italyanca derim , şahsen ingilizceyi bitirdik şimdi italyanca öğreniyorum , kursa gitmeden kendi çabamla

Orjinalden alıntı: Necessa®i

ben italyanca derim , şahsen ingilizceyi bitirdik şimdi italyanca öğreniyorum , kursa gitmeden kendi çabamla

nasıl öğreniyorsun hangi kaynaklardan çalışıyorsun
  • Ben ikinci yabancı dil olarak İtalyanca biliyorum/öğreniyorum. İşimde kullanacağım için İtalyanca'yı seçtim. Fakat bu soruya cevabım tabi ki İspanyolca. Yukarıda da açıklanmış zaten, farklı ülkelerde kullanılan bir dil. İtalyanca ise sadece İtalya'da kullanılıyor.

İtalyanca, İspanyolda, Fransızca, Romence, Portekizce aynı grupta diller. İlk önce İtalyanca öğrenilirse diğerlerinin daha kolay öğrenileceği söylenir. Ancak tek dil öğrenilecekse İspanyolca.

Fakat bu diller "domato, potato, imparatore" demekle konuşulmuyor. Çok ciddi emek gerektiriyor. Tabi amacınız birkaç kelime görüp ben bunların anlamını biliyorum demekten öte o dili anlayabilmek ve konuşabilmek ise.
  • İspanyolca öğren Bkz:Amerika'nın 3te biri ispanyolca konuşuyor 5 yıla tüm Amerika bu dili konuşacak deniliyor.Eğer bu gerçek olursa Amerika özentisi veya kendini amerikaya göre geliştirmek isteyen ülkeler hemen atlayacaktır bu da ispanyolcanın değerini arttıracaktır
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.