Şimdi Ara

İsofixli Oto Koltuğu Tavsiyesi Lütfen (2+1)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4 yaşında bir oğlum ve 10 aylık ikiz kızlarım var. 2 tane otomobilimiz var. Şuan mevcutta bir aracımda chicco 15-36 kg (oğlum kullanıyor) ve diğer aracımızda ucuz 0-36kg lık bir oto koltuğu (onu da oğlum kullanıyor) var. İkizleri de ana kucağında hangi arabayı kullanacaksan ona takıp kullanıyoruz.

Araç sayısını 1-2 ay içinde teke düşüreceğim. Şuan cocuklarla bir yere gitmek resmen ölüm. Onu bindir, koltuğu tak, kemeri tak, indir bindir. Resmen eziyet çekiyoruz.

Benim aklımdaki, chicco 15-36kg olanın aynısından bir tane daha alıp, oğluma da ortaya yükseltici kullanmak istiyordum. Ancak ikizler biraz geç geliştiği için 15-36kg luk koltuğu kullanmamıza daha çok var gibi gözüküyor. Artık ana kucağına da sığmaz oldular. 2 tane 9-18 veya 9-36 lık alsam diyorum ama mevcutta chicco yu çöpe atmak zorunda kalacağım. aracıma 3 tane koltuk sığmıyor gibi. (denemedim ama)

Bütçe konusunda problemim olmasa da aşırıya kaçmak istemiyorum. Zaten arabada 3 çocuk olduğu için (1 tane de olsa farketmezdi benim için) hız yapmıyorum. Oto koltuğu konusunda biraz hassasım. Oğlumu alıştırırken biraz zorlandık ancak şuan koltuk yoksa o arabaya binmez. arabaya binince kendisi kemerini takar. umarım ikizleri de bu şekilde alıştırabiliriz.

sonuç olarak, sizden bir tavsiyesi istiyorum. Şuan prima-kiddy %25 kampanyasından 9-18kg luk olandan 2 tane alıp kampanya ile birlikte çifti 600tl + oğlum için de yükseltici 50 tl toplam 650 tl olacak. Ama elimde fazladan chicco 15-36kg luk ve ucuz 0-36kg luk kalacak.

• cybex derim başkada birşey demem...
  • Oglunuzun boyu yukseltici icin uygun duruma geldi mi? Once onu kontrol etmek lazim. En ideali bir sure daha cocuk koltugunda kalmasidir bence.

Ikizler ana kucagina sigmiyor demissiniz ama ana kucagi dediginiz sey sepet gibi olanlar degil mi? Boy ve kilo sinirini kontrol edin bence koltugun, bazi ulkelerde 2 yasina kadar arkaya donuk oturmasi zorunlu cocugun 10 ay one cevirmek icin biraz erken (tabi alacaginiz koltuk cift tarafli ise onu da arkaya donuk takabilirsiniz.)

Bence sizin icin en mantiklisi eger koltuklarin limitleri izin veriyorsa ikizleri sag ve sola isofiz ile arakaya donuk sepet ile baglamak. Ortaya da oglunuzu one donuk 15-36 kglik koltuk ile oturtmak.
    Ikizler 1.5 yasina falan geldiginde onlara bir tane daha 0-36 alip o sekilde oturtmak. Sepetten direk 15 e atlamak zor hakkaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: afb

cybex derim başkada birşey demem...

Cybex nin 9-36 kg gittgidiyorda bugune ozel 549tl ayrica 50 tl maxipuan ile 500 e geliyor. İkincisi 549 a geliyor. Tek isbank kartim var. Gormedigim bir model. Acaba sizce kiddy den farki nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Aciklayici cevabiniz icin tesekkur ederim.

Ana kucagini oglumdan tecrubeli oldugum icin bu sefer ikizlere kraft vb kaliteli ana kucagi almadim. Sanirim 100 tl lik bilindik olmayan markaydi. Ana kucagini buyuk oglumda da fazla kullanamamistik. Suan ikizlerim 10 aylik, 9kg ve ayaklari koltuktan disari cikiyor. Arkaya donuk sekilde koltuklari yerlestirdigimde ayaklari ile aracin koltugunu itiyorlar ve kemer omuzlarini acitiyor ve sonunda agliyorlar :)

Oto koltugunda arkaya donuk modelleri aslinda hic tercih etmeyi dusunmedik. Suan 3 cocukla ve tek bir ebeveyn seklinde uzun yolculuk yapmadik ama yazin yapmak zorunda kaliriz. Bu sekilde arkasi donuk oldugu zaman aynadan gozukmezler diye tahmin ediyoruz.

Bu arada yukseltici icin 15-36, 3 yas ustu diye ozelliklerinde yaziyor. Ancak kullanmadik. Problem yaratir mi bilmiyoruz. Kg ve yas tutuyor oglumun. Yukseltici istemimizin zaten tek nedeni yer problemi.

Aracim bu arada passat. Arkasi genis olsa da 3 tane isofix olmadigi icin buyuk oglum mecbur yukseltici de oturacak.

Hep ayni seyleri yaziyorum ancak ne yapacagimi bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: teqali

Aciklayici cevabiniz icin tesekkur ederim.

Ana kucagini oglumdan tecrubeli oldugum icin bu sefer ikizlere kraft vb kaliteli ana kucagi almadim. Sanirim 100 tl lik bilindik olmayan markaydi. Ana kucagini buyuk oglumda da fazla kullanamamistik. Suan ikizlerim 10 aylik, 9kg ve ayaklari koltuktan disari cikiyor. Arkaya donuk sekilde koltuklari yerlestirdigimde ayaklari ile aracin koltugunu itiyorlar ve kemer omuzlarini acitiyor ve sonunda agliyorlar :)

Oto koltugunda arkaya donuk modelleri aslinda hic tercih etmeyi dusunmedik. Suan 3 cocukla ve tek bir ebeveyn seklinde uzun yolculuk yapmadik ama yazin yapmak zorunda kaliriz. Bu sekilde arkasi donuk oldugu zaman aynadan gozukmezler diye tahmin ediyoruz.

Bu arada yukseltici icin 15-36, 3 yas ustu diye ozelliklerinde yaziyor. Ancak kullanmadik. Problem yaratir mi bilmiyoruz. Kg ve yas tutuyor oglumun. Yukseltici istemimizin zaten tek nedeni yer problemi.

Aracim bu arada passat. Arkasi genis olsa da 3 tane isofix olmadigi icin buyuk oglum mecbur yukseltici de oturacak.

Hep ayni seyleri yaziyorum ancak ne yapacagimi bilmiyorum.

Hocam siz yavas buyuyorlar deyince ben de baya ufaklar sandim. Masallah diyelim. Bizim oglan 2.5 yasinda daha 12 kilo daha:)

Orta koltuga emniyet kemeri kullarak ucuncu koltugu takabilirsiniz. yukseltici de onemli olan boy. Cocugu yukselticiye oturttugunuzda kemer belinden geciyorsa kullanabilirsiniz ama boynuna degiyorsa koltuk lazim.
    O zaman sizin cozum en mantiklisi herhalde 2 tane yeni 0-36lik koltuk + yukseltici orta koltukta.

Cidden zor 3 cocukla koltuk olayi. Bizim ikincisi yolda yaslar denk geldi direk abisinden kalan ana kucagi ile baslayacak sonra abisi yukselticiye gecince o da 0-36kglik koltuga gecece:) yine aileden buyukler oldugunda koltuklari nasil takacam diye dusunuyorum.

Sagolun hocam :) zaten biliyorsunuzdur 1 yasindan sonra kilo alma yavasliyor. İkiz olduklari icin ve erken dogum oldugu icin biraz geriden takip ediyorlar. Cok sukur asiri gec degiller :)

Simdi, 2 tane 0-36 alsam ortaya mevcuttaki chicco 15-36 olani ortaya sigacagini bilsem aslinda problemim kalmaz. Sigmaz gibime geliyor.0-36 yerine 9-36 veya 9-18 alsam belki boyutlari kucuk olup sigdirabilirim diyorum. Suan misal gg da cybex juno 2 9-18 cifti yaklasik 1000 tl ye geliyor. Cybex 0-36 alacak olsam cifti 2000 tl olacak. Suan 1000 tl ye 9-18 alip, buyuduklerinde oglumu yukselticiye gecirip ikizlere de mecvut chicco nun yanina 15-36 mi alsam diyorum. Valla cikamadim bu isten.

Biz zaten suan bile, degil aile buyugu bir tane ekstra aile kucugu bile alamiyoruz :)

Aracimi degistirmeyi dusundum ancak bu 7 kisilik araclarin hicbirini begenemedim. Zaten tr de cok bir secenek yok. Bu carevella tarzi minibuslere baktim ama yok aile icin degil onlar. Bildigin yolcu minibusu ayrica sehirde eziyet. 2. Arabayi da ihtiyacimiz olmadigindan cunku cocuklardan firsat bulamiyoruz tek basimiza bir yere gitmeye, satacagim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 7 için Akü tavsiyesi.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben römer aldım, oldukça kaliteli.

• arkaya 3 koltuğun veya 2 koltuk artı bir yükselticinin sığıp sığmayacağını iyi deneyin derim artı olarak oğlunuzu ortaya oturtacaksanız kemerin güvenli hizada olup olmayacağını da mutlaka deneyin. ben oğlum için concord almıştım bence mükemmel bir ürün (aldığım yılda adac testinden en iyi puanları almıştı) ama concord modelleri biraz büyükler bu yüzden işinizi zorlaştırırlar kızım içinde yine 9-18 bir koltuk var ve arabamız bu yüzden 4 kişilik oldu. Arkaya koltuk almadan mutlaka olayı bir canlandırın derim çünkü zor bir durum.
  • Biraz da kisisel tercih meselesi ama cocuklarla sik sik disari cikiyorsaniz yazin tatile falan gitmeyi dusunuyorsaniz bence daha genis bir araba dusunun. Caravella tarzi degilde. MPV olabilir Pizasso, Scenic C max Zafira tarzi. yedekte de 2 koltugunuz olur.
    Mesela ben de yeni degistirdim arabayi ikinciyi de sedan araba alasim vardi ama sigamayacagimizi biliyorum. Cocuk arabasiydi esyalardi falan derken bagaj doluyor. En son Turkiyeye tatile geldik ve havaalanina giderken arka iki koltugu yatirdik o halde bile agzina kadar dolmustu araba. Arac Grand Cherokeeydi dusunun yani. 4 tane buyuk bavul + kabin ici 2 bavil + cocuk arabasi + cocuk koltugu + cocuga bir canta vs. seklinde:) Biz yol yapmayi seviyoruz yanimiza cok esya almayi da seviyoruz bu sebepten sedani eledim.

O yuzden daha yeni Journey aldim yani Freemont. Siz de bakabilirsiniz. DIzel otomatik konforlu, fiyatlari da fena degil. Bir tek vergi sorunu var Turkiyede. Tam bir aile arabasi bence. BIraz daha buyuduklarinde bisikletlerini falan da bir yerlere goturmek istiyecekler buyuk ihtimal.

Neyse konuyu dagittim:) Kolay gelsin size. Saglikli sihhatli buyusunler.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    En buyuk problemim bu zaten. İnternetten degilde magazadan almak istiyorum ancak fiyatlari magazalarda abarti. Yada koltuklu araclardan koltugu sokup kendi aracimda deneyecegim :)

Biz de tatil olarak aracla bol bol gezip kafamiza estigi otelde konaklamayi tercih ediyoruz. Gectigimiz yaz haric 2 yetiskin 1 bebekle sedan aracimizla problem olmadi. 2012 model zaten. Onceki aracimizda sedandi. İkinci cocuk planlari basladiginda (2013 de) b sinifi hb bir arac aldim esime. En buyuk hatam bu oldu :) sifir ve otomatik. Arac daha 10 binde. Bu aracta cok zarar edecegim. Neyse.

Mpv tarzinda scenic tr de sifir yok. Ford cidden degerinden cok para istiyor. Ben dizel arac kullanmiyorum. Benim ve esimin is yeri evimizden max 2km uzaklikta. Yilda iki arac ile 15bini zorla yapiyoruz ki bunun 2-3 bini tatilde. Tercihim benzinli ve otomatik.
    Citreon i hic incelemedim. Zafira veya toyota dusundum ve inceledim ama ne bilim kafama yatmadi.
    Siz hangi ulkedesiniz bilmiyorjm ama burda freemont alsam deli derler. Ozellikle kendi cevremde. Arac nasil bilmiyorum cevremde hic de yok ama on yargi var.
    Chervolet captiva hosuma gitti. Ciddi ciddi dusunuyordum ama biliyorsunuz avrupadan ve dogal olarak turkiyeden cekildi. Her ne kadar opel parca ve servjs sorunu olmayacak desene de onceki aracim opel oldugundan (tecrubeliyim) hallerini az cok biliyorum. Eminim ki problem yaratacaklar.
    Bu ulkede maalesef 7 kisilik mpv tarzi arac almak mumkun degil. Cevremde gordum satilmiyor arac. 2-3 yilda sifirlayan birisiyim. Mevcut sedan aracima ucuk bir rakam belirlemediysen 2 gunde satilir. Ama 7 kisilik satilmiyor. Acikcasi satarken de ugrasmak istemiyorum.
    Arac konusunda planim, sedan bir aracla yola devam edip + olarak 7 kisilik ne olursa olsun uygun bir fiyatli arac almak. Ben de dagittim konuyu

• teqali kullanıcısına yanıt
    Hocam ikinci el alacaksiniz o zaman ilk sahibinde kaybetmis olacak zaten degerini, ucuza alip ucuza satacaksiniz. Satarken biraz gec satarsiniz en kotu tabi Passat kadar hizli satilmaz hic bir turlu orasi kesin.

Daha cok yeniymis hb arac dediginz gibi zarar cok olur satarken. Size benzer sekilde biz de tam ilk cocuk dogarken bmw 3`u aldik. Hem biraz kucuk geliyor hem de baska sebeplerden degistirmek istiyorum ama yeni diye elim gitmiyor. 3 yil oldu daha 20 bin kmde.
    Ins sigar 3 koltuk Passat`in arkasina da rahat edersiniz. Dukkana gidip deneyip almadan cikabilirsiniz aslinda:))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 18 Nisan 2015; 3:44:59 >
  • teqali kullanıcısına yanıt
    Yegenim icin cybex sirona aldik. Kalitelu, bazasinin uzerinde 360 derece donuyor, iyi yatiyor. Gecen ay jokerde kampanyaliydi. 1500 tl, 600 tl hediye.

Bu arada oglani alistirmak icin nasil bir yol izlediniz? Kizim koltuguna oturuyor ama akli hep cikmakta.

• https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx buradaki sonuçlara bakarak karar verebilirsiniz tabiki adac ne kadar objektif tartışılır ancak an geniş veriler burada var. biz cybex pallas 2 fix aldık yoksa kiddy guardian fix pro alacaktık. zaten ikisi de birbirine benzer ürünler.
  • Bizde Chicco dan Kiddy'e geçtik gayet memnunuz. Kiddyi öneririm oğlum çok rahat etti.
  • https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?ComponentId=29903&SourcePageId=31900
    Bence fiyat / güvenlik olarak Cybex güzel bir yerde.
    Takması çok kolay.
    Ön kısımdaki bölüm de hava yastığı gibi.
    İsofix'i takın, kemeri yastıktan geçirip takın işlem tamam
    Oğlunuz şaka yapıp ikizlerin kemerlerini çıkarmazlarsa sıkıntı yok

• Bizdeki 1.5 yaşındaki ikizler için cybex isisfix aldık. Megane 2 arka koltuğa taktık ikisini. Zayıf biri ( max 70 kilo ) olan biri araya oturabiliyor. İkisini 750ye mi ne almıştık.
  • Bizim Zamanımızda yoktu böyle Şeyler. Çocuk hakikaten Ana'nın kucağında dururdu. Çocuklar Öne oturmazdı o kadar. (Çocuğa da polis kızar denirdi )

• uykr kullanıcısına yanıt
    Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.

Neredeyse doğumdan itibaren sürekli koltukla seyahat etti. 1 yaşından sonra oturmak istemiyordu. Özellikle öne geçmek istiyordu. Biz şu şekilde alıştırdık. Kendisinin sevdiği yerlere (park, havuz, denize vs) giderken koltukta oturmazsan gitmezsin algısı kafasına yerleştirdik. Hatta gitmekten bile vazgeçtik. Kısa süre anladı ki koltuk olmadan bu iş olmayacak. Şuan kapıyı açınca direk koltuğuna oturup hatta kemerini bile takmaya çalışıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.