|
Bildirim
|
Merhabalar,
Evet güzel bir ürün seçmişsiniz. Kiddy, Recaro ve Cybex 9-36 grubunda orjinal olan yegane firmalardır. 3 marka da Almandır ve bu 3 marka da ön bar kullanır. Diğerleri Çin malı maalesef. Ancak daha önce de bahsettiğim gibi, ben çocuğunuzun yaş grubuna göre koltuk almanızdan yanayım. Yani yeni koltuk bakanlara tavsiyem şiddetle 9-18 den yanadır. Çünkü ne olursa olsun konu güvenlik olduğunda yaş grubu çok önemlidir. Örneğin; 1 yaşında bir çocuğunuz var. 9-18 kg ve 9-36 kg seçenekleriniz. 9-18 kg koltuğa çocuk maksimum 5 yaşına kadar sığar, 9-36 kg koltuğa 12 yaşa kadar. Yani 9-18 daha korunaklı ve daha dardır. Bu da güvenlik sağlar. Maksiumum 5 yaşındaki çocuğun sığabileceği ürünle, 12 yaşındaki çocuğunda içine oturabildiği ürünün, 1 yaşındaki çocuğunuz için güvenliği tabii ki bir değildir. Buna göre seçim yapmak çok önemli. Blog içeriğinde de belirttiğim gibi (biraz sert ama); -Otomobil alacak paranız varsa, çocuk koltuğu için de paranız olmalı. -Şu an piyasadaki en pahalı koltuk 2300 lira ve ortalama 5-6 yaşındaki bir otomobilin yıllık kaskosu 1000-1300 seviyelerinde. -Cansız bir varlığa (otomobiliniz) verdiğiniz değeri çocuğunuza da vermelisiniz. -O kasko arabanızı 1 yıl korur. 9-18 grubunda bir koltuk ort 4 sene korur. Yani koltuk arabanın kaskosundan ucuz. Burada kimseyi yermek veya yüceltmek değil amacım. Tek derdim lütfen buna önem verin. Arabasının döşeme rengine uymuyor diye Römer Trifix'i almayıp Kraft Rino alan müşteriyi gözümle gördüm Saraçhane'de. (Araba Mercedes CLC bu arada) Benim arabam zaten güvenli, koltukta pahalı bir ürün almam yersiz diye düşünen insanlar da var. Sanıyor ki Volvo, Mercedes, BMW kullanınca içeriye emniyet kemeri de koymuyorlar. O kadar güvenli! Ve şunu da gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, bu site dışında bunları yazmıyorum. Çünkü aynı şeyleri ben müşterilerime söylüyorum; anne-bebek forumlarında reklam için para alan çok kullanıcı var. Araştırmalarınızı kesinlikle ve kesinlikle global sitelerden yapın. Kendi görüşlerini yazanlara itimat etmeyin. ''Ben X markanın Y modelini kullandım çocuğum çok rahat etti'' falan gibi yazılara kulak asmayın. Unutmayın ki onların hiç biri kaza geçirmediler. Koltuksuz da seyahat etselerdi aynı sonuca ulaşabilirlerdi. Ayrıca şunu da açıklayayım, farkındaysanız belirli bir marka, model, mağaza adı vermiyorum. Tüm global markaları ve çin mallarını söylüyorum. Kesinlikle reklam yapmıyorum. Bunları şuan müsaitim diye yazdım, gelen sorular ve yorumlar üzerine. Büyük bir kısmının @sefamerve0707 ile bir ilgisi yoktur =) Görüşmek üzere. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|