Şimdi Ara

İşlemcim 91 Derece Ne Yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşlemcim boşta 50-60 oyunda 86-91 derece arası gidip geliyor. Oyunda belirli bir süre sonra takılmalar oluyor nedeninin de bu sıcaklık olduğunu düşünüyorum. Anakartta metal bir kısım var oraya dokundum 2-3 saniye sonra elimi çekmek zorunda kaldım yaktığı için. İşlemci fanının altındaki havayı yönlendiren parçaya dokundum o da fazla sıcak değil gibi.

Değerler şu şekilde:

İşlemcim 91 Derece Ne Yapmalıyım?

Kasamda:

1 adet 8 cm arka egzoz fanı,
    1 adet 8 cm kasanın yanında fan,
    12cm psu fanı yukarı üflüyor ve psu kasanın üstünde,
    7 cm AMD'nin orijinal işlemci fanı var.

İşlemcim yeni kasayı yeni topladım. Oynadığım oyun 1gb'lık bir oyun öyle fazla kasacak cinsten değil.

Çözüm olarak ne yapabilirim? Yeni işlemci fanı mı gerekli?

• İşlemciniz neydi hocam? Belli ki fanlar yetersiz geliyor. Köprüler de ısınıyorsa kasa içinde yeterli hava dolaşımı olmayabilir.
  • Rabelisa kullanıcısına yanıt
    AMD A8 7650K
    Stok fandan dolayı mı acaba?
  • Emin değilim ama sorun ana kartta olabilir. Yeni bir işlemci fanı alın. Eğer çözüm olmuyorsa sorun ana kartta dır. Keşke biraz daha geç işlemci alsaymışsınız. Artık AMD Wrait di galiba kaliteli işlemci soğutucuları ile satıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreary

Stok fandan dolayı mı acaba?

Diğer bileşenler de ısınıyor diyorsunuz. Stok fanı değiştirmeniz zaten elzem. İşlemcinin ihtiyaçlarını bilemiyorum ama bu havalarda harici bir soğutucu gerekiyor bence. Egzoz fanını ters takmış olmayın?
  • Biosu default ayarlara getir sorun duzelecektir 1.450v veriyor anakart islemciye normal bu voltajda bu sicaklik 1.32v falan olmasi gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Yükteyken veriyor yalnız, sabit değil yani.
  • omer su O kullanıcısına yanıt
    Anakartta yeni, sistemi yeni topladım.
    Egzoz fanında veya diğer fanların yönünde bir sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreary

Yükteyken veriyor yalnız, sabit değil yani.

Vermemesi gerekiyor sorun orda yukteyken o kadar verdigi icin isiniyor yukteyken max 1.32v olmali bostaykrn 1.2v a dusuyor o yuzden bostaykende sicak 1v olmali bosta hatta 0.8v a bile iner

Bios ayarları default, sadece ramlerin bellek hızını ve ekran kartı belleğini yükselttim. Onun haricinde bir şeye dokunmadım.
  • Biosu gunceller misin bir? Belki o biosla ilgili sorundur

Biosu anakartı ilk aldığımda güncelledim, yalnız chipset driverlarını yüklemedim. Gerek var mı bilmiyorum. Windows kendisi yüklüyordur diye düşünüyorum.

Az önce termal macunu yeniledim değişen bir şey olmadı.

Sıcaklık 86 derece görünürken hızlı bir şekilde bilgisayara reset atıp biosa girdim ve cpu sıcaklığı 46 derece görünüyordu, anakart sıcaklığı da aynı görünüyor.

Program yanlış gösteriyor desek, bilgisayarda oyunda belirli bir süre geçtikten sonra ani kilitlenmeler ve donmalar oluyor. Ben yine de bunun sıcaklıktan dolayı olduğunu düşünüyorum.

Eski bilgisayarıma düşük güçlü bir işlemci fanı takmıştım bilgisayar ani ani takılıyordu, şuan yaşadığım durum bunun benzeri fakat sistem yeni her şey orijinal neden böyle bir şey oluyor anlamış değilim.

Psu veya hdd ısındığı için mi acaba?

• Diyoruz ya hocam, 1.4V vermiş işlemciye. Ben 5.0 GHZ ye OC verirken 1.45V vermişken o voltaj çok fazla. Standart voltaj değerlerine bakıp o düzeye düşürün biostan.
  • Bios ayarları defaultta. 95w olan bir işlemci modeli bu ondan dolayı yüksek voltaj veriyor olabilir mi?
  • benim evdeki pcde oyun oynarken 70 80 DERECEYDİ İŞLEMCİYİ PROGRAMLA %100 1DK ÇALIŞTIRDIM 90 95derece oluyodu sonra hemen bi termal macun aldım ve sürdüm programla test etiğimde tam yükte 70derece oyunda 50 60 arası oldu tavsiyem termalmacun sürmeniz olur

termal macunda hangisini tavsiye ederseniz derseniz zalman stg1derim fırcası oldugundan rahatca sürersiniz
  • crysef kullanıcısına yanıt
    İşlemci yeni zaten, üstünde sürülmüş şekilde hazır macun vardı biraz da kalındı farklı bir macunla değiştirdim ve biraz ince sürdüm. Sonuç aynı.
  • Amd de nasıl bilmiyorum ama ben intel kullanıyorum fanın ayakları tam oturmadığı zaman aynı değerlere bende ulaşmıştım.
  • Özellikle dikkat ettim takarken.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.