Şimdi Ara

CPU 86 derece normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir programla bilgisayardaki bazı donanimların ısısına filan bakılıyor ne kadar doğru bir sonuç veriyor bilmem ama

CPU: 86 C gösterio bu normal mi değilse nasıl düzeltirim...ayrıca arada bilgisayar reset atıyor CPU over temprature error gibisinden bi hata veriyor.

• Fanın tam oturmamış olabilir işlemci üzerine, bi kontrol et
  • işlemci nedir?anakart filan??
    genede aşırı bir değer bu.
    everest yada HW monitor ile bak.
    büyük ihtimal soğutucu sorunu var...
  • arkadaşlar kasayı açtım (bilgisayrların donanımından pek anlamam) cpunun üzerindeki fanı toz tabakası kaplamıştı sildim yerine oturdu gibi gözüküyor ama şu an 97 derece artmaya devam ediyor sorun ne acil cevap 98 oldu :S
  • Overclock olayı fln varmı biosdan. belkide heatsinkler cpu üstüne oturmamıştır kelepçeleri kurtulmuş olabilir.
  • dün fanı temizleyip taktığımda bilgisayar 10 sn açılı kalıyordu sanırım yerine oturmamıştı bugün yaptım acab yin mi oturmadı
    işlemcininmarkayı bilmiyorum faturada şöyle yazıyor
    intel p4 820 2.8 ghz 800mhz 2x1 mb 64 bit ht 775p yardım lütlen

bilgisayar boştayken 78 C şu an cpu usage %26 iken 95 C yardım lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: HustLa

Overclock olayı fln varmı biosdan. belkide heatsinkler cpu üstüne oturmamıştır kelepçeleri kurtulmuş olabilir.

overclock yok heatsink nedir bilmiyorum :) fanı tutan çevresindeki 4 tane şeyi mi diosun??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • p4 değil, Pentium D senin işlemci, ki iki pentium çekirdeği tek işlemci içine konulmuş, ısınmasın da ne yapsın. bu sıcaklıklar da aşırı ama, ya fan dönmüyor, ya işlemcinin heatsink denilen o aliminyum soğutucu bloğu yerine oturmuyor, ya da anakarttan işlemci voltajı, çalışma frekansı ayarları kurcalandı, termal macunu hiç sürmesen bile böyle korkunç olmaması lazım, 100 derece ne demek ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: radressss

quote:

Orjinalden alıntı: HustLa

Overclock olayı fln varmı biosdan. belkide heatsinkler cpu üstüne oturmamıştır kelepçeleri kurtulmuş olabilir.

overclock yok heatsink nedir bilmiyorum :) fanı tutan çevresindeki 4 tane şeyi mi diosun??

evet onları güzelce tak ve fanın oynamadığından emin ol o sıcaklık baya bir fazla
  • o sıcaklıktan sonra hala çalııyormu o yaa
  • Bende de aynı işlemci var ve oyundayken bile 48 derceyi gecmiyo.
    quote:

Orjinalden alıntı: saidakkas

p4 değil, Pentium D senin işlemci, ki iki pentium çekirdeği tek işlemci içine konulmuş, ısınmasın da ne yapsın. bu sıcaklıklar da aşırı ama, ya fan dönmüyor, ya işlemcinin heatsink denilen o aliminyum soğutucu bloğu yerine oturmuyor, ya da anakarttan işlemci voltajı, çalışma frekansı ayarları kurcalandı, termal macunu hiç sürmesen bile böyle korkunç olmaması lazım, 100 derece ne demek ya
  • arkadaşlar olayı tam olarak anlatıyorum teknik arızalardan dolayı kesik kesik yazmak zorunda kalmıştım

kasayı açtım işlemcinin fanına baktım toz moz bişi yoktu biraz kontrol ettim sonra aklıma bir şey takıldı fanın havasını işlemciye ileticek aralık yoktu (Allah Allah ne süper teknoloji dedim) sonra orayı bir toz tabakasının kapladığını gördüm daha önce fanla ilgili bir şey yapmamıştım kasanın içinde zar zor söktüm. temizledim takarken fanı tutan şeylerin nasıl takıldığını tam bilmiyordum (şimdi öğrendim) ve zorlamam nedeniyle biri kırıldı şu an öyle çalışıyor sanırım sorun bu yüzden acaba onlardan bir tane bulabilir miyim isimleri tam olarak nedir??

CPU 86 derece normal mi?
    son durum bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radressss -- 18 Mart 2008; 19:56:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: radressss

arkadaşlar olayı tam olarak anlatıyorum teknik arızalardan dolayı kesik kesik yazmak zorunda kalmıştım

kasayı açtım işlemcinin fanına baktım toz moz bişi yoktu biraz kontrol ettim sonra aklıma bir şey takıldı fanın havasını işlemciye ileticek aralık yoktu (Allah Allah ne süper teknoloji dedim) sonra orayı bir toz tabakasının kapladığını gördüm daha önce fanla ilgili bir şey yapmamıştım kasanın içinde zar zor söktüm. temizledim takarken fanı tutan şeylerin nasıl takıldığını tam bilmiyordum (şimdi öğrendim) ve zorlamam nedeniyle biri kırıldı şu an öyle çalışıyor sanırım sorun bu yüzden acaba onlardan bir tane bulabilir miyim isimleri tam olarak nedir??

CPU 86 derece normal mi?
    son durum bu

adı işlemci fanıdır 50 ytl ye çok güzel bir ürün alman mümkün.

bir de şunu açıklar mısın :
    havasını işlemciye ileticek aralık yoktu

sen yoksa fanın işlemciyle olan temasını kestin mi??

ayağını kırmıssın fanın yeni bir tane alman lazım.Sıcaklığın böyle olması gayet doğal.

• peki tamam alırız bir tane fanın işlemciyle temasını kesmedim havasını işlemciye ileticek aralık yoktu derken fanın tam altını toz kümesi kaplamış onu kastettim
  • arkadaşlar bir de fan önerebilir misiniz bilgisayar parçaları hakkında pek bilgili değilimdir
  • http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0235

Uygun fiyata yüksek performans alırsın;)
  • guzel kardes yapman gereken su

pc yi kapat ve yeniden ac heme delete tusuna bas

daha sonra da karsina gelen ekranda hardware monitor var oraya gec ve oradan da cpu fan control var ona gec daha sonra eger ki cpu fan kontol auto da ise autodan manuele getir sorun bu kadar eger ki o da olmaz ise ki termal macununu yenile

senin anakart ile islemcide arasinda sorun var isi degerlerini yanlis goruyor o isi degerinde islemcinin otomaik kendini kapatmasi lazim
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3dboy

Bende de aynı işlemci var ve oyundayken bile 48 derceyi gecmiyo.
    quote:

Orjinalden alıntı: saidakkas

p4 değil, Pentium D senin işlemci, ki iki pentium çekirdeği tek işlemci içine konulmuş, ısınmasın da ne yapsın. bu sıcaklıklar da aşırı ama, ya fan dönmüyor, ya işlemcinin heatsink denilen o aliminyum soğutucu bloğu yerine oturmuyor, ya da anakarttan işlemci voltajı, çalışma frekansı ayarları kurcalandı, termal macunu hiç sürmesen bile böyle korkunç olmaması lazım, 100 derece ne demek ya

benim komşuda da var d 820, en son harddiski bozuldu kurulumunu ben yaptım, en son gelişinde soğutucusunu, fanını falan da temizledim bor katkılı özel motor yağı ile yağladım, hem eskisine göre sessiz oldu, hem dediğin sıcaklık aralığında çalışıyor, ondan önce evlerine gidiyordum, alet edavat yok tabi, açmıyordum bile kasayı, zaten virüs oluyordu sorun.. neyse, bu temizlikten önce 60-70 C de dolaşıyordu. Biraz temizlik ne kadar etkiliyor... Termal macunu da yenilemiştim gerçi, onun da etkisi vardır. Biraz bakımına dikkat edilmezse bu işlemcide sıcaklık alıp başını gidiyor, uzun sözün kısası...

• Benım İşlemci Sıcaklığıda 86 Derece :) O ayaklardan biri kırık ve öyle kullanıyorum. Ama Helal olsun İntel'e banamısın demiyo genede çalışıyo pc :) Bu normal çalışırken hali. Bide oyun açsam kaç derece olur bilmiyorum :)
  • ısı normalden çok yüksek, müdahale etmen şart.
    tabii zorunlu olarak işlemci almayı planlamıyorsan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.