Şimdi Ara

İşlemcim 91 Derece Ne Yapmalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Akane Tsunemori

Diyoruz ya hocam, 1.4V vermiş işlemciye. Ben 5.0 GHZ ye OC verirken 1.45V vermişken o voltaj çok fazla. Standart voltaj değerlerine bakıp o düzeye düşürün biostan.

CPU Package 60W olarak çalışıyor bu normal değil sanırım.
  • hocam biosta fan ayarlarin nasil tavsiyem 60 dereceye %80 fan hizi olarak ayarlarsaniz sorununuz kalmaz. bu sicaklarda bostayken 40 derece normal sayilir. siz dedigimi yapip geri donus yaparsaniz sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Dreary

Hiç sorma, APU sistem güzel fakat böyle durumlar çıkıyor işte..

aynen hocam sadece apu değil genel olarak amd serinlerinde oluyor overclok sığutma bölümü fx seriisi modlleri ısınma konuları ile dolu

@Dreary
    AMD Ryzen 7 5700X3D 4.1GHz || MSI MAG B550 Tomahawk || G.SKILL Ripjaws V 32 GB (2x16) 3600 MHz DDR4 || Powercolor RX 7800 XT || 2X Kioxia EXCERIA 480GB 3D TLC || Hikvision C100 480GB 3D TLC || Kingston NV2 500GB NVMe || Seagate BarraCuda 1TB 7200 RPM || Rampage MAJESTY || GAMEMAX 800W 80+ || SAMSUNG CJG50 27" 144Hz 2K QHD
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hawk-Claw

Anakartınız nedir ?

@Dreary

ASUS A68HM-K sistemi yeni topladım.

Hayırlı olsun. Ben de apu kullanıcısıyım. İmzamda mevcut. Şimdi anakarta baktım, giriş seviyesi bir kart. 3+2 faz yapısı var. Bazen voltajtan dolayı dalgalanma olabiliyor. Bios defaulttaysa eğer sorun anakartta olabilir. Isı dağılımı icin en az iki fan içe dogru üflemeli, ve iki fan ise dışa dogru olmalı. Montajı siz mi yaptınız yoksa hazır mı oldu ? Ayrıca macun yenilenmeli.
    AMD Ryzen 7 5700X3D 4.1GHz || MSI MAG B550 Tomahawk || G.SKILL Ripjaws V 32 GB (2x16) 3600 MHz DDR4 || Powercolor RX 7800 XT || 2X Kioxia EXCERIA 480GB 3D TLC || Hikvision C100 480GB 3D TLC || Kingston NV2 500GB NVMe || Seagate BarraCuda 1TB 7200 RPM || Rampage MAJESTY || GAMEMAX 800W 80+ || SAMSUNG CJG50 27" 144Hz 2K QHD
  • İ7-3630qm ile yarım saat kadar wolfenstein mew order oynamıştım. İşlemci su kaynatıyordu 95-100c tjmax 105 zaten ne atraksyondu be
    ( bilmeyen arkadaşlar denemesinler, sorumluluk almıyorum zaten sonra kasayı temizledim oyunuda sildim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hawk-Claw

@Dreary

Hayırlı olsun. Ben de apu kullanıcısıyım. İmzamda mevcut. Şimdi anakarta baktım, giriş seviyesi bir kart. 3+2 faz yapısı var. Bazen voltajtan dolayı dalgalanma olabiliyor. Bios defaulttaysa eğer sorun anakartta olabilir. Isı dağılımı icin en az iki fan içe dogru üflemeli, ve iki fan ise dışa dogru olmalı. Montajı siz mi yaptınız yoksa hazır mı oldu ? Ayrıca macun yenilenmeli.

Teşekkür ederim, montajı ben yaptım ve macunu yeniledim. Macunu yeniledikten sonra bir değişiklik olmadı. Parçaları tekrar tekrar kontrol ettim. Havalandırma için fan ekledim. Artık normal olduğunu düşünüyorum, biosta sıcaklık normal görünüyor çünkü. Muhtemelen apu sistem olduğu için package sıcaklığı yüksek görünüyor. Sizdeki apu'da değerler nasıl? Hiç sorunla karşılaştınız mı? Oyun oynuyorsanız takılma oluyor mu? Bende düşük seviyeli oyunlarda bile takılma yapıyor nedenini bir türlü çözemedim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Survival

İ7-3630qm ile yarım saat kadar wolfenstein mew order oynamıştım. İşlemci su kaynatıyordu 95-100c tjmax 105 zaten ne atraksyondu be
    ( bilmeyen arkadaşlar denemesinler, sorumluluk almıyorum zaten sonra kasayı temizledim oyunuda sildim

Ekran kartsız mı oynadınız? Anlayamadım.

overclock yapmamalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermis1 -- 4 Eylül 2016; 4:20:33 >
    AMD Ryzen R9 5900x || MSI B550A Pro || Powercolor Red Devil 6800xt || ARCTIC Liquid Freezer 240 Cpu Cooler || Crucial Ballistix Tactical 3000 MHz 32 GB DDR4 || EVGA SuperNOVA G2 750w || Deep Cool Kendomen Red || AOC 24" 24G2U IPS 144 Hz || Xbox 360 Wireless Controller || Logitech G502 RGB &amp; G633 &amp; G710 &amp; F710 Wireless Controller

• Oyun sıkıntılıydı güncellmeler yüklü değildi ve ev 35-40 dereceydi

Orijinalden alıntı: Mr.ED

İşlemciye verilen voltajı anakarta bırakmayıp kullandığın saat hızları için stabil min voltajı ayarla.

Hocam sıkıntı falan olur sonra, BIOS'a baktım değerleri elle yazma kısmı var. Seçenekli ayar yok. Bugün HW Monitörde yükteyken paket sıcaklığı 94 dereceye ulaştı. İşlemci ısısı ise normal görünüyor. En fazla 60'a çıkıyor AIDA64'te.
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.