Şimdi Ara

işlemciden gelen ıslık sesi ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hemen fanlardan geliyordur demeyin hepsini durdurup baktım ses devam ediyor.işlemcinin ordan geliyor ama yerini tamda kestiremiyorum çınlama gibi kafayı yedirtecek bu ses.sistem yüke binince dahada tizleşip titriyor.lütfen gerçekten fikri olan yazsın makara kaldıramıyacak kadar sinirlendim bu sese yardımı olacaklara şimdiden teşekkür...

''Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir...''
  • mekaniksel bir ses değil..trafolarda olurya bi elektrik sesi (nasıl oluyorsa işte) çınlama gibi işte :)

sürekli müzik açıp bi şekilde geçiştiriyorum ama donanım da bir sorun varsa çözsem daha sağlıklı olur..

Orijinalden alıntı: emcekare1500

mekaniksel bir ses değil..trafolarda olurya bi elektrik sesi (nasıl oluyorsa işte) çınlama gibi işte :)

sürekli müzik açıp bi şekilde geçiştiriyorum ama donanım da bir sorun varsa çözsem daha sağlıklı olur..

Mekaniksel bir ses değilde programsal mı ?O zaman format atıp düzelsin.Böyle saçma bir düşünce olabilir mi ?Sorunun donanımsal olduğu besbelli.Programsal olsa nereden olacak merak ediyorum...

''Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir...''
  • arkadasım mekaniksel derken hareket eden fan cdrom veya harddisk ten değil gelen ses .. ne kadar saçma olduğunun da gayet farkındayım..

"donanım da bir sorun varsa çözsem daha sağlıklı olur.." demişim zaten..başka bir fikrin var mı hareket etmiyen hangi parçadan ses gelebilir..

-helper- senin ki sanırım harddisk ten geliyor ki o normal birşey

arkadasım mekaniksel derken hareket eden fan cdrom veya harddisk ten değil gelen ses .. ne kadar saçma olduğunun da gayet farkındayım..

"donanım da bir sorun varsa çözsem daha sağlıklı olur.." demişim zaten..başka bir fikrin var mı hareket etmiyen hangi parçadan ses gelebilir..

Sanırım kablolardan biri sürtüyor.Kasanın kapağını açarak , bir denemesi iyi olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://forum.donanimhaber.com/m_22038958/mpage_1/key_/tm.htm

http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=3&t=139071&start=0&st=0&sk=t&sd=a

aslında bir çok sitede de benimle aynı dertten muzdarip kullanıcıların sorununa kesin bir çözüm bulunamamış ama genelde yetersiz psu veya anakarttaki bobinlerden geldiği tahmin ediliyor.yakın zamanda başka bir psu ile deniyecem olmadı anakartı deniyecem.
    çözdüğüm an formulü buraya yazarım..

• Tam yükteyken (oyunlarda full detay) bazı ekran kartları böyle ses çıkarıyor.
  • daha önce pc nin içini söktüysen git termal macun al önce. sonra sök işlemci fanını ardından işlemciyi de sök temizle yumuşak bir bezle tozları temizle içininde. çıkartırken nasıl çıkarttığına bak gerekiyorsa işaretle not al unutma sakın sonra iyice oturt yerine üzerine yarım nohuttan biraz az macun sık ve gene alt tarafını temizlemiş olduğun işlemci fanını çıkarttığın şekilde yerine tak. bu arada hazır içeri girmişken işlemci fanını dasökmüşken diğer ekzos fanıyla birlikte göbeklerindeki tapa ları sök birer damla yağ damlat ve tapaları kapat. aynı zamanda bunu power in fanına da yapmanı öneririm ama onu açabilirmisin bilemem.

eğer bu yenilemeleri yaparsan sorun ortadan kalkacaktır . işlemci fanını yerine iyi oturt klipslimi vidalımı bilemiyorum ama iyi oturtman lazım yerine ona çok dikkat et.

kolay gelsin

• quote:

hemen fanlardan geliyordur demeyin hepsini durdurup baktım ses devam ediyor.işlemcinin ordan geliyor ama yerini tamda kestiremiyorum çınlama gibi kafayı yedirtecek bu ses.sistem yüke binince dahada tizleşip titriyor.lütfen gerçekten fikri olan yazsın makara kaldıramıyacak kadar sinirlendim bu sese yardımı olacaklara şimdiden teşekkür...

Arkadaş bütün fanları durdurup baktım demiş hala fanı temizle , yağ sür , kablomu takılıyor gibi cevaplar yazılıyor ne alakası var işlemciye nohut kadar termal macun sürmekle ses probleminin giderilmesinin biraz mantıklı şeyler yazın.
  • quote:

yok abi harddiski bağlamadan uzay modeli deniyorum. o vıc diye ses işlemciden yada anakarttan geliyor başka bişeyden olmadığı kesin. o vıc sesi gelirse pcyede görüntü geliyor. eğer o vıcc sesi gelmezse fanlar çalışıyor ama pcye görüntü gelmiyor klavyenin numlock ve capslock tuşlarıda çalışmıyor zaten o ses gelmezse.

mcse_turk eğer bu yazıyı okuyosan:

kondansatörlerden demişsin. acaba onlardanmı kaynaklı benim sorun?

Orijinalden alıntı: Helper

quote:

yok abi harddiski bağlamadan uzay modeli deniyorum. o vıc diye ses işlemciden yada anakarttan geliyor başka bişeyden olmadığı kesin. o vıc sesi gelirse pcyede görüntü geliyor. eğer o vıcc sesi gelmezse fanlar çalışıyor ama pcye görüntü gelmiyor klavyenin numlock ve capslock tuşlarıda çalışmıyor zaten o ses gelmezse.

mcse_turk eğer bu yazıyı okuyosan:

kondansatörlerden demişsin. acaba onlardanmı kaynaklı benim sorun?

Bazen görüntü gelmemesinin sebebide yine aynı kondansatörlerin şişmesi sonucu üzerindeki tuttuğu akımı boşaltamamasından kaynaklanır , bilgisayarın düğmesine bastığınızda açmıyorsa , aşırı ısınma varsa ve sizin dediğiniz gibi ses yapıyorsa bunların hepsinin başlıca sebebi kondansatördür.Her elektronikçide bulunan ucuz parçalardır kolayca değiştirilebilir.

• tşk ama hiç şişme akma yok ya kondansatörlerde görünür birşey yok
  • Şişme yada akmayı iyice görev yapamaz hale geldiğinde yapar şişme birazda genel bir tabir ses yaptığında şişme yaptı denir.

Anakartın üzerinde cpu ya çalışma gerilimini sağlayan ve regüle eden (1.2 veya 1.5 volt) entegre ve bobinlerden gelir.

Resimde gördüğünüz gibi 6 fazlı vrm devresi.

Çoğu zaman bu ses ekran kartlarından da gelir ve genelde de oyun oynarken gpu nun çok güç tüketiği zamanlarda olur.

Hocam sistemde bulunan bileşenleriniz nedir cpu ve ekran karınızı söylemeniz yeterli ve psu kaç watt markası nedir?

• abi bilgisayar bazen açılıyor bazen açılmıyor ya

gelen sesi tam tarif etmek gerekirse

hani soğuk havada eski arabalar ilk hareket ettiklerinde patinaj çeker gibi bi ses çıkarır ya vıııııııııjjjjj...... bu sesi herkes bilir duymuştur mutlaka. işte aynen sanki dışarda bi araba o şekidle ses çıkarıyor gibi bi ses geliyor. bu ses pcnin hangi parçasından ve nereden gelir? ya işlemci ya anakart bu kesin. ama büyük ihtimal anakart ama neresi? önce uzunca bu ses geliyor pc açıldığında ve daha windows yazısı çıkmadan kilitlenip kalıyor o sesin ardından.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.