Şimdi Ara

İşlemci hızı sorunu q6700

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam arkadaşlar, ben de intel core2quad q6700 işlemci var. Normal hızı 266*10 dan 2.66 ghz. Geçen ay bilgisayar açılırken dikkat ettim 266*8 (2.12 ghz) yazıyor. Hemen biostan çarpanı 10 yapıp 2.66 ghz ye çıkarttım. Bu gün de 1 den 50 bine kadar olan asal sayıları bulup işlemcinin hızını ölçen programı denedim. 2.66 ghz deyken 6.7 sn de hesapladı. Sırf denemek için biostan çarpanı 6 ya düşürüp 1.6 ghz de aynı testi yaptım ve yine 6.7 çıktı. Oyunlarda aldığım fps miktarıda hiç değişmedi. Defalarca denedim ama hiç bir değişiklik yok, tek değişiklik bilgisayar açılırkenki ekranda yazan hız o kadar. Cpu-z programı da çarpanı ne yaparsam yapıyım 266*6 olarak gösteriyor.
    Sorun ne olabilir? Bunu test etmenin daha garanti bi yolu var mıdır?
    Şimdiden teşekkürler.



    _____________________________
  • bios pilini cıkart ve tekrar tak. bios sıfırlanır. işlemcinde eski hızında calısır
    _____________________________
  • Zaten yeni anakart aldığımda hızı 266*8 e düştü. Takıp çıkarttığımda yine 266*8 e düşmez mi?
    _____________________________
  • Aynı sorunsal arkadaşımın pc de olmuştu 2.5 core2duo 1.7 de çalışıyordu aynı çarpan düşmüştü ama pek yavaşlık yok gibiydi.
    _____________________________
    Nokia X6, Galaxy S2, Galaxy Note 2, iP 5, iP 5s, iP 6, Samsung S7e, iP 7 Plus, iP Xs
    AMD Ryzen 9 5900X MSI x570 Corsair 16Gb DDR4 3000mhz Zotac gtx1060 3gb Corsair CX750 PSU DELL U2414H IPS, Macbook Air M2
    Canon 6D - Sigma 24-105 f4 ART - Sigma 85mm f1.4 ART - MC Carl Zeiss JENA 135mm f3.5 - MC Revuenon 24mm Macro - Tair 3S 300mm - LowePro Hatchback Aw 22L - Xiaomi Urban Style Bag
    Fotoğraf Portfoliom = 500px:http://500px.com/MuhammetTeker
  • yük altında kaçta çalışıyo ? işlemcinin boşta çalışan hali olabilir dediğiniz
    _____________________________
  • Yabancı forumlarda cpu-z deki değerlerin yük altında birden sıçarayacağı yazıyodu. Elde ne varsa açtım,(oyun-program vs) ne yaptıysamda işlemci %100 çalışmadı ama yuzde 80-85 gibi değerlerde de çarpan 6 olarak kalıyo. Biosu karıştırdım ama bununla ilgili hiçbir ayar yok. Bunu nasıl düzeltebilirim?

    Edit: Evet, az önce işlemci aşırı yük altındayken multipler i bir ara 9 ve sonrada 10 yaptı. Herhalde güçten tasarruf etmek için yapılmış bir şey. Peki bunu iptal edip, işlemciyi sürekli maximum da çalıştıma gibi bir şansımız var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hep-Yek -- 13 Ekim 2011; 20:35:50 >
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.