Şimdi Ara

q9550 işlemcim için sıcaklık değeri ve sogutma ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle o.c hakkında bilgim fazla değil ve yapmayıda düşünmüyorum. Beni standart kullanıcı olarak düşünüp yardım edin lütfen.

geçtigimiz hafta sistem tavsiyeleri bölümünden yardım alarak topladıgım pc'de şu anda pes2009, crysis vs gta4 oyunları ile oynuyorum. Şimdiye kadar donma, reset vs gibi bir sorun olmadı. q9550 işlemci, psu 600 w, ekran kartı gtx 275

everest ile yük yokken her baktıgımda cpu sıcaklıgı 50 derecenin altına düşmediğini görüyorum. yük altında iken ise 60 dereceyi hiç geçmedi. gta4 ve crysis'i özellikle olabilecek en yüksek çözünürlük ve detaylarda oynuyorum. Sizce bu degerler normal mi ?

Sogutma kullanmam gerekiyorsa hangi sogutucuyu almalıyım ? Lütfen bu konuda beni aydınlatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allen_Bradley -- 13 Eylül 2009; 3:08:15 >

• OC yapmadığın sürece sıcaklık yönünden cpu soğutucuya ihtiyacın olmaz..
    ama yinede için rahat etmiyor ve almak istiyorsan en performanslılardan birisi şu..

http://www.hepsiburada.com/sunbeam-core-contact-freezer-ultra-performans-islemci-sogutucu-sb-cr-cctf/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd99157
    yanınada kaliteli bir termal macun alıp dikkatlice monte et..keyfine bak..
    http://www.hepsiburada.com/ocz-freeze-max-performans-termal-macun-3.5gr-ocztfrztc/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd99422

• Boşta 50 derece yüksek bir sıcaklık ama yükte 60 derece normal...

Diğer bir taraftan boşta 50 derecelerde olan bir işlemci yükte 70 dereceyi rahat bulur gibi.

Core Temp ve Prime95 testi açıkken bir SS eklersen daha net cevap verilebilir....

dün boşta dediğimde pc 24 saattir açıktı ve bütün gün oyun oynamıştım. Daha sonra boşta kalmıştı.

ancak yine de dediğiniz gibi sogutucu alsam iyi olacak sanki en azından içim rahat eder

ss aşagıdaki linktedir.

http://img195.imageshack.us/img195/8949/adszpg.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allen_Bradley -- 13 Eylül 2009; 14:36:45 >
  • Kullandığın uygulamalarda sıcaklık o seviyedeyse, hiç uğraşma soğutucu değiştirmekle. Ona harcayacağın zamana, "soğutucu tam oturdu mu? Macun nasıl?" dertlerine, duruma göre anakart sökmenin gerekmesi vs. bunlara değmez. Hiç bulaşmamak iyidir.

Ha tabii mevcut soğutucunun gürültü seviyesinden memnun değilsen - kasa içi hava akımında düzenleme gibi dertlerin varsa, o zaman bilemem. Aynı seviyede veya daha iyi soğutmayı daha az gürültüyle yapan basit bir çözüm düşünebilirsin (mümkünse her seferinde anakartı söktürmeyi gerektirmeyecek basit bir şey. Mesela kullandığım Vendetta 2'nin montaj şekli stok soğutuculardaki gibi olmasına karşın, uçtaki bir bağlantıya benim anakartta yukardan doğru düzgün müdahele edemediğim için[soğutucunun kendisi ve anakart MOSFET soğutucuları engelliyor] her seferinde anakartı sökmem gerekiyor. Soğutucunun üstünü masaya dayayıp anakartı soğutucuya monte ediyorum bir nevi. Zaten öbür türlü zorlarsam anakartın o bölgesi aşağı doğru göçebiliyor).

Uygulamalarında sıcaklık o seviyedeyse, stok soğutucuyla bir miktar hız aşırtma da yaparsın hatta.

Ha "voltaj arttırmalı yüksek seviyeleri düşünüyorum" dediğinde o zaman değişir tabii işler.

İşlemcinin revizyonu(C1? E0?) ve anakartın modeli-bios'u neydi bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 13 Eylül 2009; 22:41:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.